Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    RaivBiden davasında benim bir kaç ileti üstte bahsettiğim ve sn. @ceronimo'nun yukarıda bahsettiği konuyu ile alakalı beklediğimiz rapor dün akşam mahkemeye sunuldu.



    rapor üzerinde konuşulacak çok şey var ama sadece tarih not düşülsün diye buraya ilgili dosyayı bırakıyorum.

    ilgili rapor, curtis morrison tarafından J. Mehta'ya iletilecek.
    rapor hakkında konuşmak yerine bunun nelere gebe olduğu görmek en mantıklısı sanırım

    çünkü rapor hakkında söyleyecek sözler güzel şeyler olmaz.

  • Yasaklı

    Rapor da ne yazıyor hocam? İngilizce bilmiyorum.

  • Yasaklı

    Yazılanlara bakınca herkesi mutlu edecek bir karar çıkmayacağını anlıyorum. 😞

    Bu durumda aklıma bu çözüm geliyor. Evrak onayı olanları bu sene mülakata çağırmak. Evrak onayı olmayanların haklarını 2023 e rezerv etmek.

    Sizler ne düşünüyorsunuz? En kötü rezerv kararı çıkarsa hiç yoktan iyi değil mi ?

  • ⭐⭐⭐

    Gordion Düğümü.
    Bakalım kılıcı kim sallayacak.


  • @gucarslan evrak onayladiklari da yok ki , hem onaylamıyorlar aylardır hemde elimizden çalmış oluyorlar firsatimizi hayır onaylanmış olsa kendi şansımıza bırakılmış olsa konsolosluktan ret alsak bu kadar içimiz yanmaz. Deriz ki denedik olmadi. Ama baştan muattap alan yok ...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    süreç çok entresan bir şekilde devam ediyor..
    hükümet tarafı vermesi gereken cevabın gecikmesi üzerine curtis morrison ve ekibi gıyabi hüküm adında bir başvuruda bulundu.

    bunun üzerine hükümet de dün gece bu başvuruya istinaden cevabını mahkemeye sundu;

    J Mehta, curtis morrison ve ekibinin yaptığı ara karar talebini beklendiği gibi reddeti.
    çok büyük bir haber değil. bunun haber değeri taşıyanı diğer davalar için vereceği kararlar olacak

    sadece ilgili kararın son satıları önemli;

    Screenshot_1.jpg

  • Yasaklı

    @gucarslan Merhaba hocam. Son satırda ne yazıyor açabilir misiniz ? Translate ile çevirdim bu yazıyı. Bu ve diğer davalar karara bağlanınca bu davaya ilişkin karar verecekmiş. Yani diğer davalar sonuçlanmadan bu dava sonuçlanmayacak mı ?
    Edit: Benim bildiğim tüm bu davalar için ortak bir karar çıkacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov kısaca bütün davalar için karar verince sen de zaten kararını öğreniş olacaksın diyor Mehta 🙂
    bu biraz da curtis'in işgüzarlığından kaynaklandı. zaten bekleyen bir karar / kararlar var ve bu kararları verecek kişi Mehta.
    tutup her şeyi elinin tersi ile yitip bize karar ver demek çok saçma. Mehta da bunu görüp zaten bu kararı verdi.

    ez cümle; bütün davalar için karar vereceğim bekleyin diyor.

    biz ne yapıyoruz?
    bekliyoruz 🙂


  • @gucarslan 2021 mali yılının bitmesini mi bekliyor mehta. hani 2021 gidemeyen sayısı da belli olsun diye. böylelikle 2021 kararını da verecek ve bağlantılı olarak diğer dava kararları da çıkacak 2020 gomez gibi. bu yaklaşım için ne diyorsunuz gucarslan bey?
    diğer sorum da bu vizeleri sizce nasıl dağıtacaklar. 2022, 2023 yıllarında arada mı yedirecekler yoksa 2023 vs hiç çekmeyip tamamen eski mağduırlarla mı ilgilenecekler? çünkü sanırım 2020 ve 2021 toplamı neredeyse 1 yıllık vize birikti...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy ilk olarak şunu belirtmem gerek. ben mehta'nın ne beklediğinden çok DoS'un (özellikle ankara konsolosluğunun) eylül mülakatlarını dağıtmak için ne beklediğini merak ediyorum. onlar da mehta'nın kararını bekliyorsa o zaman yandık 🙂

    mehta DV2020 için evet, ilk kararı mali yılın bitmesine 25 gün kala karar verdi. meşhur 4 eylül kararları. sonrasında o meşhur rezerv kararını 30 eylül'de yani mali yılın son gününde verdi. buna etken sebepler vardı, en önemlisi PP10014 yasakları.

    şimdi neyi bekliyor?
    zor soru.. onu bu kadar bekleten şey dediğiniz gibi kalan vize sayısı olabilir. şuan ki tablo gösteriyor ki;

    Screenshot_2.jpg

    daha eylül mülakatları dağıtılmamışken..
    geçen sene rezerv edilen + verilen vizeyi toplam 22,500 olarak hesaplayan mehta, bu sene de aynı senaryoyu izler mi bilmiyorum. ama tek bildiğim referans alacağı tek şey geçen sene verdiği kendi kararı 🙂

    vizelerin dağıtılması içinse gomez'den karar çıkarsa bence hemen olmasa bile aynı mali yıl içinde (DV2022) vizeler verilir diye düşünüyorum. çünkü 1 yıldan fazladır rezerv kararını bekleyen insanların bu eziyetini bir an önce bitirmeleri şart.

    asıl soru, DV2021 için çıkması muhtemel rezerv kararı için durum ne olacak?

    cidden konu tamamen; kafamda deli sorular..

  • ⭐⭐⭐

    Eylül mülakatları şimdiye kadar verilmeliydi. Bu şekilde kim davalara kalmadan Eylül'de vize alma şansı yakalayacak, kim davayla devam edecek, kim şansını tamamen kaybedecek, her şey belli olacaktı. Bu şekilde insanlar umut etmeye devam mı etsin yoksa şansına, kaderine küfredip işine gücüne dönüp, önündeki zaman için yeni planlar mı yapsın, her şey, herkesin pozisyonu netleşecekti. Bunu yapamdıkça insanlar araf'ta kalmış halde ne düşüneceklerini bilemiyorlar.


  • @gucarslan Hocam, bence Eylul mulakatlari icin davalar acaba Agustos icinde sonuclanabilir mi gibi bir ihtimali bekliyor DOS. Eger sonuclanirsa, sadece davacilara mulakat verme durumlari sozkonusu olabileceginden, normal sureci Agustos sonuna kadar beklemeye almis olabilirler. Eger davalardan karar cikmazsa, o zaman buyuk ihtimalle Agustos son haftasinda normal vize surecindekilere Eylul icin mulakat tarihleri verebilirler diye dusunuyorum.


  • Bu arada 6 Eylul labor day yani federal tatil. Cogu memurlar o hafta izin kullanirlar ABD'de. Yaz sezonunun son gunleri olmasi nedeniyle de tabii ki. Yani o hafta resmi islemler de yavaslama olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    @gucarslan Hocam, bence Eylul mulakatlari icin davalar acaba Agustos icinde sonuclanabilir mi gibi bir ihtimali bekliyor DOS. Eger sonuclanirsa, sadece davacilara mulakat verme durumlari sozkonusu olabileceginden, normal sureci Agustos sonuna kadar beklemeye almis olabilirler. Eger davalardan karar cikmazsa, o zaman buyuk ihtimalle Agustos son haftasinda normal vize surecindekilere Eylul icin mulakat tarihleri verebilirler diye dusunuyorum.

    elbette bu da bir ihtimal ancak; şuan davacı olan kişi sayısı 380 (Rosales) + 11,500 (Goodluck) + 1000 civarında (GoH)
    bu kadar isimli davacının hangi birine mülakat verilir bilemiyorum. diyelim ki davadan karar çıkmadı, o zaman da eylül için verilecek mülakatlara sağlık muayenesi dahi yetişmez.

    akıl yürütmek bile yordu artık, tek beklediğim(iz) bir kararın çıkması.
    inşallah hepimize faydası olan bir karar çıkar.


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    Benim dosya onayım var diye bunu yazmaya çekiniyorum yanlış anlaşılırım diye ama yanlış anlamayın lütfen. Bence bu durumda en mantıklısı dosya onayı olanlara bu sene mülakat vermek, dosya onayı olmayanları rezerv etmek olur. Bu benim beklentim değil ama bu kadar yığılma varken diğer türlü nasıl olur bilmiyorum. Tek temennim hakkımız bitmesin rezerve bile razıyım şahsen.

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov Buradaki sorun şu ki Ankara'da onaylanmış ama mülakat almayan dosya sayısı tabiri caizse bir elin parmaklarını geçmiyor. Haliyle yalnızca onaylılara bakmaları ciddi bir kaynağı kullanmamaları anlamına gelir. Bu yüzden yalnızca onaylılara değil, sırada bekleyen 250-300 dosyaya da bakmaları ve sonrasında da kalanları rezerve etmeleri gerekir.

  • Yasaklı

    @Sono Çok haklısınız. +1


  • Gomez davasında nihai karar açıklanmış. Bu karar diğer tüm davaları ve DV2021 sürecini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @ceronimo

    Aslında şu anki karar itibariyle netlik henüz kazanmadı, ama 25 Ağustos'a kadar taraflar rezervin nasıl uygulanacağı konusunda hem fikir oldukları, netlik o zaman kazanmış olacak. Ama iyi tarafı, Mehta geri adım atmadı, masaya yumruğunu vurdu ve "o 9095 vizeyi vereceksiniz" dedi. Bu DV2021'ler için de böyle olacaktır mali yıl bitimiyle birlikte.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

39
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum