Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri


  • @sahmeran Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Allah bize de nasip etsin. 🙂


  • @crazycells ameliyat belgelerim yok yaklaşık 2 3 yıl önce oldum bu ameliyatı hızlı bi şekilde belge alabileceğim bir yer var mı e nabızda yok çünkü bölge bir belge


  • Merhabalar. Greencard vize görüşmesinde, öğrenci belgesini e devletten almak yeterli midir? yoksa okula gidip imzalı kaşeli belge mi almak lazım? Mahkeme kayıtları, nüfus vs belgeleri e devletten alsak yeterli sanırım?


  • @wasd1991 vizeniz hayırlı uğurlu olsun.
    abd'deki yeni hayatınızda sağlık, huzur, özgürlük ve bol kazanç dilerim. ülkede sizi sıkan, boğan, memnun etmeyen ne varsa okyanusun diğer kıyısında uzak olsun sizlerden.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐

    @wasd1991 Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans dilerim.

    Darısı diğer bekleyen herkesin basına insallah.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim abi 😊 yardımlarınızı hiçbir zaman unutmayacağım. İyi ki sizi tanımışım..


  • @gucarslan 2021


  • Merhaba,

    2021 Mulakat Deneyimleri arşivine bizimde katkımız olsun.. 🙂

    26 Ekim 2019 tarihinde hem kendim hem de eşim adına ilk defa başvurarak başladığımız Greencard serüvenimiz 4 Ağustos 2021 tarihinde ki mulakatımız ile birlikte vize alarak şimdilik sonuçlanmış oldu.

    Kısaca süreçten bahsetmek istiyorum.
    Yurtdışına çıkış konusunda Kanada, Avustralya, ABD gibi ülkelere nasıl gidebiliriz, öğrenci vizesi mi alsak, nitelikli göçmen olarak mı başvursak acaba dediğimiz günlerde, hem ben hem de eşim ilk defa greencard çekilişine de başvuralım demiştik.
    2019 Ekim ayındaki başvurumuz sonrasında Şubat 2020 itibariyle başlayan covid 19 virüs belası ile birlikte, tamamen greencarda başvurduğumuzu unutmuştuk. Ta ki 11 Haziran 2020 gece 12 sıralarında, Facebookta DV2021 kazananlarının 6 Haziranda açıklandığı uyarısını görene kadar.
    İlk önce eşimin numarasını kontrol ettim. "Has been selected " sonucunu gördüm. İlk defa başvurduğumuz için sonuç ekranı hakkında hiç bir deneyimim yoktu. Hemen kendi numaramı kontrol ettim ve eşim ki gibi "selected" yoktu. Hemen araştırmalara başladım ve eşimin kazanmış olduğunu büyük bir mutlulukla öğrendim.
    Eşim işinin verdiği yorgunlukla erkenden uyumuştu. Gece saat 1 de büyük bir heyecanla yanına gidip greencard kazandık müjdesini verdim. Tabi kendisi uyku sersemi pek kulak asmadı ve sitelerde çıkan spam reklamlardan olduğunu düşündü..
    İkna etmek için 5 dakika uğraştım. O gece sabaha kadar uyumadık.
    Hemen araştırmalara girdik.. Bu konuda bilgisiz ve tecrübesiz olduğumuzdan ben bir danışman buldum ve süreci onunla ilerletmek için anlaştım. O dönemde malesef forumu keşfetmemiştim.
    Neyse ki 24.06.2020 günü danışmanla birlikte DS 260 formunu doldurarak submit ettik.
    Malesef covid süreci herkes gibi bizi de etkiledi.. Numaramız 22k civarı olduğundan süreç Trump yasakları ile birlikte iyice belirsiz bir hal almaya başlamıştı.
    Kasım ayı sonunda Ankara Antlaşmasının sona ereceğini öğrendim ve bu seferde apar topar kendi mesleğim üzerinden yine farklı bir danışmanla çalışarak 2020 Aralık ayında Ankara antlaşmasına başvurdum.
    Bu bence şimdiye kadar Greencard Sürecini pozitif anlamda etkileyen en büyük tercihimiz olmuştu.
    Ayrıca Ocak başında ise Jacob/Rosales davasına katılım sağladık.
    2021 şubat ayında ise , Ankara anlaşmasından vize onayı aldığımızı öğrendik. Nisan 2021'de işyerlerimizden ayrılarak eşimle birlikte Birleşik Krallığın yolunu tuttuk.
    Ne olduysa bundan sonra oldu. DV grubumuzda bazı arkadaşlarımız dosyamızı UK'ye transfer etmem konusunda tavsiyelerde bulundu. Dava avukatımız Curtis Morrison' a transfer yapmamın olumlu anlamda bir etkisi olup olmayacağını sordum.. Kendisi de "şiddetle dosyanı UK' ye transfer etmeni öneriyorum" cevabını verdi.
    Haziran 2021 de dosyanın transferi için asistan avukat Nabila'nın desteğini aldık. Kendisi Londra Amerikan Konsolosluğuna bir mail iletti.
    1 hafta sonrasında transfer onayı geldi. Transfer onayından 2 gün sonra ise, 1 Temmuz'da mulakat maili aldık. Emin olamadığım için Muhtaradana'ya ulaşarak mailin mealini sordum. Hemen beni aradı ve "hayırlı olsun mulakat maili almışsın" dedi. Sisteme girdim ve gerçekten de 4 Ağustos 2021 için Londra Amerikan konsolosluğunda mulakat almıştık.
    Apar topar dokuman hazırlıklarına başladık. 29 Temmuz 2021 tarihine anlaşmalı VisaMedicals sağlık kurumundan muayene randevusu aldık. Bu arada da dokuman çevirilerini hallettik.
    29 Temmuzda sağlık muayenemizi tamamladık. Hem sağlık muayenesi hem de mulakat için çevirmen ile anlaştık ve hem konsolosluk hem de sağlık kurumunu çevirmen kimliği konusunda mail ile bilgilendirdik.
    Ve geldi çattı 4 Ağustosta ki mulakat günümüz.
    10:30 da ki mulakatımız için saat 09:30 da konsolosluğun önündeydik. Saat 10:00 gibi çevirmenimizle buluştuk ve 10:15 te konsolosluk kapısının önünde yer alan görevlinin yanına giderek İmmigrant vize görüşmemiz olduğunu belirttik. Görevli bizden pasaportlarımızı ve ais çıktı belgesini aldı. Bina içine girerek ais kaydının üzerine yapıştırdığı randevu numarası ile birlikte yanımıza geri döndü ve evrakları teslim ederek bina içine yönlendirdi. Önce dedektörden geçtik ve sonrasında göçmen vize görüşmelerinin yapıldığı kata çıktık. 10 dakika sıra bekledikten sonra numaramız yandı ve oldukça güleryüzlü olan ilk konsolosluk memuru hanımefendi ile dokuman alışverişimiz başladı. Bu arada çevirmende yanımızdaydı. Eşimden teker teker evrakları istedi. Pasaportlar, 1 adet fotoğraf, Polis Kaydı, Doğum belgesi, diploma aslı ve tercümeleri, evlilik cüzdanı aslı ve tercümeleri, banka dokumleri ile fotokopilerini kendisine teslim ettik. Sonrasında benden de aynı belgeleri ek olarak ise askerlik belgemi talep etti.
    Bu arada kendi şeflerinin Kıbrıs Türkü olduğunu fakat bu hafta izinde olduğunu belirtti. Türklerle yapılan görüşmelerde bazen kendisinin gelerek çeviri bile yaptığını iletti. 🙂
    Muayene raporlarımızın henuz sağlık kurumu tarafından kendilerine ulaşmadığını söylemesi bizi süreçle ilgili biraz endişelendirdi.
    Bu hanım ile görüşme sonrasında vezneye giderek 330'ar dolar ödeme yaptık. Karttan o gun ki kur ile 440 poundluk bir mebla çekildi.
    Sonrasında bir muddet daha bekledik ve son görüşme için tekrar numaramız yandı ve diğer camlı bankoda yer alan sarışın uzun boylu sakallı bir konsolosluk memurunun karşısına geçtik.
    Öncelikle, vereceğimiz bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettik.

    Bize birkaç soru sordu.

    Evli misiniz?
    Daha önce bir evliliğiniz oldu mu?
    Çocuğunuz / evlatlığınız var mı?
    Amerikaya nezaman gitmeyi düşünüyorsunuz,
    Ne iş yapacaksınız?

    Görüşme sonunda, kendileri için herşeyin olumlu olduğunu fakat muayene raporunun henuz kendilerine ulaşmaması sebebiyle, rapor gelene kadar sürecin geçici olarak refused görüleceğini bildirdi.
    O gün sürecimiz Ceac'ta refused olarak göründü. Ertesi gün Ready bir sonraki gün ise Issued'a döndü.

    Şuan 09.08.2021 tarihinde gelecek pasaportları mızı ve sarı zarfı bekliyoruz.

    Mulakat almayı bekleyen herkesin bir an önce bu güzel haberi alacağına er yada geç greencard vizelerine kavuşacağına inancımız tamdır.

    Umarım bir gün Amerikada tüm forum üyeleriyle bir kahve içmek nasip olur.

    Süreç boyunca bizden desteğini esirgemeyen, hertürlü sorumuzu cevaplayan ve yönlendirme yapan, başta Muhtaradana, Gücarslan, Ali Bey ve bir önceki sene(DV2020) Londrada mulakata girip vizesini alan yiğitsagun'a ve diğer arkadaşlara teşekkür ederiz.

    Selamlar, Sevgiler,

    Orçun / Şükran


  • @orchuns DV2021'in en sürpriz mülakatlardan biri 🙂
    dosya taşıyarak büyük riske girerek hakkınız olan vizeyi aldınız, hayırlı uğurlu olsun.

    abd'deki yeni hayatınızda mutluluk, sağlık ve huzur dilerim.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • @Sono tesekkur ederiz sizin de yazilarinizi takip ediyoruz👍


  • @gucarslan tesekkurler yardimlariniz ve paylasimlariniz herkez icin cok degerli 🙌


  • @crazycells iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederiz 👍


  • @gucarslan ben kart kazanmadım. tanığım bir 2021 talihlisi için soruyorum.


  • @orchuns Tebrik ederim ve yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • Sn. @gucarslan beni telegram grubuna ekleyebilir misiniz.
    Telegram: @Erkutisa


  • @kratos aramıza hoşgeldiniz.


  • yeniden merhaba. sorumun cevabını bilen var mı yoksa burada sürecini imzasına taşımayanlara bilgi verilmiyor mu?

    "Greencard vize görüşmesinde, öğrenci belgesini e devletten almak yeterli midir? yoksa okula gidip imzalı kaşeli belge mi almak lazım? Mahkeme kayıtları, nüfus vs belgeleri e devletten alsak yeterli sanırım?"

  • ⭐⭐⭐

    @Esra-Karaca E-Devletten alınan belgeler yeterlidir. Ancak öğrenci olan arkadaşların e-devletten alacakları öğrenci belgesine ek olarak, lise diplomasının aslini da görmek istemekte konsolosluk.


  • @Sono çok teşekkürler ileteceğim.


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum