Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@ibik, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba ben 2016 eylül ayında döndüm simdi dönmek istiyorum greencard tim var ama süresi bitti süreside bitiş tarihi 2019 dönmem için sorun cikarirlarmi
Şu başlığı inceleyin. Kartınızın süresi bittiği ve çok uzun zaman geçtiği için bence pek umutlanmayın.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi?_=1623422545526 -
@ibik, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba ben 2016 eylül ayında döndüm simdi dönmek istiyorum greencard tim var ama süresi bitti süreside bitiş tarihi 2019 dönmem için sorun cikarirlarmi
10 yillik Green Card'inizin mi suresi bitti?
Onunla ucaga alinma ihtimaliniz oldukca zayif, bence de tek cozum yolu SB-1 gibi gorunuyor... Ama SB-1'in kolay bir yol olmadigini unutmayin.
-
Herkese merhabalar;
2018 green kart talihlisiyim. Bugün e kadar 1 seneyi geçirmeden USA ya giriş çıkış yaptım. Ama pandemi sebebi ile en son giriş çıkışımı geçen sene tek yapmak zorunda kaldım eşim ve çocuğum benimle beraber giriş çıkış yapmadılar.Dolaysıyla onlar 1 yıldan fazladır ABD dışında gözüküyorlar. Buda sanırım yasal olarak bir takım yaptırımlara tabi olacakları anlamına geliyor yada belkide Gc leri ipltal olacak bilemiyorum. Sorum şu: Pandemi ve ekonomik sorunlardan dolayı uzun suredir ertelediğimiz USA da yaşama planımızı bu sene niahayetlendireceğiz. USA da hatırı sayılır bir havacılık firmasından iş teklifi aldım ve ailemle beraber bu sene taşınmayı düşünüyoruz. Sorun şu ki eşim ve çocugum 1 seneden fazladır USA da olmadığı için problem çıkarmı. ben yasal olarak 1 sene sınırını aşmadım ve offer of letter mı ve pandemi gerekçesini göstererek eşim, çocugum ve benim sorunsuz USA ya girişi için passport polisini ikna edebilirmiyim. yoksa onlar 1 sene yasal sınırı aştığı için eşimin ve çocugumun green kartlarını iptal ederlermi. Bu konuda deneyimlerini paylaşırmısınız. Sonuçta USA ya giderken burdaki tüm düzenimizi bozup ev, araba satıp, işten istifa edip gidicez. Eğer USA ya girişte red alırsak bu bizim için çok ciddi bir problem olacaktır.
-
@Berk-sahinirmak merhaba.
pandemi döneminde sizin gibi bir çok kişi 1 yıldan uzun süredir abd dışında kalmak zorunda kaldı. bu başlıkta bu konuyla alakalı deneyimleri okuyabilirsiniz. bu deneyimlerden de anlıyoruz ki; görevliler bu dönemde oldukça anlayışlı ve konunun (durumunuzun) farkında olacak şekilde davranıyorlar. eğer abd'ye yerleşme durumunuz netse, bir an önce ailenizle birlikte giriş yapmanızı öneririm. bunu yaparken de birikimlerinizi satmadan, düzeninizi bozmadan yaparsanız sizler için de daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.olur da olumsuz bir durum için (ki düşük bir ihtimal bence) aşağıdaki vize türünü (SB-1) seçeneği de aklınızda olsun. ama buna gerek kalacağını hiç zannetmiyorum.
bol şans diliyorum.
güzel haberlerinizi almak dileğiyle. -
@Berk-sahinirmak, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Herkese merhabalar;
2018 green kart talihlisiyim. Bugün e kadar 1 seneyi geçirmeden USA ya giriş çıkış yaptım. Ama pandemi sebebi ile en son giriş çıkışımı geçen sene tek yapmak zorunda kaldım eşim ve çocuğum benimle beraber giriş çıkış yapmadılar.Dolaysıyla onlar 1 yıldan fazladır ABD dışında gözüküyorlar. Buda sanırım yasal olarak bir takım yaptırımlara tabi olacakları anlamına geliyor yada belkide Gc leri ipltal olacak bilemiyorum. Sorum şu: Pandemi ve ekonomik sorunlardan dolayı uzun suredir ertelediğimiz USA da yaşama planımızı bu sene niahayetlendireceğiz. USA da hatırı sayılır bir havacılık firmasından iş teklifi aldım ve ailemle beraber bu sene taşınmayı düşünüyoruz. Sorun şu ki eşim ve çocugum 1 seneden fazladır USA da olmadığı için problem çıkarmı. ben yasal olarak 1 sene sınırını aşmadım ve offer of letter mı ve pandemi gerekçesini göstererek eşim, çocugum ve benim sorunsuz USA ya girişi için passport polisini ikna edebilirmiyim. yoksa onlar 1 sene yasal sınırı aştığı için eşimin ve çocugumun green kartlarını iptal ederlermi. Bu konuda deneyimlerini paylaşırmısınız. Sonuçta USA ya giderken burdaki tüm düzenimizi bozup ev, araba satıp, işten istifa edip gidicez. Eğer USA ya girişte red alırsak bu bizim için çok ciddi bir problem olacaktır.
ABD'ye temelli yerleseceginizi gosterir tum belge ve dokumanlarla giris yapmanizi tavsiye ederim. Bence aciklamalarinizi yeterli bulacaklardir.
Ayrica bu basliktaki diger deneyimleri de okumanizi tavsiye ederim.
-
Merhaba
22 Ekim 2012 tarihinden beri esimden dolayi yesil kart sahibiyim.Yesil kart bize lottery den cikmisti.O tarihten beri amerikaya 6 ayda bir giris cikis yapmaktayim, 1 ila 15 gun araliklarinda.Eylul 2019 tarihinde 13 yil evli kaldigim esimden bosandik.en son amerikaya mart 2020 de giris cikis yaptim 2 gunluk.O tarihten beri covid salginindan dolayi amerikaya gidemedim.Sorum: 1.Hep 1 ila 15 gun arasinda giris cikis yapmisim aldigim bir bilgiye gore de 6 ay + 1 gun luk giris cikis yapmamin gerekli oldugu,yoksa sikinti olacagi. Bu bilgi dogru mudur ?
2.En son mart 2020 de amerikaya giris cikis yaptim ,pandemiden dolayi daha henuz bu yil gidemedim.Onumuzdeki gunlerde gitmeyi dusunuyorum burda bir sikinti cikar mi? -
@Hulya-Ergin Amacınızın ne olduğunu yazmamışsınız. ABD'de kalıcı olarak yaşamak niyetiniz var mı? Green kartı amacı dışında kullanmışsınız, o nedenle her girişiniz riskli olacaktır. ABD'de kalıcı olarak yaşamadığınız, bir işiniz ve adresiniz vb kalıcı bağlarınız olmadığı sürece ne kadar süreyle kaldığınızın bir önemi yok.
Şu anda ABD'ye girişlerde covid nedeniyle fazla bir sorgulama yapılmıyor, bundan yararlanıp ilk fırsatta kalıcı olarak yerleşin. Aksi halde kartınızı iade edip bir turist vizesi almanız daha doğru olabilir.
-
@Hulya-Ergin Ayrica bu basliktaki ilk iletileri de incelemenizi tavsiye ederim.
-
Herkese merhaba. Biz de uzun zaman sonra Amerika’ya giris yaptik ve deneyimimizi sizlerle paylasmak istedim. Esim ve kizimla en son Aralik 2019’da green cardlarimizi almak icin gittik ve birkac hafta kalip Türkiye’ye donduk. Zaten uc ay sonra pandemi baslamisti ve ucuslar iptal oldu. Aylar sonrasinda ucuslar acildiginda da kizim okula baslamisti ve ayrica annemin ciddi bir rahatsizligi bas gosterdi. Malesef annemi kaybettik. Bu sebeplerle girisimizi erteledik ve 18 ay sonra giris yapabildik. Bu ozel durumlarimizi belgeledim ve ingilizceye cevirtip yanima aldim (forumda okuduklarima dayanarak gerekebilecegini dusundum). Miami’den giris yaptik. Pasaport kontrol bir yili astigimizi ogrenince CBP’ye yonlendirdi (1 yili asinca green cardlar gecersiz oluyor CBP ile gorusmeniz lazim dedi). CBP neden hala Amerika’ya yerlesmedigimizi sordu. Pandemi surecinden bahsettik bir iki cumleyle ve diger konulara gelemeden sozumuzu kesip bilgisayarina birkac not yazip pasaportlarimizi geri verdi ve girebilirsiniz dedi 😳. Pasaport kontroldeki memur cikolata renkli ve CBP memuru Guney Amerika kokenliydi. Merak eden olursa diye yaziyorum :)
-
@unclesam basiniz sagolsun,
sorunsuz giris yapabilmeniz sevindirici. bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@unclesam Basiniz sagolsun!
-
@unclesam basınız sagolsun, size ve ailenize sabirlar dilerim. sorun yasamadan girmenize sevindim.
-
Hepinize tesekkur ederim @cnpist @crazycells @MySea
-
Herkese merhaba,
2019 kasım ayında ilk girişi yaparak kartlarımızı ve ssn ları aldım.
ondan sonra zaten covid patladı ve ortalık kaos alanına dönüştü bu yüzden temelli taşınmak için gerekli iş vs altyapıyı kuramadığımdan abd ye gidemedim.
şuan yaklaşık 20 aydır abd ye giriş yapamadım.
acaba kartlarımız iptal edilmiş midir ?
eylül ayı gibi gelmeyi planlıyoruz, orada sorun yaşamamak adına buradan ankaradaki konsoloslukla iletişim kurmamızın faydası var mıdır ?herkese bol şans.
-
Merhaba, ben 3 Martta ilk girişimi yaptım ve yaklaşık 4.5 aydır Amerika'da yaşıyorum. Ağustos gibi Türkiye'ye ailemi ziyaret etmek hem de bi 3 ay kadar falan ailemle vakit geçirmek istiyorum. Kısacası Ağustosta gidip Kasımda dönmüş olacağım, bu 2. girişimde bir sorun çıkarır mı? Biraz pirpiri birisiyim emin olamadım, Green Card'ımı riske atabilecek bir durum olabilir diye emin olmak istiyorum. Döndüğümde en az 9 ay daha Amerika dışına çıkmayacağım. Belki diğer yaza bir daha ziyarete giderim.
-
@amtylmz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Herkese merhaba,
ondan sonra zaten covid patladı ve ortalık kaos alanına dönüştü bu yüzden temelli taşınmak için gerekli iş vs altyapıyı kuramadığımdan abd ye gidemedim.
eylül ayı gibi gelmeyi planlıyoruz, orada sorun yaşamamak adına buradan ankaradaki konsoloslukla iletişim kurmamızın faydası var mıdır ?herkese bol şans.
Kartlarınız otomatik iptal olmaz. En mantıklısı direkt ABD’ye uçup, giriş yapmayı denemek. Uzun süre ABD dışında kalıp sorunsuz giriş yapanlar oldu. Konsolosluktan SB-1 vize başvurusu yaparsanız büyük ihtimal red alırsınız.
-
@ozN, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba, ben 3 Martta ilk girişimi yaptım ve yaklaşık 4.5 aydır Amerika'da yaşıyorum. Ağustos gibi Türkiye'ye ailemi ziyaret etmek hem de bi 3 ay kadar falan ailemle vakit geçirmek istiyorum. Kısacası Ağustosta gidip Kasımda dönmüş olacağım, bu 2. girişimde bir sorun çıkarır mı? Biraz pirpiri birisiyim emin olamadım, Green Card'ımı riske atabilecek bir durum olabilir diye emin olmak istiyorum. Döndüğümde en az 9 ay daha Amerika dışına çıkmayacağım. Belki diğer yaza bir daha ziyarete giderim.
Bu anlattığınız durumda hiç bir sorun yaşamazsınız. Amerika’da yaşıyor ve 6 aydan fazla Amerika dışında kalmıyorsanız sorun yok.
-
@Ryback Tamamdır süper, max 3 ay Türkiye'de kalıp geri döneceğim. Teşekkürler.
-
@amtylmz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Herkese merhaba,
Bence de direkt giris yapmayi deneyin. ABD disinda kalisinizin pandemi disinda nedeni varsa, bu nedenlere dair belge veya evraklar da hazirlayabilirsiniz. Eger ABD ile baglariniz varsa (banka hesaplari, kira vs. gibi sozlesmeler) veya is bulmak icin yaptiginiz girisimleri belgeleyebiliyorsaniz onlari da yaninizda bulundurun.
-
merhaba, abd'ye houstondan mart2021'deki girisimde (5.5 ay tr'de kaldiktan sonra) gorevli bir takim sorular sordu; amerikada ne is yaptigim kira kontratim olup olmadigi vb. son olarak turkiyeye birdaha ne zaman doneceksin diye sordu, oyle bir planim yok dedim ve pasaportumu verip gecmeme izin verdi. basligi biraz inceleyince pasaportuma bakma ihtiyaci duydum ve herhangi bir ekstra not veya ibare yok. bu durumda bu pasaport memuru biryerlere beni isaretlemis olabilir mi? 5 ay abd'de kaldiktan sonra bir 3 ayligina tekrar turkiyeye gitmeyi dusunuyorum ve son girisimde yasadigim durumdan dolayi sorun yasamak istemiyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum