F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Bana gönderilen cevap şu şekilde
This notice is to inform you that your case for an immigrant visa is documentarily complete at the National Visa Center (NVC) and has been since 28-Dec-2020. NVC has received all of the fees, forms and documents required prior to attending an immigrant visa interview. Your petition is awaiting an interview appointment. At this time, no further action is required. We appreciate your patience.
Your case will remain at NVC until an appointment is scheduled, at which time we will send it to the appropriate U.S. Embassy or Consulate General. We will notify the applicant, petitioner, and attorney (if applicable) when an appointment is scheduled.
The U.S. Embassy or Consulate tells NVC which dates they are holding interviews. NVC fills these appointments on a first-in, first-out basis and is unable to predict when an interview will be scheduled.
Visa interviews at many U.S. Embassies and Consulates have been delayed as result of the global COVID-19 outbreak. For the most up-to-date information about the U.S. Embassy or Consulate's operating status, please visit their website at https://usembassy.gov.
The next communication you receive from NVC will be either a notice that your appointment is scheduled, or if an appointment is not scheduled within the next 60 days, we will send a notice confirming that your case is still in line for an interview.
Important: The applicant should not make any permanent financial commitments until they have received their immigrant visa. This includes activities such as:
-
Selling a house, car or property, -
Resigning from a job, or; -
Making other travel arrangements.
Thank you for your continued patience.
Regards,
-
-
@hulyaek bana da aynı cevap😂 elimizi neye atsak kurutuyoruz😂 ağlancak halimize güler olduk. Az kaldı bakalım şu temmuzu da bi görelim.
-
Banada şu geldi Dear Sir,
The appointment dates will be scheduled by NVC according to case category and the back log of the posts. Please wait for the notice from NVC and please inform our office after July 2021 unless you have scheduled an appointment.
Yours sincerely,
Immigrant Visa Unit
-
Merhabalar, A-130 formunu doldurarken ilk sorularda yardıma ihtiyac duymaktayız yardimcı olursanız seviniriz😊 eşim GC kazanarak gitmişdir.
- Did you gain lawful permanent resident status or citizenship through adoption?
Bu soruda hayır yapmamız gerekli değil mi?
Diğer soruda benzer şekilde - Did you gain lawful permanent resident status through marriage to a U.S. citizen or lawful permanent resident?
- Did you gain lawful permanent resident status or citizenship through adoption?
-
Herkese merhaba, ben bir sey sormak istiyorum. 2017 de basladigimiz f2a surecimiz hala sonuclanmadi. Gecen ay kondolosluktan vize tarihi gelecegine islemlerin tamamlandigina dair mail aldim. Bu surecte iki bebegimiz oldu Almanyaya yerlestik ve 2 ayda bir buradan hastanede tedavi icin bulunmamiz gerekiyor. O yuzden belki Green card i hic almam diye bir secenegimiz olustu maalesef. BEnim sormak istedigim de acaba green card basvurdugum halde almazsam gelecek seneler icin turistik vizemle turistik amacli Amerikaya seyehat edebilir miyim?
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar, A-130 formunu doldurarken ilk sorularda yardıma ihtiyac duymaktayız yardimcı olursanız seviniriz😊 eşim GC kazanarak gitmişdir.
Bu soruda hayır yapmamız gerekli değil mi?
Diğer soruda benzer şekilde - Did you gain lawful permanent resident status through marriage to a U.S. citizen or lawful permanent resident?
eger cekilis ile gittiyse, iki soruya da
nocevabi vermeniz lazim. - Did you gain lawful permanent resident status or citizenship through adoption?
-
@ekaren, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Herkese merhaba, ben bir sey sormak istiyorum. 2017 de basladigimiz f2a surecimiz hala sonuclanmadi. Gecen ay kondolosluktan vize tarihi gelecegine islemlerin tamamlandigina dair mail aldim. Bu surecte iki bebegimiz oldu Almanyaya yerlestik ve 2 ayda bir buradan hastanede tedavi icin bulunmamiz gerekiyor. O yuzden belki Green card i hic almam diye bir secenegimiz olustu maalesef. BEnim sormak istedigim de acaba green card basvurdugum halde almazsam gelecek seneler icin turistik vizemle turistik amacli Amerikaya seyehat edebilir miyim?
Var olan vizenizle seyahat edebilirsiniz, sonucta insanlar bir ulkeye gocmenlik isteklerinden vazgecebilirler; ama eger durumunuz supheli bulunursa girmenizi engelleyebilirler. Ilk karsilastiginiz gorevli buyuk ihtimal bu bilgileri goremeyecek ama eger secondary passport control odasina alinirsaniz orada bu basvurunun bilgilerine ulasma ihtimali oldukca yuksek, o nedenle soru sorulursa yalan bilgi vermemelisiniz.
-
@ekaren nasıl 2017 den beri sonuçlanmadı hala, covid dışında ne gibi sorunlar yaşadınız süreçte bu kadar gecikmesi için acaba bir sakıncası yoksa yazarsanız sevinirim. Çok gözüm korktu :(
-
Tekrar merhabalar, 2017'den beri süreci devam biri olarak sonunda vizeyi aldık, ancak bir sorum olacak, vize Aralık ayına kadar geçerli ve bu süreçte Türkiye seyahat yasağı listesine alınırsa biz muaf mı sayılıyoruz çünkü istisnalar kısmına baktığımda LPR(Legal permenant resident) ibaresi var ve göçmen vizesinin alt kısmında 1 yıl green card yerine geçer diye ifade mevcut. Soruyorum çünkü Eylül başında gitmeyi düşünüyoruz, o zamana kadar olumsuz bir durum oluşur da seyahat yasağı gelirse diye endişeleniyorum.
-
@hasretk51 oncelikle hayirli olsun vize kategoriniz hangisi? surecinizden bahseder misiniz? DQ tarihiniz ne zamandi?
-
@Ömer-Günay F2A kategorisi, DQ Ağustos 2020 ama expedite yapıldı kardeşim ve benim başvuruma, seyahat yasağı ve DQ arasında bir bağlantı mı var acaba ?
-
@hasretk51 Vizeniz hayırlı olsun, yasaklar getirilirken kimlerin muaf olduğu yasak açıklandığı zaman belli olur, bundan dolayı şuanda sizin yasaklara tabi olup olmadığınız yönünde kesin bir bilgiye ulaşamazsınız diye düşünüyorum
-
Arkadaslar kusura bakmayin ancak gordum. İnanin cok sasirdim bana gelen cevap su sekildeydi,
Dear Madam,
Thank you for your email. We will request your file from NVC.
Please keep in mind that due to the ongoing COIVD-19 pandemic we will not be able to schedule an interview immediately. We will contact you when an appointment becomes available.Sanki sizi heveslendirmis ve hayal kirikligina ugratmis gibi oldugum icin ozur diliyorum. Ama benim hala umudum var temmuzdan sonra en azindan 2020 Yazi ve oncesinde DQ alan arkadaslar randevu tarihi alirlar diye umuyorum. Henuz DQ almamis arkadaslara cevap yazmamalari gayet normal.
-
@hasretk51 expedite edilmesi icin ne yaptınız? O kadar uzun zamandır bekliyoruz ki artık gerçekten herkes ne biliyorsa ne yaptıysa anlatsın lütfen, çaresiziz.
-
@cnskck Kişisel ve özel bir sebep olduğu için burada söyleyemeyeceğim ama biz Mart 2017'den beri bu süreç içerisindeyiz, forumdaki çoğu kişi 2019 veya sizin gibi 2018'in sonlarında başvurmuş, emin olun bizim kadar bekleyen yoktur.
-
@hasretk51 bizde haziran 2017 ve hala bekliyoruz darısı bizim başımıza:(
-
@crazycells anladim tshler😊
-
Bunlar nasıl süreler böyle iyice korkmaya başladım bu gidişle turist gibi gidip dönmeyeceğim illegal olanlara herşey serbest biz de bekleyelim yıllarca saçmalık yani
-
F2A yeni başvuruda bazi sorularımız vardır
Eşim 130 formu doldurmuş yalnız pasaport bilgilerini ne onun için, nede benim için istemiyor, acaba yalniş mi bakdık yoksa yeni başvuru öğle , bilgi verirseniz çok seviniriz
2.Information about Beneficiary in their native written language
- Olarak gönderdiyim sekmeye ne ilave etmemiz gerekiyor acaba bilemedik evrak olarak, kendi dilimizde mi yazmalıyiz?
-
@nargiz94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
native
- Part 4- beneficiary nin pasaport bilgilerini soruyor olması lazım. emin misiniz olmadığına?
- Eğer bilgileriniz roman harfleri kullanılmadan yazılıyorsa ( örneğin çin, rus harfleri gibi ) bu harfleri de kullanabilirsiniz demek istiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum