Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Cesitlilik Vizesinin (Green Card Lotosu) Kaldirilmasi ile ilgili Yasalar ve Durumlari

Taşındı Gündem
61 15 14.1k 8

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    84 İleti
    3k Bakış
    smartcellsS
    ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek. ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu. Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak. ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor. ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
  • Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

Gündem
    235
    2 Oy
    235 İleti
    14k Bakış
    crazycellsC
    @Doncarleone, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021) @crazycells Yani demek istediğim şu gibi, Ben Ab ülkesinde işe başlayacağım kontrat yapıldı ya da eğitim alacağım orada. nvcye yazıp babama refund yapın ya da bana en kısa zamanda mülakat ayarlayın gcardımı alıp o şekilde ab ülkesine gideyim deme şansımı merak ettim. Isterseniz deneyin ama sayin @MySea 'nin dedigi gibi odediginiz ucretlerin nerdeyse tamami non-refundable.
  • USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi

Gündem
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @irfan-çetin USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi içinde söyledi: DACA nedir? sayin @yalta cevap vermis, ben de ozetle turkcesini yazayim. DACA, Obama'nin baslattigi bir program... su an 30 yas altinda olan, ABD'ye cocukken kacak yollarla girmis ve sicili temiz olan kisilere ABD'de yasal olarak calisma ve egitim alma izni veren bir program. Bu programdan yararlanan kisiler hicbir zaman vatandas olamiyor ama ABD'de surekli calisma ve okuma izinleri oluyor. Bu programdan yararlanan kisilerin cogu Meksika ya da Latin Amerika kokenli insanlar. Trump da bu izinleri kaldirmaya calisiyor, zira bu izin kalktigi anda bu kisilerin statuleri illegal olacak ve ABD'yi terketmek durumunda kalacaklar.
  • Green Card basvuru iptali hakkinda

Taşındı Gündem
    18
    1 Oy
    18 İleti
    8k Bakış
    crazycellsC
    3-10 Ekim tarihleri arasinda basvuru yapip, basvurularini 18 Ekim'den sonra yenilemeyen arkadaslar cekilis sonuclarini dvlottery sitesinde kontrol ettiklerinde hata ile karsilasirlar. Talihliler sadece 18 Ekim sonrasi yapilan basvurular arasinda secilmistir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k