Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:
I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.
Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.
Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.

zaten forumdaki onceki yillarda hazirlanan idari islem konusunu incelerseniz pek cok kisinin benzer surecten gectigini gorebilirsiniz. Isminiz bir nedenden dolayi kara listede... Bu kisi siz de olabilirsiniz, sadece isim benzerligi de olabilir. Sistem sizi aklayamadigi icin dosyaniza daha ayrintili bakmalari icin dosyanizi ABD'ye gondermisler. Eger daha onceki basvurunuzdan kalan supheli bazi bilgiler yoksa ve isim benzerliginden dolayi idari isleme kaldiysaniz o durumda vizenizin onaylanmasi cok daha olasi. Bunun disinda tek bir problem daha var, o da idari islemin cok uzun surmesi... eger NVC 1 yildan uzun sure boyunca sizi aklayamazsa o durumda konsolosluk basvurunuzu reddetmeyi de tercih edebilir.