[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Arkadaşlar Merhaba,
Yaklaşık 3 yıl önce İçişleri Bakanlığının 1 defaya mahsus (absürd soyisimlerinin değiştirilebilmesi için) çıkardığı KHK dan yararlanarak sıyadımı değiştirdim. Mahkeme, dava falan olmadı, direk Nüfus Müdürlüğü'ne gidip 1 dilekçe vererek 1 hafta için değişti soyadım.
Bu değişiklik, E Devlet'ten alabildiğim ''Vukuatlı Nüfus Kayıt Formu'nda'' açıklaması ile beraber görülüyor. (şu şu tarihte şu şu karara istinaden soyisim aaa iken bbb olarak değiştirilmiştir...)
Şimdi sormak istediğim, Evrak talebinde ve Konsolosluğa giderken, sadece ''Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği'' ni yollamam ve götürmem yeterli midir? -
@MehmetArikan UYAP sisteminde bununla ilgili bir kayıt görüyor musunuz peki?
(e-devlet'ten giriş yapabilirsiniz) -
@gucarslan Hayır, Uyap Vatandaş'ta herhangi bir kayıt yok.
-
@MehmetArikan o zaman vukuatlı nüfus kayıt örneğini kullanabilirsiniz.
sadece ilgili KHK'nın da kaydını (ve yeminli tercümesini) mülakat için bulundurmanızı tavsiye ederim. -
@electronics-ege hayirli olsun oncelikle :) eger mulakata ankarada girmeyecekseniz askerlik belgenizi,nufus kayit ornegini tercume ettirmeniz gerekiyor. Gerek forumda gerek telegram grubunda bu soruyu sordum ve gircegimiz ulke dili ya da ingilizce olmasi gerekiyor cevabini aldim.
-
@Aliklc Evrak talepleri açıldı mı? yoksa ds260 tan mı bahsedıyorsunuz?
-
@Ai123 evet evrak talepleri başladı. Forumdan evrak talebi alan arkadaşlar oldu.
-
merhaba kcc'den evrak talebi mailini aldım.
İstenen belgeler arasında police certificates ve court record var. Mahkeme kaydının vukuat kaydı olduğu bariz, o tamam; ancak polis sertifikalarının ne olduğunu bilmiyorum. Yardım lütfen :) teşekkürler. -
@sametbzks hayırlı olsun öncelikle. Police Certificates dediği adli sicil kaydı. Arşiv kayıtlı olarak almanız gerekiyor. E-devletten çıkarabilirsiniz. Resmi kuruma ibraz şeklinde alırsanız arşiv kaydınız da çıkar.
-
@icf çok teşekkür ediyorum.2 gün önce ilk dozumu oldum (Biontech) ileride aşı olmayanlar için sıkıntı çıkarabilirler,ne olur ne olmaz deyip yaptım.
-
@sametbzks tebrik ederim. lütfen linkteki excel listesine kaydınızı yapın..
bol şans. -
Merhaba,iyi günler
Daha öncesinde herhangi bir suç,dava veya mahkemeyle ilgili bir davam olmadı yani sicilim temiz.Evli değilim,askerliği henüz yapmadım.Askerlik yapmayanlar için askerlik kaydı istenmiyor galiba.Gerekli başlığı da okudum ama yine de sizlere sormak istedim.KCC için sadece aşağıdaki evrakları göndermem yeterli olacak mı? İstenilen belgeleri şimdi çıkartsam,hazırda beklesem sıkıntı olur mu?1-)pasaportun ilk sayfası
2-)doğum belgesi(vukuatlı nüfus kayıt örneği)
3-)Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
Askerlik kaydı aklıma takılmıştı. Teşekkürler. -
Merhaba, ds formunu ben de (ana talihli) eşim de ayrı ayrı doldurduk. Evrak talep mailini ikimiz de alacak mıyız yoksa sadece ben mi alacağım? Eğer sadece ben alacaksam onun dökümanlarını da (adli, pasaport, doğum...) ben pdf e çevirip mail atacağım değil mi? Ben şu an her gün onlarca mail arasından dikkatlice spam a falan her yere bakıyorum, bilelim de kız bari uğraşmasın:)
-
@sfklkn34 bütün mailler sadece asıl talihli üzerinden ilerler.
bütün evrakları yine asıl talihli, bütün aile bireyleri için tek mail olarak göndermelidir. -
Arkadaşlar aranizda ilk basvurusunu Türkiyeden yapan (Ankara Post), case numarasi 1-2000 e kadar , ama yabanci uyruklu katilimcilar varmi?
-
Merhabalar, evrak isteği maili aldım fakat DS-260ı açtırmak için mail atmıştım şimdi evrakları yollayım mı yoksa DS-260ın açılmasını mı bekleyim?
-
@Shila tebrikler. ne değişikliği yapacaksınız DS260'da?
-
@gucarslan ilgili postunuzu bulamadım ama bugün görmüştüm. Mahkeme kararının çevirisini bulundurun yanınızda demiştiniz. Asıl talihli eşim ve benim isim değişikliğimden dolayı mahkeme kararım var. Asıl talihli ben olmadığım için benim de bu kararın çevirisi bulundurmam gerekir mi, yoksa bahsettiğin mahkeme kaydı adli sicili etkileyen nitelikle dava vs midir?
-
@goldenhill şifa olsun hepimize 🙏🏻 Bol şans dilerim.
-
@gucarslan teşekkür ederim, ben amerikada okudum ordaki adreslerimi belirtmedim, lise tarihinde de bi yıl atlamışım yazarken, sigortalı çalışan olarak gösterilmiştim babamın şirketinde onu da yazmadım, bir tane daha vardı galiba bu şekilde hatalarım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum