Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @gucarslan Gelen Maile cevap verdim mailde sadece e-devlet den mezuniyet belgemin gönderilmesini istediler zaten e-devletten aldığım belgeyi mülakat da vermiştim herhangi bir form doldurmamı istemediler. Zaten mülakat da vizemin onaylandığını pasaportun onlarda kalacağını 5 iş günü içinde vize basılı şekilde geleceğini söylediler .
    Bu arada bu gün gelen mail ;
    ANKARA_FPU [email protected]
    20.08.2021 Cum 08:30
    Sayin D......,
    Lutfen e-devlet uzerinden alacaginiz lise/universite diploma teyidinizin barkodlu ciktisini email ile ekli dosya olarak gonderiniz. DV program bitis tarihi 30 Eylul 2020 olmasi sebebiyle isleminizi acil olarak tamamlamaniz gerekmektedir. Bu tarihten sonra vize almaya hak kazansaniz bile vizeniz basilamaz.
    Saygılarımızla,
    Göçmen Vize Bölümü
    Konsolosluk
    ABD Büyükelçiliği Ankara

    Merahaba Lise diplomanızı yanınızda götürmemişmiydiniz ?


  • @smartcells ben Almanya doğumluyum ancak asıl talihli eşim.


  • @ayvalik10 çok teşekkür ederim. tabii en kısa zamanda ilgili başlığa deneyimi yazacağım aynı şekilde polis belgesinin teminiyle ilgili de bilgi aktaracağım.


  • 19 Agustos 08.45 randevusu için iki gün önce Unganlarda muayne oldum. Önce 4. Katta kayıt ve ardından üçüncü katta testler yaptıktan sonra tekrar verilen saatte muayne icin 4. Kata gittim. Tansiyon, şeker, tiroid hastalığı, ameliyat oldun mu veya başka bir hastalık var mi ve sigara içip içmediğim dışında hiçbir soru sormadi. Sadece çıkarken saçlarımın on kısmındaki beyazı görüp, stresli bir yaşantın mi oldu diye (bence öylesine sordu bunu) sordu. Yoo öyle bişey olmadı dedim, sadece akademik son eğitimin zorlayıcı olduğunu söyledim. O da, o yeter diyorsun Yani dedi evet dedim. Sonuçları ertesi gün aldım.

    Mülakat günu:

    Sabah onceden anlaştığım taksici sabahın 6.50'sinde (gerçekten de öyle) gelip kapıda beklemeye başlamış. Yedide lan bu bizim taksici mi diye camdan bakmamla araması bir oldu, yarım saattir kapıdayım dedi. Hızlıca çıktık. Sabah Ankara trafiği çok olur ama yine de 7.30 da konsolosluk iki nolu kapının önündeydik. ( Ana cadde değil iç tarafta kaliyor). O sırada bizden önce mülakatı olan arkadaşları görüp yanlarına gittik. Gayet neşeli, gülmeli bir muhabbet sonrası onları ugurlayarak beklemeye başladık.
    Binaya giriş :
    Binaya girerken kapıdaki güvenlik gorevlilerine kendi enerjinizi yansitmamizla çok hoş gülmeli bir giriş yaptık. Ancak bekleme salonu dışarıdaki tüm sıcaklığı süpüren bir havadaydı. Gerçekten tuhaf bir sogukluk çöktü. Önce numara verildi. Numarayla ilk olarak belgeleri verdim. Belgeleri hazırlarken her belge ikişer adet, hem orijinal hem e-devlet şeklinde uç ayrı şekilde hazırlamıştım. Sırasıyla sadece yazılı evraklari aldıktan sonra, adres değişimi için kağıt verdim ve öğrenci belgemi de verdim. Öğrenci belgemi de aldı. Sadece master diplomasini geri verdi ve çok büyük zarar görmesin, mülakatta yeniden verirsiniz dedi. Sonra tekrar ödeme için bekledik. Ödeme 330 (330 da yedek getirmiştim) usd olarak ödedim. Sonra mülakat için beklemeye başladık. Bu arada 8 15 randevusu olan arkadaşlarımız hala mülakat yapmamisti, 8.45 ise 4 kisiydik. Onlarin pasaportlariyla mulakattan ayrıldığını görmek moral bozucu oldu, AP'ye kalmışlardı. Hem onlar için üzülurken hem de oluşan gerilimle sabahki güzel enerji baya kara kuru birşey kalmisti. Neyse mülakat için numara yandı, gittim, bir de ne göreyim, Asya-Amerikan hanımefendi.( buna sevinmiştim onun Mulakatlari sanki daha soft geçiyor gibi geldi, [ yani önlerinde dostlarımızı tarayan müthiş bir yazılımları olduğunu ve mulakatin biraz da formalite olduğunu düşünsem de neyse ]) günün ilk mulakatina benle başladı. Yan bankolarda suregiden mulkatlar vardı. Önce ma diplomasini istedi o sırada lisans diplomasini da verdim. Yemin, parmak izi ve sorular: Nereye gideceksin, Austin; neden Austin büyüyen bir işgucu piyasası ve sosyal açıdan aktif bir şehir; tanidigin var mi, arkadaşlarim var; Ne iş yapacaksin, kısa dönemde geçici isler, orta ve uzun dönemde akademi; su an ne iş yapıyorsun, öğrenciyim; peki hangi aşamadasin, bitti sayılır eylül gibi savunmam var, kesinlikle okulu bırakmayacağım zaten son dönemim diye vurguladım. (bunu sorarken gözümün içine baktı, bunun dışında neredeyse hiç göz temasimiz olmadı), hesabında Ne kadar para var, nereden geldi, kendi birikimi olduğunu söyledim. Peki dedi (tüm bunlar maks 5 dk surmedi, zaten benle pek ilgilenmedi tam bir profesyonel gibi sadece sordu ve yazdı. Hatta neredeyse mimik dahi yapmadı. (Zaten benim dosya da sıkıcıdır 😅 ne sorsun ) , vizeni onaylıyorum dedi. Teşekkür ettim. Bu arada bana bir sorun var mi dedi. Hayır dedim. Bir hafta içinde pasaportunu yolariz dedi. Ve bitti. İlginçtir ki ne doktor ne vize memuru hiçbir şekilde irdeleyen sorular vb sormadi. Mülakatı ingilizce yaptık, sormadılar, sorsalardi da İngilizce isteyecektim zaten. Herkese bol sans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nehir-Siyamm tebrikler!
    abd'deki yeni hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun
    bol şans!

  • ⭐⭐⭐

    @Nehir-Siyamm Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim ☺


  • @Nehir-Siyamm Hayırlı olsun hocam vizeniz, umarım bundan sonrası içinde her şey gönlünüzce olur...


  • @Nehir-Siyamm tebrik ederiz vizeniz hayırlı ve uğurlu olsun. ABD'deki yeni hayatınızda mutluluklar ve bol şans 🙂


  • Merhabalar,

    19 Ağustos tarihli 11.15 saatli randevum sonucunda vizem onaylandı. Öncelikle büyük emek harcayarak daima bize yardımcı olan başta @crazycells , @gucarslan , @Muhtaradana olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    11.15 saatli randevum için 10.55 saatinde kapıdaydım ve direkt içeri kabul ettiler, Covid formunu doldurduktan sonra kısa süre bekledikten sonra içeri alındım. İçeriye alındıktan sonra önce girişte sol tarafta sıra numaramı aldım ve numaram yanınca da evraklarımı istenilen sıraya göre teslim etmeye başladım. Bu süreçte KCC'ye gönderdiğim evrakları ısrar etmeme rağmen gerek olmadığını söyleyip almadılar, ardından 25 yaşında olduğum için Selective Service bildirim formunun(DS-1810) çıktısını almıştım onu gösterip sordum onu da talep etmediklerini söylediler ABD'ye giriş yaptıktan sonra bildirim yapacakmışız sadece. Ardından salona döndüm tekrar numaramın yanınca da 330 USD olarak ödeme yaptım, direkt 330 USD verdiğim için çok kısa sürdü bu işlem. Ardından son kez numaram yandı ve siyahi büyükelçilik görevlisi ile mülakata başladım. Merhabalaştıktan sonra İngilizce konuşup konuşamadığımı sordu ben de mülakatı İngilizce olarak yapabileceğimi söyledim. Önce yemin ettirdi daha sonra parmak izimi aldı. Parmak izi alınırken alet üzerinde her parmağın üzerinde "☑ " işareti çıkıyor, sağ elimde o çıkmadan tamam demişti teyit amaçlı tekrar sordum bir problem olmadığını parmak izimi aldığını söyledi görevli. Daha sonra sırasıyla şu soruları iletti;
    -Burada nerede yaşıyorsun?
    -Mesleğin nedir?
    -Amerika'da nereye gitmeyi düşünüyorsun(Maryland'de bulunan arkadaşımın yanına gideceğimi söyledim.)
    -Arkadaşın ne iş yapıyor?
    -Onunla birlikte mi kalacaksın?
    -Sen Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsun? (Başta hizmet sektöründe çalışacağımı daha sonra kendi mesleğimi yapmak istediğimi söyledim (Mali müşavirlik))
    Bu sorular sırasında sık sık bilgisayara bakıp bir şeyler yazdı. Ardından eski pasaportumu verip vizemin onaylandığını asıl pasaportumun 5 iş günü içerisinde ulaşacağını belirtip tebrik etti. Genel olarak çok pozitif geçti pek zorlamadı ve çok samimi bir insandı. Ayrıca Maryland için hesabımda 19K USD göstermiştim. Son olarak mülakat bekleyen tüm arkadaşların mülakatlarına bir an önce kavuşmalarını ve bu heyecanı onların da yaşamasını diliyorum. Mülakat alıp mülakat tarihini bekleyen ve AP'ye kalan arkadaşlara da devam eden süreçlerinde başarılar diliyorum. Tekrardan bu süreç boyunca karşılıksız emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    Tebrikler @Rekticus, vizeniz hayırlı olsun. ABD'deki yeni hayatınızda bol şans dilerim. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rekticus çok zor günler yaşadık hakikaten.. 🙂
    gözünüz aydın, vizeni hazyırlı olsun.

    abd'de güzel ve sağlıklı bir hayat diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

    bol şans


  • @Sono Çok teşekkürler 🙂


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim 🙂


  • bugün 13:00 de issued oldu vize statüm..2-3 saat sonra tebrikler maili geldi..1 saat sonrada ptt kargo mesajı geldi..


  • @gucarslan sizin ve @Muhtaradana 'nin muazzam bilgi paylaşma çabası gerçekten çok kıymetli. Teşekkür ederim.


  • @Sono çok tesekkur ederim. 😊


  • Rochester, New York'ta bulunan lokasyonlarımıza full ya da part time çalışma arkadaşları aramaktayız.

    The Mall at Greece Ridge

    ve

    Eastview Mall

    Trendy Toys ve Shoe Charms

    Detaylı bilgi için arayabilir, mesaj atabilir veya e-mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

    Omer Jack Yilmaz

    [email protected]
    +1 909-739-0030

    Yakın zamanda ABD’ye gelecek ya da şu an ABD’de iş arayan, güzel ve çok pahalı olmayan bir şehirde para biriktirmeyi düşünen arkadaşlara duyurulur.


  • @sakaryalı93 Selam hemşerim Sakaryalı yazısını görünce selam vereyim dedim Adapazarı merkez 😅🤜🏿🤛🏿


  • Tolstoy şöyle diyor:
    "Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar :
    ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.."

    Herkese merhaba, sözlerime bu süreçte bize hep yardım eden @crazycells @gucarslan @Muhtaradana beye telegramda ve forumda pozitif desteğini ileten herkese teşekkür ediyorum.
    BAŞLANGIÇ
    19 ağustos perşembe günü olan mülakatım için öncelikle pazar gecesi İstanbul'da olan üniversiteme 900 kilometrelik bir yol katederek Pazartesi sabah 10 da olmak üzere İstanbul'a vardım ve okuldan diplomamı aldım.(2020 yılında mezun olmuştum) (Diploma demişken e devletten barkodlu çıktıları götürmeyi unutmayın lütfen.) daha sonra saat 13.30 da olan Ankara otobüsüne adeta otobüs hareket ederken atladim :)) akşam 9 da Kızılaydaki otele vardim. Bu arada salı sabahında ise 17 ağustosta Unganlar randevum vardı erkenden uyandim ve 9.20 de olan randevuma taksi ile sabah 9'da gittim. İçeride çalışanlar gayet kibar insanlardı. labavatuvar'da Dv2021’ den iki beyefendi ile tanıştım gerçekten değerli insanlardı üniversite bölümümü sordu ve sonra Amerikada çok başarılı olucaksın dedi bana, ne yalan söyleyeyim çok iyi hissettim öyle deyince. Buradan sizlere selam olsun😇 Bende o sanat ruhlu insanların orada çok güzel bir hayatı olacağına eminim. Düzendeki İşlemleri bildiğiniz için direk Mehmet Bey ile olan konuşmamızı yazıyorum önce önlüğü giydim ve biraz bekledikten sonra kendisi geldi ve uzanmamı istedi tansiyonumu ölçtü kalbimi dinledi ve daha önce bir hastalığım olup olmadığını sordu bende geçmişte alerjik astım olduğumu kullandığım bir ilacın çok iyi geldiğini ve uzun süredir sorun yaşamadığımı belirttim. O esnada aşıları vurdu ve Amerikaya gittinmi ? diye sordu bende yok hocam dedim. Sonra çıkarken pencere kapalıydı pencereyi açtı ama sonra istersen kapatayım dedi bende sorun yok hocam nasıl isterseniz dedim ve burada sağlık muayenem bitti. Hızlı geçti doğrusu. Ertesi gün unganlarda tanıştığım Dv2021 den arkadaşım ile gidip saat 16 da raporlarımızı aldık. Zarfı kesinlikle açmıyorsunuz sadece zımbalı kağıtları alıyorsunuz oradan üstünde yazanları iyi okuyunuz.
    BÖLÜM 2
    Vee büyük gün mülakat günü geldi sabah 8 civarı olan mülakatıma erkenden gittim çok güzel bir ortam vardı açıkcası numaralar sesli ve net bir şekilde yanıyor rahatça görebiliyorsunuz ilk aşamada sola doğru dönülen bankoda numaram yandı ve dosyalarımı tek tek teslim ettim aynı zamanda Amerikada kartımın gideceği adreside teslim ettim veznedeki Türk abi dikkatli bir şekilde tek tek adresi işledi oldukça dikkatliydi bilgisayara yazarken, yanlış yazmamak için sanırım. Belgelerimide burada teslim ettim. Daha sonra ikinci aşamada 330 dolar ödememi yaptım ve en çok bu aşamada rahatladim çünkü yanimda sadece 330 dolar vardı ve en ufak bir sorunda başka para isteseler hemen bulamayabilirdim bankalar zor veriyor malum (ziraat için diyorum) 😞 Ama Dv2021 deki arkadaşlarım bana boşuna stres yaptığımı öyle bir şey olsaydı zaten direk vericeklerini söylediler sanırım gerçek dost edindim o an içimden öyle dedim. (Yazar burada yanınızda her ihtimale karşı fazladan yedek bir kaç yüz dolar tutun diyor)

    BÖLÜM SON (MUTLULUK)
    (Bu esnada birden bir gece öncesinde dinlediğim Tom Odell’in Another Love şarkısı çalmaya başladı açıkçası bana uğurlu geldi ve beni rahatlattığını düşünüyorum) (Normalde iş mülakatlarında bile heyecanlanan hatta eli tir tir titreyen biriyimdir ama içerde inanın pamuk gibiydim.)

    Eveett şimdi geldik mülakata, bu arada bir numara veriyorlar ve bütün aşamalarda bu numara geçerli o yüzden numaranızı unutmayın sakın, benim için numarası yanan veznede Afro-American tatlı konsolosluk görevlisine denk geldim kendisi bana ben Türkçe bilmiyor dedi. Bende ona bende İngilizce çok az biliyorum dedim güldü ve tercümanı çağırdı arkasını döndü biraz bekledik, o esnada bir an bakıştık sonra bana pardon bekletiyorum gibisinden bir şey söyledi çok kibardı gerçekten bende oldukça rahat bir şekilde sorun değil dedim. Sonra tercümanı çağırmak için arka tarafa gitti ve beraber döndüler tercüman benden yemin etmemi istedi bende uzun bir cümleydi duyar duymaz o anki adrenalinde yardımıyla unutmadan bana söylediklerinin aynısını sağ elimi kaldırarak söyledim. Sonra parmak izi verdim ve bana ilk olarak hangi bölümden mezun olduğumu daha sonra çalışıp çalışmadığımı sordu daha sonra Amerikada nereye gideceğimi ve bunun sebebini sordu sonra kimin yanına gideceğimi sordu ve onun ne iş yaptığını sordu. Sonra onun evli olup olmadığını sordu. Sonra kalacak yer ile ilgili nerede kalacaksın diye sordu. Sonrada vizemi onayladııı ve beş gün içinde vereceklerini söyledi diplomamı ve ruhsatımı iade etti. Bende Ona büyük bir sevinçle thank you very much sir and have a nice day sir dedim. Ve adeta ceylan gibi sekerek oradan ayrıldııım.
    -SON-
    Birazda para konuşalım dediğinizi duyar gibiyim
    51 tl Ais-Ptt için para ödedim.
    Düzene kartla ödedim 995 ₺ - 117.5 dolar
    Unganlar kartla ödedim 2125 ₺ - 250 dolar
    Konsolosluk 330 $(Nakit dolar götürmeniz tavsiye ediliyor)
    Bu arada merak edenler için 15.500 civarı dolar ve 150 bin tl lik aracımın sahibindenden benzer ilan örneklerini ve sahibinden araç değerini a4 kağıdına çıkartmıştım.

    (Beş yıl önce buradaki mülakat deneyimlerini büyük heyecanla okuyordum bir gün buralara böyle bir anımı bırakacağım aklıma gelmezdi teşekkür ederim forum ailesi ve elbette bana özgüvenimi yeniden veren Birleşik Devletler 🇺🇸 )
    Evet benim hikayem burada bitiyor uzun olduysa affola şimdi ise yeni hikayem başlıyor, yolu sevgiden ve iyilikten geçen herkesle Amerikada karşılaşmak dileğiyle hepinize esenlikler dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @miguldu sonra da şöyle devam eder;
    her şey gitmekle başlar ve her şey yolculuktan gelir..

    vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    bahtınız da yolunuz da açık olsun. bol şanslar..
    beklediğinizden daha güzel bir maceraya kavuşursunuz umarım.

    şehre gelen yabancıya selamlarimizla!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum