Teşekkür ederim. @crazycells
-
E2 ye uygun Atlanta da güzel bir lokasyonda devren tesettür giyim mağazası bulunuyor ilgilenen olursa bana ulaşabilirsiniz
-
E2 ye uygun Atlanta da güzel bir lokasyonda devren tesettür giyim mağazası bulunuyor ilgilenen olursa bana ulaşabilirsiniz.
-
Kasim 2023'te tirimi aldim, Aralik 2023'te yola cikardim, o gun bugundur yolda, Subat'ta E-2 vizemi aldim, 2 ay once de yine ayni tir sayesinde uzattim. Etrafimda tir sahibi yuzlerce insan var ve sanirim tirinin parasini cikaran nadir insanlardan biriyim, ustune de kendi tirimi islettigim sirkette yoneticiyim. 40 tiri yonetiyoruz ve tir sahiplerinin %80'i benim gibi E-2 statusune sahip. Bu is iki turlu yapilir, ya 0 tir alir 300k miles olunca satarsiniz ya da 20-30k maliyetle 700k milesda bir tir alip tecrubeli bir soforle beraber para kazanirsiniz. Ilk dedigimde risk dusuk, yatirim buyuk, ikinci opsiyonda ise yatirim dusuk risk cok buyuk. Cok buyuk derken 30k$'a aldiginiz tirda tam o kadar hasarlik hasar cikabilir.
Belirli bir sure ABD'de kalmaniz ve statu sahibi olmaniz lazimsa eski bir tir alinir, gelir beklenmeden statu alinir, yoksa para kazanilmaz. Para kazanmaniz icin yuzlerce sizin elinizde olmayan faktorun lehinize calismasi lazim. Ha bu arada para kazanan yok mu, mesela bir arkadasim gecen sene aldigi tirdan kazandigi paraya 14 ay hic dokunmadi ve gecen ay 53k bedele yeni bir tir daha satin aldi. Bir baskasi ucuncu ayinda cok para kazanip 2 yeni tir daha aldi, zorla durdurdum.
Sahip oldugu 2 tirdan her ay en az 10k kazanan is ortagimiz var ( toplam yatirim bedeli 300k ). Bununla beraber 52kya aldigi tira daha ikinci haftadan 30k masraf cikaran da var. Sosyal medyada e-2 reklami yapan carrier firmalara kanmayin, ispat edemem ama %100 eminim hepsi sizin cironuzdan caliyorlar. Bu arada carrier sirketlerin ownerlardan kazanacagi para cironuzun %5'ini gecmez, %5 icin de emin olun o cile cekilmez.
Ozan Bey'in dedigi dogru, carrier olmadan para kazanmak cok zor, ama carrier olmak da kolay degil, amac sirf MC numarasi almaksa o isin en basiti, akliniza gelemeyecek sorunlarla ugrasip aninda cozum bulmaniz lazim. Ornek vereyim, maddi durumu kotu olan ve bu sebeple soforune para odeyemeyen bir tir sahibinin soforu, tiri yukuyle beraber kacirdi, ucaga atlayip issizligin ortasinda polisle beraber gidip tiri aldim, baska tirdan sofor indirip yanima getirttim ve tiri ona teslim ettim. Kendi tirimi da soforlerden birisi ara sokaklardan birine birakip kacti anahtari vermedi, en yakin yetkili bayiye gidip yeni anahtar kestirdim ve tirimi aldirdim. Bunun gibi akliniza gelemeyecek 100lerce sorun sayarim, bazen bunlarin hepsiyle ayni anda ugrastigim bile oluyor. Ayrica iyi bir carrier olmak icin de 10 tir ve 300k$ isletme sermayesi sart, aksi takdirde isiniz kesin batar, ne zaman batacagi ise sizin yeteneginize ve sansiniza baglidir.
Ezcumle alternatif bir is kolunuz varsa tir almayin, ne is yapacaganizi bilmiyorsaniz ve zanaati olmayan bir beyaz yakali iseniz tir sizin icin en dogru model, gidip sagda solda kimseye binlerce dolar odemeyin, bana yazin ben elimden geldigince yardimci olurum. Tekrar ediyorum, alternatif is kolunuz varsa bu ise girmeyin.
Simdi bir de yeni moda box truck cikti, eger surmeyecekseniz sakin bulasmayin (sirketimde 4 box truck var).
Esenlikle kalin, saygilar.
-
@murat34 Hayırlı olsun murat bey. Bizde sürecin içerisindeyiz. EİN geldi. Amerika'ya daha giriş yapmadık. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
-
-
Herkese Merhaba, foruma yeni üyeyim. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.
E-1 vize başvurusu sürecindeyim ve geçen hafta harç ödemelerini yaptım. Fakat geçen haftadan bu yana randevu planlamak istediğimde (İstanbul için) "hiçbir zaman dilimi mevcut değil" uyarısı alıyorum.
Yakın zamanda E-1 vizesi için randevu alan var mıdır acaba aramızda? E-1 mülakat randevuları haftalık mı açılıyor bilgisi olan varsa ve bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkürler... -
-
@CVera Merhaba bilgi rica edebilir miyim? [email protected]
-
Merhaba,
Florida da ki şirketlerin değerleme yöntemleriyle ilgili (tabi vergileri vs de kapsayacak şekilde) bir eğitim, döküman, türkçe kaynak aramaktayım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır?
Asıl amacım bizbuycell'den nda sonrası gönderilen finansal tabloları daha sağlıklı değerlendirme, nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek vb.
-
@mojitomango statü değişimi için Amerika içinde bulunmak gerekiyor. Eşinizin turist vizesi yoksa statü değişimi yapamaz, konsolosluktan E2 VİZESİ almanız gerekir.
-
@crazycells yorumunuzdan yola çıkarak EB-2 vizesine kimler başvruabilir diye internete bakayım dedim. Eğitim durumunun dışında "individuals who possess exceptional ability in the sciences, arts, or business."şeklinde yazılmış ama bu exceptional ability'nin açıklaması yapılmamış hiç bir yerde.
Buna dair bilginiz var mı acaba? çok ucu açık gibi geldi bu kriter.teşekkürler.
-
@yigitcolorado Yigit bey merhaba; yazimi detayli okursaniz sayet net birsey yazmadim asla. Kendi arastirmalarim ve cevremdeki benzer ornekleri dile getirdim. Risk aldiginizin altini da cizmistim. Cevremdeki diger milletlerden kisilerin bu sekilde vize bastigini biliyorum. Calisma vizelerinde de I-797 belgesi aldigimizdan dolayi calisma vizesi ile benzerligi olmasindan kaynakli risk alinip denenebilir belki diye konuya aciklik getirmek istedim. Elbette son karar sizlerin.
-
@ysrlbr Mevcuttaki E vizeniz ile baska bir isletmede "isci" olarak calimazsiniz. Kendiniz yeni bir sirket kurup yada baska bir sirkete ortak olup once statunuzu sonrada vizenizi degistirmeniz gerekir. Mevcuttaki E vizenizin tanimlandigi sirket ile resmi ilisiginizi kestiginizde USCISe basvurup, statunuzu yeni sirkete gecirmeniz lazim. Sonrasinda TRye donup vizenizi yeniletmeniz gerekir.
-
@ayvalik10 tolunay green card kazanarak geldi , e2 ile degil.
-
@denizci10 Bizim kültürel yapı taşımızda yardımlaşma vardır. Ama bu sağlam bir denge gerektirir. İnsanımızın iyi niyeti suistimal etmesi bilinen bir gerçek.
Evet bilgi kesinlikle güçtür. Kolay elde edilemez. İyi bir emek ve bedel gerektirir.
Gelelim Amerika'ya. Kapitalizmin başkentinde iyi yaşamak istiyorsanız bilginiz arttırmalı ve satabilmelisiniz. Yardım edeceğiniz insanlar gerçekten buna değmelidir. Onun dışında bilginizin bir karşılığı olmalıdır. Bunu acı tecrübelerle öğrenmiş biri olarak @denizci10 'a katılıyorum. Tabi ki benim de yardim ettiğim insanlar var ama bir elin parmaklarını geçmez. Maalesef @Stiff kardeşim durum bu. İyi niyetine saygı duyuyorum ama gerçekler bu şekilde. -
Son dönemde maalesef ABD ye yatırım amacıyla giden insanlarımızın dolandırma haberlerini almaya başladık. Bu durum gerçekten bir insanının başına gelebilecek en kötü durumlardan birisidir. Size bu sefer bu dolandırıcılık olayını yaşamamanız için yabalieceklerinizden bahsetmek istiyorum.
Escrow Nedir?
Taraflar arasındaki işlem sonuçlanıncaya kadar, işleme ait finansal varlıkları güvenli ortamda tutan üçüncü kişi ya da kuruma escrow denir. Türkçedeki karşılığı "emanet" olan escrow, finansal varlıkları kontrol etmek ve korumak için kullanılır.
Bu terim aslında yatırım işlemlerinde kullanılan bir terimdir. Türkiye sınırları içinde bununyapan firmalar var mı bilmiyorum ama Amerika Birleşik Devletlerinde ister ev alırken ister işletme alırken bunu kullanabilirsiniz.
Nasıl mı oluyor? Hemen bildiklerimi aktarıyorum. Varsa daha detaylı bilgisi olan lütfen buraya eklesin.
Escrow ABD'de şu şekilde gerçekleşiyor. Bir alıcı, bir satıcı bir de escrow firması var. Siz bir yer almak istiyorsunuz ve paranız var. Başka birisi de orayı satıyor. Escrow firması da üçüncü bir kişi olarak hakemlik yapıyor. Sizden parayı alıp emanete koyuyor, satıcıdan da satılacak gayrimenkul veya işletmenin evraklarını alıyor ve emanete koyuyor. İşlemler bitinceye kadar ne o paraya dokunabiliyorsunuz ne de o işletme başka birine satılabiliyor.
Bazıları düşünebilir bunu biz de yapabiliriz o zaman neden escrow firmasına gerek var? Escrow firması sizin adınıza oradaki tüm evrakları incelenmesi ve doğruluğunu kontrol ediyor. Eğer ki bir sıkıntı görürse bunu size bildiriyor ve paranız gitmeden müdahale etme şansınız oluyor. Yani 100 bin dolarlık bir işletmeyi alırken sizin vereceğiz 3-4 bin dolar gibi bir para ile tüm işlemleri garanti altına almış oluyorsunuz. Bildiğim kadarıyla devir işlemi olmazsa yani tamamlanmazsa ödemeyi sorun çıkan ya da çıkaran taraf ödüyor, eğer sorun olmadan tamamlanırsa devir o zaman da nasıl anlaşma yapıldıysa o şekilde ödeme gerçekleşiyor. Bu sistem iki tarafı da koruyan makul bir sistem. Özellikle bu dönemde yaşanan dolandırıcılık haberlerinden sonra herkes daha dikkatli olsun ve bir Escrow firması ile çalışsın.
Sizlere ikinci tavsiyem de ticaret avukatı ve göçmen avukatının beraber çalışması olacaktır. Ticaret avukatı sizin için işletmenin evraklarını, kira kontratlarını ve diğer belgelerini inceleyecektir. Fakat bunları ben yaparım 2-3 bin dolar kar ederim derseniz de bu sefer maalesef böyle sıkıntılar yaşanabilmektedir.
Bu konu ile ilgili yakın zamanda bir video paylaşıldı. Onu size hemen aktarıyorum izlemenizi tavsiye ederim. Sorularınız olursa özelde veya buradan sorabilirsiniz.
-
Bizbuysell deki devren ilanlari inceledigimde , -verilen ciro vs bilgileri dogruysa - kucuk restoranlarda ortalama ebitda
%35 seviyelerinde, bu da turkiyedeki yemek sektoru ile aslinda benzer. Kabaca 1/3 malzeme maliyeti, 1/3 kira+fatura+personel maasi . 1/3 kar. Ornegin 7 gun / 12 saat acik bir yer, gunde 1k ciro ile aylik 10k kar birakabilir ve ilk etapta iki ortagi gecindirmeye yetebilir diye dusunuyorum. Gunluk 1.000 usd icin de , ort. 20 usd hesaptan 50 order yapilmali. Sizce bu hesapta net bir sekilde hatali olan bir nokta var mi? -
@BERKE-Güngöroğlu e2'yi elçilikten almanızı şiddetle öneririm. 5 sene verilir ve istediğiniz gibi ülke dışına çıkabilirsiniz. Statü değişikliğiyle çıkamazsınız. 5 senelik vize bittiğinde tekrar başvurmanız gerekir elçiliğe -ki verginizi vs. veriyorsanız bir sıkıntı çıkmaz-.
E2 vize sahibinin eşi istediği yerde çalışabilir(work authorisation alacaksınız ama). Lakin şirket green card için sponsor olur mu bilmem. Çok şirket yapmıyor bunu.
e2 vizesiyle vatandaşlık almanın tek yolu bu vizeyi bir şekilde greencard'a çevirmektir. Yatırımla green card'a çevrilebilir(işleriniz iyi giderse x milyon dolar ile yatırımcı green cardına çevirirsiniz), ya loto çıkar, ya da eşiniz sponsor bulur green carda çevirir, siz oradan alırsınız lakin çok uzun bir bekleme süresi var bunun. -
Teşekkür ederim. @crazycells
-
E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
-
Merhabalar,
Amerika'dayken E2 statusunu alip sonradan tekrardan Turkiye'den basvuru yapip onay alan veya almayan var mi?
Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkurler -
@kirik, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
Merhabalar,
Amerika'dayken E2 statusunu alip sonradan tekrardan Turkiye'den basvuru yapip onay alan veya almayan var mi?
Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum. TesekkurlerAyni basvurudan mi bahsediyorsunuz? Sorunuzu tam anlayamadim, farkli isler icin mi vize almaya calisiyorsunuz?
ABD'de E2 statusu aldiktan sonra Turkiye'ye gitmeniz gerekiyorsa, konsolosluga basvuru yapip vize almalisiniz geri girmek icin. Ama su aralar konsolosluklarin calisma hizi problemli, o nedenle ABD'de statunuzu devam ettirmenizi tavsiye ederim.
-
@crazycells Tesekkur ederim cevap icin. Ben sadece burada statuyu degistirdik diyelim E2 icin. Turkiye'ye donmek zorunda kaldigimizda tekrardan E2 icin yapilan basvuruda onay alma olasili nedir onu merak etmistim. Yani hali hazirda isyeri varken olasi acil bir durumda Turkiye'ye donmek zorunda kalirsak boyle bi durum icin olabilecek sonuclar nelerdir onu merak ettim. Tesekkurler tekrardan
-
Selamlar herkese suan cos ile f1 statusunde amerikadayım. E2 vizesine basvuracagim. Ailemden 80bin dolar filan borc alacagim. Fakat şöyle bi problem var ki ben buraya ilk geldiğimde 2 sene filan work and travel ssnim ile doordash grubhub vs. yaptım. Maalesef ki 2 sene filan kaçak calisma gecmisim bulunmakta. (Gelirimin vergilerini verdim). Sorum şu ki e2 statusune geciste ve iki sene sonra uzatma yapıp sonrasında turkiyeden alacagim e2 vizesinde bu kaçak çalışma gecmisim benim karsima cikar mi? Problem yaratir mi veya yaratirsa ne kadar bi problem yaratır?
-
@xxset, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
Selamlar herkese suan cos ile f1 statusunde amerikadayım. E2 vizesine basvuracagim. Ailemden 80bin dolar filan borc alacagim. Fakat şöyle bi problem var ki ben buraya ilk geldiğimde 2 sene filan work and travel ssnim ile doordash grubhub vs. yaptım. Maalesef ki 2 sene filan kaçak calisma gecmisim bulunmakta. (Gelirimin vergilerini verdim). Sorum şu ki e2 statusune geciste ve iki sene sonra uzatma yapıp sonrasında turkiyeden alacagim e2 vizesinde bu kaçak çalışma gecmisim benim karsima cikar mi? Problem yaratir mi veya yaratirsa ne kadar bi problem yaratır?
Ben de bunu merak ediyorum bilgin var mı hocam @crazycells @Avukat-Zeki-Yağlı
-
@xxset, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
Selamlar herkese suan cos ile f1 statusunde amerikadayım. E2 vizesine basvuracagim. Ailemden 80bin dolar filan borc alacagim. Fakat şöyle bi problem var ki ben buraya ilk geldiğimde 2 sene filan work and travel ssnim ile doordash grubhub vs. yaptım. Maalesef ki 2 sene filan kaçak calisma gecmisim bulunmakta. (Gelirimin vergilerini verdim). Sorum şu ki e2 statusune geciste ve iki sene sonra uzatma yapıp sonrasında turkiyeden alacagim e2 vizesinde bu kaçak çalışma gecmisim benim karsima cikar mi? Problem yaratir mi veya yaratirsa ne kadar bi problem yaratır?
"unauthorized employment" sizin statu ihlali yaptiginiz anlamina gelir ve farkedilmesi durumunda USCIS I-539 basvurunuzu onaylamayabilir.
Eger vergi bildirimi yaptiysaniz buyuk ihtimal USCIS bu durumdan haberdar olacaktir. Dilerseniz bu konuyu surada Muslu Hukuk Burosuna da sorabilirsiniz, ayrica kendi durumunuzu daha ayrintili konusmak icin kendilerine de yazabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Fakat belirtmek isterim ki, bu durumda sadece ABD icinde yapacaginiz statu degisikligini etkiliyor. Yani ABD disinda vize basvuru yaparsaniz, konsolosluktaki E-2 vizesi basvurunuzun bu kacak calismadan etkilenecegini pek sanmiyorum; ama tabii ki bu duruma konsolos karar verecek.
Bir avukatla konustunuz mu? Dediginiz durumda ABD icinde F'den E-2'ye gecis yapabileceginizi soylediler mi size?
-
Statu degisikligi icin 90 gün bekleme suresi degisebilir mi? Eski haline dusmesini umut ediyorum da.
-
@platon, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
Statu degisikligi icin 90 gün bekleme suresi degisebilir mi? Eski haline dusmesini umut ediyorum da.
Sorunuzu tam olarak yazin isterseniz, bu sekilde ne sormak istediginiz maalesef anlasilmiyor. Imzanizda IR5 bilgisi var, ama bu baslik E2 basligi, bilginize...
-
........
-
@black21, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
Merhabalar,
Bir hususta yardımınıza ihtiyacım var.
E2 Statü Değişikliği Alan Kişinin Eşi, 2 yıl İçinde Türkiye'ye Giriş Yapabilir Mi?
Amerika'dayken E2'ye statü değişikliğiyle geçen kişinin , 2 yıl ülke dışına çıkması riskli bulunuyor. Geri dönmesi için Türkiye'den tekrar E2 vizesine başvurması ve kabul almayı başarması gerekiyor.
1- Peki turist vizesiyle Amerika'ya gidip, orada E2'ye başvurup, 2 yıllık statü değişikliği alan kişinin eşi, bu 2 yıl içerisinde istediğinde Türkiye'ye gidip gelebilir mi sorun yaşamadan?
2- Diğer sorum ise, E2 statü değişikliği alan kişinin eşi için; çalışma iznine en erken ne zaman başvurulur?
Çalışma izni aldığında, sadece kendisi 2 yıl Türkiye 'ye gidip gelmede sorun yaşar mı?Şimdiden teşekkür ederim.
Vize ve statu iki farkli kavram...
Vizeleri sadece ABD konsolosluklarinda alabilirsiniz ve ABD'ye giris icin bir vizeye sahip olmaniz gerekiyor. Statuleri ise USCIS veriyor veya siz vize ile giris yapinca aliyorsunuz... Siz basvuru yapip E2'ye statunuzu degistirseniz bile ABD'den ciktiktan sonra yeniden gelmeniz icin vizeye ihtiyaciniz var. Ve bu vizeyi ancak ve ancak ABD konsolosluklarinda alabilirsiniz... USCIS size bir statu verse bile bu statu siz ABD icindeyken gecerlidir, yani ABD'de bu statuyle USCIS'in izin verdigi surece kalabilirsiniz. Ama ABD'den ciktiktan sonra yeniden ABD'ye girebilmek icin statunuzu yansitan bir vizeye ihtiyaciniz var. Pasaporttaki herhangi bir vizeyi kullanip ABD'ye tekrar giris yapamazsiniz. Eger yatirimci olacaksaniz E2 vizesi ile giris yapmalisiniz.
Sorularinizi bu bilgileri bilerek mi sordunuz? Yoksa yeniden sormak ister misiniz?
-
........
-
@black21, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
@crazycells Cevap yazdığınız için öncelikle teşekkür ederim.
Aslında yazdıklarınızı biliyorum, zaten özetle sorumun içinde de belirttim.Sizinde yazdığınız gibi e2 statüsü alan kişi için geçerli bunlar. Ama eş ve çocukları için net kesin bir bilgi göremedim hiçbir yerde.
Birde 2. sorum, e2 alanın eşine çalışma vizesi ne kadar sürede ve nasıl alınır? Çalışma vizesi alacağı için aldığında, o Türkiye'ye gidip gelebilir mi?
Eger esiniz ve cocugunuz ABD'de ise onlarla beraber basvuru yapip E statusu alabiliyorsunuz, eger ABD disindalarsa sizin statunuz onaylandiktan sonra kendileri Turkiye'deki ABD konsoloslugunda E-2 vizesi almak icin basvuru yapmali.
Esinizin E2 statusu onaylandiktan sonra I-765 basvuru formunu doldurarak USCIS'e EAD (Employment Authorization Document) icin basvuru yapmali. Gelmesi 3-6 ayi bulabilir maalesef.
-
@crazycells Öncelikle yanıtladığınız için tekrar teşekkür ederim.
Eğer ben mevcut olan b1/b2 vizemle tek gidip, e2 statüsü alırsam , eşime e2 statümden kaynaklı çalışma vizesi için başvuruyu Türkiyede mi, Amerikada mı yapabiliyorum? Hangisi daha garantidir?
Yada hiç riske girmeyip birlikte b1/b2 vizemizle Amerikaya girip, bana e2 statü değişikliği başvurusu akabinde onun içinde çalışma vizesine başvurmalıyız?
En hızlı çalışma vizesi sonucunu sizce nasıl alabiliriz?
-
@black21, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
@crazycells Öncelikle yanıtladığınız için tekrar teşekkür ederim.
Eğer ben mevcut olan b1/b2 vizemle tek gidip, e2 statüsü alırsam , eşime e2 statümden kaynaklı çalışma vizesi için başvuruyu Türkiyede mi, Amerikada mı yapabiliyorum? Hangisi daha garantidir?
Yada hiç riske girmeyip birlikte b1/b2 vizemizle Amerikaya girip, bana e2 statü değişikliği başvurusu akabinde onun içinde çalışma vizesine başvurmalıyız?
En hızlı çalışma vizesi sonucunu sizce nasıl alabiliriz?
Siz bu basvuruyu esiniz Turkiye'deyken yapamazsiniz kanimca, statu degisikligi icin esinizin bir statu ile ABD'de olmasi gerekiyor. Sonrasinda ABD'deyken basvuru yapmali diye dusunuyorum...
Bu durumlarda saglanan istisnalar varsa emin degilim, isterseniz emin olmak adina sorunuzu Muslu Hukuk Burosu'na sorun:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için

-
@crazycells Merhaba diyelimki ben turist vizemle ABD ye gittim eşim ve çocuğumda benden iki ay sonra yine mevcut turist vizesi ile ABD geldi.Ben 90 günlük bekleme süresini tamamladıktan sonra E-2 başvurusu yaptım.Eşim ve çocuğum benden 60 gün sonra giriş yaptığı için onlarda ayrıca 90 günlük bekleme süresini tamamlamak zorundamı çünkü o şekilde olursa aynı zamanda başvuru yapamayız.Eğer durum böyleysede onlar kendi bekleme sürelerini tamamladıktan sonra dosyaya sonradan ekleme yapabilirmiyiz?
-
@Ozzyavuz, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
@crazycells Merhaba diyelimki ben turist vizemle ABD ye gittim eşim ve çocuğumda benden iki ay sonra yine mevcut turist vizesi ile ABD geldi.Ben 90 günlük bekleme süresini tamamladıktan sonra E-2 başvurusu yaptım.Eşim ve çocuğum benden 60 gün sonra giriş yaptığı için onlarda ayrıca 90 günlük bekleme süresini tamamlamak zorundamı çünkü o şekilde olursa aynı zamanda başvuru yapamayız.Eğer durum böyleysede onlar kendi bekleme sürelerini tamamladıktan sonra dosyaya sonradan ekleme yapabilirmiyiz?
Kanimca, kendileri de sizinle basvuru yapsa sorun olmaz, ama isterseniz bu konuyu bir gocmenlik avukatiyla da gorusun; bence daha iyi olur... Ayrica sorunuzu suradan Muslu Hukuk Burosu'na da sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
Arkadaşlar selam,
Hiç bir vize almamış iki türk olarak, ABD’den iki ortak olarak E2 vize başvurusu yapabilir mi? Toplam sermaye 250k USD
Konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. -
@hdamar, içinde söyledi: E2 yatirimci vizesi veya statu degisikligi
Arkadaşlar selam,
Hiç bir vize almamış iki türk olarak, ABD’den iki ortak olarak E2 vize başvurusu yapabilir mi? Toplam sermaye 250k USD
Konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.E2 vize başvuruları şu an konsolosluklar almıyor bilginize. Tursit vizesi alıp abd de statü değişikliği yapabilirsiniz.
Benzer Başlıklar
128
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum