Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @fortuneormisfortune, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar,

    Oncelikle mulakat verilmesi icin evrak onayi verilmesi gerektiginin farkindayim. Yine de onceki yillarda evrak onayi olmadan mulakat verilen case denk gelen arkadaslar var mi?

    Diger bir konuda KCC'ye baglanmak biraz zor anladigim kadari ile. Amerika'dan birini benim adima KCC aratmaya denemem konusunda akliniza gelen herhangi bir mahsur var mi?

    Simdiden tesekkurler.

    Belki bu soruyu biraz acmakta fayda olur. Tekrardan soylemek isterim; normal sartlarda evrak onayi gerektigini anliyorum. Ancak diger taraftan arka planda devam eden davalar var. Muhtemelen ve bilhassa numarasi benim ki gibi 15,000'lerde ve daha buyuk olan kisiler bu davalardan cikacak sonuclara gerek duyalacak. Bu isler icin birtek eylul ayi kaldigini ongorursek, eylul ayi icersinde hem evrak onayi hem de mulakat icin yeterli sure olmayabilir. O sebepten gecmis yillarda evrak onayi olmadan mulakat alan oldu mu merak ettim? Ornek olarak 2020'de buyuk case numaralari mulakat almis. Yanlis hatirliyorsam duzeltin. Orneklemek icin rastgele case number soyluyorum, numarasi 30,000 veya 52,000 olan birisi dava sonucu gecen eylulde mulakat ve akabinde vize alip Amerika'ya gitti (varsayimdir). Bu kisiye bu kisa surede Kentucky'den evrak onayi da geldi mi? Bu bize referans olabilir.

    Aslinda isterlerse evrak onayi olmadan da yapabillirler cunku en niyahetinde burada istenen evraklari (civil documents) tekrar elde edip farkli evraklarla birlikte sunmak durumundayiz mulakat esnasinda. Istediler actilar, istediler mulakat dagittilar. Isterlerse bu da kolaylikla yapilabilir.

    2021'de ciddi emek veren arkadaslar var. Numaralari 20,000+ ve uzerinde olan ve emek veren arkadaslar. Gercekten onumuzdeki yillarda bu is eski duzenine donerse (ya da biraz duzene girerse), bu arkadaslarin ve bizlerin emeklerinin bu iste payi olacak. O sebeple kendim icin olmasa bile bu arkadaslar icin mulakat sansi olmasini arzu ediyorum.

    Sevgi ile kalin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Alican35 elbette mail atabilirsiniz, hiçbir sorun yok. sadece dönüşleri geç olabilir.
    bu arada az önce 977X'de olan bir arkadaşımıza evrak onayı geldi.
    10K lara gelmesi yakındır.. beklemenizi öneririm.

    bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, Buyukelcilige giris icin 10 gundur Turkiye'de bulunma kurali hala gecerli mi? https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/ Su sayfada hala yaziyor ama ayni sayfada DV mulakati verilmedigi de yaziyor, dolayisiyla degismis olabilecegini dusundum.

    Bunun kaldirildigina dair herhangi bir bilgi gelmedi ayrica giriste hala covid formu dolduruyorsunuz, o nedenle hala gecerli olduguna dayanarak hareket edin lutfen.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fortuneormisfortune, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar,

    Oncelikle mulakat verilmesi icin evrak onayi verilmesi gerektiginin farkindayim. Yine de onceki yillarda evrak onayi olmadan mulakat verilen case denk gelen arkadaslar var mi?

    Diger bir konuda KCC'ye baglanmak biraz zor anladigim kadari ile. Amerika'dan birini benim adima KCC aratmaya denemem konusunda akliniza gelen herhangi bir mahsur var mi?

    Simdiden tesekkurler.

    Bu sistem son birkac yildir var. Daha once "evraklari onceden gondermek" diye bir sey yoktu... bilginize.


  • @crazycells, merci. Mantikli, en nihayetinde bu evraklari ve daha fazlasini sunmak durumundayiz mulakatta. Evrak onayi konusunun esnetilmesi gerekiyor cunku hic birsey degismeyecek illa o evraklari sunacagiz (Kentucky'e onaylatsak da Ankara'dan tekrar evrak onayi alacagiz). Bir de su soruyu tekrar etmek isterim. Aklinizda kalan bir sey varsa bilgi verebilirsiniz.

    Orneklemek icin rastgele dosya numarasi soyluyorum. 2020 Eylul'de, CN 30,000 veya 52,000 olan birisi dava kazanmasi sonucu mulakat ve akabinde vize alip Amerika'ya gittigini varsayalim (ki okuduklarima gore durum buymus gorece buyuk CN'ler dava sonucu giderken daha kucuk numaralardan gidemeyenler olmus).

    Soru gecen yil dava kazanip mulakat alan kisilere bu bir aylik surede Kentucky'den evrak onayi da geldi mi? Ya da dava kazanan bu kisiler icin evrak onayi sadece Ankara'da mi oldu?

  • ⭐⭐

    @fortuneormisfortune, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, merci. Mantikli, en nihayetinde bu evraklari ve daha fazlasini sunmak durumundayiz mulakatta. Evrak onayi konusunun esnetilmesi gerekiyor cunku hic birsey degismeyecek illa o evraklari sunacagiz (Kentucky'e onaylatsak da Ankara'dan tekrar evrak onayi alacagiz). Bir de su soruyu tekrar etmek isterim. Aklinizda kalan bir sey varsa bilgi verebilirsiniz.

    Orneklemek icin rastgele dosya numarasi soyluyorum. 2020 Eylul'de, CN 30,000 veya 52,000 olan birisi dava kazanmasi sonucu mulakat ve akabinde vize alip Amerika'ya gittigini varsayalim (ki okuduklarima gore durum buymus gorece buyuk CN'ler dava sonucu giderken daha kucuk numaralardan gidemeyenler olmus).

    Soru gecen yil dava kazanip mulakat alan kisilere bu bir aylik surede Kentucky'den evrak onayi da geldi mi? Ya da bu kisilerle sinirli olmak uzere evrak kontrolu sadece Ankara'da mi oldu?

    Geçen yıl Mart itibariyle herkes DQ olmuştu diye hatırlıyorum. Onay alamama sorunu bu yıl ilk kez var.

    Edit: Yanlış hatırlıyor olabilirim. Ana sonuçta DQ olmak yasal bir gereklilik değil. Konsolosluktan talep geldiğinde yeterli DQ dosya olmasa bile ya da diyelimki öncelik verilmiş bir davacı dosyası henüz DQ değil; KCC hızlıca onaylar ya da onaysız gönderir dosyaları. Onaysız diye dosya göndermeme gibi bir durum olmaz.


  • Bu konuda crazycels ile aynı fikirdeyim. Biz de daha önce kontrol ettiğimizde sizin gördüğünüz sayfayı gördük. Mülakat tarihi verildiğinde sayfa içeriği tamamen değişiyor. İyi şanslar dilerim.


  • Iyi gunler.diyelim ki,mulakata girdim ve greencard verildi.Amerikaya goc etmeden greencard sahibi ola bilirmiyim?yani bir kac yillik duraklatmakgibi bishey

  • ⭐⭐

    @Günel-Mammadli, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    sahibi

    Mülakat ile vize almış oluyorsunuz. Bu vizeniz ABD’ye giriş yapmadan green card’a dönüşmüyor.

    ABD’ye giriş yapıp green card aldıktan sonra reentry permit ile 2 yıla kadar ABD dışında kalabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?page=1


  • @goblis Tesekkurler


  • Merhaba, 2021 evrak onaylari benim takip ettigim ve duydugum kadari ile 10,000 lerde. Sizlerin bildigi kadari ile evrak onaylari ne durumdadir, ilerleme var midir?


  • @fortuneormisfortune Grupta 9800 yazıyor.


  • @crazycells merhaba tam tersi olsa yani yunanistan’da mülakat girerken için devletten aldığımız belgeleri Apostillememiz gerekli midir?


  • Merhaba, 5 ağustosta mülakatımız var ancak unganlara randevu bulamıyoruz 26 temmuzdan 4 agustosa kadar dolu, 4 agustosu da sistem vermiyor son gün olduğu için . Pazartesi unganlara arayacağız ama olumsuz cevap alırsak ne olacak sağlık raporunu götürmedik diye red alır mıyız biliyorum normalde böyle bir sorun olmadı ama farklı bir süreçteyiz çok endişeliyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akdeniz, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells merhaba tam tersi olsa yani yunanistan’da mülakat girerken için devletten aldığımız belgeleri Apostillememiz gerekli midir?

    Yunanistan'daki kurum ceviri yapmak icin apostilli olmasi gerek diyor...

    Any documents that are not in English or Greek must be accompanied by an English translation. Also, you MUST provide an English translation for all court or legal documents (other than divorce documents). Translations are only accepted from the Greek Ministry of Foreign Affairs. Please visit their website for information on getting an official translation.

    https://www.mfa.gr/en/citizen-services/translation-service/translation-service.html

    Foreign public documents originating from an authority of a country being a party to the Hague Convention may only be translated if they bear the stamp of the Hague Convention (Apostille) save for the cases of exemption from such certification as defined below.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @red_wine, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, 5 ağustosta mülakatımız var ancak unganlara randevu bulamıyoruz 26 temmuzdan 4 agustosa kadar dolu, 4 agustosu da sistem vermiyor son gün olduğu için . Pazartesi unganlara arayacağız ama olumsuz cevap alırsak ne olacak sağlık raporunu götürmedik diye red alır mıyız biliyorum normalde böyle bir sorun olmadı ama farklı bir süreçteyiz çok endişeliyim

    Mulakattan sonra goturebilirsiniz.

    Eger mulakattan bir gun once saglik randevusu alabiliyorsaniz o durumda konsoloslugu ikna edip, ayni gun ogleden sonra saglik raporunu konsolosluga elden vermenizi tavsiye ederim.


  • Nicolette Glazer'ın twitterında bugün bahsettiği :
    ''As of yesterday 9,969 DV cases (22,120 DV applications have been processed to the documentarily qualified stage by KCC and they are scheduling September'' burada bahsedilen sayı evrak onayı almış kişileri mi kastediyor yoksa evrak istenip, onayı verilmemiş kişilerin dökümanlarının onaylanıp Eylül' e mülakat verilmesini mi? Ya da her ikisini birlikte kastediyor olabilir mi? @crazycells


  • @ceronimo, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Nicolette Glazer'ın twitterında bugün bahsettiği :
    ''As of yesterday 9,969 DV cases (22,120 DV applications have been processed to the documentarily qualified stage by KCC and they are scheduling September'' burada bahsedilen sayı evrak onayı almış kişileri mi kastediyor yoksa evrak istenip, onayı verilmemiş kişilerin dökümanlarının onaylanıp Eylül' e mülakat verilmesini mi? Ya da her ikisini birlikte kastediyor olabilir mi? @crazycells

    ''Dun itibari ile 9,969 Cesitlilik Vizesi Dosyasi (Kentucky Konsolosluk Merkezi tarafindan 22,120 DV basvurusu evrak onayi asamasi icin isleme alinmistir ve Eylul ayi icin planlaniyorlar'' seklinde noktasi, virgulu eksik (kotu dilbilgisi ile yazilmis) ancak ne oldugu anlasilan bir yazi.

    Ozetle, kaale alinacak birisi ise, 10,000 den sonrasi icin umud davalardan cikacak sonuclar demenin diger bir ifade bicimidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ceronimo, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Nicolette Glazer'ın twitterında bugün bahsettiği :
    ''As of yesterday 9,969 DV cases (22,120 DV applications have been processed to the documentarily qualified stage by KCC and they are scheduling September'' burada bahsedilen sayı evrak onayı almış kişileri mi kastediyor yoksa evrak istenip, onayı verilmemiş kişilerin dökümanlarının onaylanıp Eylül' e mülakat verilmesini mi? Ya da her ikisini birlikte kastediyor olabilir mi? @crazycells

    kendisine defaatle kaynak göstermesini ya da buna benzer bir görseli paylaşmasını rica ediyoruz ama yok, sürekli böyle tweetler atıp kenara çekiliyor kendisi 🙂

    daha önce baska konular için de aynısını yaptı ve bahsettiği sey çıkmadi. bunun gerçek olmasını dilemekten baska carem yok ama keşke kaynak gösterse..

    bu arada verilen sayıyı görünce aklima ilk gelen; "kusuratli sayi vereyim de salladığım belli olmasın" oldu. inşallah beni yanıltır..


  • @gucarslan neden umut tacirliği yaparlar anlam veremiyorum. Temmuz sonuna kadar her şey çok kritik, her gelişmeyi itina ile takip etmeye çalışıyoruz. Peki siz 10.000 sonrası evrak onayı için ne düşünüyorsunuz? Çok zaman kalmadı ve hala onay yok...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum