Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI DV2022 süreci ekim ayında başlayacak. İlk mülakatların ise agustos sonu - eylul bası gelmesini bekliyoruz.


  • Merhaba

    bizde greencard 2022 talihlisiyiz ben suan amerikadayim 10 gun sonra turkiyeye biletim var. burada OPT yapiyorum ama green karta turkiyeden bavurmaya karar verdik ve ben bugun subat 2021 den itibaren askerlikte yoklama kacagi oldugumu ogrendim haberim yoktu ve ilk kez girdigim e-devletten ogrendim. eger buradaki konsoloslukta halledemezsem turkiyedeki askerlik subesinde gerekli evraklari mi gosterirsem ve mazaretlerimi bildirirsem yardimci olup silerler mi yoklama kacak durumunu? o sekilde bende bedelliden yararlanmak isterim.

    burada calisiyorum aktif bir sekilde ayrietten subat 2021 de bilseydim istesemde gelemezdim hem is hemde yeni bebegimiz olmustu ayrica pandeminin en yogun zamaniydi amerikada.

    eger yardimci olmazlarsa green kart olayini etkiler mi bu durum? acilen beni eskere alirlarsa 6 ay gitmek zorunda kalirsam en kotu ihtimal bu sanirim.

    Dosya Numarasi: 2022EU6XXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy


  • @Sono mülakatta bu işte çalışacağımı sözlü olarak söylesem yeterli mi mektup gibi bir şey sunmam gerekiyor mu ?


  • @crazycells hocam yardiminiza ihtiyacimiz var, arkadasimla ikilemde kaldik. Biz almanya dogumluyuz ama 16 yasimizdan once 8 yasinda Turkiyeye kesin donus yaptik. Almanyadan dogum belgesi temin ettik ama police certificate almadik. 16 yas oncesi icin gerek yok dediler ama emin olamadik ustat olarak size sormak istedik. Arkadasim 5 yasinda ben 8 yasinda Turkiyeye donduk buna ragmen police certificate almamiz gerekiyor mu acaba ?

  • ⭐⭐⭐

    @bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells hocam yardiminiza ihtiyacimiz var, arkadasimla ikilemde kaldik. Biz almanya dogumluyuz ama 16 yasimizdan once 8 yasinda Turkiyeye kesin donus yaptik. Almanyadan dogum belgesi temin ettik ama police certificate almadik. 16 yas oncesi icin gerek yok dediler ama emin olamadik ustat olarak size sormak istedik. Arkadasim 5 yasinda ben 8 yasinda Turkiyeye donduk buna ragmen police certificate almamiz gerekiyor mu acaba ?

    Gerekmiyor


  • @smartcells cok tesekkurler 👍

  • ⭐⭐⭐


  • @smartcells Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek !!! söylemek istediğiniz bumu? İmzamı taşıdım profilimin imza bölümünde gözüküyor. KCC maili gelmediği İçin bekliyoruz. Sanırım birçok kişinin de gelmedi.Telegram otomatik mı kaydediyor? Bilgilendirmeniz için şimdiden tşk ler.

  • ⭐⭐⭐

    @salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Sono mülakatta bu işte çalışacağımı sözlü olarak söylesem yeterli mi mektup gibi bir şey sunmam gerekiyor mu ?

    İs teklifini sunmanız gerekiyor yazılı olarak.


  • Selamlar,

    Ds260 formunu gönderirken eşim lisans mezunuydu. Şuanda yüksek lisans derecesini de bitirdi. Yüksek lisans mezunu olarak gözüküyor. Ana talihli benim. Eşimin ds260 içerisindeki eğitim durumunu güncellemek için formu açtırmama gerek var mı sizce? Bir yandan formu sürekli açtırıp güncellemek de istemiyorum. Sizce ne yapmalıyız ?


  • Merhabalar
    Benim eski iş yerim kapanmış olabilir. Güncel adresine ulaşamıyorum. Bu durumda hangi adresi göstermeliyim? Eski adresini biliyorum.
    Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @mechta22 Bildiğiniz adresi yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar,

    Ds260 formunu gönderirken eşim lisans mezunuydu. Şuanda yüksek lisans derecesini de bitirdi. Yüksek lisans mezunu olarak gözüküyor. Ana talihli benim. Eşimin ds260 içerisindeki eğitim durumunu güncellemek için formu açtırmama gerek var mı sizce? Bir yandan formu sürekli açtırıp güncellemek de istemiyorum. Sizce ne yapmalıyız ?

    Bunun için form açtırmanıza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐

    @zeynepkırnıkelmasli, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek !!! söylemek istediğiniz bumu? İmzamı taşıdım profilimin imza bölümünde gözüküyor. KCC maili gelmediği İçin bekliyoruz. Sanırım birçok kişinin de gelmedi.Telegram otomatik mı kaydediyor? Bilgilendirmeniz için şimdiden tşk ler.

    Dv2022 süreci 1 Ekim'de başlayacak.
    Hangi ayda hangi hangi case numaralarına kadar mülakat verileceği önceki aylarda yayınlanacak bültenlerde açıklanacak ve sırayla gidecek. Numaranın aktif (current) olması demek bültende açıklanan o numaralara kadar mülakat verileceğinin açıklanması demek (Ama bu mülakat verileceğini garanti etmez!)

    Mülakatlar örneğin aşağıdaki şekilde ilerleyecek

    Ekim ayında Case nosu 2200'e kadar olanlar
    Kasım ayı: case no'su 3900'e kadar olanlar
    Aralık ayı: case nosu 6000'e kadar olanlar
    Ocak ayı: case nosu 10500'e kadar olanlar etc etc
    bu böyle sürüp gidecek

    Mülakata girecekler öncelikle evrak isteği maili alacaklar. (Ekimde girecekler bu maili her an alabilirler)
    Evrağını gönderenler ve onaylananlar mülakat maili alacaklar (Yine Ekim'de girecekler büyük ihtimal Ağustos sonu, Eylül başı gibi bu mailleri alacaklar).
    Bu süreç sonraki aylarda da aynen böyle devam edecek.

    DS260'ı zamanında göndermeyenlere, evrak isteğine zamanında cevap verip evraklarını eksiksiz göndermeyenlere numarası küçük olsa dahi mülakat verilmez. Ne zaman bunları tamamlarsa o zaman mülakat alır.

    Telegram'a otomatik kayıt yapılmıyor. kayıt için gerekli işlemleri tamamladıysanız grup admini arkadaşlar inceledikten sonra sizi gruba alacaklar. bu bir kaç gün sürebilir.


  • Tşk ederim 😊


  • Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. DV2022 talihlisiyim. Sıralamam 20binlerde. Acil bir sorum olacak. DS260 formunu doldurmadan önce bekardım ama 31 Temmuz tarihinde evlendim. [email protected] adresine mail göndermeyi düşünüyorum. Bu süreçte çok acele etmem gerektiğini biliyorum. DS260 formunu yeniden açıldığında ne kadar süre açık kalabilir bir fikriniz var mı? Bu süreç için bana tavsiyeleriniz nelerdir?


  • Arkadaşlar sözlü olarak iş teklifi aldım bunu mülakatta nasıl sunmalıyım şirketle iletişime gecmeden önce yardımcı olabilir misiniz? Mektup mu yazmaları gerekiyor? Mail atsalar onun çıktısını alsam olur mu ? Mektupta neler yazması gerekiyor ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zeynepkırnıkelmasli, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek !!! söylemek istediğiniz bumu? İmzamı taşıdım profilimin imza bölümünde gözüküyor. KCC maili gelmediği İçin bekliyoruz. Sanırım birçok kişinin de gelmedi.Telegram otomatik mı kaydediyor? Bilgilendirmeniz için şimdiden tşk ler.

    ilgili sorularınız için bu başlığı dikkatlice okuyun lütfen.

    telegram grubu icin de bana özelden ulaşın, eksik bilgileriniz olduğu icin eklenmediniz gruba.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar sözlü olarak iş teklifi aldım bunu mülakatta nasıl sunmalıyım şirketle iletişime gecmeden önce yardımcı olabilir misiniz? Mektup mu yazmaları gerekiyor? Mail atsalar onun çıktısını alsam olur mu ? Mektupta neler yazması gerekiyor ?

    sözlü olarak alınan teklifler bir işe yaramaz ne yazık ki.
    yazılı olarak ne is yapacağınız, ne kadar bir ücretle çalışacağınız ve firma bilgilerinin + sizin bilgilerinizin içerdiği bir is teklifi almanız gerek. ancak bu şekilde bir faydası olur size..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. DV2022 talihlisiyim. Sıralamam 20binlerde. Acil bir sorum olacak. DS260 formunu doldurmadan önce bekardım ama 31 Temmuz tarihinde evlendim. [email protected] adresine mail göndermeyi düşünüyorum. Bu süreçte çok acele etmem gerektiğini biliyorum. DS260 formunu yeniden açıldığında ne kadar süre açık kalabilir bir fikriniz var mı? Bu süreç için bana tavsiyeleriniz nelerdir?

    merhaba, ilk olarak mutluluklar dilerim.

    kcc formunuzu açtığında siz submit edene kadar acik kalır, bunun belirli bir süresi yok.

    siz form açılınca eşinizi forma ekleyin ve tekrardan submit edin.
    evrak talebi geldiğinde de siz ve eşiniz icin evraklarinizi gönderin. ha unutmadan sürecinizi imzaniza taşıyın lütfen.

    tavsiyem de şu olur; mutlu olun!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum