Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar askerlik ile ilgili belgeyi e devletten çıkartamıyoruz.askerlik şubesine başvurun diyor.Turk vatandaşları için askerlik belgesi vermek zorundamıyız.bu belgeyi göndermesek olur mu?


  • @gucarslan @crazycells @smartcells Formu açtırmak için mail attım Green Card başvuru paketi ile adım adım kontrol edip tekrardan doldurup göndereceğim umarım formu açtırmam prosedür işlemlerimi etkilemez. Sizin tahmininize göre 15 bin case number için ne zamana evrak talebi ve mülakat gelir acaba?

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan @crazycells @smartcells Formu açtırmak için mail attım Green Card başvuru paketi ile adım adım kontrol edip tekrardan doldurup göndereceğim umarım formu açtırmam prosedür işlemlerimi etkilemez. Sizin tahmininize göre 15 bin case number için ne zamana evrak talebi ve mülakat gelir acaba?

    Evrak talebi bir iki ay içinde tamamlanır. Mülakat için öncelikle CN'inizin current olması lazım. Muhtemelen Şubat veya sonrasına mülakat alırsınız. Ds260 ve evrak işlerini düzgünce ilerletmek için fazlasıyla vaktiniz var.


  • Arkadaslar turkiyede yasiyoruz.askerlik belgesini e devletten indiremiyoruz.bu belgeyi göndermesek olur mu?


  • Merhabalar. Asıl talihli eşim. Eşimin formunu doldurdum benim formumda iş tecrübeleri kısmı ile ilgili soru sormak istiyorum. 2009 yılında mezun olduktan sonra şu an çalıştığım iş yerinde kısmi süreli olarak işe başladım( hala kısmi süreli olarak devam ediyorum). Maaşlarımız yıllık olarak ihale usulüne göre ( ihaleyi kim kazanırsa) taşeron firma üzerinden veriliyor. Yıllık sözleşme yapılıp ihale ile taşeronlarla anlaşılınca haliyle çok fazla taşeron firma var. Hepsini mi yazmalıyım yoksa sadece bağlı olduğum kurumu mu yazmalıyım.
    Bir de kısmi süreli çalıştığım için (haftalık 24 saat) 2018 de aynı anda özel bir okulda bir sene çalışmıştım( e devlette göremedim) onu da yazmam gerekli mi ? Biraz uzun oldu kusura bakmayasın lütfen. Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @ali-yılmaz

    • ana firmayı yazabilirsiniz
    • yazmanızda sakınca yok

  • @goblis cevap için teşekkürler. Ana firmayı yazarken 2011 de 6 aylık askerlik yaptım o dönemi giriş çıkış olarak göstermeli miyim yoksa tek sefer de 2009-2021 olarak mı yazmalı mıyım.
    Bir de 2018deki 7-8 aylık çalıştığım özel okulu yazmazsam bir problem olur mu ? Yani şunun için söylüyorum. 2009-2021 tek iş yerinde çalışırken aynı anda başka bir yerde daha çalıştığımı göstermem kafa karıştırır mı? Hem de özel okuldaki çalıştığım tarihleri tam net olarak hatırlamıyorum:)


  • @smartcells benim CN 62xx lerde benimde ds 260 güncelleme yapmam lazım normal sürecin devam etmesi için yeterli zamanım var mı? Yoksa onay aldıktan sonra mı ds 260 güncelleme talebinde bulunayım tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @Adam, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells benim CN 62xx lerde benimde ds 260 güncelleme yapmam lazım normal sürecin devam etmesi için yeterli zamanım var mı? Yoksa onay aldıktan sonra mı ds 260 güncelleme talebinde bulunayım tesekkurler

    Güncelleme yapmak istediğiniz konu nedir?


  • Tekrar merhabalar. Work/ education/ training bölümündeyim. Mevcut işveren ve okul adı bölümüne şu anda çalıştığım kurumun bilgilerini girdim. Bu Kırım’da 2009 yılından beri çalışıyorum. Hangi yılda başladığım sorulmuyor. Previous bölümümde başka bir yerde çalıştınız mı sorusuna no demem gerekiyor değil mi ?


  • @smartcells adlı sicil bilgileri 5 aylık para cezasına çevrilen bir hukum

  • ⭐⭐⭐

    @Adam, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells adlı sicil bilgileri 5 aylık para cezasına çevrilen bir hukum

    Bu önemli bir konu. Bu konuda tam ve eksiksiz bilgi vermeniz bekleniyor. Bu kısımda yaptığınız hatayı formda düzeltmeniz ve evrak isteği olduğunda da gerekli belgeyi sağlamanız gerekiyor. DS260'ı açtırıp düzeltin. Zaten yakında DS260 açtırmaya cevap vermeleri daha hızlı olacaktır, 2021 işlemlerini sonlandırmaları nedeniyle.


  • Merhaba @crazycells
    @bezelye arkadaştan tek büyük farkım bana henüz evrak talebi gelmemiş olması. Ben de formumu bekar olarak doldurdum ve şu an evliyim. 6 gün önce formumu açtırma talebinde bulundum henüz açılmadı. Eşim için olan formu güncel bir şekilde doldurup beklemeye geçsem bir sıkıntı olur mu?


  • Merhabalar, greencard DS formunu doldururken;

    1. İş deneyimleri kısmına üniversitede kısmi zamanlı olarak çalıştığımı ve Amerika'da work and travel'da çalıştığım yerleri belirtmeli miyim?
      2)Son beş yıl içinde seyahat ettiniz mi sorusunda cevaplar içinde Amerika yok, Amerika dışındaki yerleri mi sormak istemiş?
    2. Yüksek lisansa yeni başladım. Öğrenciliğim daha e-devlet'e düşmedi. Yüksek lisans yaptığımı ds formunda belirtmezsem bir sorun olur mu?

    Çok teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar selam 2022 süreci için ilk ay 2300 cn in current olması iyi bir sayı mı ilerleyen aylarda artma gösterir mi şahsen 18xxx de olarak gözüm korkmuyor değil


  • @qrack Merhaba, Telegram grubumuzda da zaman zaman dile geliyor. Tabii ki ihtimal var ama her ay 2300 olarak devam bile Nisan-Mayıs'ta size sıra gelir gibi düşünmekte fayda var.

  • ⭐⭐

    @ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @goblis cevap için teşekkürler. Ana firmayı yazarken 2011 de 6 aylık askerlik yaptım o dönemi giriş çıkış olarak göstermeli miyim yoksa tek sefer de 2009-2021 olarak mı yazmalı mıyım.
    Bir de 2018deki 7-8 aylık çalıştığım özel okulu yazmazsam bir problem olur mu ? Yani şunun için söylüyorum. 2009-2021 tek iş yerinde çalışırken aynı anda başka bir yerde daha çalıştığımı göstermem kafa karıştırır mı? Hem de özel okuldaki çalıştığım tarihleri tam net olarak hatırlamıyorum:)

    • Kesintisiz yazabilirsiniz, sorun olmaz.
    • Aynı anda birden fazla yerde çalışmak suç değil ve tarihleri hatırladığınız kadarıyla girebilirsiniz. Yazmak istemiyorsanız ona birşey diyemem 🙂

  • @goblis teşekkürler. E devlette özel okulun sigorta. E giriş çıkış tarihlerini göremedim. Yazmayacağım sanırım 🙂


  • Merhaba,
    Benim ds260 ile ilgili iki sorum var:

    1. Şu anda yeni mezun ve işsiz olduğum için işyeri bilgilerine ne girmem gerektiğini bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz?
    2. Eğer ki formu doldurduktan sonra bir işe girersem, bu bilgileri formu tekrar açtırıp eklemem gerekir mi?
      Teşekkürler.
  • ⭐⭐⭐

    @civilengineer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    Benim ds260 ile ilgili iki sorum var:

    1. Şu anda yeni mezun ve işsiz olduğum için işyeri bilgilerine ne girmem gerektiğini bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz?
    2. Eğer ki formu doldurduktan sonra bir işe girersem, bu bilgileri formu tekrar açtırıp eklemem gerekir mi?
      Teşekkürler.

    Sizden her zaman doğru bilgileri vermeniz beklenir. Yeni mezun birinin iş tecrübesi ve geçmişi olmaması gayet normal. NOT EMPLOYED olarak belirteceksiniz. DS260'ı gönderdikten sonra işe girerseniz bunun için açtırıp düzeltmenize gerek yok. Önemli olan formu gönderdiğiniz andaki gerçek bilginiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum