Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @crazycells visa verilmeme gibi bir durum olmaz?

• @yildirim84 form actirma onayiniz gelince bizi de bilgilendirirseniz sevinirim, 2 ay uzun bir sure olmus

• Merhaba Arkadaşlar. DS-260 formumu doldurdum fakat henüz göndermedim. Şunu sormak istiyorum. Sonuçlar açıklandığında ben İngiltere'ye yerleşmek amacıyla gelmiştim. Halen İngiltere deyim. Normalde görüşme Türkiye Ankara gözüküyordu. ben bunu Londra olarak değiştirdim. Londra da görüme yapacak olmamız bizim için avantaj mıdır? Dezavantaj mıdır bilemiyorum. Görüşmeyi Londra da yapacak olmamız bir sorun teşkil edermi. değerli fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Selamlar,

• @Selami-beey bende aynı soruyu sordum ama ses yok bide arda 2021 talihlileride var bu işler nasıl olur bilmiyorum

• Merhaba Arkadaşlar.

04.03.2021 itibari ile İngiltere ye Ankara Anlaşması gereği geldik. 14.01.2022 tarihine kadar oturumumuz bulunmaktadır. Soru şu; bu oturumumuzla alakalı adresimizi İngilterede belirtmek dışında belirmemiz gereken yer var mıdır. Oturumumuzla alakalı bir soruyla karşılaşmadım ama gene de sormak istiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FUAT-ARI merhaba. DS260'da ilgili sorulara verdiğiniz cevaplar dışında belirtmeniz gereken bir yer yok.

• @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Arkadaşlar. DS-260 formumu doldurdum fakat henüz göndermedim. Şunu sormak istiyorum. Sonuçlar açıklandığında ben İngiltere'ye yerleşmek amacıyla gelmiştim. Halen İngiltere deyim. Normalde görüşme Türkiye Ankara gözüküyordu. ben bunu Londra olarak değiştirdim. Londra da görüme yapacak olmamız bizim için avantaj mıdır? Dezavantaj mıdır bilemiyorum. Görüşmeyi Londra da yapacak olmamız bir sorun teşkil edermi. değerli fikirlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Selamlar,

hiçbir srun teşkil etmez. bu tamamen sizin tercihiniz. DV2021'lerde bir arkadaşımız dosyasını londra'ya taşıdığı günün bir gün sonrasında mülakat aldı, CN18,000..
    onun tecrübelerini yakında forumda okuyacaksınız, beklemenizi ve ona göre hareket etmenizi öneririm. ama dünyanın herhangi bir yerinde mülakata girmekten bir farkı yok, sadece türkçe mülakat şansınız olmaz, eğer ingilizce mülakat yapamayacak durumdaysanız.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi akşamlar. CN numaram 18000 lerde. 2022 için Türkiye'nin kontenjanı kaç kişi? Forumda gördüğüm kadarıyla numarası 1000 in altında olanda var 40000 lerde olanda kura çekilirken her ülke için tek tek değilde sanırım başvuru yapanlardan rastgele çekiliş yapılıyor ve çıkan kişi hangi ülkedense o ülkenin kontenjanına kaydediliyor. Pandemiden dolayı greencart işlemlerinin ağır ilerlediğini biliyoruz. 2020 talihlilerinin sayfasını incelediğimde ilk mülakat 8 Temmuz için verilmiş. Pandemiden önce konsolosluk günde kaç kişiye randevu veriyordu? Randevular her gün için veriliyor muydu yoksa yoksa haftanın belirli günlerinde mi mülakatlar yapılıyordu? Geçen senenin kazananları için Temmuz ve Ağustos için kaç kişiye randevu verdi?

merhaba. aslında sorduğunuz soruların bütün cevaplarını kısa bir aramada forumda detaylıca bulabilirsiniz ama ben yine de size cevaplamış olayım.

DV2022 türkiye istitistikleri (secilen sayıları) ilk bülteninizde yayınlanacak. ağustos vize bülteni..

seçilenlerin nasıl belirlendiğini ve dağılımın nasıl yapıldığına dair detaylı bilgi için aşağıdaki linke bakın..

Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış https://yesilkartforum.com/forum/post/3072

konsolsoluk kapasiteleri ve aylık vize istatistiklerini öğrenmek için de aşağıdaki linkle bakın;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022?_=1625289772233

anladığım kadarıyla size sıra gelip gelmeyeceğiniz netleştirmeye çalışıyorsunuz. bunu, sırf geçmiş yılların deneyimlerine bakarak netleştiremezsiniz. çünkü her yılın kendine has seçilen sayısı ve işleyişi, sorunları, kolaylıkları var. tavsiyem, lütfen içinde bulunduğunuz forumu incelemeye ve geçmiş yılların deneyimlerine göz gezdirmeye gayret edin.

bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

sn. @Nurettin_ tebrikler..
    DV2022'nin ilk evrak talebini aldığınız için kutlarım sizi.

lütfen hemen aşağıdaki linkin ilk iletisinde yer alan prosedürü izleyerek evraklarınızı gönderin ve evrak onayı için bekleyin.
    max 1 hafta içinde evrak onayınız gelmiş olacaktır, bir aksilik olmazsa..

evrak talebine nasıl cevap vereceğinize dair ileti;
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri?page=1

tekrardan tebrik ederim..
    imzanızı güncellemeyi unutmayın lütfen :)

• @gucarslan ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

• Merhaba,

DS-260 formunu doldururken e devletteki adres kayıtlarımı baz aldım. Normalde bu kayıtlarımı baz almak doğrudur yoksa gerçekte oturduğumuz yerlerimi baz almak doğru olur.? Çünkü bazı zaman aralıklarında sırf nüfus işlerimden dolayı başka bir şehre ikamet aldığım oldu. Fakat gerçekte orada oturmadım sadece ikameti aldım.

Burada formu doldururken neyi baz almamız doğru olur. E-devletteki adres kayıtlarımızı mı yoksa gerçekte oturduğumuz adreslerimi?

selamlar,

• @FUAT-ARI gerçekte yaşadığınız yerleri baz almanız gerek.
    e-devlet kayıtlarını değil.. çünkü siz -her ne kadar doğru olmasa da- gerçekte yaşadığınız yere ikamet aldırmadan orada yaşadınız. bu bir sorun değil süreciniz için ama gerçekte nerede yaşadıysanız orayı belirtmeniz gerek DS260'da da.

• @crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Öyleyse muvaffakatname ve yeminli tercüman çevirisi ile birlikte yanımda hazır bulunduracağım. İnşallah sıkıntı yaşamayız görüşmelerde. Değerli cevanınız için Çok çok teşekkür ederim.

• @Shila tabi kilitli ds260 formum açıldığında buradan açılma zaman aralığını yazacağım. Umarım daha fazla uzamadan kısa bir sürede formlar açılır. Beklemeye devam.

• Merhaba kafama takılan bir soru var, bilgisi olan yanıtlayabilirse çok memnun olurum.
    Asıl talihli benim, eşim için de ds-260 doldurduk. Eşimin bordo pasaportu var, bir de Kurumunun ona verdiği gri pasaport var ancak bu gri pasaport Kurumunda rehin tutuluyor. Çünkü yasa geri iki pasaportu birden taşıyamıyor, birini teslim edip diğerini alması gerekiyor. Gri pasaportunun (görev pasaportu) da süresi Eylül 2021 tarihinde bitecek ve evlenmeden önceki soyadı var pasaportta, bahsettiğim bu gri pasaportu belirtecek bir yer yoktu ds-260 formunda. Bahsetmemiz gerekiyor muydu, ya da KCC evrak istediğinde bu pasaportu da paylaşmamız gerekiyor mu?
    Şimdiden teşekkürler.

• @POLARBEAR25 merhaba. DV başvurunuzu hangi pasaport ile yaptınız acaba?

• @gucarslan Bordo pasaportuyla doldurduk eşimin ds-260 formunu, asıl talihli eşim değil.

• @POLARBEAR25 o zaman gri için şuan bi' şey yapmanıza gerek yok. bordu pass ile devam edebilirsiniz sürecinize..

• @beyc vardı! Bir beyefendi 9 Mayıs'ta talebi gönderip 7 Haziran'da cevap aldı. Bu başlıkta bilgi vardı, geri dönüp okuyabilirsiniz. Ancak başka biri henüz göremedik. Biz de bekliyoruz, 16 Mayıs'ta talepte bulunduk. Sanırım birçok insan o tarihlerde talepte bulundu ve ondan dolayı bekleme sırası çok daha uzadı. Bir de gördüğümüz kadar birçok insan arka arkaya çok fazla e-posta gönderiyor KCC'ye niye cevap vermiyor diye ve o da onların işini daha da zorlaştırıyor... Birçok e-posta yazmamak lazım, zaten otomatik e-posta'da yazmışlar ki fazla yazmayın, biz her e-posta okuyor cevap veriyoruz :) İnşallah hepimizin D-260 formları bir an önce açılır 🙏🏻🇺🇸

• @gucarslan teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    513k Bakış
    ReLoadR
    @bravist said: Merhaba, Amerika'da green card teslimi için adres bulmakta zorlanıyorum (birkaç kişiye mail attım uzaktan tanıdık birisiyle görüştüm), sanırım sorumluluk almaktan aşırı çekiniyorlar. Araştırdığım kadarıyla digital posta adresi (kutusu) kiralayan firmalar varmış (anytime mailbox, ipostal1, postscan mail). Bunlardan abonelik alsam olur mu, daha önce bu hizmetlerden faydalanan oldu mu? Adres konusunda başka nasıl bir çözüm bulabilirim? California Orange County size uygunsa yardımcı olmaya çalışayım.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k