Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkin001, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Selam herkese . bu gün I-130 forumum approve oldu . 11ci ayda . California service centerdeydi bizim iş . Şimdi hangi aşama kaldı ? Artık sabrımız kalmadı (

    Gozunuz aydin. Simdi formunuz NVC'ye iletilecek...

    Su iletiyi gozden gecirebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/7642


  • @crazycells bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. benim 21 yaşıma girmeme çok az kaldı ve f2a'ya henüz başvurdum. babam usa'de ve gc sahibi. ben ise burada eli kolu bağlı bir şekilde belirsiz bir süreci bekliyorum. bana tavsiyeniz öneriniz nedir ? mesela turist acildiginda turist vizesi alıp gidip sürece orada devam etmek veya dil okulu ile gidp statü değişikliğine başvurmak gibi....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. benim 21 yaşıma girmeme çok az kaldı ve f2a'ya henüz başvurdum. babam usa'de ve gc sahibi. ben ise burada eli kolu bağlı bir şekilde belirsiz bir süreci bekliyorum. bana tavsiyeniz öneriniz nedir ? mesela turist acildiginda turist vizesi alıp gidip sürece orada devam etmek veya dil okulu ile gidp statü değişikliğine başvurmak gibi....

    ABD'de gocmenlik islemlerine basvuru yapabilmek icin bu sekilde vize alamiyorsunuz maalesef. Her vizenin yasalarla belirlenen amaclari var, bu amaci disinda o vizeyi alamazsiniz. Turist vizesi gecici seyahat etmek isteyenlere veriliyor, ogrenci vizesi de ABD'de okumak isteyenlere... Eger sizin baska planlariniz varsa o durumda o amac icin bir vize alabilirsiniz ve ABD'de oldugunuz surede ayni zamanda baska islemleri yerine getirebilirsiniz. Ama zaten gocmenlik islemlerine basladiktan sonra, konsolosu yaptiginiz gocmen olmayan vize basvurusunun iyi niyetli olduguna ikna etmeniz cok daha zor olacaktir...


  • @emine-olgun biz de 18.02.2020 de received aldik. Dosya California da. Hala beklemedeyiz. Processing time a bakarsak eger baya bekleyecegiz gibi duruyor. Her ay bi ay daha geriye atiyor. Hic bir ilerleme yok ne yazikki.


  • Merhaba tekrardan, ben babam adına kendim için I-130 doldurmuştum doldurduktan 3-4 gün sonra babam adresini değiştirdi ve bu yüzden adresine gönderilen mektup/zarf'ı teslim alamadı. Şimdi AR-11 doldurdum yeni adres bilgileri ile acaba tekrar o zarfın yeni adrese yönlendirilmesi için yapmam gerek bişi var mı? Yoksa sadece bekleyecek miyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba tekrardan, ben babam adına kendim için I-130 doldurmuştum doldurduktan 3-4 gün sonra babam adresini değiştirdi ve bu yüzden adresine gönderilen mektup/zarf'ı teslim alamadı. Şimdi AR-11 doldurdum yeni adres bilgileri ile acaba tekrar o zarfın yeni adrese yönlendirilmesi için yapmam gerek bişi var mı? Yoksa sadece bekleyecek miyiz?

    1 haftada hemen zarfi gondermisler mi?

    online mi basvuru yaptiniz? Yoksa G-1145 mi doldurdunuz?


  • @crazycells

    Gönderdikleri zarf şu bahsettikleri şey olabilir mi? I-130 formunu online olarak doldurdum. Babamın adına böyle bir paket gelip ulaşılamadığını öğrendiğimde ise uscis.gov/adresschange'de bulunan yönergeleri takip edip online olarak adres değişikliği bilgisi gönderdim.

    17f5b19a-1b82-45a8-b588-3cd900d1fbfc-resim.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells

    Gönderdikleri zarf şu bahsettikleri şey olabilir mi? I-130 formunu online olarak doldurdum. Babamın adına böyle bir paket gelip ulaşılamadığını öğrendiğimde ise uscis.gov/adresschange'de bulunan yönergeleri takip edip online olarak adres değişikliği bilgisi gönderdim.

    17f5b19a-1b82-45a8-b588-3cd900d1fbfc-resim.png

    Zaten mektubun kopyasini USCIS hesabiniza da yukluyorlar. Bir kopyasinin hesabinizda olmadigina emin misiniz?


  • Temmuz sonu geldi interview alan yokmudur arkadaslar ?


  • @nevermore merhaba temmuz için degilsede ağustosa forumdan bir kaç tane vatandaş eşleri kategorisinde randevu alanlar oldu. biz henüz randevu aşamasında değiliz ama kendi gözlemim şu ki sanırım vatandaş eşleri ve dv 2021 talihlileri şuan öncelikli olabilir. bizim başvurular uscis ve randevu kisminda çok bekliyor.tamam pandemi çok etkiledi bu işleri ama geçen yıl şubat mart gibi aylardan beri randevu bekleyenleri gördükçe pes diyorum çok üzücü bence 2021 dv kazananlarina eylüle kadar öncelik verip cunku onların süreleri kısıtlı sonra bizim dosya türüne biraz ağırlık verilebilir gibi geliyor zaten vatandaş eşlerinin dosyaları olağan ilerliyor gibi burada birikmiş bir sürü f2a ve dv dosyalarınin durumu karmaşık. Umarım şu marttan subattan beri randevu bekleyen arkadaşlar biran önce alır en çokda onlara üzülüyorum kendim almış kadar sevinicem..


  • @crazycells Şimdi anlaşıldı ekteki belgenin her ihtimale karşın fiziksel kopyasını gönderiyorlar yani - tamamdır 🙂
    Umarım uzun bi süre için son sorum olur; dosyamın hangi NVC'ye yönlendirildiğini nasıl öğrenebilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells Şimdi anlaşıldı ekteki belgenin her ihtimale karşın fiziksel kopyasını gönderiyorlar yani - tamamdır 🙂
    Umarım uzun bi süre için son sorum olur; dosyamın hangi NVC'ye yönlendirildiğini nasıl öğrenebilirim?

    evet, zaten fiziksel mektup standart yontem...

    Fakat artik bu yontemle yetinmeyip, caga ayak uydurup online olarak da bilgi veriyorlar. Size gelen mektupta hangi Service Center'da dosyanizin degerlendirildigi yaziyor olacak.


  • Bir bayram daha eslerimizden sevdiklerimizden ayri gececek gerçekten uzun bir islem sistemi var anladikta bu kadar uzun da hic cekilmez oldu. Artik eslerimizden ayri son bayramimiz olsun bu vesileyle hayırlı bayramlar


  • @Ömer-Günay her bayram son diyoruz ama bu sefer gerçekten son olsun.


  • @crazycells Merhaba benim dosyam 2 yıldır nvc'de ama hiç bir işlem yapılamıyor daha önceden de konuştuk kendimi hatırlatmak için yazdım. F2B vizesi benimki ama hala bir ilerleme yok bültende benim tarihime sıra geleli birkaç ay oluyor ama bir farklılık yok 'start now' yazan buton hala aktif değil. Onlara yazmak istiyorum ama bu konuda yardım eder misiniz? Tam olarak ne yazmam gerekiyor? Daha önce 3 kere yazmıştım ama her seferinde aynı maili gönderiyorlar bana.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eray159, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells Merhaba benim dosyam 2 yıldır nvc'de ama hiç bir işlem yapılamıyor daha önceden de konuştuk kendimi hatırlatmak için yazdım. F2B vizesi benimki ama hala bir ilerleme yok bültende benim tarihime sıra geleli birkaç ay oluyor ama bir farklılık yok 'start now' yazan buton hala aktif değil. Onlara yazmak istiyorum ama bu konuda yardım eder misiniz? Tam olarak ne yazmam gerekiyor? Daha önce 3 kere yazmıştım ama her seferinde aynı maili gönderiyorlar bana.

    Telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok. Maalesef sizin durumunuzda olan baskalari da var. NVC, kendi is yukune gore sizin dosyanizi acacak, merak etmeyin... Zaten bir sey kacirdiginiz soylenemez, cunku tum formlar ve evraklar tamam olsa bile, aylardir mulakat tarihi bekleyen kisiler var. Anlayabileceginiz uzere, sistemde ciddi bir birikme var.


  • @crazycells En azından bütün işlemleri bitireyim en sona mülakat tarihimi beklemem kalsın istiyordum. Bu arada bültendeki aile vizesiyle alakalı olanın B. yazan tablosuna bakıyorum. üsttekinin neyle alakalı olduğunu bilmiyorum üsttekinde daha benim tarihim current olmadı belki onunla alakalı olabilir diye düşünmüştüm


  • Merhabalar, kendim için I-130 doldurmuştum 2 hafta sonra USA eşime received I-797 formu gelmiş,
    Şimdi bekleme sürecimiz nasıl olucak tahmini vakit ne kadar bilgi almak isterdim son başvurular nasıl olmuş.


  • Yaklaşık 1 hafta önce Istanbul'daki adresime F2B ile ilgili mektup ulaştı, beklemedeyiz.


  • @nargiz94 hangi service center da dosyanız? Burdan takip edebilirsiniz zamanlamayı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum