Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @academicus Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    @sharm cevabınız için çok teşekkür ederim. Zaten eğer Kanada olursa gönlümüzden geçen yer Vancouver. Nitelikli göçmenlik sürecine baktığımızda yaptığım iş istenen işler arasında var ve puanım şu anda yeter görünüyor.
    Şu anda, özellikle üniversite sayısı ve akademik iş olanakları nedeniyle, önceliğimi ABD olarak belirledim. Ama şöyle aklı selim düşününce Kanada özellikle sosyal devlet olması, bahsettiğiniz durum ve alımların şansa dayalı olmaması açısından çok daha mantıklı geliyor....
    Şu anda şunu araştırıyorum ve fikriniz varsa ve benimle paylaşırsanız çok minnettar kalırım: Şu anki koşullarda, göçmenlik için puanım gayet yeterli görünüyor. Ancak bir iş teklifi almak tabi ki süreci bambaşka bir boyuta taşıyacak. 6 aylık, 1 senelik research fellowship bulsam veya yine 6 aylık veya 1 senelik Visiting fellow olarak vs. gitsem ilk önceleri bunu iş teklifi olarak kabul ettirebilir miyim?

    Rica ederim.
    Acikcasi NOC’ta yer alan birkac ozel sektor isi disinda akademik dunyaya dair bilgim yok. UVIC icinde hizmet veren danismanlarla disaridan yazisilabiliyor mu diye tanidiklara bir sorayim. Bilgi bulabilirsem size iletirim.


  • @smesut Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    @sharm
    Bende bu konudaki detaylı bilgilerinizi bekliyorum.
    hatta kanada göçmenliği konumuzda devam edersek daha derli toplu olur diye düşünüyorum .

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/197/kanada-göçmenliği/12

    Elbette, dediginiz gibi ilgili baslikta paylasimda bulunmak daha dogru olacak.

  • ⭐⭐

    @freeworld 👏👏👏 daha güzel anlatılamazdı!

  • ⭐⭐

    1.ne kadar yalancı, dolanbaz, agzı laf yapan varsa ve birazda argo luysa üslübü bu insanlara inanılmaz deger verilmesi, efendi, eğitimli, bilgi insanlarla alay edilip hiçe sayılması,
    2.demokrasi,laiklik,adalet in sadece sözcük anlamı olarak akıllarda kalması,
    3.düşünmeyen,sorgulamayan,eleştirmeyenve koşulsuzca biat eden kişilerin fazla olması,
    4.insan hakları, hayvan hakları nın olmaması,
    5.sapık,bagnaz insanların cezasız kalması ve bir süre sonra balık hafızasına bağlanması,
    6.hissizleşmek
    7.her an bir yerde bir bombaya veya kaos a denk gelme korkusu.
    8.gece bir bayanın dısarı çıkmasının tecavüze mahal getirmesi ve o saatte çıkmasaydı zihniyeti.
    9.çocuklara, aydınlık bir gelecek bırakamama korkusu,
    10.fikrini söyleyememe, düşüncelerini saklamak zorunda bırakılması,
    11.hayal kurmaya izin verilmemesi ve insanların asla hayalleri ve hedefleri nin olmaması,
    12.dedikodu,toplum baskısı, ego
    13.saygı,sevgi, hoşgörünün gittikçe azalması,
    14.evladıma iyi bir eğitim imkanı,
    15.muhasır medeniyetlerdeki standartlarda yaşamak,
    16.normal standartlarda yasamak için benim 4 iş, eşimin 3 iş yapmak zorunda olmaması,
    17. Özgürlük!
    Benim tam olarak gitmek istemekteki baslıca nedenler bunlar!


  • kalmak için sebep yok!


  • Ekonomi Doğa Ucuzluk büyük ülke herşey var - ferah. insan ilişkileri sığ kımse kımseye karışmıyor- adalet kanunlar çok sıkı ve uygulanıyor.gib gibi


  • Bu bağlantıdaki içerik sanırım en iyi bu başlık altında yer alır: https://www.gazeteduvar.com.tr/kitap/2018/10/18/bu-ulkeden-gidenler-ve-kalanlar-anlatiyor/


  • @caglaror Okudum. Özellikle Bekir Ağırdır' ın yorumları son derece önemli. Şahsen bu aidiyet duygusu bende hat safhada. Ne yaptığım işe, ne yaşadığım mahalleye/şehre kendimi ait hissedemiyorum. Burası benim, bu iş benim diyemiyorum. Bir de Youtube' da "Seküler Göç" diye bir video var 2-3 bölüm. İzlenmesini tavsiye ederim.


  • @caglaror Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    Bu bağlantıdaki içerik sanırım en iyi bu başlık altında yer alır: https://www.gazeteduvar.com.tr/kitap/2018/10/18/bu-ulkeden-gidenler-ve-kalanlar-anlatiyor/

    Göçmenlik vurgusu biraz Avrupa üzerinden yürümüş o açıda biz şanslıyız amerkikadayız. Bir şekilde herkes göçmen. Beni en çok 7 haziran ve 1 kasım seçimleri tetikledi. Durduk yere patlayan bombalar ve durduk yere seçimler sonrası biten patlamalar.


  • Benim düşüncem en büyük yönden ekonomik olarak. Şu anda Türkiye'de belki daha çok kazanabilirim. Ancak milyonlar kazansam da neden bir arabaya 300 bin TL vereyim ? yada başka şeylere 3 kat 5 kat daha fazla para ödeyeyim ? belki daha çok emek harcayarak sahip olacağım Amerika da '' ucuz '' şeylere ancak ucuza almış olacağım sonuçta. Ben böyle düşünüyorum katılırsınız katılmazsınız teşekkürler.


  • @caglaror Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

    Bu bağlantıdaki içerik sanırım en iyi bu başlık altında yer alır: https://www.gazeteduvar.com.tr/kitap/2018/10/18/bu-ulkeden-gidenler-ve-kalanlar-anlatiyor/

    Gitme nedenim kesinlikle ekonomik değil. Daha önce birçoklarımızın yazdığı gibi sosyal nedenler. Yazının içinde geçiyordu şu cümle ve aslında en büyük neden ;
    artık kendimi buraya ait hissetmiyor oluşum ...


  • Oğlum ve yolda olan 2 numaranın geleceği.
    Edit; İzmir’de yaşıyorken, öğretmen olan eşimi 6 yıl sözleşmeli olmak şartıyla, bu süre boyunca eş durumu tayini yapamamak koşuluyla doğuya atayan sistem..


  • @mendebur işte bu durum resmen aile birliğinin dağıtılması.. Allah kolaylık versin, umarım en başta sizlere çıkar hem eşinizle hem çocuklarınızla bir arada ve huzurlu yaşarsınız..


  • Adalet
    Egitim
    Kultur
    Calisma kosullari
    Kisacasi ben de küstüm.


  • @hayallerabd Eşim gitmedi, senelerce okuyup çok sevdiği mesleğini yapmıyor..


  • @mendebur valla ne denir ki? ben de (atanmayan) öğretmenim, onca yıl emek ver sonra bir anda her şey değişsin sen okuduğunla kal.. bol şans ve daha da bol sabır diliyorum..


  • @takip bütün duygu ve düşüncelerimi ifade etmişsiniz. Yüreğinize sağlık. Inşallah het şey gönlünüzce olur. Saygılarımla,


  • @freeworld bu yazı sosyolojide yüksek lisans tezi olur. Ne yazık ki durum böyle. Saygılarımla,


  • @hockeyumpire2 17 madde doğrudur ve maalesef gerçektir.


  • Öncelikle Merhaba,
    39 Yaşındayım, zaten göçmen bir Ailenin çocuğu olarak Avusturya da doğdum, ergenliğim de Avusturyalıların Türklere tutumunu kabullenemediğim için Türkiye ye 15-16 yaşların da dönmek istedim ve Ailem de 22 yıllık emeklerini benim için bırakıp Türkiye ye döndüler, Turizm üzerine okudum ve Sınıf Arkadaşlarımın çoğu bundan 20 sene önce Amerika'ya gittiler ben "nasıl olsa Almanca biliyorum, ne gerek var" diyerek Türkiye de kaldım, şu an bir Alman Şirketin de 10 yıldır iyi bir Pozisyon da çalışmaktayım.

    Ülkemin gidişatında memnun olmadığım için ve kızımın daha iyi Eğitim alabileceğini düşünerek Amerika'ya 3 senedir GC başvurusunda bulunuyorum, Eşim ve ben artık yorulduk, Türkiye de oldukça iyi kazanmama rağmen orada daha azıyla yetinmeye razı geldik.

    Allah herkese hayırlısını nasip eylesin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum