Bu arada ABD'nin Afganistan'dayken askeri ve istihbarat birimlerine yardimci olan yaklasik 30 ile 70 bin arasinda Afganliyi Turkiye ve Katar uzerinden gocmen olarak ulkeye getirecegi uzerine haberler var. Rakamlar degisiyor, kimi yerde 20 bin ama aileleri ile birlikte 30 bin uzerinde Afganli denirken, kimi yerde toplamda 70 bin uzeri diye rakamlar soyleniyor.
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)
-
curtis morrison ve ekibi tarafından hazırlanan durum raporu (Status Report) mahkemeye sunuldu.
hükümetin aksine kısa, öz ve tam yerine rast gelip manzara konulan cinsten bir rapor. curtis artik, yaşanan mağduriyeti bütün detaylarıyla (rakamlar dahil) mahkemeye sunmuş bulunmakta.
şimdi top yargıç Chen'de..

-
@gucarslan Hepiniz için hayırlı olsun.
-
curtis morrison ve ekibi, yargıç chen tarafından verilen yönergelere istinaden; ilgili kısım için gerekli raporu mahkemeye sundu.
June 5: Plaintiffs' response re: any disputed facts regarding tiered approach
#JacobvBiden Update: The court has issued civil minutes from yesterday's conference. The court has ordered:
June 3: Government's brief explaining "tiered" approach
June 4: Joint Status report due
June 5: Plaintiffs' response re: any disputed facts regarding tiered approach
June 11, 2021, 10 AM PST: further hearing "tiered" approach
Related, I have ordered the transcript from this conference and will share as soon as I receive.rapor, tier mantığının (!) aslında PP1014 yasaklarından farklı olmadığını ve bu uygulamanın DV talihlileri için nasıl bir yıkıma sebep olduğunu açıkça dile getiriyor.
bütün rapor boyut olarak yüksek olduğundan, küçük ama önemli bir kısmı burada paylaşıyorum. raporun tamamını curtis morrison'un telegram kanalından ulaşabilirsiniz.

ayrıca, raporda yer alan bu son paragrafı buraya da eklemeden edemedim. umarım Chen bu işi artık daha fazla uzatmaz. hepimiz için hayırlısı olması dileğiyle..
"The result is clear. The prioritization scheme revises immigration in the image of the values of former President Trump and and his PP 10014. Absent judicial intervention, dramatic reductions in immigration to the United States will continue for years to come. Over 100,000 family preference visas will go unused every year and reallocated to employment visas. Families will suffer years’ long separation and unreasonable delays in the adjudication of their visa applications. This year, approximately 50,000 diversity visas will be lost and selectees will forever lose their eligibility to immigrant to the United States pursuant FY-2021 diversity program. This Court’s immediate intervention is necessary to avoid these irreparable harms."
-
@gucarslan Hocam bu davanın sonuçlanması 11 Haziran'da mı bekleniyor yani 11 Haziran'da olumlu veya olumsuz bir cevap alınabilecek mi yoksa tekrar uzama ihtimali var mı?
-
@gucarslan Hükümetin savunmayı gereksiz şişirme amacı sanki mahkemeye filibuster uygulamak. Hala sürece bir şekilde çelme takmak derdindeler.
Anlamadığım dava Biden hükümetine değil mi? Hadi Trump'cılar bütün göçten nefret ediyorlardı ama Biden hükümetinin neden bir anda diversity visa ya garezi oldu? -
@med4816, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
@gucarslan Hocam bu davanın sonuçlanması 11 Haziran'da mı bekleniyor yani 11 Haziran'da olumlu veya olumsuz bir cevap alınabilecek mi yoksa tekrar uzama ihtimali var mı?
her şey ihtimal dahilinde ama beklentimiz elbette ki bu işin 11 haziran'da bitmesi. karar aynı gün çıkmayacak elbette, belki 15~20 günü bulacak ama duymak istediğimiz yargıç chen'in "kararımı vereceğim" deyip duruşma sonlandırması.
-
@Uhduhyankee, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
@gucarslan Hükümetin savunmayı gereksiz şişirme amacı sanki mahkemeye filibuster uygulamak. Hala sürece bir şekilde çelme takmak derdindeler.
Anlamadığım dava Biden hükümetine değil mi? Hadi Trump'cılar bütün göçten nefret ediyorlardı ama Biden hükümetinin neden bir anda diversity visa ya garezi oldu?burada temel neden trump sonrası enkazın devam etmesi sanki. hükümetler değişiyor ama zihniyetin değişmesi için süre daha fazla. bizlerde de öyle değil mi?
bir de şu var. haliyle bir dava açıyorsunuz ve karşınızdakiler savunma yapmak zorunda. bazen bunu bu davada olduğu gibi delicesine yapıyor, bazen de üstünkörü davranıp kabulleniyorlar.
-
Evet bizim için ilk olumlu kararı bildirmek de bana kısmetmiş

Jacob davasında Chen kararını verdi. Henüz tamamen sonuçlanmasa da gidişat DV2021'ler için iyi.
91_Jacob_Order_Granting_in_Part_and_Denying_in_Part_Defendants_Motion.pdf
1- Aile kaynaklı kısım için hükümetin red talebi kabul edildi: "the Court GRANTS the Government’s Motion to Dismiss this case as moot as it pertains to the family preference and IR-5 Plaintiffs"
2- DV2021 için ise hükümetin red talebi kabul edilmedi, çünkü davacıların dayanakları hala geçerli: "However, the Court DENIES the Government’s Motion to Dismiss as it pertains to DV2021 Plaintiffs, because these Plaintiffs continue to possess standing."Davanın başında sunduğumuz First Amended Complaint'i (FAC) sorunlu/yetersiz bulmuş ve yenilememizi istiyor. Sunulacak Second Amended Complaint (SAC) ardından class ve PI kararını verecek. Yeni takvim şu şekilde:
22 Haziran: SAC sunacağız.
2 Temmuz: Hükümetin yanıtı
15 Temmuz: DuruşmaChen, class talebi olan Anuncaito'da davaclar kendiliğinden çekildiğinden ve Goh davasında class talebi olmadığından DV2021 için class kararı verme yetkisinin olduğunu söylüyor. Ayrıca son olarak da her iki tarafın biraraya gelip anlaşmayı denemelerini emrediyor.
Güzel günler göreceğiz!
-
Ya benim bu dava kafamı çok karıştırdı bu cuma günü karara bağlanacak dava değil mi

-
elinize sağlık sn. @goblis
hep diyorduk bir gece bir karar açıklayacak bu davanın seyrini bu belirleyecek diye.
sanırım öyle de oldu!-
aile vizeleri için karar zaten beklenen şekildeydi ve böyle de oldu. önceki hearinglerde aile vizeleri için bir rahatlama veremeyeceğini belirtmişti chen, kararı da bu şekilde oldu.
-
DV için ise yazdığınız gibi iki seçenek var ortada; ya class ya da PI. burada devreye curtis ve ekibinin planı ve davacıların (yani bizlerin) ne istediği.
şuan takvim belli;
22 haziran: second amended complain
2 temmuz: hükümetin yanıtı
15 temmuz: hearingumarız ki güzel kararların alınacağı bir duruşma ile bu filmin sonunu görürüz.
herkes için tekrar hayırlı olsun. -
-
@asilelif, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
Ya benim bu dava kafamı çok karıştırdı bu cuma günü karara bağlanacak dava değil mi

bağlanacak değil de bağlanmasını beklediğimiz diyelim

aslına bakarsanız kısmen bağlandı da. sadece kime, nasıl rahatlama vereceğini söyleyecek yargıç chen. -
@gucarslan bu dava diğer davalar için de emsal teşkil ediyor mu? Class kararı beklemiyoruz demiştiniz.
-
@ceronimo beklememizin tek sebebi chen'in hearinglerde bunu dile getirmesiydi ama; bu kararı ile bizi şaşırttı. çünkü chen hearingde direkt olarak bir class kararı vermem çok zor demişti. kararını değiştiren büyük ihtimalle aile vizelerinde hiçbir sıkıntı olmadan ilerlemeyi görmesi oldu.
emsal karar olur mu bilemiyorum, dava dosyasını detaylı incelemek gerek. çünkü chen, yine titiz bir iş çıkartmış.
bu davadan çıkacak kararın, diğer davalara etki etmesi; diğer davaların yargıçlarına da bağlı sonuçta.
bekleyip görmek gerek.
inşallah herkes için güzel günler yakında. -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
@asilelif, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
Ya benim bu dava kafamı çok karıştırdı bu cuma günü karara bağlanacak dava değil mi

bağlanacak değil de bağlanmasını beklediğimiz diyelim

aslına bakarsanız kısmen bağlandı da. sadece kime, nasıl rahatlama vereceğini söyleyecek yargıç chen.Yani seni gönderiyormuyuz
-
@asilelif bunu konuşmak için şuan çok erken

önümüzde 1 ay var ve bu sürede inşallah güzel gelişmeler olacaktır bütün davalarda. -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
@asilelif bunu konuşmak için şuan çok erken

önümüzde 1 ay var ve bu sürede inşallah güzel gelişmeler olacaktır bütün davalarda.İnşallah hangimiz önce gidersek ayakkabısının altına diğerinin ismini yazsın

-
En azından güne güzel bir haberle başladık.

-
sn. @goblis hayırlı olsun hepimize. kendimizi cuma gününe hazırlarken ansızın bir sabah bu gelişmeyi görmek beni çok şaşırttı. Fakat çok şükür ki olumlu yönde bir adım attı yargıç ve DV2021'in yaşadığı kalıcı hasarın farkına vararak haklarını koruma yönündeki düşüncesini yazılı olarak beyan etti.
İnşallah gelecek ay daha güzel gelişmelere gebe olur ve forumu hasretle beklediği DV2021 Mülakat Deneyimleriyle doldurmaya başlarız.

-
@Sono Hocam peki Cuma günü nasıl bir şey duymayı bekliyoruz? Yani yine olumlu bir adım mı atılıcak yoksa Cuma günkü söyliceğini zaten bu kararla mı söylemiş oldu? Bu davalardan tier approach'un terk edilmesine yönelik bir beklenti var mıdır?
-
@med4816 Ara kararın gelmesinden ötürü 11'inde duruşma olacak mı biraz belirsiz. Ama ola ki duruşma yapıldı üç aşağı beş yukarı Chen, Tier Approach - Diplomacy Policy gibi konularda görüşlerini ara kararda dile getirdiği için bu konuları yeniden masaya yatırmaz. Yalnızca gidişat hakkında genel bir konuşma olacaktır.
Chen, bu davanın konusu değil diyerek Tier Approach'un yasallığıyla ilgili net bir yorum yapmamış. Bu konu daha çok Goh ve Goodluck davalarında tartışılacaktır diye tahmin ediyorum.
Benzer Başlıklar
149
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum