Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐

    @salih25 Kısa süreli ziyaretlerde evet, ancak yeni eyalete kalıcı olarak yerleşecekseniz ehliyetinizi yeni eyaletinkiyle değiştirmeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐

    @icf, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bir sorum olacaktı ds260 formunda mahkemeyle ilgili olan bir soru vardı ve biz bu soruya hayır demiştik. Asıl talihli benim ve bana açılan bir dava yok ama benim açtığım basit yaralama ve haraket davası dosyamız devam ediyor. Benim bu dava hakkında bilgi vermem gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    Gerek yok.


  • @smartcells çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sudegül-bayram, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için

    Rica ederim.
    Bu arada imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenlerseniz ileride soracağınız sorulara ve yardım isteklerinize Case Numaranız ve bulunduğunuz aşama görülerek daha etkin ve hızlı cevaplar gelir. Lütfen sürecinizi aşağıdaki linkte tarif edildiği gibi imzanıza taşıyın.
    LINK >>>>> https://bit.ly/3cIMFIw


  • @Sono teşekkür ederiz!


  • @goblis çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • 2022 Telegram grubu ismi nedir. Gruba Dahil olmak istiyorum. Beni yönlendirebilirsiniz sevinirim.


  • Arkadaşlar ben bir makine mühendisiyim. İngilizcem var ama yeterli değil. Georgia, Atlanta'dan düz işçi olarak iş teklifi aldım. Sağlık sigortasi, kalacak yer gibi seyler sunuyorlar. Orda uzun süre yasamayı ve bu işi yapmayı düşünmüyorum. Makine mühendisi olarak devam etmek istiyorum ancak ilk aşamada tanıdığım başka biri de olmadığı için bu teklifi kabul edebilirim.

    Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz ? Gitmek istediğim eyalete gidip belli bir süre işsiz mi kalsam acaba ama böyle bir durumda da çok belirsizlik oluyor açıkçası biraz da korkutuyor bu durum. Yorumlarinizi düşüncelerinizi iletirseniz sevinirim


  • Arkadaşlar aklıma takılan 3 konu var
    1-) Ds260 formunu doldururken askerlikle ilgili bi pdf linkini tıklayıp o şekilde formu göndermiştim o pdf i doldurmam gereklimiydi sadece linke tıklayıp pdf e göz atmıştım
    2-) Formu doldururken annen ile babanın adresi aynı mı diye sormamış di ikisi için adres girmiştim şuan review kısmında soru gözüküyor ama yanında herhangi gibi cevap yok bu sıkıntı çıkarır mı ?
    3-) Üniversiteler açıldığında adresimi güncellemem gerekir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @zeynepkırnıkelmasli, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    2022 Telegram grubu ismi nedir. Gruba Dahil olmak istiyorum. Beni yönlendirebilirsiniz sevinirim.

    Telegram grubuna doğrudan dahil olunamıyor.
    Gruba girebilmek için ne yapılacağına dair bu konu başlığının ilk sayfasındaki 3. mesajda gerekli bilgi var.

  • ⭐⭐⭐

    @salih25 Bence konsolosluk mülakatı esnasında işlerinizi kolaylaştıracak harika bir gelişme bu. hic çekinmeden teklifi konsoloslukta sunan. Uzun vadeli planlarınızda farklı eyaletler olsa da bunu mülakatta pek dillendirmeyin, başlangıç icin bu işin değerli olduğunu ve zamanla kendi mesleğinizi yapmak istediğinizi dile getirin.

    Ayrıca Atlanta da cok guzel bir şehir :)


  • @Yusuf-Üstünbaş, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar aklıma takılan 3 konu var
    1-) Ds260 formunu doldururken askerlikle ilgili bi pdf linkini tıklayıp o şekilde formu göndermiştim o pdf i doldurmam gereklimiydi sadece linke tıklayıp pdf e göz atmıştım
    2-) Formu doldururken annen ile babanın adresi aynı mı diye sormamış di ikisi için adres girmiştim şuan review kısmında soru gözüküyor ama yanında herhangi gibi cevap yok bu sıkıntı çıkarır mı ?
    3-) Üniversiteler açıldığında adresimi güncellemem gerekir mi ?

    1. O formu doldurup mülakata götüreceksiniz. Detaylı bilgi icin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system

    1. Herhangi bir sorun olsaydi, daha doğrusu formu gönderirken eksik bilgi kalsaydı, formu gönderemezdiniz. Bu yüzden bir problem gozukmuyor. Ama formu göndermiş olduğunuzdan emin olun lütfen.

    2. Bu değişikliği yapmanıza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Yusuf-Üstünbaş, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar aklıma takılan 3 konu var
    1-) Ds260 formunu doldururken askerlikle ilgili bi pdf linkini tıklayıp o şekilde formu göndermiştim o pdf i doldurmam gereklimiydi sadece linke tıklayıp pdf e göz atmıştım
    2-) Formu doldururken annen ile babanın adresi aynı mı diye sormamış di ikisi için adres girmiştim şuan review kısmında soru gözüküyor ama yanında herhangi gibi cevap yok bu sıkıntı çıkarır mı ?
    3-) Üniversiteler açıldığında adresimi güncellemem gerekir mi ?

    1- Hayır, bir şey doldurmanız gerekmiyor, tıklayıp okumanız yeterli. Fakat ABD'ye giriş yapan 25 yaş altı GC sahiplerinin 30 gün içinde yapması gereken bir işlem var. Şu konu başlığını dikkatlice okuyun:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system?_=1627786566137

    2-Hiç bir sıkıntı çıkmaz

    3- Numaranıza göre Ekim ayında mülakata gireceksiniz zaten muhtemelen. Gerek yok


  • @Sono Çok teşekkür ederim


  • @smartcells Çok teşekkür ederim.


  • DS 260 formunu gönderdik. Bekliyoruz artık Eylül' ü değil mi. Bir değişiklik varmı arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI DV2022 süreci ekim ayında başlayacak. İlk mülakatların ise agustos sonu - eylul bası gelmesini bekliyoruz.


  • Merhaba

    bizde greencard 2022 talihlisiyiz ben suan amerikadayim 10 gun sonra turkiyeye biletim var. burada OPT yapiyorum ama green karta turkiyeden bavurmaya karar verdik ve ben bugun subat 2021 den itibaren askerlikte yoklama kacagi oldugumu ogrendim haberim yoktu ve ilk kez girdigim e-devletten ogrendim. eger buradaki konsoloslukta halledemezsem turkiyedeki askerlik subesinde gerekli evraklari mi gosterirsem ve mazaretlerimi bildirirsem yardimci olup silerler mi yoklama kacak durumunu? o sekilde bende bedelliden yararlanmak isterim.

    burada calisiyorum aktif bir sekilde ayrietten subat 2021 de bilseydim istesemde gelemezdim hem is hemde yeni bebegimiz olmustu ayrica pandeminin en yogun zamaniydi amerikada.

    eger yardimci olmazlarsa green kart olayini etkiler mi bu durum? acilen beni eskere alirlarsa 6 ay gitmek zorunda kalirsam en kotu ihtimal bu sanirim.

    Dosya Numarasi: 2022EU6XXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy


  • @Sono mülakatta bu işte çalışacağımı sözlü olarak söylesem yeterli mi mektup gibi bir şey sunmam gerekiyor mu ?


  • @crazycells hocam yardiminiza ihtiyacimiz var, arkadasimla ikilemde kaldik. Biz almanya dogumluyuz ama 16 yasimizdan once 8 yasinda Turkiyeye kesin donus yaptik. Almanyadan dogum belgesi temin ettik ama police certificate almadik. 16 yas oncesi icin gerek yok dediler ama emin olamadik ustat olarak size sormak istedik. Arkadasim 5 yasinda ben 8 yasinda Turkiyeye donduk buna ragmen police certificate almamiz gerekiyor mu acaba ?


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    893k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 28 Oy
    3k İleti
    774k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum