[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Selami-beey, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Normalde şimdiye kadar gelmesi lazımdı degil mi acaba neden gelmiyor 🤔
henuz "normal"e donus yaptigimizi sanmiyorum :)
-
@semra-karababa, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar,
DS260 formunu doldurmuştum, o sırada formun kendisini print yapamadığım için adresime email göndermiştim..
Bana ceac confirmation 16xxx onayı gelmişti..
Bu tek onay sayfasını print yapmam yeterli oluyor mu randevu için?barkodlu sayfa yeterli. Hatta mulakat oncesi AIS'e bu numarayi vereceginiz icin ciktisini almasaniz bile formunuza erisebiliyorlar rahatca. Ama tabii ne olur ne olmaz yine de mulakata goturun.
-
@icf, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba;
2 ayrı sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
1- DV2022 asıl talihlisiyim DS260 formunu doldururken resmi olarak kızlık soyadımı ve eşimin soyadını birlikte kullanıyorum. Formda "Other Names Used" kısmına NO demiştim. Orayı da düzeltip evlenmeden önce kullandığım soyadımı yine de yazmam gerekiyor mu?
2- DS260 formunu hem kendim hem de eşim için doldurduk en son formu kontrol ede ede gittik. Asıl talihli ben olduğum için benim formumu imzaladık sonra ana sayfaya geldikten sonra eşimin formu incompleted gözüküyordu ve hemen girip o formu da imzaladık. Eşimin formunu benden sonra imzalamamız bir sorun olur mu?
-
Su an DV2022 icin erken oldugundan formu actirip ekleme yapabilirsiniz isterseniz, ama ekleme yapmasaniz da sahsen sorun olacagini sanmiyorum. Onlar zaten background check'i bu kombinasyonlari goz onunde bulundurarak yapacaklardir.
-
Hayir, sorun yok. Zaten teorik olarak ayni anda imzalamaniz mumkun degil, once birini, sonra digerini imzalayip gondermeniz lazim :)
-
-
@crazycells çok teşekkür ederiz hızlı cevap için.
-
Sayın adminler,son anda farkettim,asıl talihli olarak eşimin GK başvuru formunda soyadının en son harfi eksik yazılmış,mesela Alieva olması gerekirdi ama formda Aliev görünüyor,bu bir harfin eksikliği bir sorun teşkil eder mi,red sebebi olabilir mi sizce?Ds-260 Alieva olarak pasaporttaki gibi doldurduk.
-
@baikini74, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sayın adminler,son anda farkettim,asıl talihli olarak eşimin GK başvuru formunda soyadının en son harfi eksik yazılmış,mesela Alieva olması gerekirdi ama formda Aliev görünüyor,bu bir harfin eksikliği bir sorun teşkil eder mi,red sebebi olabilir mi sizce?Ds-260 Alieva olarak pasaporttaki gibi doldurduk.
pasaportun kopyasini KCC'ye gondererek isimde degisiklik yapmalarini isteyin. Ya da formu acmalarini ve degisikligi sizin yapacaginizi soyleyin.
-
@crazycells Ds-260 henüz yollamadık.Bahsettiğiniz gibi pasaport kopyasını yollasak GK ilk başvuru formunda soyisim düzeltme yapabilirlermi ki KCC de?Benim bildiğim kadarı GK başvuru formu düzeltmek veya eklemek imkansız birşey, eğer yalnış biliyorsam lütfen düzeltin beni ve ben ona göre KCC mail atayım,soyismin sonuna bir harf eklesinler diye.
-
@bozer340 umarım sorun olmaz gerçekten tekrar teşekkür ederiz. Forumun içinde sayfalara bakarken hepimiz bazı hatalar yaptığımızı farkediyoruz boylece. Umarım hepimiz için hayırlı olur.
-
@baikini74, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Ds-260 henüz yollamadık.Bahsettiğiniz gibi pasaport kopyasını yollasak GK ilk başvuru formunda soyisim düzeltme yapabilirlermi ki KCC de?Benim bildiğim kadarı GK başvuru formu düzeltmek veya eklemek imkansız birşey, eğer yalnış biliyorsam lütfen düzeltin beni ve ben ona göre KCC mail atayım,soyismin sonuna bir harf eklesinler diye.
ilk basvurudan bahsediyorsaniz, onu degistirmek mumkun degil maalesef. Ben sorunuzdan yeni bir DS-260 formu actirdiginizi dusundum. Full isim ve soyismini DS-260 formunda alias bolumune ekleyin isterseniz.
Hatirlatir misiniz? Ankara'daki ABD konsoloslugunda mi mulakata gireceksiniz?
-
Sevgili arkadaşlar; DS260 Formu 1 küsür ay önce doldurdum ve submit ettim ama ülke ve mülakat yeri değişikliği nedeniyle bir ay sonra değişiklik yapmayı planlıyorum. 1-2 beklememde sorun yaşar mıyım yani zaman aşımı veya submit açılmama gibi bir süre aşımı olur mu? Yoksa şimdiden açıp ikamet adresim belli olmasa bile mülakat yerimi değiştirmemde sembolik olarak yarar var mı? Case Number 26xxx bu sıraya göre en son ds260 forum için mülakat konsolosluk ve ikamet değişiklik yapma şansım ne zamandır?
-
@Ai123, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sevgili arkadaşlar; DS260 Formu 1 küsür ay önce doldurdum ve submit ettim ama ülke ve mülakat yeri değişikliği nedeniyle bir ay sonra değişiklik yapmayı planlıyorum. 1-2 beklememde sorun yaşar mıyım yani zaman aşımı veya submit açılmama gibi bir süre aşımı olur mu? Yoksa şimdiden açıp ikamet adresim belli olmasa bile mülakat yerimi değiştirmemde sembolik olarak yarar var mı? Case Number 26xxx bu sıraya göre en son ds260 forum için mülakat konsolosluk ve ikamet değişiklik yapma şansım ne zamandır?
Bu sekilde belirlenmis bir zaman dilimi yok. Mulakat tarihiniz aciklanana kadar bu tur degisiklikleri teorik olarak yapabilirsiniz.
Adresinizi degistirip yeni ulkeye gittikten sonra KCC'ye ulasmaniz daha dogru olur.
-
@crazycells Evet ABD Ankara konsoloslukta gireceğiz kısmetse.
-
@crazycells Full isim ve soyismini DS-260 formunda alias bolumune ekleyin isterseniz. Burada ilk başvurudaki gibi çıkan soyismi ve ismi eklesek sorun çözülür mü,konsolos ikna olur mu acaba?Bir harf eksikliğinden dolayı endişe etmeye başladım.
-
İyi günler,green card ile alakalı bir sorum olacaktı,fiziksel ve online olacak ödemeler ve konsolosluğa hangi belgeler götürülecektir,iyi günler.
-
@crazycells teşekkürler, kısacası 26 bin sürem olduğu için ilk dv2022 mülakatları başlasa bile bu sıralama beni bağlamıyor ve mülakat sıram yani current açıklanana kadar sanırım ds-260 formu açtırıp son ikamet adresim ve konsolosluğu değiştirebiliyorum? Doğru mu anladım yoksa ds-260 formu submıt sonrası evrak maılı gelene kadar mı bu hakkım saklı?
-
@Ai123 Teoride 30 Eylül 2022’ye kadar mülakat yerinizi değiştirebilirsiniz. Bunu nasıl ve ne kolaylıkta yapabileceğiniz ise zaman geçtikçe değişiyor.
Evrak onayı aldığınızda dosyanız kilitlenip mülakata gireceğiniz konsolosluğun kuyruğuna atanıyor ve konsolosluğun talep ettiği sayılara göre mülakat randevuları planlanıyor. Onay alana kadar form ve mülakat yeri değişiklikleri KCC aracılığıyla yapılıyor. Onaydan sonra ise, az önce yazdığım nedenden dolayı buna izin vermiyor ve mülakat yerinizi değiştirmek isterseniz her iki konsolosluk aracılığıyla bunu yapmanızı istiyor. Gerisi, kalan süre ve konsoloslukların bu konuda ne kadar istekli olacağına bağlı. -
@Cycraft, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
İyi günler,green card ile alakalı bir sorum olacaktı,fiziksel ve online olacak ödemeler ve konsolosluğa hangi belgeler götürülecektir,iyi günler.
Şu başlığı inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/2?page=1
-
İyi Günler arkadaşa herkese iş yoğunluğundan dolayı mevcuren yavaş bir şekilde dc-260 formunu dolduruyorum ancak aklıma takılan bir kaç husus var şöyle ki
1-Cep Telefon numarasını nasıl gireceğiz Örnek: 0090505******* şeklinde girdim yani başına sıfır ekleyip türkiye ülke kodunu ekleyerek girdim doğrumudur ?
2- (Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law?) ABD yasalarına uygun olarak aşı olduğunuzu kanıtlayacak belgeleriniz var mı? Sorusuna nasıl bir cevap vereceğiz resmi kurumdan aşı kartı talep mi edeceğiz bu soruda nasıl bir yol izlemeliyiz ? ne cevap vermeliyiz ?
3- Is your spouse immigrating to the U.S. with you? Is this child immigrating to the U.S. with you? Eşiniz ve çocuğunuz sizinle birlikte ABD'ye mi göç ediyor? Soruları var Bizim planımız ilk ben önceden gidip orda düzeni kurup daha sonra 6 ay-1 sene arasında eşim ve çocuğumu yanıma alma planımız var bu duruma göre bu sorulara nasıl bir vevap vermeliyim ?
Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
-
@goblis Değerli bilgiler için sağ olun. Sizce 1,5 ay sonra ds formu tekrar açtırarak mülakat yerimi ve ikamet adresimi değiştirsem geç kalmış olur muyum? Yoksa şimdiden açtırma mailini atayım mı?
-
@Ai123 Geç olmaz. Mülakata gireceğiniz ülkeye yerleşmeden değişiklik talebinde bulunmayın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum