[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@fortuneormisfortune, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells, merci. Mantikli, en nihayetinde bu evraklari ve daha fazlasini sunmak durumundayiz mulakatta. Evrak onayi konusunun esnetilmesi gerekiyor cunku hic birsey degismeyecek illa o evraklari sunacagiz (Kentucky'e onaylatsak da Ankara'dan tekrar evrak onayi alacagiz). Bir de su soruyu tekrar etmek isterim. Aklinizda kalan bir sey varsa bilgi verebilirsiniz.
Orneklemek icin rastgele dosya numarasi soyluyorum. 2020 Eylul'de, CN 30,000 veya 52,000 olan birisi dava kazanmasi sonucu mulakat ve akabinde vize alip Amerika'ya gittigini varsayalim (ki okuduklarima gore durum buymus gorece buyuk CN'ler dava sonucu giderken daha kucuk numaralardan gidemeyenler olmus).
Soru gecen yil dava kazanip mulakat alan kisilere bu bir aylik surede Kentucky'den evrak onayi da geldi mi? Ya da bu kisilerle sinirli olmak uzere evrak kontrolu sadece Ankara'da mi oldu?
Geçen yıl Mart itibariyle herkes DQ olmuştu diye hatırlıyorum. Onay alamama sorunu bu yıl ilk kez var.
Edit: Yanlış hatırlıyor olabilirim. Ana sonuçta DQ olmak yasal bir gereklilik değil. Konsolosluktan talep geldiğinde yeterli DQ dosya olmasa bile ya da diyelimki öncelik verilmiş bir davacı dosyası henüz DQ değil; KCC hızlıca onaylar ya da onaysız gönderir dosyaları. Onaysız diye dosya göndermeme gibi bir durum olmaz.
-
Bu konuda crazycels ile aynı fikirdeyim. Biz de daha önce kontrol ettiğimizde sizin gördüğünüz sayfayı gördük. Mülakat tarihi verildiğinde sayfa içeriği tamamen değişiyor. İyi şanslar dilerim.
-
Iyi gunler.diyelim ki,mulakata girdim ve greencard verildi.Amerikaya goc etmeden greencard sahibi ola bilirmiyim?yani bir kac yillik duraklatmakgibi bishey
-
@Günel-Mammadli, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
sahibi
Mülakat ile vize almış oluyorsunuz. Bu vizeniz ABD’ye giriş yapmadan green card’a dönüşmüyor.
ABD’ye giriş yapıp green card aldıktan sonra reentry permit ile 2 yıla kadar ABD dışında kalabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?page=1
-
@goblis Tesekkurler
-
Merhaba, 2021 evrak onaylari benim takip ettigim ve duydugum kadari ile 10,000 lerde. Sizlerin bildigi kadari ile evrak onaylari ne durumdadir, ilerleme var midir?
-
@fortuneormisfortune Grupta 9800 yazıyor.
-
@crazycells merhaba tam tersi olsa yani yunanistan’da mülakat girerken için devletten aldığımız belgeleri Apostillememiz gerekli midir?
-
Merhaba, 5 ağustosta mülakatımız var ancak unganlara randevu bulamıyoruz 26 temmuzdan 4 agustosa kadar dolu, 4 agustosu da sistem vermiyor son gün olduğu için . Pazartesi unganlara arayacağız ama olumsuz cevap alırsak ne olacak sağlık raporunu götürmedik diye red alır mıyız biliyorum normalde böyle bir sorun olmadı ama farklı bir süreçteyiz çok endişeliyim
-
@akdeniz, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells merhaba tam tersi olsa yani yunanistan’da mülakat girerken için devletten aldığımız belgeleri Apostillememiz gerekli midir?
Yunanistan'daki kurum ceviri yapmak icin apostilli olmasi gerek diyor...
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/ATH-Athens.html
Any documents that are not in English or Greek must be accompanied by an English translation. Also, you MUST provide an English translation for all court or legal documents (other than divorce documents). Translations are only accepted from the Greek Ministry of Foreign Affairs. Please visit their website for information on getting an official translation.
https://www.mfa.gr/en/citizen-services/translation-service/translation-service.html
Foreign public documents originating from an authority of a country being a party to the Hague Convention may only be translated if they bear the stamp of the Hague Convention (Apostille) save for the cases of exemption from such certification as defined below.
-
@red_wine, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba, 5 ağustosta mülakatımız var ancak unganlara randevu bulamıyoruz 26 temmuzdan 4 agustosa kadar dolu, 4 agustosu da sistem vermiyor son gün olduğu için . Pazartesi unganlara arayacağız ama olumsuz cevap alırsak ne olacak sağlık raporunu götürmedik diye red alır mıyız biliyorum normalde böyle bir sorun olmadı ama farklı bir süreçteyiz çok endişeliyim
Mulakattan sonra goturebilirsiniz.
Eger mulakattan bir gun once saglik randevusu alabiliyorsaniz o durumda konsoloslugu ikna edip, ayni gun ogleden sonra saglik raporunu konsolosluga elden vermenizi tavsiye ederim.
-
Nicolette Glazer'ın twitterında bugün bahsettiği :
''As of yesterday 9,969 DV cases (22,120 DV applications have been processed to the documentarily qualified stage by KCC and they are scheduling September'' burada bahsedilen sayı evrak onayı almış kişileri mi kastediyor yoksa evrak istenip, onayı verilmemiş kişilerin dökümanlarının onaylanıp Eylül' e mülakat verilmesini mi? Ya da her ikisini birlikte kastediyor olabilir mi? @crazycells -
@ceronimo, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
''As of yesterday 9,969 DV cases (22,120 DV applications have been processed to the documentarily qualified stage by KCC and they are scheduling September'' burada bahsedilen sayı evrak onayı almış kişileri mi kastediyor yoksa evrak istenip, onayı verilmemiş kişilerin dökümanlarının onaylanıp Eylül' e mülakat verilmesini mi? Ya da her ikisini birlikte kastediyor olabilir mi? @crazycells''Dun itibari ile 9,969 Cesitlilik Vizesi Dosyasi (Kentucky Konsolosluk Merkezi tarafindan 22,120 DV basvurusu evrak onayi asamasi icin isleme alinmistir ve Eylul ayi icin planlaniyorlar'' seklinde noktasi, virgulu eksik (kotu dilbilgisi ile yazilmis) ancak ne oldugu anlasilan bir yazi.
Ozetle, kaale alinacak birisi ise, 10,000 den sonrasi icin umud davalardan cikacak sonuclar demenin diger bir ifade bicimidir.
-
''As of yesterday 9,969 DV cases (22,120 DV applications have been processed to the documentarily qualified stage by KCC and they are scheduling September'' burada bahsedilen sayı evrak onayı almış kişileri mi kastediyor yoksa evrak istenip, onayı verilmemiş kişilerin dökümanlarının onaylanıp Eylül' e mülakat verilmesini mi? Ya da her ikisini birlikte kastediyor olabilir mi? @crazycellskendisine defaatle kaynak göstermesini ya da buna benzer bir görseli paylaşmasını rica ediyoruz ama yok, sürekli böyle tweetler atıp kenara çekiliyor kendisi :)
daha önce baska konular için de aynısını yaptı ve bahsettiği sey çıkmadi. bunun gerçek olmasını dilemekten baska carem yok ama keşke kaynak gösterse..
bu arada verilen sayıyı görünce aklima ilk gelen; "kusuratli sayi vereyim de salladığım belli olmasın" oldu. inşallah beni yanıltır..
-
@gucarslan neden umut tacirliği yaparlar anlam veremiyorum. Temmuz sonuna kadar her şey çok kritik, her gelişmeyi itina ile takip etmeye çalışıyoruz. Peki siz 10.000 sonrası evrak onayı için ne düşünüyorsunuz? Çok zaman kalmadı ve hala onay yok...
-
@gucarslan neden umut tacirliği yaparlar anlam veremiyorum. Temmuz sonuna kadar her şey çok kritik, her gelişmeyi itina ile takip etmeye çalışıyoruz. Peki siz 10.000 sonrası evrak onayı için ne düşünüyorsunuz? Çok zaman kalmadı ve hala onay yok...
umut tacirligi demeyelim de biraz zamansız bir paylaşım diye düşünüyorum. keşke kaynak gösterip paylassa hepimiz rahat etsek..
onaylar da ilerliyor ama. kağnı hızıyla..
bu hizla neyi nasil onaylayacaklar bilemiyorum açıkçası. onaysız mülakat verebilirler ya da davalardan çıkacak sonuçlar için boş slot ayırıyorlar. tek tahminim bu, başka mantıklı bir açıklama getiremiyorum. -
Gunaydin arkadaslar sormak icin dogru basliga mi yaziyorum bilmiyorum yonlendirirseniz sevinirim.Bu dusunce gunlerdir kafami kurcaliyor,vizeleri alip amerikaya giris yaptigimizda greencardlar icin biryere basvuru yapacak miyiz yoksa kartlar adrese direk gelecek mi?Eger basvuru yapacaksak herkes bireysel mi basvurmali karti almak icin,ornegin ben esim icinde basvuruda bulunabilir miyim?Karti alip kargoyla yollayabilir miyim?Kendisi daha sonra gelmeyi dusunuyor cunku.Bilen bir arkadas aydinlatirsa sevinirim.Tesekkurler
-
@waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Gunaydin arkadaslar sormak icin dogru basliga mi yaziyorum bilmiyorum yonlendirirseniz sevinirim.Bu dusunce gunlerdir kafami kurcaliyor,vizeleri alip amerikaya giris yaptigimizda greencardlar icin biryere basvuru yapacak miyiz yoksa kartlar adrese direk gelecek mi?Eger basvuru yapacaksak herkes bireysel mi basvurmali karti almak icin,ornegin ben esim icinde basvuruda bulunabilir miyim?Karti alip kargoyla yollayabilir miyim?Kendisi daha sonra gelmeyi dusunuyor cunku.Bilen bir arkadas aydinlatirsa sevinirim.Tesekkurler
merhaba, kişi başı 220 dolar uscis ücretini ödediyseniz kartlarınız abd’ye giriş yaptığınızda otomatik basılmaya başlanır ve size gönderilir, ek bir işlem yapmanıza gerek yok. kartlarınızın en kısa sürede elinize ulaşması için abd’ye girmeden önce kişi başı 220 dolar ödemeyi yapmanızı öneririm
-
@gokayK cok tesekkurler hocam.bu durumda uscis ucretlerini yatirdigimiz surece problem yok,tek kisi abd den her iki kartida alabilir.
-
@waldeinsamkeit bence yanlis anladiniz. Konsolosluktaki mulakati basarili bir sekilde gectikten sonra pasaportunuza “gocmen vizesi” basiliyor. Green kartin basilip verdiginiz adrese yollanmasi icin, kart ucretini yatirmanin disinda, bu karti alacak her bireyin gocmen vizesi gecerlilik tarihleri icinde ABD’ye giris yapmasi gerekmektedir. (1) Karti verdiginiz adreste teslim alacak birileri varsa, giris yaptiktan sonra Turkiye’ye geri donulebilir.
(1) Aile bireyleri farkli tarihlerde giris yapacaklarsa. Ilk giris yapan grubun icerisinde mutlaka asil talihlinin de olmasi gerekmektedir. Asil talihli girisini yaptiktan sonra gocmen vizesi gcerlilik tarihlerine uyarak diger aile bireyleri girislerini daha sonradan gerceklestirebilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum