Sağlık Kontrolü Öncesi
Öncelikle bildireyim benim sürecim bir tık farklı oldu. Dubai'de savaş çıktığı için Hong Kong'a gitmeden bir süre Chiang Mai/Tayland'a gelmek zorunda kaldım. O yüzden aşı kartımı e-devletten alamamıştım. Bende antikor testi kısmına yoğunlaştım.
Tayland'da hastanelerden antikor testi almaya çalışınca 1 haftada çıkar diyip yaklaşık 500 USD civarı ödeme istediler. Bende doktora gitmeden hastanelerin anlaşmalı olduğu labaratuvarı bulup direkt bütün bulaşıçı hastalık ve aşı testlerini yaptırdım. (Ort 60 civarı tuttu) Islak imzalı ve kaşeli yazıyı buradan buldum.
Şöyle bir not düşeyim. Bazı belgelerimi türkçe- ingilizce bazı belgelerimi thai>ingilizce olarak online çevirttim. (online sertifikalı tercümeleride konsolosluğun ve dr.nicolson'un kabul ettiğini öğrendim) 2 sayfa 25 usd civarı birşey tutuyor ve 24 saat içinde teslim ediyorlar.
HK'da sağlık kontrolüne giren arkadaşların verdiği bilgiye göre 750-1000USD arası tuttuğunu söylemişlerdi. 340 usd civarına bitirdim bütün süreci.
8 Nisan Dr. Nicolson Sağlık Kontrolü
Çalışanlar oldukça yardımcı ve sıcakkanlı. İngilizce bilmeyenler hiç çekinmesin çünkü bütün evraklar yarı ingilizce yarı türkçe. Kayıt aşamasında; Topladığım belgeleri verdim ve bana kısa 2 sayfa form doldurttular. Tıbbi sağlık kayıtları, hastalık geçmişi vs.
Adres, iletişim bilgisi vs. ben kendim çıktı almıştım ama almadılar. Onların verdiği formda doldurdum. Sonra bekleme alanına geçtim. Başka dv visa için gelenlerle konuşma fırsatım oldu, herkes 11 nisandan sonra sürecin devam etmesini bekliyormuş.
Ardından boy, kilo ve tansiyon bakılıyor ve doktor muayenesine geçtim. Tüm vücudu detaylı şekilde inceleyip düzenlediğimiz formu teyitliyorlar. Ben bu kadar detaylı beklememiştim açıkcası (Günde 2 paket sigara içen biriyim o yüzden sigara sorusunda biraz korkmuştum ama sorun olmadığını söylemişti. Tiryaki arkadaşlar rahat edebilirler.
)
Sonra röntgene alıyorlar ardından 2 tüp kan verdim. Ben yaptırmadım ama aşıda o ara oluyodur diye tahmin ediyorum. Ortalama 2 saatte tüm işlemlerim rahatça bitti.