Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan şöyle bi geçen seneleri inceledim. Normalde Ekim bülteni 8 bin 9 bin cs ile açılış yapmış ve neredeyse 40 binlere kadar mülakata çağırmışlar. Trump başkan seçildikten sonra ilk Kasım bülteni 2 bin kişi ile açılmış sonra çok yavaş gitmis ve daha az kişiye mülakat verilmiş. Şimdi biden geldi sanırım göçmen yanlısı bir başkan. Tekrardan Ekim bülteninde 8 binlerde açılışlar görür muyuz 😅😂😂

    doğruyu söylemek gerekirse;
    göremeyiz 🙂


  • Merhaba @gucarslan SaveDiversityVisa sitesindeki verilere baktığımda ankaradan 3 kişi Refused gözüküyor . Bunların hangi nedenle Refused olduklarının bilgisi var mıdır ? Forumdan değiller galiba ?


  • @denttraveller 2021'lerde umutlarını kesmişlerdi. Bir gecede 210 kişiye mülakat geldi ki olabilcek en kötü kombinasyona sahip yıl. Yeni çıkan bir virüs+Trump. Artık virüsle az çok nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz+Aşı+Biden.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba @gucarslan SaveDiversityVisa sitesindeki verilere baktığımda ankaradan 3 kişi Refused gözüküyor . Bunların hangi nedenle Refused olduklarının bilgisi var mıdır ? Forumdan değiller galiba ?

    net olarak detaylı bilgiye sahip değiliz ne yazık ki.
    büyük ihtimalle bilerek / bilmeyerek hatalı ya da yalan beyan sebebiyle elendiler.


  • Hocam son sorum , özür dilerim rahatsızlık verdiğim için.Ben Güney Afrika'dayken ülke içindeki başvurularda cevap gelene kadar resmi olarak kalabiliyordun ancak kanunlar değişmişti ve sadece kendi ülkenden yapılabiliyordu cevap gelmedi konsoloslukta sistem yok diye gönderip durdu.Ülkeden çıkarken zaman aşımı damgası basmışlardı ve bana kağıt vermişlerdi bununla itiraz edersin diye ama ben gitmiyeceğim için itiraz etmedim. Formu doldururken Sınırdışı edildiniz mi kısmına ne işaretlemem gerek.


  • Arkadaşlar eşim DV-2022 talihlisi. Kendisi üniversite mezunu ama şuan ev hanımı. Ben mühendisim ama şuan bende iş arayışındayım. Yani kısaca ikimizde ''unemployed'' görüneceğiz DS-260 formunda. Sorum şu; bu durum vize sürecini sizce olumsuz etkiler mi?


  • Merhaba, Daha önceden çalıştığım işyerlerini girdim, ama bazı çalıştığım yerler arkadaşlarının firması üzerinden sigortalı yapmış veya bir kaç ay orada sigortalı göstermiş. Bu firmaları bilmiyorum bunları girmek zorundamıyım. Ben o firmaların isimlerini hiç karıştırmadım kendi bildiğim doğruları yazdım. Merak ediyorum sigorta kayıtlarımı inceleyip bana bununla ilgili sıkıntı çıkartırlar mı ?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tarik-Sari, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, Daha önceden çalıştığım işyerlerini girdim, ama bazı çalıştığım yerler arkadaşlarının firması üzerinden sigortalı yapmış veya bir kaç ay orada sigortalı göstermiş. Bu firmaları bilmiyorum bunları girmek zorundamıyım. Ben o firmaların isimlerini hiç karıştırmadım kendi bildiğim doğruları yazdım. Merak ediyorum sigorta kayıtlarımı inceleyip bana bununla ilgili sıkıntı çıkartırlar mı ?

    Sigorta kayıtlarınız incelenmeyecek. O nedenle gerçekte olduğu şekilde girmenizde sakınca yok.

  • ⭐⭐⭐

    @Cumali-Y, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar eşim DV-2022 talihlisi. Kendisi üniversite mezunu ama şuan ev hanımı. Ben mühendisim ama şuan bende iş arayışındayım. Yani kısaca ikimizde ''unemployed'' görüneceğiz DS-260 formunda. Sorum şu; bu durum vize sürecini sizce olumsuz etkiler mi?

    Sn @Tarik-Sari ve @Cumali-Y ,

    Öncelikle imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenlerseniz sorularınız ve yardım taleplerinizde size daha hızlı ve verimli cevaplar verilebilir:
    Link >>> https://bit.ly/3cIMFIw

    Sn. @Cumali-Y ,

    İş ve eğitim tecrübesi sadece başvuruyu yapan ve kazanan talihlide aranan bir gereklilik. Kazanan kişinin eş ve çocuklarının hiç bir eğitim ve iş tecrübesinin olmaması negatif bir durum değildir fakat bu kişilerdeki eğitim seviyesinin yüksekliği ve iş tecrübesi pozitif bir etki yaratacaktır. Ailecek orada çalışıp iyi bir gelir elde edebilme şansınızı ve dolaysıyla orada topluma yük olmadan tutunup yerleşebileceğinizi işaret eder.

    DV vizesini alabilmenin şartlarından ilki ya en az lise mezunu olmak ya da en az 2 yıllık bir iş tecrübesine sahip olmaktır.

    "Confirm Your Qualifications
    The Diversity Immigrant Visa (DV) Program requires the principal DV applicant to have a high school education, or its equivalent, or two years of qualifying work experience as defined under provisions of U.S. law."

    Kazanan eşiniz olduğundan ve üniversite mezunu olduğundan bu şartı sağlıyorsunuz. Hiç bir meslek grubunun gider gitmez kendi alanında iş bulması beklenmiyor ve zaten bu da çok gerçekçi değil. Vize almanızı etkileyecek en büyük etken oraya gittiğinizde en az ilk 6 ay geçiminizi sağlayabilecek maddi bir gücünüzün olduğunu gösterebilmek, yani bankadaki nakit paranız olacaktır. Geçmiş yıllardaki mülakata girenlerin tecrübesi doğrultusunda mülakatlarda kazanan kişi için 15 bin dolar ve diğer her aile bireyi için 5 bin dolar paranın banka hesabında gösterilmesi asgari düzeyde bu yeterlilğinizi sağlamış olur.


  • @sudegül-bayram kcc den ne maili gelecek tam olarak ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Aydemir, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Hocam son sorum , özür dilerim rahatsızlık verdiğim için.Ben Güney Afrika'dayken ülke içindeki başvurularda cevap gelene kadar resmi olarak kalabiliyordun ancak kanunlar değişmişti ve sadece kendi ülkenden yapılabiliyordu cevap gelmedi konsoloslukta sistem yok diye gönderip durdu.Ülkeden çıkarken zaman aşımı damgası basmışlardı ve bana kağıt vermişlerdi bununla itiraz edersin diye ama ben gitmiyeceğim için itiraz etmedim. Formu doldururken Sınırdışı edildiniz mi kısmına ne işaretlemem gerek.

    sizin durumunuz, sınırdışı / deport işlemini tam olarak tanımlanıyor gibi duruyor ama bunu size verdikleri kağıtta yazan bilgiye göre kontrol etmek ve bilmek gerek. siz yasal sürenizi aşmissiniz bunun için size deport işlemi uyguladılar mi dediğim gibi bakmak lazim ama zannetmiyorum.

    eger evraga suan sahip degileniz ben olsam NO olarak isaretlerdim.

    sn. @crazycells sizin fikriniz nedir acaba?


  • @gucarslan Çok Teşekkür ederim hocam. Bana verdikleri kağıt benim vizem geçmeden önce başvurduğum ve cevap gelene kadar geçerli vize gibi kullanabileceğim kağıttı. Ama Afrika'da kanun değişince sistem çöktü, polis bana kağıt verdi hatan yok itiraz edebilirsin diye.Hiç gitmediğim için itiraz etmedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Aydemir, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Hocam son sorum , özür dilerim rahatsızlık verdiğim için.Ben Güney Afrika'dayken ülke içindeki başvurularda cevap gelene kadar resmi olarak kalabiliyordun ancak kanunlar değişmişti ve sadece kendi ülkenden yapılabiliyordu cevap gelmedi konsoloslukta sistem yok diye gönderip durdu.Ülkeden çıkarken zaman aşımı damgası basmışlardı ve bana kağıt vermişlerdi bununla itiraz edersin diye ama ben gitmiyeceğim için itiraz etmedim. Formu doldururken Sınırdışı edildiniz mi kısmına ne işaretlemem gerek.

    Bence de no olarak isaretleyin. Siz sadece izin verilen zamani gecirip sonra kendiniz cikmissiniz... Ne yakalanip ulke disina cikarilmamissiniz, ne de ulkeden sinirdisi edilmeniz icin bir karar cikarilmis...


  • @smartcells Tesekkurler cevap icin. Bankada gerekli miktari gosterebiliriz diye dusunuyorum. Banka hesabinin DV talihlisi olarak eşimin adına yada ortak hesap olmasına gerek var mı?


  • Merhaba 3 adet sorum olacak. Ds 260 formunu daha doldurmadım 2022 talihlisiyim, 1. sorum, Bulgaristan pasaportum var ama doğduğumdan berii Türkiye de ikamet ediyorum, Bulgaristana sadece tatil için gidiyoruz. Adres kısmına Türkiye de yaşadığım yer ile birlikte Bulgaristanı yazmalı mıyım? 2.Sorum yeni mezun oldum ancak daha diplomam yok sadece e-devlette mezun görünüyorum, iş kısmına işsiz olarak mı belirtmeliyim? 3. sorum, önceden çalıştığım kısımlara work and travel daki işimi eklemeli miyim? Bir de sigorta başlangıcı için 15 gün bir yerde daha çalışmıştım onu da eklemeli miyim?


  • @crazycells Merhaba, ben de AOS yapacagim, Facebook ve Telegram gruplarına katilmak istiyorum, adreslere nereden ulaşabilirim? Teşekkürler!

  • ⭐⭐⭐

    @Cumali-Y, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Tesekkurler cevap icin. Bankada gerekli miktari gosterebiliriz diye dusunuyorum. Banka hesabinin DV talihlisi olarak eşimin adına yada ortak hesap olmasına gerek var mı?

    Eğer beraber gidecekseniz herhangi birinizin hesabında gereken miktarda para olması yeterlidir, sonuçta ailenin parası. Ama garanti olsun diye kazanan kişinin hesabında veya ortak hesapta tutabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @batosemo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba 3 adet sorum olacak. Ds 260 formunu daha doldurmadım 2022 talihlisiyim, 1. sorum, Bulgaristan pasaportum var ama doğduğumdan berii Türkiye de ikamet ediyorum, Bulgaristana sadece tatil için gidiyoruz. Adres kısmına Türkiye de yaşadığım yer ile birlikte Bulgaristanı yazmalı mıyım? 2.Sorum yeni mezun oldum ancak daha diplomam yok sadece e-devlette mezun görünüyorum, iş kısmına işsiz olarak mı belirtmeliyim? 3. sorum, önceden çalıştığım kısımlara work and travel daki işimi eklemeli miyim? Bir de sigorta başlangıcı için 15 gün bir yerde daha çalışmıştım onu da eklemeli miyim?

    sn @batosemo,

    Öncelikle imzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenlerseniz sorularınız ve yardım taleplerinizde size daha hızlı ve verimli cevaplar gelir
    https://bit.ly/3cIMFIw

    • Çifte vatandaş mısınız?
    • Çekilişi hangi ülke kontejanından kazandınız? Türkiye? Bulgaristan?
    • Çekilişe hangi ülkenin pasaportu ile başvurdunuz?
    1. Adres kısmına güncel, gerçek ikamet adresniz neresiyse orayı yazmalısınız. 16 yaşından itibaren kaldığınız bütün adresleri arada 1 aydan fazla boşuk kalmadan hepsini yazmalısınız. Kısa süreli ikametler veya tatilleri yazmaya gerek yok.

    2. Case numaranzıı bilmediğimizden (imzanıza taşırsanız öğreniriz) ne zaman mülakat alacağınızı tahminen söyleyebiliriz. Muhtemelen diplomanızı alana kadar yeterince zamanınız olacak. Olur da diplomayı alamazsanız e-devlet'teki mezuniyet belgesi de işinizi görecektir.

    3. Sizin için anlam ifade eden bütün iş-çalışma geçmişinizi yazabilirsiniz DS260'a


  • Merhaba case numberım 15 binlerde kccden tahmini evrak talebi ve tahmini mülakat sürem ne zaman olur ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum