Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• Herkese Merhabalar,

Şimdi ben bir deneyim yazacağım ama bu sadece mülakat gününü kapsamayacak, en başından baya detaylı olacak.
    Özet geç diye düşünenler mülakat günü kısmını okuyabilirler.İyi okumalar :)

Mülakat Öncesi Süreç

Her şey 6 Haziran 2020 saat 20:00 civarlarında başladı.Piknik dönüşü arabada telefondan baktım sonuçlara.
    Önce kardeşlerime baktım tabiki "has not been selected".Sonra kız arkadaşımınkine baktım ve uzun uzun yazılar görünce gözlerime inanamadım.
    Kısıtlı ingilizcemle "randomly selected" ı görünce inanılmaz bir sevinç yaşadık.Sonra kendiminkine baktım bana da çıkmamıştı.
    Tabi daha önce forumu takip ettiğim için az çok bilgim vardı.Hemen CN'ye baktım ve 2XX 'i görünce daha da sevindik.
    Akşam eve geldim forumu detaylıca okumaya başladım.Meğerse Trump vize yasakları getirmiş.
    Amaan dedim pandemi yakında biter nasılsa bize gelene kadar ohoo çoktan kalkar yasaklar diye düşündüm.Meğer ne kadar da masummuşum :(
    1 yıl boyunca bizi süründüreceğini düşünememişim.
    Neyse biz yine de beraber gidebilmemiz için evlenmemiz gerektiğini gördük.Tabi ben daha kız arkadaşımın ailesiyle bile görüşmemiştim o zamana kadar :)
    7 yıllık birlikteliğimiz vardı ve zaten seneye evleniriz diyorduk.Greencard çıkınca hızlıca aksiyon aldık.
    Önce ailelerin tanışması, nişan, nikah derken 17 ağustos tarihinde evlendik.
    Eşim kimlik ve pasaportunu değiştirdi ve 28 ağustos tarihinde ds260 formunu ilk kez submit ettik.
    Aynı gün evrak talep maili geldi ve 1 eylülde onay geldi.Cn düşük olduğu için çok hızlı ilerledi süreç.
    Tabi biz bu arada bir yandan DV2020'lerin davalarını takip ediyoruz, Mehta'ya bel bağlamışız falan.
    Mehta reis dv2020'ler için vizelerini verin emri verince çok sevindik.Bizim süreç de en kötü ekimde başlar diye düşündük.Ama nafile.
    Trump kafaya koymustu bır kere almayacaktı bizi.Yasakların süresini 31 Aralık'a kadar uzattı.
    Ankara Konsolosluğu çalışmıyor, KCC desen zaten hiç çalışmıyor.
    Bu arada Amerika Başkanlık seçimini istanbul seçimleri tadında yakından takip ettik.Her gün NYTimes, Washington Post, CNN vs.
    İngilizcem intermediate'tan upper intermediate'a çıktı bence net :)
    Biden kazansın diye gece gündüz düşündük durduk. 3 Kasım gecesi Biden Reis geldi Trump'ı kovdu ve göçmenlerin önünün açıldığını düşündük mü acaba ? :/
    Biden 20 ocak'ta göreve geldi ama hemen ilk iş olarak yasakları kaldırmadı.Taa Şubatın son gününe kadar yasakları kaldırmasını bekledık.
    Tabi bu arada telegram grubunda admin arkadaşların liderliğinde sürekli bir kampanya ile sesimizi Amerika'daki siyasilere gazetecilere vs. duyurmaya çalıştık.
    Yasaklar kalkınca Ankara'dan mülakat bekledik, ancak tam tersine bir acıklama yapan Ankara Konsoloslugu dv vizesi hizmeti vermediklerini açıkladı.
    Hayatımın en kötü günlerinden biriydi sanırım.Biz her şey çok güzel olacak derken sanki her şey bitti gibi oldu.
    Artık mülakat alamayacağımızı düşünmeye başladım.Covid vakaları Türkiye'de inanılmaz arttı ve aşı sıkıntısı da vardı.
    2021 Mali yılı Ekim'de başlamıştı ancak aylardır kimse mülakat alamamıştı.
    Tabi bir yandan aile arkadaslar vs. ne oldu neden gidemiyorsunuz ne zaman belli olacak vs. gibi sorulara muhatap kalmak da ayrı bir işkence...
    Dünya üzerinde sanırım 112 ülke sırayla her gün mulakat dagıtmaya baslamısken Ankara sessizdi ama o kutlu gün geldi çattı.
    Ankara 8 9 Temmuz tarihlerine 18 case'e mülakat verdi.
    Bizim CN düşük olmasına rağmen formu geç submit etmemiz ve onayımızın geç olması sebebiyle ilk parti mülakattan yararlanamadık.
    Yine stresli geçen bir dönem sonrası nihayet aylar süren bekleyişin ardından 29 haziran'da gelen mail ile 5 ağustos 8.15'e mülakatımız planlandı.
    Cok sevindik ama yine de hafif korku vardı.Çünkü burası Türkiye idi.
    Her an her şey olabilir mülakatımız iptal olabilirdi.
    İsrail Filistin'e füze fırlatabilir, Ankara Büyükelçiliği önünde protesto gösterileri düzenlenebilir mülakaımız iptal olabilirdi..
    Konsolosluk çalışanlarından biri covid'e yakalanabilir konsolosluk kapanabilir ve mülakatımız iptal olabilirdi..
    Ne bileyim bir yerlerde bomba patlardı, bir ihbar vs. olurdu ve mülakatımız iptal olabilirdi..
    Çok şükür hiçbiri yaşanmadı ve o kutlu güne gelebildik.

Daha önce sağlık raporu deneyimimizi paylaşmıştım.Mülakattan bir hafta önce 28 temmuz'da gittik sağlık randevusuna.
    2 kişi için 3'er aşı yaptırdık ve toplamda ( 116,5$ * 2 ) + (250$ * 2) = 735$ civarı bir ücret ödedik.Gerisi hep aynı şeyler.

Mülakat Günü

Mülakat için ise 4 ağustos'ta Konsolosluğun yakınındaki Class Otel'de konakladık.
    Otel temiz sayılır, kahvaltısı kötü, vale hizmeti var arabası olanlar için çok iyi oluyor.
    1 gece için fena değil yani tavsiye edebilirim.Otelin oldugu cadde çok hareketli.Aksamları tam otur iç eğlen yani.
    Gece yatmadan 4 tane alarm kurdum.Ama tabiki alarmlardan önce kalktım :)
    Daha önce 2 kere Turist vizesi reddi yemiş birisiyim ben.Ankara Büyükelçiliği'nde de red almıştım.
    Dolayısıyla son ana kadar hep içimde acaba bir aksilik çıkar mı korkusu vardı.
    08:00 gibi 5 dakika yürüyerek konsolosluğa ulaştık.
    Sırada gc talihlisi 2 aile vardı.
    Sohbet ettik.Birlikte sırayla içeri aldılar.
    İçerisi bildiğiniz iş bankası gibi bir yer.sandalyeler var.Vezneler var.Çalışanlarla aranızda cam var konusurken.
    İçeride ilk girişte Türk bir çalışan pasaportlarımızı aldı ve bir sıra numarası verdi.
    O sıra numarası yandı 9 numaralı bölüme gittik.
    İngilizce biliyor musunuz diye sordular.Evet dedik.
    Asıl talihli eşim olduğu için sırayla tek tek evrakları istedi, sonra benimkileri istedi.
    Tüm evraklarımız tamdı.
    Daha sonra vize ücreti için çağırdılar.660 dolar'ı nakit olarak ödedik.
    Bizden önceki arkadaşımız kredi kartı ile denedi ancak post makinesi arızalı olduğu için ödeyemedi.
    Kendisine yarım saat süre verdiler dışarıdan para çekip gelmesi için.
    Burada okuduğum deneyimlerden nakit para alınması gerektiğini öğrenmiştim :)
    Sonra son olarak görüşme yapmak üzere çağrıldık.
    Mathew Hinson adında siyahi bir çalışan ile görüştük.
    Önce sağ elimiz kaldırarak yemin ettik ardından parmak izi verdik.
    Sonra dosyalarımıza tek tek bakarken eşime Amerika'ya gidince ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sordu.
    Eşim planlarımızı anlattı.Sonra bana peki ya siz dedi.
    Ben de "I will work in temporary jobs and then i would like to continue my career" dedim.Bu kalıbı kullanabilirsiniz diye yazıyorum :)
    Bunun haricinde baska da bır sey sormadı acıkcası.Evrakları ınceledı.Hesapta 23K $ gosterdık.
    Hatta arac ruhsatı da vardı ama o kadar emındım kı paranın yeterlı olacagına vermedım bıle evrak olarak.
    Ve sonunda uzun uzun evraklarımızı ınceledıkten sonra "Your visa has been aproved" dedi tatlı cocuk :D
    Biz şok tabi.Çok sevindik.Teşekkür ettik ve ayrıldık.
    Dışarıda sırada bekleyen diğer talihli arkadaşlara içeriyi anlattık, onlara da şans diledik ve süreci tamamladık.
    Pasaportumuzu da yarın İstanbul / Levent şubesinden teslim alacağız inşallah.

Bu sürecin en kolay kısmı mülakat kısmıymış kesinlikle onu anladım.Yalandan yere Trump yüzünden 10 ay kaybettık.Ama çok şükür sonunda vizemize kavuştuk.

Bu yazının bence en önemli kısmına geldik.
    Öncelikle bu yeşilkart foruma ailesine, sabırla herkese yardımcı olmaya çalışan ve bunu da hiç bir maddi manevi karşılık beklemeden yapan sayın @crazycells 'e
    şükranlarımı bildiriyorum.Bu forum olmasaydı ne olurdu kestiremiyorum.

27 ocak tarihinde yine umutsuz olduğumuz günlerden birinde şöyle bir şey yazmıştım

@muhalif, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Şuraya olumlu sonuclanmıs bır mulakat deneyımı yazmadan ölürsem gözüm açık gidecek :(

Buna cevap olarak vizemi mutlaka alacağımı söyleyen,hıcbır zaman destegını esırgemeyen, her zaman sabırla kahrımızı çeken, 1 yıldır bırbırımızı tanımadan her gun ıletısımde oldugumuz,
    savediversityvisa.org sitesini kuran, yaşatan, Amerika'da bizler için lobi faaliyetleri yürüten ve bu işi organize eden,
    1 yıldır mücadele veren sn. @gucarslan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.
    Başta @ezgilera , @sono , @gucarslan arkadaslarım olmak üzere emek verip uğraşan gönülden isteyen herkese Allah bu güzel mutluluğu yaşamayı nasip etsin inşallah.

• ⭐⭐⭐

@ucakci mahkeme kararinin ingilizceye cevrilmis halini de istiyorlardi sanki @crazycells

• @Esra-Karaca o zaman o şekilde belirtin ki sizin hangi yılın kazananı olup olmadığınızı bilip o şekilde bilgi verelim.

• @ucakci ufak da olsa bir talihsizlik yaşadınız ancak en kısa sürede çözülecektir :)
    vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun, umarım bundan sonraki hayatınız sorunsuz, sağlıklı ve bol kazançlı geçer.

yolunuz da bahtınız da açık olsun.

ayrıca yaşadığınız bu aksaklık, bundan sonraki arkadaşlarımız için de çok büyük bir deneyim oldu. aktardığınız için de çok teşekkürler.

• @muhalif güzel bir piknik dönüşünden nerelere.. :)
    neyse ki sonu güzel bitti..

vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı uğurlu olsun sn. @muhalif
    eşinizle birlikte güzel, sağlıklı ve bol kazançlı bir hayat diliyorum size.

yolunuz da bahtınız da açık olsun!
    buraları ve bizleri unutmayın, daha çok deneyim okumak isteriz sizden.
    ama bu sefer amerika'dan :smiling_face_with_sunglasses:

• Herkese Merhabalar, 4 kişilik aile olarak 5 Ağustostaki mülakat deneyimimizden bahsetmek istiyorum. randevu saatimiz 11.15 di. 11.05 de kapıdaydık. Kapıda son derece agrasif bir bayan güvenlik görevlisi vardı. az önce ismimizi okuduğunu söyledi. Pasaportları kontrol ettikten sonra Covid ile ilgili bir formu tüm aile üyeleri için eşimin ve benim imzalayacağımız şekilde 1 nüsha doldurmamızı istedi. Sonrasında güvelik aramasından geçtik. evrakları içine koyduğumuz bez torba dahil küçük kolanya şişesi ve küçük kızımın elindeki su şişesini bırakmamızı çıkışta alabileceğimizi belirtti.

İçeriye girdiğimizde sıra numarası aldık ve beklemeye başladık. Greencard için beklediğini tahmin ettiğimiz birkaç arkadaşa ne için beklediklerini sorduk. Aynı durumda olduğumuzu öğrenince kısa bir sohbet ile beklemeye devam ettik. sonrasında sıra numaramız yandığında elimizde her aile bireyi için hazırladığımız ayrı klasörler ve belki lazım olur diye aldığımız ve taşımakta sıkıntı yaşadığımız birçok evrakla ve fotokopi ile bankoya gittik.

Bankodaki görevli her aile bireyi için istediği evrakları sırasıyla ayrı ayrı söyledi ve bizde sırasıyla evrakları teslim ettik. sonrasında bize para ödemesi gerçekleştireceğimizi söyledi ve biz bankodan ayrıldık. bekleme salonunda tekrar beklemeye başladık aynı sıra numaramız tekrar yandığında bu sefer ödeme için farklı bir bankoya gittik. burada kişi başı 330 usd ödeme yaptık. fişlerimizi aldık ve tekrar bekleme salonunda aynı sıra numaramızın bu sefer mülakat için yanmasını bekledik. Bu sırada bankoda mülakatta olan bir arkadaşın girişte tanıştığımız kişilerden biri olduğunu farkettik. Mülakatı bitince merakla ve heyecanla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik ve sonucunu sorduk. vizeyi aldığını öğrenince tebrik ederek ne sorduklarını öğrenmek istedik. Ancak cevabı alamadan salondaki bir bayan görevli araya girdi ve mülakatı biten arkadaşı işleminiz bittiyse böyle alalım diyerek dışarı davet etti:) çok kısa bir beklemeden sonra 3 numaralı bankoda beyaz gömlekli hafif çekik gözlü bir bayanın olduğu bankoda aynı sıra numaramız yandı. Asıl talihli eşim olduğu için kendisi karşısına geçti bizde hemen arkasında beklemeye başladık. Görevli mülakatı ingilizcemi türkçemi yapmak istediğimi sordu. Eşim türkçe yapmak istediğini söyleyince arkadan Türk bir bayan geldi yanına (ingilizcesi çok sınırlı bir aileyiz)

Bundan sonra bize sağ elimizi kaldırarak verdiğimiz evrakların doğruluğu ile vereceğimiz bilgilerin doğruluğu konusunda yemin etmemizi istedi ve devamında çocuklar için eşimden ayrı ayrı olacak şekilde eşimden ve benden parmak izlerimizi aldılar. Ardından ilk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Sonrasında nereye gitmek istediğimizi sordu. Houston cevabını verdik. Neden Houston diye sordu. Eşim uzaktan bir akrabamız ( telefon görüşmesi yaptığımız bu uzak akraba sürecinizde başarılar diyerek bizle irtibatı kesen.......) ve eşimin bir arkadaşı var diyerek cevap verdi. Sonrasında mesleklerimizi sordu. Mali müşavir olduğumuzu söyledik. Amerika da ne iş yapacağımızı sordu. Aynı mesleği yapmayı istediğimizi söyledik. Görevli ingilizceniz yoksa nasıl yapacaksınız diye sordu. Eşim şu anda yoğun bir ingilizce birebir kurs almaya başladığımızI ve aynı zamanda gittiğimizde destek alacağımızı söyledi. Bu sırada görevli sürekli olarak bilgisayara not alıyordu. önünde bizim pasaportlarımız eşimin banka ekstresi ve ev tapumuzun aslı ve fotokopisi ile eşimin lisans diploması ile evlilik cüzdanımız vardı. Sonrasında eşime üniversite mezunu olup olmadığını sordu. eşim üniversite mezunu olduğu ve aynı zamanda 2 yıllık açıköğretim programına da devam ettiğini söyledi( ilk evrakları teslim ettiğimiz bankoda öğrenci belgesini istemedi sadece lisans diplomasını aldı). sonrasında bilgisayara notlar aldıktan sonra bize vizemizi onayladığını ve 5 günlük bir süreden bahsederek pasaportlarımızı belirttiğimiz yerden alabileceğimizi söyledi. ( ben vizenizi onayladım cümlesinden sonrakileri çok dikkati dinleyemedim 🙂 ) sonrasında salondan çıktık ve tekrar ilk girdiğimiz yerdeki güvenlik noktasından çıkarken bıraktırılan eşyalarımızı alarak çıkışımızı tamamladık. Süreci bu şekilde anlatarak merak eden ve bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması umuyoruz. Arkada kimseyi bırakmadan talihli herkesin vizesini alarak sürecini tamamlaması için dua ediyoruz. Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.

• ⭐⭐⭐

@orchuns Bir Ankara Anlaşması nelere gebe :) Vizeniz için tebrik ederim, yeni hayatınızın siz ve ailenize mutluluklar getirmesi dileğiyle.

• ⭐⭐⭐

@ucakci Öncelikle siz ve kızınızın vizesini tebrik ederim. En kısa zamanda da eşinizin eksik belgeleri tamamlamasıyla vizesine kavuşması dileğiyle. Yeni hayatınızda bol şans :crossed_fingers_light_skin_tone:

• ⭐⭐⭐

@muhalif Bir solukta okudum, okurken birçok cümlede son bir senede yaşadıklarımız gözümde canlandı bir kez daha. Hatırlıyorum elbet o mülakata gireceksin diye konuştuğumuzu ve foruma yazdığın "o mülakata ne kadar çok girmek istiyorum" dediğin mesajı; hepsi dün gibi sanki. Ama çok şükür hepsi dünde kaldı, ve artık bugün var. Tüm bu yaşanmışlıklardan sonra hikayenin mutlu sonla bitmesinden ötürü çok mutluyum. Darısı bekleyen tüm DV2021 talihlilerin başına inşallah.

Vizeleriniz hem sana hem de eşine hayırlı olsun; inşallah yeni hayatınız sizlere bol bol mutluluklar, neşe ve huzur getirir. :)

• @Uğur-Sarıoğlu vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    size ve ailenize abd'deki hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum :)

yolunuz da bahtınız da açık olsun.
    verdiğiniz destekler için de minnettarız!

• @Uğur-Sarıoğlu bey, vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans.

• Herkese merhaba,

Mülakatım 5 Ağustos tarihinde saat 13.15 te idi mülakatımız rutin içeri girip önce evraklar, ardından ücret yatırma ve son olaraksa konsolos ile görüşmeye geçtik ki bu süre 15 dakika bile sürmedi sanırım. Önce parmak izimi aldı siyahi bir görevli vardı Türkçe yaptık mülakatı. Diplomamın aslını görmek istedi gösterdim. Mesleğimi sordu öğretmen olduğumu söyledim ama pandemi dolayısıyla kapandığını bende bir yerde yöneticilik yapıyorum dedim birşeyler yazdı bilgisayara ardından gideceğimi gideceğimi, orada ne iş yapacağımı sordu onları cevapladım. Hesap dökümüme baktı biraz 1400 dolar para ve motosikletim vardı onlara ait kağıdı aldı eline diğer eline pasaport alıp cama doğru getirdi ben elendiğimi düşünüyordum bu kadar az bir tutar ile. Bir anda gülümsemeye ve vizeyi almaya hak kazandığımı tebrik ettiğini söyledi pasaportumun bana ptt ile geleceğini söyledi ve oradan ayrıldım. Perşembe günü mülakat vardı cuma günü onaylandı vizem pasaporta basıldı cumartesi ise elime ulaştı.

• @Uğur-Sarıoğlu Yeni hayatınızda başarılar :)

• @Uğur-Sarıoğlu Tebrik ederim, yeni hayatınızda başarılar dilerim hocam. Darısı biz bekleyenlerin başına. 🙏

• Herkese selamlar birşey merak ediyorum, araç satışı yaptık parayı babamın hesabına aktardık mülakat zamanı benim hesabıma aktaracağız fakat babam bana direk havale etse sorun olur mu ? Yoksa direk elden mi yatırmalıyız birde açıklama kısmına araç satışı yazabilir miyim benim hesaba gönderirken ? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@Serkantepe Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Ayrıca şimdiden iyi yolculuklar :)

• @Serkantepe Hayırlı olsun, bol şans :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dolcepts, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese selamlar birşey merak ediyorum, araç satışı yaptık parayı babamın hesabına aktardık mülakat zamanı benim hesabıma aktaracağız fakat babam bana direk havale etse sorun olur mu ? Yoksa direk elden mi yatırmalıyız birde açıklama kısmına araç satışı yazabilir miyim benim hesaba gönderirken ? Teşekkürler.

transfer yapıp o şekilde yazabilirsiniz sorun olmaz.
    paranın kimden geldiğine değil, miktarına bakıyorlar

• @gucarslan Teşekkür ederim sevgiler.

• @Serkantepe vizeniz hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni hayatınızda bol şans :)

Benzer Başlıklar

• 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k