[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
@crazycells selamlar kafama takilan bir durum soz konusu .Basvuru yaptigim pasaportum kayip bulamiyoruz' ozellikle not olarak belirtilmis basvuru anindaki pasaport isteniyor diye.yenisini cikarttik ama paaport numarasi farkli bu bir sikinti olmurmu bununla alakali tecrubesi olan varmidir.ukularim kaciyor kac gundur.simdiden tesekkurler
-
@Egeege, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@crazycells selamlar kafama takilan bir durum soz konusu .Basvuru yaptigim pasaportum kayip bulamiyoruz' ozellikle not olarak belirtilmis basvuru anindaki pasaport isteniyor diye.yenisini cikarttik ama paaport numarasi farkli bu bir sikinti olmurmu bununla alakali tecrubesi olan varmidir.ukularim kaciyor kac gundur.simdiden tesekkurler
Yenisini cikartsaniz da, basvuru yaptiginiz pasaportun bilgilerini gormek istiyorlar. Eger pasaportun kendisi yoksa (normalde yenisini cikartsaniz da eskisi size iade ediliyor), o durumda sunacaginiz kanitlara gore karari dosyaniza bakan konsolos verecektir.
-
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne gidin. Yenileme dolaysıyla iptal edilip size geri verilen eski pasaportu kaybettiğinizi fakat bu eski pasaportun bilgilerine ihtiyaç duyduğunuzu ve bunun hayati olduğunu söyleyin. Belki size eski pasaporunuzun bilgilerini içeren bir yazı verebilirler. Mevzuat nedir bilmiyorum ama uygun bir dille meramınızı ve bu yazının nasıl hayati bir öneme sahip olduğunu izah edebilirseniz belki böyle bir yazı alabilirsiniz.
Siz şansınızı deneyin.
Alacağınız yazı ya da belgede tüm bilgiler olsun.
Memurlala değil doğrudan müdür veya müdür yardımcısı ile konuşmaya çalışın. Varsa onları tanıyan veya tanıdık biriyle giderseniz daha iyi olur.Eğer daha önce taratmışsanız veya fotokopi çektirmişseniz onu da bulmaya çalışın.
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Yenisini cikartsaniz da, basvuru yaptiginiz pasaportun bilgilerini gormek istiyorlar. Eger pasaportun kendisi yoksa (normalde yenisini cikartsaniz da eskisi size iade ediliyor), o durumda sunacaginiz kanitlara gore karari dosyaniza bakan konsolos verecektir.
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne gidin. Yenileme dolaysıyla iptal edilip size verlen pasaportu kaybettiğinizi fakat bu eski pasaportun bilgilerine ihtiyaç duyduğunuzu ve bunun hayati olduğunu söyleyin. Belgi size eski pasaporunuzun bilgilerini içeren bir yazı verebilirler. Mevzuat ndir bilmiyorum ama uygun bir dille meramınızı ve nasıl hayati bir öneme sahip olduğunu izah edebilirseniz belki böyle bir yazı alabilirsiniz.
Siz şansınızı deneyin.
Alacağınız yazı ya da belgede tüm bilgiler olsun.Eğer daha önce taratmışsanız veya fotokopi çektirmişseniz onu da bulmaya çalışın.
onu denedik maalesef sonuc alamadik eski pasaporta ait bilgileri her hangi bir dokum olacak sekilde veremiyorlar.bu kadar sikinti olacagini dusunmemistik, bilgileri ankaradaki konsolosmu gormek istiyor yoksa kcc yetkilisimi ister. arabada duruyordu calinmista olabilir ancak onunla alakali cok ihtimal veremiyoruz tarihi gecti diye arabada duruyordu cok onemsemedik acikcasi,polis tutanagi olsa olabilrmi akli,a birsey gelmiyor,o kadar yil sonra cikti simdi uyku uyuyamaz olduk.
-
@Egeege bu evrağı ilk talep eden KCC. evrak talebinde sizden başvuru sırasındaki pasaportunuzu talep edecekler. eğer bu belgeyi onlara sunmazsanız zaten süreci devam ettiremez ve evrak onayı alamazsınız. evrak onayı alamamanız da size mülakat verilmemesi demek ne yazık ki.
bir şekilde KCC süreçlerini geçtiğinizi varsayalım (ki bu mümkün değil, DV2021'de bu şekilde ne yazık ki elenen çok arkadaşımız oldu) mülakatta sunmanız gerek.
yani elinizdeki bütün imkanları kullanmaya çalışın.
diğer türlü sürece devam etmeniz oldukça sıkıntılı olacaktır. -
Pasaport, kimlik ve ehliyet işleri herhangi bi NVİ müdürlüğünden yapılabiliyor, Eskisi gibi sadece ikametgahınızın olduğu yerden yapmaya mecbur değilsiniz. Burası Türkiye, araya tanıdık birini koyunca en olmayacak işleri bile yaptırabiliyorsunuz. hatırlı bir tanıdık bulun. Türkiye'nin herhangi bir yerinde hiç mi üst mevkilerde tanıdık bir kamu görevlisi yok? Siz tanımıyorsanız tanıdığı olan birinden yardım isteyin. hakim olur, kaymakam olur, etkili bir posziyaonda müdür olur. Siz doğrudan tanımıyorsanız tanıdığı olan ve size yardımcı olabilecek bir arkadaşınızı, akrabanızı bulmaya çalışın. Bir hakim, bir kaymakam rica ettiği zaman o belgeyi size düzenlerler. Herhangi bir ilçede bunu bir rica ile yaptıracak birini bulun ve o ilçeye gidip bunu çıkartmaya çalışın..
-
selamlar,
yurtdışından aldığımız belgelerin apostilli olması gerekiyor mu? -
@samet-tr, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
selamlar,
yurtdışından aldığımız belgelerin apostilli olması gerekiyor mu?Ankara'da mi mulakata gireceksiniz? "certified translation" yetiyor, ayrica noter onayina veya apostile gerek yok.
-
@crazycells evet ankara için sormuştum.teşekkürler.
-
@crazycells selam, 2022 talihlileri için mülakat bildirim süreci ne zaman başlar ...
-
@zeynepkırnıkelmasli, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
@crazycells selam, 2022 talihlileri için mülakat bildirim süreci ne zaman başlar ...
Eğer normal bir yıl olacak ve 1 Ekim'de Ankara DV2022 mülakatlarına başlayacaksa ağustos ortası - eylül başı arasında mülakatların gelmesi lazım.
-
amin inşallah kardeşim
-
Benim de tahminim Agustos ortasindan sonra...
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Benim de tahminim Agustos ortasindan sonra...
KCC evrak isteme ne zaman başlar acaba CN 9**
-
@Ahmet-Kölüş Ağustos sonuna doğru ilk parti mülakatlar bildirimlerine yetişecek şekilde uygun bir planlama ile başlarlar. Evrak talep maili geldikten sonra evrak onay maili 3-4 gün içinde gelebilir, bu yüzden çok zorlayıcı bir süreç değil o.
Tamamen tahmin olmakla beraber haziran sonu gibi ya da en geç temmuz ortasında sürece başlarlar.
-
merhaba, sağlık durumundan dolayı vize alamama durumu olabilir mi? benim kronik kalp hastalığım var ve ömür boyu kullanmam gereken ilaçlarım var. 12 yıl önce geçirdiğim operasyonun epikriz formunun orijinali elimde yok ama fotokopisi var. sağlık kontrolüne gideceğimiz zaman bunu yanımda götürebilirim. ikinci sorum da vizeyi aldık diyelim, Amerikaya gittiğimizde ilaçlarımı alabilmem için sağlık kontrolünde doktorlar bununla ilgili bir belge verirler mi?
-
@pexa bulaşıcı hastalıklar / zararlı madde bağımlılıkları dışında sağlık sorunlarınız problem olmuyor genelde. bu şekilde red alan kimseyi okumadık şuana kadar..
diğer sorunuz için de, buradan alacağınız raporlar ile oradan ilaç tedariği yapamazsınız ne yazık ki. çünkü mülakatı yapan doktor, FDA tarafından sağlanan / sağlanacak ilaçları size verme yetkisine sahip değil.
bunun için lütfen aşağıdaki linki kontrol edin;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/407/amerikada-i̇laç-alımı?_=1625210220462
-
@gucarslan teşekkür ederim, sağlık kontrolü için tek klinik yetkili olduğundan Amerika için de geçerli özel bir yetkileri olabileceğini düşünmüştüm. bilgiler için tekrar teşekkürler
-
Telegram grubuna başvurdum mülakat deneyimlerini mi paylaşacağız telegramda?
-
@fxu hayır. bütün deneyimlerinizi burada paylaşacaksınız..
bu iletiyi okuyun lütfen;
https://yesilkartforum.com/forum/post/201971
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum