F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Bunlar nasıl süreler böyle iyice korkmaya başladım bu gidişle turist gibi gidip dönmeyeceğim illegal olanlara herşey serbest biz de bekleyelim yıllarca saçmalık yani
-
F2A yeni başvuruda bazi sorularımız vardır
Eşim 130 formu doldurmuş yalnız pasaport bilgilerini ne onun için, nede benim için istemiyor, acaba yalniş mi bakdık yoksa yeni başvuru öğle , bilgi verirseniz çok seviniriz
2.Information about Beneficiary in their native written language
- Olarak gönderdiyim sekmeye ne ilave etmemiz gerekiyor acaba bilemedik evrak olarak, kendi dilimizde mi yazmalıyiz?
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
native
- Part 4- beneficiary nin pasaport bilgilerini soruyor olması lazım. emin misiniz olmadığına?
- Eğer bilgileriniz roman harfleri kullanılmadan yazılıyorsa ( örneğin çin, rus harfleri gibi ) bu harfleri de kullanabilirsiniz demek istiyor.
-
Bu ileti silindi! -
@hulyaek pasaport bilgilerini girdik, fotokopi istemedi yalniz
-
Yeni F2A vizesine başvuranlardan sormak isterdim, USCIS başvuruda 130, 130A formu icin bilgileri doldurduk hepsini yalniz G-1145 formunu nereye ilave etmek gerekli onu bilemedik, ( online bilgilendirme almak için).
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Yeni F2A vizesine başvuranlardan sormak isterdim, USCIS başvuruda 130, 130A formu icin bilgileri doldurduk hepsini yalniz G-1145 formunu nereye ilave etmek gerekli onu bilemedik, ( online bilgilendirme almak için).
I-130 formunu online mi dolduruyorsunuz?
-
Arkadaşlar Bir hareketlilik var mı ? Randevu alan veya randevu ile ilgili bir gelişme bilgisi alan…
-
@crazycells evet online şekilde
-
@Ali-Veli-Ahmet Ben de yok henüz, ay sonuna kadar gelmezse mail atacağım.
-
@crazycells evet online şekilde
online hesabinizda zaten bildirimlerin kopyasi yer alacak; o nedenle online I-130'lar icin G-1145'e gerek yok. Posta ile gonderim yaptiginizda bu formu pakete ekleyebilirsiniz.
-
merhaba, 20 yaşındayım babam bugün benim için bir I-130 doldurdu. benim aklıma takılan bir soru mevcut, spouse için başvuranlarla child için başvuran kişilerin vize alma süresi farklı mı? yani süreç iki başvuru türü için de aynı zamanda mı gerçekleşiyor? ayrıca tahmini ne kadar sürede sonuçlanır, teşekkürler.
-
@calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
merhaba, 20 yaşındayım babam bugün benim için bir I-130 doldurdu. benim aklıma takılan bir soru mevcut, spouse için başvuranlarla child için başvuran kişilerin vize alma süresi farklı mı? yani süreç iki başvuru türü için de aynı zamanda mı gerçekleşiyor? ayrıca tahmini ne kadar sürede sonuçlanır, teşekkürler.
F2A ve F2B kategorileri icin sureler farkli. Ama iki F2A'dan bahsediyorsaniz, surecler benzer olacaktir. Ayni ailenin uyelerini NVC birlestiriyor ve ayni tarihe veriyor.
Ama birbirinden ayri yuruyen F2A surecleri arasinda eksik belge, uzun idari islem vs. gibi nedenlerle zaman farki olusabilir.
-
@crazycells
cevabınız için çok teşekkür ederim. çok klişe sorularla geliyorum belki ama :). babam greencard'lk usa'de yaşıyor ben ise 20 yaşındayım. sizce şu anki durumda süreç ne kadar zamanda tamamlanır? teşekkür ederim. -
@calido, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells
cevabınız için çok teşekkür ederim. çok klişe sorularla geliyorum belki ama :). babam greencard'lk usa'de yaşıyor ben ise 20 yaşındayım. sizce şu anki durumda süreç ne kadar zamanda tamamlanır? teşekkür ederim.su an F2B kategorisinde Eylul 2016 basvurulari degerlendiriliyor, buna gore hesap yapabilirsiniz:
-
@crazycells ben f2b basvurmadim, f2a basvurdum :(
-
@crazycells ben f2b basvurmadim, f2a basvurdum :(
evet, fakat yasiniz 21'e cok yakin oldugundan basvuru kategoriniz F2B'ye degisecek diye tahmin ettim...
-
@crazycells 01.03.2001 doğumluyum bu tür başvuru işlemlerinde başvurulduğu zaman yaşınız dondurulmuyor mu?
-
Böyle bir bilgi buldum, yardımcı olabilir misiniz? Çok soru soruyorsam kusura bakmayın. Ancak bunun sebebi süreç hakkında ciddi belirsizlik olması, benim çok heyecanlı ve sabırsız olmamdır :)
To deal with this, Congress passed the Child Status Protection Act (CSPA). Under that law, the F2A child's age freezes as of the filing date of the I-130 petition. So, a child whose petition was filed prior to his or her 21st birthday remains, on paper, a child under the age of 21 throughout the whole process, in category 2A; if, that is, the parent remains an LPR.
-
Böyle bir bilgi buldum, yardımcı olabilir misiniz? Çok soru soruyorsam kusura bakmayın. Ancak bunun sebebi süreç hakkında ciddi belirsizlik olması, benim çok heyecanlı ve sabırsız olmamdır :)
To deal with this, Congress passed the Child Status Protection Act (CSPA). Under that law, the F2A child's age freezes as of the filing date of the I-130 petition. So, a child whose petition was filed prior to his or her 21st birthday remains, on paper, a child under the age of 21 throughout the whole process, in category 2A; if, that is, the parent remains an LPR.
Eger pandemi suresince gecici bir uygulama getirmedilerse, bildigim kadariyla basvuru yaptiginiz zaman degil vizeye uygun oldugunuz zaman (dosya numaraniz bultende aktiflestigi ay) yasiniz durduruluyor...
Su basliklari inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum