Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Arkadaşlar form açtırmak için hangi maile yazmamız ve ingilizce tam olarak ne yazmamız gerekli ?

• formda jeoloji mühendisleri odasının üyesi olduğumu belirtmemin bir sakıncası olur mu? Türkiyede mühendis olarak imza atabilmek için yani mühendislik yapabilmek için yasal zorunluluk olarak mühendislik odalarına üye olmak zorundayız. Mühendis odaları siyasal paylaşımlar ve yayınlar yayınlıyorlar bu bizim sürecimizi etkiler mi?

• Daha önce soruldu mu bilmiyorum. Adreslerimizi yazarken e-devlette çıkan tarihleri mi baz almalıyız, yoksa gerçekten o tarihte nerede yaşadığımızı mı? Mesela ben 2013'de gitmişim ama ikametgahımı 2014'de almışım oraya.. Resmi olarak 2014 görünüyor yani. Hangisini yazmalıyım?

• @darkside gerçekte nerede kaldiysaniz onu yazın.

• @Ismail-Peynirci hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin. sonuçta siz bunu mesleğiniz gereği yapıyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ALS, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar form açtırmak için hangi maile yazmamız ve ingilizce tam olarak ne yazmamız gerekli ?

DS260'ı unlock etmek için 🔓
    [email protected] adresine
    e-mail başlığına: case numaranız (örnek: 2021EU00012345) / Unlock request

email içeriğine:

Name-surname: firstname (middlename) lastname
    Case Number: (örnek: 2021EU00012345)
    Date of Birth: ay/gün/yıl

Dear Sir/Madam,

Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions.

Thank you.*

💡 eğer değişiklikleri bütün aile bireyleri için yapacaksanız ilgili metne "for all family members" ifadesini eklemeyi unutmayın!
    (Please unlock my DS260 form for all family members as I would like to make some revisions)

• @gucarslan hocam tarihlerde gerçekte kaldığım şekilde olsun değil mi? E devlette yazıldığı gibi değil.

• @darkside e-devlet ile işiniz yok. asıl olan sizin gerçekte kaldığınız yerler / tarihler

• @gucarslan teşekkürler

• Ekşisözlükte yazılana göre F1 vizeleri için 2021 yılı içerisinde randevular verilmeye başlanmış. Randevusu iptal olanlara, yeni tarih e-mail olarak gidiyormuş.

Belki DV görüşmeleri de başlar.

• ⭐⭐

@Ismail-Peynirci, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba, dv 2022 tarihlisiyim. eşimi benimle birlikte amerikaya gelmek konusunda ikna edemedim.Son noktaya kadar eşimi ikna etmek için gayret gösterip son noktada gelmezse amerikaya yalnız gitmeye kararlıyım. eşim ds 260 formunu doldurmuyor. ve benim doldurmam için gerekli olan eski adres, işyeri bilgileri gibi konuları bana söylemiyor. ds 260 formunda ''is your spouse immigrating to the u.s. with you?'' yes yazsam ve eşimin ds 260 formunu dolduramamış olsak benim sürecim olumsuz etkilenirmi? yani "sen eşimle geleceğim demişsin ama eşinin ds 260 formu ve evrakları eksik olduğu için senin sürecin tamamlanmamış" derler mi?

Öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

Asıl talihlinin siz olduğunu varsayıyorum. Eşiniz de sizinle gelecek gibi formları doldurun. İş okul vs bildiğiniz kadarıyla girin. İkna etmek için daha önünüzde hayli zaman var. Eğer olmazsa ve siz de gitmekte kararlıysanız mülakata tek gider, eşinizin gelmeyeceğini söylersiniz. Herhangi bir sorun olmaz, sadece size vize verilir.

• Merhaba

Öncelikle bu forumda verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Birkaç sorum olacaktı. DS260 formu doldurup gönderdim. Social Media kısmını girerken 2 sosyal medya hesabımdan birini unutmuşum.

-Eksik sosyal medya hesabı bilgilerini eklemek için DS 260 Formunu yeniden açtırmam gerekir mi? Yoksa eksik bilgiyi (eğer nasip olursa) konsolosluktaki mülakat sırasında kendim bahsederek verebilir miyim?
    -Formu yeniden açtırmak süreçlerde gecikmeye neden olur mu?

• @muratehm bunun için formu actirmaniza gerek yok.

• ⭐⭐⭐

@muratehm, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba

Birkaç sorum olacaktı. DS260 formu doldurup gönderdim. Social Media kısmını girerken 2 sosyal medya hesabımdan birini unutmuşum.

-Eksik sosyal medya hesabı bilgilerini eklemek için DS 260 Formunu yeniden açtırmam gerekir mi? Yoksa eksik bilgiyi (eğer nasip olursa) konsolosluktaki mülakat sırasında kendim bahsederek verebilir miyim?

Sayın @gucarslan 'ın dediğine ek olarak konsolosluğun ek bilgi talep etmesi halinde beyan etmeniz daha doğru olacaktır.

• ⭐⭐⭐

@ALS, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Programmer Hiç bir evrağım da yok o soyadı, ilkokul diplomamda bile yok, bilemedim açtırmalı mıyım ?. Annem, babam ve kendim için o soruya evet demem gerekecek sanırım. KCC mail adresi hangisi form açtırmak için ?

Hiçbir evrakta olmasa bile vukuatlı nüfus kağıdında çıkar bu değişiklik. Bu belgeyi mülakat için Doğum Belgesi olarak hazırlamak zorundasınız. O yüzden her aile bireyi için eski soyadını belirteceksiniz.

• @Programmer Neden her aile bireyi için belirtmeliyim, eşim ve çocuğum hiç eski soyadımla alakalı olmadılar, ben 4 yaşında iken olmuş olay. Bir tek babam için belirtmem gerek sanırım o da formda hangi bölümde belirtmeliyim bulamadım.

• @gucarslan Çok teşekkürler, aile bireyleri konusunda kafam karışık, 4 yaşında soyadım değişmiş, bu durum da ben kendim için ve annem babam için belirtmem lazım sanırım, Formda babam ve annem için bu değişikliği belirtebileceğim bir yer var mı ?

• @gucarslan MAİL TESLİM EDİLEMEDİ DİYOR, FARKLI BİR MAİLDEN GÖNDERSEM SORUN OLUR MU ACABA.

• @gucarslan Aşağıdaki alıcılara veya gruplara teslim edilemedi:
    [email protected] ([email protected])
    İletiniz teslim edilemedi. Etki Alanı Adı Sistemi (DNS) alıcının etki alanının mevcut olmadığını bildirdi.
    Alıcıyla başka bir yöntemle (örneğin telefonla) iletişim kurarak e-posta yöneticisine etki alanının etki alanı kayıt şirketinde düzgün bir şekilde kaydedilmediğini söylemesini isteyin. Aşağıda görüntülenen hata ayrıntılarını verin. Bu sorunu büyük olasılıkla yalnızca alıcının e-posta yöneticisi çözebilir.
    Daha fazla bilgi ve bu sorunu çözmeye yönelik ipuçları için bkz. https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=389361.

• @Sono, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@muratehm, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba

Sayın @gucarslan 'ın dediğine ek olarak konsolosluğun ek bilgi talep etmesi halinde beyan etmeniz daha doğru olacaktır.

@Sono @gucarslan teşekkürler

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • 6 Oy
    316 İleti
    21k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k