IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba Arkadaşlar,
Konsolosluk görüşmesi için evraklarımı dosyalıyorum ve istenilen belgeler içerisinde "13-Mali Yardım Kayıtları" adı altında listelenen belgeleri biz CEAC'a yükledik(hem eşimin hem de ekstra sponsporumuzun) bunların fotokopisi vs. yanıma almama gerek varmı? Daha önce görüşmeye gidenlerden bu belgeleri göstermesini istediler mi?
-

-
@labelle merhabalar henüz DQ almadık, sizinle tarihlerimiz çok yakın isterseniz irtibatta kalalım birbirimizi haberdar edelim
-
@Ayberk elbette
-
Ben de Amerikalı eşim ile Türkiye'de Haziranda evlendim ve başvurumuzu yaptık , ilk notice of period ulaştı mail olarak nyc deki evine, bundan sonra yapmamız gerekenler NVC için gelecek olan notice i beklemek değil mi? Bu süreçte tavsiyeleriniz var mı? Şu an Türkiye'de birlikte yaşıyoruz.
-
@cafer-mokar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba Arkadaşlar,
Konsolosluk görüşmesi için evraklarımı dosyalıyorum ve istenilen belgeler içerisinde "13-Mali Yardım Kayıtları" adı altında listelenen belgeleri biz CEAC'a yükledik(hem eşimin hem de ekstra sponsporumuzun) bunların fotokopisi vs. yanıma almama gerek varmı? Daha önce görüşmeye gidenlerden bu belgeleri göstermesini istediler mi?
-
@F3lamur, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Sağlık randevumu 5 Ağustos günü için kaydetmiştim onay bekliyordum. Eşim bizim yapacağımızı avukata söylemeyi unuttuğu için avukat da 6 Ağustos gününe kayıt oluşturmuş benim için. İşin garibi de ben kendi başvuruma onay beklerken avukatın kaydına onay vermişler. Güncel olarak 6 Ağustos gününe randevu onayım olmuş oldu. Değiştirebilirsiniz diye bir ibare var değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bu riskli olur mu?
Mulakat tarihiniz hangi gun?
6 Agustos olmasinda bir sakinca yok, eger isterseniz degistirebilirsiniz de, problem olmaz. -
@cafer-mokar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba Arkadaşlar,
Evet, orijinal veya fotokopilerini yaninizda bulundurun. Ayni belgeler olabilir, bir problem olmaz...
-
@fenercag, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Ben de Amerikalı eşim ile Türkiye'de Haziranda evlendim ve başvurumuzu yaptık , ilk notice of period ulaştı mail olarak nyc deki evine, bundan sonra yapmamız gerekenler NVC için gelecek olan notice i beklemek değil mi? Bu süreçte tavsiyeleriniz var mı? Şu an Türkiye'de birlikte yaşıyoruz.
Tebrikler. Evet, NOA2'yi bekleyeceksiniz.
Surecin genel gidisari icin ilk iletileri incelemenizi tavsiye ederim.
-
@crazycells merhaba, 9 Ağustos günü mülakatım var. Sağlık muayenesi için 2 ayrı başvuru oluşturmuş bulunduk. İlk önce 6sına onay verdiler dün de 5ine onay verdiler. Ben de hemen 6 Ağustos gününü iptal ettim. Yani güncel olarak 5 Ağustos günü sağlık muayenesine giricem bi aksilik olmazsa. Cevabınız için teşekkür ederim 🌸
-
@F3lamur Görüşmenizin çok güzel ve kısa sürmesi dileğiyle, umarım bizlerde o süreçlere en kısa sürede gelebiliriz 😌
-
@F3lamur, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhaba, 9 Ağustos günü mülakatım var. Sağlık muayenesi için 2 ayrı başvuru oluşturmuş bulunduk. İlk önce 6sına onay verdiler dün de 5ine onay verdiler. Ben de hemen 6 Ağustos gününü iptal ettim. Yani güncel olarak 5 Ağustos günü sağlık muayenesine giricem bi aksilik olmazsa. Cevabınız için teşekkür ederim 🌸
Tamamdir, iki tarih de uygun aslinda...
Zaten modernized immigrant visa alacaginiz icin saglik raporunuzu Ungan'lar, konsolosluga direkt gonderecek...
-
@F3lamur bol şans dilerim, mülakat deneyiminizi okumak dileğiyle.
-
@Ayberk çok teşekkür ederim 🌸 inşallah sizin ve bekleyen herkesin mutlu haberlerini alırız.
-
@gucarslan teşekkür ederim 🌸 tüm detaylarıyla paylaşıcam inşallah 🙂
-
@crazycells merhaba, aslında uygun iki tarih de evet ama aşı bende ateş olarak yan etki yapıyor genelde o yüzden daha erken olsun istedim 🌸
-
@crazycells, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Tamamdir, iki tarih de uygun aslinda...
Zaten modernized immigrant visa alacaginiz icin saglik raporunuzu Ungan'lar, konsolosluga direkt gonderecek...
Modernized visa nedir?
-
@crazycells ve değerli yeşilkartforum ailesi bir sorum olacaktı.
Dün nvcden mail aldık. Görüşme için Ankara konsolosluğu ile iletişime geçildiği yazıyor. Bir de ceac kısmındaki maillere girince DQ yazıyor. Fakat “affidavit of support” kısmındaki completed yazan kısım incompleted olmuş. Oraya tıklandığında da hata veriyor. Mail içeriği ve Ceac mail içeriği kontrol edildiğinde DQ olmuşuz. Fakat yüksek ihtimalle sistemsel bir hata olduğu düzeleceği söylendi avukatımız tarafından. Buna benzer bir örnekle karşılaştınız mı daha önce?
-
@Ayberk Selam, normal oranın incompleted olması. Çünkü sabıka kaydının son 6 aylık olması ve konsolosluğa giderken güncel halini götürmeniz gerekli. Tekrar CEAC e yüklemenize gerek yok ama yanınızda günceli olmalı.
-
@hulyaek merhaba Hülya hanım bana ait kısım completed, eşime (Amerikan vatandaşı) ait kısım incompleted olmuş durumda. O yüzden biraz kafa karışıklığımız oldu. Ama hem epostadan hemde ceac gelen kutusundan DQ maillerini aldık.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum