Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Mihendiz hocam tuhaf bir sorum olacak....cerrahi maskeyi sürekli takmanız gerekiyor mu yoksa yüzünüzü görmek için de olsa çıkartmanızı söylüyorlar mı?


  • @Mihendiz Hayirli olsun yeni hayatinizda mutluluklar dilerim.


  • Merhaba, öncelikle mülakata giren vizesi onaylanan tüm arkadaşları tebrik ederim, darısı en kısa zamanda bekleyen herkese umarım.
    Mülakat için hazırlanması gereken belgelerle alakalı bir sorum olacaktı, mülakatımızda doktora için burslu kabul belgesi ile RA/TA teklifini de diğer belgelerle birlikte vereceğiz ancak ekstradan okulun veya hocanın I-134 formunu doldurmasına gerek var mı?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @Fethi-Çağlar Hiç çıkarmamı istemediler çıkaranda görmedim açıkçası.


  • @sakaryalı93 Benim orjinal yanımdaydı e devletten ekstra olarak onuda almıştım doğrulaması için mi dedi evet dedim sanırım orjinal görmek istiyorlar çünkü orjinali mülakatta tekrar gösterdim.


  • vize alan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve yeni hayatında başarılar @berry @Mihendiz


  • arkadaşlar, sabah saat 8:45 teki randevum için, 8:00 gibi konsolosluk civarına geldim. 8:30 gibi büfenin oraya geçtim sıra için, sıra yoktu Ahmet beyle bekledik. Bir 5 dakika sonra kapıdaki görevli hanımefendi ismimi söyledi. Buyrun gelin dedi, bize mail yoluyla 2 gün önceden gönderilen maildeki sorular tekrar soruldu. İste ateşinizi ölçtünüz mu 38 derece ustu muydu, abd son 10 günde bulundunuz mu gibi aynı soruları orada tekrar doldurduk, benim götürdüğüm belgeyi sormadılar bile. Kapıdaki güvenlikten geçtikten sonra konsolosluk binasına girince soldaki hanımefendiden banko numarası aldım. İngilizce konuşabiliyor musunuz diye sordu ben de evet dedim. Sıra numarası verdi buyurun oturun dendi, oturduk.

    Çok beklemedim, 5-10 dk sonra numaram yandı ve 10 numaralı gişeye gittim. Siyahi bir personel vardı erkek gayet güler yüzlü, günaydın nasılsınız dedim ve teşekkürler günaydin dedi. Biraz bilgisayarda birkaç bir seyler yaptıktan sonra daha önce Amerikada bulundunuz mu dedi evet dedim. Birth certificate please dedi tabi dedim, yeni aldığım çıktım var kcc gönderdiğim eski olan var hangisini dedim ikisini de gorebilir miyim dedi evet dedim verdim. Police certificate dedi yine aynı sekilde verdim. Diplomam istendi fotokopi ve asli ile birlikte lise diplomamı görmek bile istemedi. Banka dokümanlarınız dedi yaklaşık 1 senedir hesabımda bulunan emanet 20k usd ve 2020golf ruhsatını orijinali ve fotokopisini de teslim ettim. Banka ekstresi imza sirkulu idi, arac icin deger belgesi vs almadim ruhsatin orijinali ve kopyasini verdim orijinali mulakattan daha sonra bana tekrar verildi. 2 tane fotoğraf istedi verdim, bu sırada bilgileri ekrana giriyordu. Araya girdim afedersiniz bir soru sormak istiyorum diye, tabi ki dedi. Ben Amerikadaki kaldığım adresi degistirmek istiyorum dedim adresini ver dedi direk. Daha onceden yazdığım kağıdı yine bu gorevliye verdim değiştirdim. Çünkü ailem Florida da degil Mississipi de yaşıyor suan. Tamam bu bilgiyi de duzelttik. Ds-260 formu, ais kaydi belgesi, askerlik belgesine bakmadilar sormadilar bile.

    Teşekkür etti ve vize mülakatını odemeniz gerekiyor, lutfen yine bekleme alanında bekleyin dedi. Tamam dedim.
    5-10 dk sonra vize ucretimi ödeyeceğim bankoya gittim 7 numaraydi. turk bir arkadaş 330 dolar ödeme yapmanız gerekiyor dedi. Ödedim ve buradan ayrildim bekleme salonunda oturmaya tekrar başladım.

    Tekrar numaram yandi ve 3 numarali giseye gittim. Cok kibar hos bir hanimefendi karsiladi ben direk günaydın nasilsiniz diye girdim o da ayni sekilde devam etti. sag elinizi kaldırıp bize bugun vermis oldugunuz bilgilerin dogru oldugu icin yemin eder misiniz dedi ben de evet yemin ediyorum dedim. akabinde sorular sormaya basladi ve bu sorulardan once parmak izi verdim. daha once amerikada bulundun mu dedi evet 2 kere wat ile dedim aaa cok harika dedi ve direk su soruyla basladi Floridaya gideceksin dogru mu dedi? ben de hayir biraz once degistirdim ben onu çünkü ailem orada yaşamıyor artik dedim, tamam dedi ve yeni adresi bu hanimefendi de not aldi. peki bu aile ile nasil tanistin dedi? ben de 2016 dan beri her pazar kiliseye giderdim orada bulundugum surece dedim tamam dedi bircok resim getirdim bakmak isterseni dedim hayır gerek yok dedi. gidince ne is yapacaksin dedi, kendi yaptigim isi anlattim bu ise de baslamadan once ailemin yaninda geçici olarak isim arabam ve odamın hazir olduğunu belirttim. tamam dedik. cok guzel ingilizce konusuyorsun dedi ben de evet isimiz geregi bircok ulkeden müşterimiz oldugu icin her gun magruz kalıyorum ingilizceye olabilir dedim. tamam dedik veeeeeee

    Congratulations Jaywest!!!! dedi saka saka tebrikler dedi yeni hayatınızda başarılar dendi, pasaportumuzun yaklaşık 5 gün sonra geleceğini belirtti. cok teşekkürler dedim simdi binadan ayrılabilir miyim dedi evet dedi ve ben de bu şekilde çıktım.

    Darısı, canı gönülden isteyen, bekleyen herkese olsun insAllah. Ugur Beyin dedigi gibi bir kisiyi bile arkada bırakmadan nasip olsun gitmek.


  • @Mihendiz Vallahi kendim almış gibi mutlu oluyorum, Tebrikler, Umaım herşey gönlünüzce olur.


  • @jaywestfl tebrikleeerr 🙂 yeni hayarınızda bol şans. Darısı bizlere inşallah 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @jaywestfl Mutlu sonla biten bir guzel DV2021 mülakatı daha.

    Tebrikler, yeni hayatınızda bol şanslar. ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jaywestfl tebrikler, sizin adınıza çok ama çok sevindim.
    en azından "bu pazar seni kilisede göremedim john" demeye gerek kalmayacak artık.. 🙂

    yeni hayatınızda mutluluklar ve sağlık dilerim.
    gün de sizin yarın da, yolunuz açık olsun..


  • @Mihendiz teşekkür ediyorum hocam...yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @jaywestfl tebrikler, sizin adınıza çok ama çok sevindim.
    en azından "bu pazar seni kilisede göremedim john" demeye gerek kalmayacak artık.. 🙂

    yeni hayatınızda mutluluklar ve sağlık dilerim.
    gün de sizin yarın da, yolunuz açık olsun..

    Volunteer olarak bi 6-7 ay gittim her pazar, sizi de kilisemize volunteer olarak üye kaydı yapar başlarız. 🙂


  • @Fethi-Çağlar benim yüzümü görmem için maskemi indirmem istendi pasaportumdaki resmime bakarak sonra tekrar maskenizi kullanabilirsiniz dedi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jaywestfl iyi insan olmak bizim dinimiz 🙂
    mekan, zaman farketmez.. anlaştık, yazin beni de!


  • @erol1995 selamlar, hiç o detaylara girmediler para konusu konuşulmadı bile.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TR35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba, dünkü mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum;

    08:45 randevusu için 08.15 de kapıdaydık fakat son derece kibar olan bayan güvenlik görevlisi 08:30 da almaya başlayacağını ve beklememizi söyledi.

    Dediği gibi tam 08:30 da aldı, ilk girişte covid ile ilgili Evet – Hayır seçenekli bir anket doldurduk. (2 kişilik aile için 1 kişi doldurabiliyor, 2 kişide imzalıyor)

    Güvenlikten geçerken ufak bir sorun yaşadık bunu paylaşmak istiyorum aynı hatayı yapmayın, içeriye adım sayar saatleri bile almıyorlar, eskiden alıyorduk ama artık alamıyoruz dediler, bu yüzden eşim geri götürmek zorunda kaldı, başvuran ben olduğum için beni içeri aldılar siz içeride işlemleri başlatın eşiniz gelince direk yanınıza göndeririz dediler.

    İçeride işler çok hızlı ilerledi, ilk girişte bir bayan karşıladı evrakları hazırlamamız için bir kağıt verdi ve İngilizce bilip bilmediğimi sordu, verdiği kağıda bakamadan hemen numaram yandığı için bankodaki bayan istedi ben verdim evrakları.

    Benim; Pasaport, 2 adet fotoğraf, Nüfus kayıt örneği, Evlik cüzdanı ve fotokopisi, Adli sicil kaydı, Diploma aslı ve fotokopisi, Banka hesapları (32000 $ + 145000 tl bireysel emeklilik), geçerli göçmen olmayan vizemin bulunduğu eski pasaportumun olup olmadığını sordu ve sağlık raporum. (PTT kayıt makbuzunu hiç kimse sormadı, sistemden görüyorlar galiba)

    Eşim ; Pasaport, 2 adet fotoğraf, Nüfus kayıt örneği, Evlilik cüzdanın bir kopyasını daha istedi, Adli sicil kaydı ve sağlık raporunu aldı. (Evlilik cüzdanından 2 fotokopi götürmenizi bir kez daha hatırlatayım.)

    Sonra 7 numaralı veznede numaramızın yanmasını bekledik ve 330*2 660 dolar ödememizi yapıp, görüşmemizi bekledik.

    Görüşmemizi İngilizce olarak yaptık, yemin ettik ve parmak izlerimiz alındı. İlk olarak mezuniyetimi ve ne üzerine olduğunu sorudu? Şuan yaptığım ve oraya gidince yapmayı düşündüğüm işleri öğrenmek istedi, eşime de gider gitmez çalışmayı düşünüyor musun diye sordu.
    Tanıdığınız var mı? Bende abim olduğunu söyleyince gidince ilk onun yanında mı kalacaksınız yoksa apartmı tutacaksınız dedi, onun yanında kalacağız dedim.
    Uzun süre yurt dışında kaldınız mı dedi? hayır dedik.
    Bilgisayara notlarını yazıp tebrik edip 4 iş gününde pasaportlarınızı göndereceğiz diyerek, diploma aslı ve evlilik cüzdanımızı geri verdi.

    Yazdıklarım haricinde merak ettiğiniz bir konu var ise buradan yada özelden mesaj atabilirsiniz, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

    Herkese bol şanslar diliyorum.

    tebrikler ve bundan sonraki surecte bol sanslar. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mihendiz, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar arkadaşlar benimde mülakat deneyimim şu şekilde oldu.

    Randevum 9:15te olacaktı ben saat 7:15 civarında oradaydı geçmiş yıllardaki sıraya girme olayı şuanda yok. Görevli ile görüştüğümde 9:15 randevusu için 9 gibi buralarda ol dedi, bende karşı kaldırımda forumdan tanıdığım arkadaşlar ile beklemeye başladım. Saat 8 civarında ilk randevular içeri alınmaya başladı ve arkadaş içeriye girdi bir süre bekledikten sonra telefon ve benzeri eşyaları kebab 44 isimli dükkana bıraktım. Hemen üzerinde bir kafede vardı ancak daha açılmamıştı. Kapıya tekrar geldim ve beklemeye başladım. Randevular içeri alındıkça heyecanlandım. Henüz çıkan henüz olmamıştı.9:55 civarında ilk giren arkadaşımız çıktı ve aldığını söyledi çok heyecanlıydılar. Onlar uzaklaştığında beni aldılar.

    Pasaport kontrol ettikten sonra girişte Covid formu dolduruyoruz. Mülakattan bir kaç gün önce gelen formun aynısı çıktı alıp doldurmuştuk ama onu almadılar. Şimdi komik yerine geliyoruz ilk kontrolden geçtikten sonra kapı iterek açılıyor. İkinci kısıma geçerken kapı çekerek açılıyor ancak ben bir türlü geçmeyi başaramadım 🙂

    4-5 deneme sorunda nihayet içerdeydim girişteki görevliler bana bir numara verdiler ve numaram yanmıştı zaten 10 numaralı bankoda gittim. Görevliye evrakları teslim etmeye başladım. Açık söylemek gerekirse benim Mehmet amca diyeceğim amca yabancıymış biraz Türkçe biliyorum dedi ama benden güzel konuştuğu kesin evrakları teslim aldı fazla olanları geri verdi diplomayı da yırtılmasın mülakatta tekrar gösterirsiniz aslını dedi. Bu noktada önemli olan adres değişikliğini burada yapıyoruz daha önceden ufak bir kâğıda yazmış olduğum adresi verdim ve değiştirmek istiyorum dedim. Adresin yine aynı kişiye mi ait olduğunu sordu ve evet dememle beni bekleme salonuna gitmemi ödeme ve mülakat için numaramı takip etmemi söyledi.

    Ufak bir süre bekledikten sonra numaram yandı ve 7 numaralı bankodan 330$ Cash olarak ödedim 2 adet fiş çıkardı ve dosyama koydu tekrar beklememi söylendi.

    Parayı ödedikten sonra yine forumdan tanıdığım başka birisini mülakata çağırdılar bir yandan beklerken bir yandan ona bakıyordum onun mülakatı bitti aldım diye ok işareti yaptı. Hemen arkasından benim numaram yandı ve aynı 3 numaralı bankoya mülakatıma geçtim. Kumral genç bir hanımefendi İngilizce biliyor musunuz dedi hayır dedim. Sonra arkadan tercümede yardımcı olacak bir hanımefendi daha çağırdı ve mülakatımız başladı önce sağ el kaldırıp yemin ettirdi. Sonrasında parmak izi alındı. Sonrasından nerede gideceğimi sordu. Şikago dedim kimin yanına gideceğimi sordu arkadaşım ve aynı zamanda aile dostumuz olan bir ailenin yanına gideceğimi belirttim. Ne meslek yapıyorsunuz dedi Makine mühendisiyim dedim. Diplomaya baktı orijinalini göstermemi istedi camın arkasından ona baktı. Sonrasında orada ne meslek yapmayı düşünüyorsunuz dedi. Bir şirket ile görüşme yaptığımı ve orada çalışacağımı söyledim bu noktada İngilizcem olmadığı için kabul etmelerini çok anlamadı, bende teknik resimin bir dil gibi olduğunu bazı görevlerin dil olmadan yapılabileceğini ayrıca görev verilirken bana yardımcı olabilecek Türk çalışanlar olduğunu söyledim. Açıkçası doğru olmasına rağmen pek inanmış görünmüyordu. Heyecandan zaten gittiğim gibi İngilizce kursuna başlayacağımı söyleyemedim bile siz siz olun panik yapmayın. Sonrasında gösterdiğim maddi kaynaklara baktı ben 13k gibi bir para gösterdim bir süre sonra dosyaları tekrar kontrol etti bir şeyler aradığı belliydi, iş görüşmene dair belgen var mı dedi yok dedim ve bende sponsorluk dosyamı verdim aldı kontrol etti sonrasında hepimizin hayalindeki o cümle congratulations dedi ve rahatlamıştım.

    Tebrikler yeni hayatınızda başarılar pasaportunuz bizde kalıyor 5 iş günü içinde vizeniz ile birlikte seçtiğiniz adresten alabilirsiniz dedi ve ödeme fişlerinden birisini bana teslim etti.

    tebrikler, bundan sonraki surecte bol sanslar. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Sarıoğlu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Selamlar herkese. Çarşamba günü 4 kişilik aile olarak Unganlarda muayenesine girdik. 2 kızımız var 5 ve 11 yaşlarında. 4. Katta saat 9.15 de kaydimizi oluşturduktan sonra bir alt kata laboratuvara indik. Çocuklardan herhangi bir test yada tahlil talep edilmesi. Ben ve eşim kan, idrar ve röntgen cekindik. Tabiki öncesinde 2 kişi için 235 USD ödedik. Sonrasında tekrar 4.kata çıktık ve öğlen saat 1 için doktor muayenesi aldık.

    Saat 1 de tekrar 4. kata doktor muayenesi için gittiğimizde önce beni sonra eşimi sonrasindada eşimle birlikte çocukları aldılar.
    Muayene odasına girdiğimde ameliyat önlüğü tarzında birşeyi üstümde sadece iç camaciri kalacak şekilde giyinmemi( çocuklara bu uygulama yapılmadı ) ve doktoru beklememi söylediler. Yaklaşık 5 dakika sonra doktor geldi. Merhabalaştık. Kronik bir sağlık sorunum olup olmadığını sordu. ardından vücudumda dövme ve yara izi olup olmadigini ve ameliyat oldunuz mu diye sordu. Cevapladiktan sonra bu sefer Hangi şehire gideceğimizi sordu. Türkiye'de ne iş yaptigimizi ve Amerikada Ne iş yapmayı planladığımizi sordu. Bende kısaca ben ve eşimin mali müşavir olduğunu aynı işleri yapmayı planladığımizi ancak ilk zamanlar için iş konusunda seçici olmadan uyuma odaklanacagimizi söyledim. Tanıdık olup olmadığını sordu. Uzaktan bir tanidigimiz var ancak herhangi bir yardım almayacağımizi söyledim. Konuşma sırasında can acıtan 2 iğne yaptı. Benden sonra esimide aynı sorular sorulmuş ve 2 iğne yapılmış. Çocukların aşı kartlarini götürmüştüm. Öncesinde de aile hekiminden aşı gecmisini imzalı olarak almıştım. Onları ilk kayıt sırasında teslim etmiştim. Bu yüzden çocuklara 1 aşı vuruldu. Muayeneler bittikten sonra toplam 840 USD odedik.sonrasinda bankodaki hanımefendi röntgenler de bir sorun olmadığını ve yarın gelip 2 ile 4 arasında sonuçları alabileceğimizi söyledi. Ertesi gün saat 1 civarında oradaydım. Herbiri kapalı bir şekilde 4 zarf aldık. Hepsinin üstünde yapılan ve geçmişte yapılmış( sadece çocukların geçmişi vardı) aşıların işaretli olduğu kağıtlar zimbaliydi. Benim ve eşimin zarfında ayrıca CD( muhtemelen röntgen CD si) vardı. Teslim aldık ve ver elini İstanbul.

    gecmis olsun, mulakat icin bol sanslar, iyi haberlerinizi bekliyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jaywestfl, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    arkadaşlar, sabah saat 8:45 teki randevum için, 8:00 gibi konsolosluk civarına geldim. 8:30 gibi büfenin oraya geçtim sıra için, sıra yoktu Ahmet beyle bekledik. Bir 5 dakika sonra kapıdaki görevli hanımefendi ismimi söyledi. Buyrun gelin dedi, bize mail yoluyla 2 gün önceden gönderilen maildeki sorular tekrar soruldu. İste ateşinizi ölçtünüz mu 38 derece ustu muydu, abd son 10 günde bulundunuz mu gibi aynı soruları orada tekrar doldurduk, benim götürdüğüm belgeyi sormadılar bile. Kapıdaki güvenlikten geçtikten sonra konsolosluk binasına girince soldaki hanımefendiden banko numarası aldım. İngilizce konuşabiliyor musunuz diye sordu ben de evet dedim. Sıra numarası verdi buyurun oturun dendi, oturduk.

    Çok beklemedim, 5-10 dk sonra numaram yandı ve 10 numaralı gişeye gittim. Siyahi bir personel vardı erkek gayet güler yüzlü, günaydın nasılsınız dedim ve teşekkürler günaydin dedi. Biraz bilgisayarda birkaç bir seyler yaptıktan sonra daha önce Amerikada bulundunuz mu dedi evet dedim. Birth certificate please dedi tabi dedim, yeni aldığım çıktım var kcc gönderdiğim eski olan var hangisini dedim ikisini de gorebilir miyim dedi evet dedim verdim. Police certificate dedi yine aynı sekilde verdim. Diplomam istendi fotokopi ve asli ile birlikte lise diplomamı görmek bile istemedi. Banka dokümanlarınız dedi yaklaşık 1 senedir hesabımda bulunan emanet 20k usd ve 2020golf ruhsatını orijinali ve fotokopisini de teslim ettim. Banka ekstresi imza sirkulu idi, arac icin deger belgesi vs almadim ruhsatin orijinali ve kopyasini verdim orijinali mulakattan daha sonra bana tekrar verildi. 2 tane fotoğraf istedi verdim, bu sırada bilgileri ekrana giriyordu. Araya girdim afedersiniz bir soru sormak istiyorum diye, tabi ki dedi. Ben Amerikadaki kaldığım adresi degistirmek istiyorum dedim adresini ver dedi direk. Daha onceden yazdığım kağıdı yine bu gorevliye verdim değiştirdim. Çünkü ailem Florida da degil Mississipi de yaşıyor suan. Tamam bu bilgiyi de duzelttik. Ds-260 formu, ais kaydi belgesi, askerlik belgesine bakmadilar sormadilar bile.

    Teşekkür etti ve vize mülakatını odemeniz gerekiyor, lutfen yine bekleme alanında bekleyin dedi. Tamam dedim.
    5-10 dk sonra vize ucretimi ödeyeceğim bankoya gittim 7 numaraydi. turk bir arkadaş 330 dolar ödeme yapmanız gerekiyor dedi. Ödedim ve buradan ayrildim bekleme salonunda oturmaya tekrar başladım.

    Tekrar numaram yandi ve 3 numarali giseye gittim. Cok kibar hos bir hanimefendi karsiladi ben direk günaydın nasilsiniz diye girdim o da ayni sekilde devam etti. sag elinizi kaldırıp bize bugun vermis oldugunuz bilgilerin dogru oldugu icin yemin eder misiniz dedi ben de evet yemin ediyorum dedim. akabinde sorular sormaya basladi ve bu sorulardan once parmak izi verdim. daha once amerikada bulundun mu dedi evet 2 kere wat ile dedim aaa cok harika dedi ve direk su soruyla basladi Floridaya gideceksin dogru mu dedi? ben de hayir biraz once degistirdim ben onu çünkü ailem orada yaşamıyor artik dedim, tamam dedi ve yeni adresi bu hanimefendi de not aldi. peki bu aile ile nasil tanistin dedi? ben de 2016 dan beri her pazar kiliseye giderdim orada bulundugum surece dedim tamam dedi bircok resim getirdim bakmak isterseni dedim hayır gerek yok dedi. gidince ne is yapacaksin dedi, kendi yaptigim isi anlattim bu ise de baslamadan once ailemin yaninda geçici olarak isim arabam ve odamın hazir olduğunu belirttim. tamam dedik. cok guzel ingilizce konusuyorsun dedi ben de evet isimiz geregi bircok ulkeden müşterimiz oldugu icin her gun magruz kalıyorum ingilizceye olabilir dedim. tamam dedik veeeeeee

    Congratulations Jaywest!!!! dedi saka saka tebrikler dedi yeni hayatınızda başarılar dendi, pasaportumuzun yaklaşık 5 gün sonra geleceğini belirtti. cok teşekkürler dedim simdi binadan ayrılabilir miyim dedi evet dedi ve ben de bu şekilde çıktım.

    Darısı, canı gönülden isteyen, bekleyen herkese olsun insAllah. Ugur Beyin dedigi gibi bir kisiyi bile arkada bırakmadan nasip olsun gitmek.

    tebrikler ve bundan sonraki sureclerde bol sanslar 👍


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum