Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar ben Kcc ye belge yolladım ama geri dönüş olarak aynı mesajı tekrar yollamışlar . Bu Ne demek zaten ben belgeleri yollamışım 3 tane. Polis+Pasaport+ adli sicil . Birdaha niye belge istiyorlar ki ? Aynı e postayı atmışlar.

    Yardımcı olur musunuz ? Ne yapacağım bilmiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Aliklc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar ben Kcc ye belge yolladım ama geri dönüş olarak aynı mesajı tekrar yollamışlar . Bu Ne demek zaten ben belgeleri yollamışım 3 tane. Polis+Pasaport+ adli sicil . Birdaha niye belge istiyorlar ki ? Aynı e postayı atmışlar.

    Yardımcı olur musunuz ? Ne yapacağım bilmiyorum.

    Eğer kontrol ederseniz ilk gönderdikleri email'de bir hata yapmışlar. DV2022 dönemi işlemi yerine DV2021 dönemi işlemi yazmışlar. İkinci email ilkinin aynısı ve bu hata düzeltilmiş olarak tekrar göndermişler.

    Evrakları tekrar gönderin.
    Normalde bir daha göndermeye gerek olmayabilir ama size mail attıkları için oradaki kaydınıza en son işlem olarak "REQUEST YAPILDI" notu düşmüş olabilirler ve bu REQUEST'e cevap vermedikçe süreciniz ilerlemeyebilir ta ki siz bu REQUEST'e cevap verene kadar. İşinizi sağlama alın ve aynı evrakları bir daha gönderin siz de.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @WithNaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar eşim askeri personel olduğu için e devlette askerlik durum belgesi çıkmıyor. iş yerinden belge mi almalı yoksa askeri kimlik fotosunu atmamız yeterli midir talep maili gelirse?

    merhaba. TC vatandaşları için bu belge elzem değil, göndermeyebilirsiniz.


  • Günaydın arkadaşlar, ben daha önceki yılları da baya bir okudum ve şunu söyleyebilirim ki evrak talebi sıra numarasına göre gitmemiş zaten. Neye göre belirliyorlar onu bilemem ama ds260 gönderimi önemli görünüyorsa da numarası current olanlar için zaten sırası gelenden istemişler. O yüzden panik yapacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Şu an için benim tek endişem konsoloslukların vize vermeyi durdurması olur pandeminin artışını bahane ederek. Bunun dışında her şey düzenli bir şekilde ilerleyecek diye düşünüyorum. Ayrıca evrak isteğinden çok onayların ne zaman geleceğine bakalım. Onaylar hemen gelse bile hepimiz aylık bültendeki cut off lara bağlıyız sonuçta ona göre mülakat alabileceğiz.


  • Merhaba. Evrak isteği geldiğinde nelerin gönderilmesi hakkında okudum.Sadece aklıma bir şey takıldı.Pasaportların pdf sini gönderirken.Daha önce aldığımız abd vizesinin de sayfasını da göndereyim mi diye kararsız kaldım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33 sadece bilgilerinizin olduğu ilk sayfayı göndermelisiniz.


  • Arkadaşlar Merhaba,
    Yaklaşık 3 yıl önce İçişleri Bakanlığının 1 defaya mahsus (absürd soyisimlerinin değiştirilebilmesi için) çıkardığı KHK dan yararlanarak sıyadımı değiştirdim. Mahkeme, dava falan olmadı, direk Nüfus Müdürlüğü'ne gidip 1 dilekçe vererek 1 hafta için değişti soyadım.
    Bu değişiklik, E Devlet'ten alabildiğim ''Vukuatlı Nüfus Kayıt Formu'nda'' açıklaması ile beraber görülüyor. (şu şu tarihte şu şu karara istinaden soyisim aaa iken bbb olarak değiştirilmiştir...)
    Şimdi sormak istediğim, Evrak talebinde ve Konsolosluğa giderken, sadece ''Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği'' ni yollamam ve götürmem yeterli midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MehmetArikan UYAP sisteminde bununla ilgili bir kayıt görüyor musunuz peki?
    (e-devlet'ten giriş yapabilirsiniz)


  • @gucarslan Hayır, Uyap Vatandaş'ta herhangi bir kayıt yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MehmetArikan o zaman vukuatlı nüfus kayıt örneğini kullanabilirsiniz.
    sadece ilgili KHK'nın da kaydını (ve yeminli tercümesini) mülakat için bulundurmanızı tavsiye ederim.


  • @electronics-ege hayirli olsun oncelikle 🙂 eger mulakata ankarada girmeyecekseniz askerlik belgenizi,nufus kayit ornegini tercume ettirmeniz gerekiyor. Gerek forumda gerek telegram grubunda bu soruyu sordum ve gircegimiz ulke dili ya da ingilizce olmasi gerekiyor cevabini aldim.


  • @Aliklc Evrak talepleri açıldı mı? yoksa ds260 tan mı bahsedıyorsunuz?


  • @Ai123 evet evrak talepleri başladı. Forumdan evrak talebi alan arkadaşlar oldu.


  • merhaba kcc'den evrak talebi mailini aldım.
    İstenen belgeler arasında police certificates ve court record var. Mahkeme kaydının vukuat kaydı olduğu bariz, o tamam; ancak polis sertifikalarının ne olduğunu bilmiyorum. Yardım lütfen 🙂 teşekkürler.


  • @sametbzks hayırlı olsun öncelikle. Police Certificates dediği adli sicil kaydı. Arşiv kayıtlı olarak almanız gerekiyor. E-devletten çıkarabilirsiniz. Resmi kuruma ibraz şeklinde alırsanız arşiv kaydınız da çıkar.


  • @icf çok teşekkür ediyorum.2 gün önce ilk dozumu oldum (Biontech) ileride aşı olmayanlar için sıkıntı çıkarabilirler,ne olur ne olmaz deyip yaptım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sametbzks tebrik ederim. lütfen linkteki excel listesine kaydınızı yapın..
    bol şans.


  • Merhaba,iyi günler
    Daha öncesinde herhangi bir suç,dava veya mahkemeyle ilgili bir davam olmadı yani sicilim temiz.Evli değilim,askerliği henüz yapmadım.Askerlik yapmayanlar için askerlik kaydı istenmiyor galiba.Gerekli başlığı da okudum ama yine de sizlere sormak istedim.KCC için sadece aşağıdaki evrakları göndermem yeterli olacak mı? İstenilen belgeleri şimdi çıkartsam,hazırda beklesem sıkıntı olur mu?

    1-)pasaportun ilk sayfası
    2-)doğum belgesi(vukuatlı nüfus kayıt örneği)
    3-)Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    Askerlik kaydı aklıma takılmıştı. Teşekkürler.


  • Merhaba, ds formunu ben de (ana talihli) eşim de ayrı ayrı doldurduk. Evrak talep mailini ikimiz de alacak mıyız yoksa sadece ben mi alacağım? Eğer sadece ben alacaksam onun dökümanlarını da (adli, pasaport, doğum...) ben pdf e çevirip mail atacağım değil mi? Ben şu an her gün onlarca mail arasından dikkatlice spam a falan her yere bakıyorum, bilelim de kız bari uğraşmasın:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sfklkn34 bütün mailler sadece asıl talihli üzerinden ilerler.
    bütün evrakları yine asıl talihli, bütün aile bireyleri için tek mail olarak göndermelidir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum