F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@crazycells tesekkurler. Evet sembollerin oldugu dokumanda bunlari belirtmis ama artik kullanilmiyor anladigim biraz eski issuance lara baktim onlarin icerisinde bu yazdiginiz kirilimlarda var.
Sonuc olarak guncel issuance larin icerisinde F2A hangi sembol altinda oluyor yani nisan ayinda kac tane F2A vizesi basilmis nasil yorumlamak dogru olur @crazycells
-
Herkese Merhaba. Sorum benzer soruların tekrarı gibi olabilir şimdiden kusura bakmayın. Bu bölümde önceden tartışılmış konuları okumaya çalıştım ama süreci yeni araştırdığım için biraz kafa karışıklığı yaşıyorum. Greencardımlıyım ve henüz amerikada yerleşik değilim. Greencardım 2019 şubat ayında gönderildi 2020 senesi itibariyle de pandemi araya girdi ancak gidiş geliş yaparak statümü korudum şu ana kadar. Önümüzdeki aylarda türkiyede evlenmeyi planlıyorum, ikimizinde burada işi var ve amerikaya beraber yerleşmeyi istiyoruz. Nişanlımın hali hazırda herhangi bir amerika vizesi statüsü yok. Bu süreci hatasız ve birbirimizden mümkün olduğunca ayrı kalmayarak halledebilmek için en doğru yöntem nedir? Vizeyi alalı 2 sene olduğu için artık benim de statümü riske sokmamam gerektiğini biliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻 Bazı videolarda eş için başvurularda türkiye yerine amerikadan yapılırsa I-130 başvurusu yanında I-485 başvurusu yapılıp greencard sırası gelene kadar eş için çalışma vizesi istenebilir ve bu 3-5 ay içerisinde sonuçlanır diye bahsediliyordu. Bu vize bizim durumumuzda bize yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
-
@wanderer Her ne kadar en başta sanki Amerikaya gidip oradan başvurmak mümkünmüş gibi görünse de araştırmaya, detaylı incelemeye başladığınızda bunun çok ta mümkün olmayan bir yol olduğunu göreceksiniz. Olmaz mı olabilir, ama her case için mümkün mü sorunsuz atlatmak, - mümkün değil. Nişanlınızın, Öğrenci veya çalışma vizesi ile ABD de bulunup, orda evlenip, öyle statu değişkliği yaparsanız ancak mümkün olabilecek bir durum. Durumunuzu bir kez daha gözden geçirirseniz en doğru kararı kendiniz verirsiniz tabaki.
-
@hulyaek anlıyorum, cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Peki evlilik türkiyede gerçekleşirse ancak öğrenci vizesi veya çalışma vizesi evlilikten önce alındıysa amerikada başvuru yaparken kusurlu duruma düşer miyiz acaba bilginiz var mı? Daha önce okuduğum yorumlarda yanlış hatırlamıyorsam @crazycells turist vizesini bu amaçla kullanmayı hiç tavsiye etmediğini belirtmişti o yüzden her şeyi sorgular durumdayım. Burada ikimizde iyi işlerimizi bırakıp gideceğimiz için aslında en risksiz yöntemle halletmeyi diliyorum. Gerçekten zor bir süreç ve burada verdiğiniz fikirler çok değerli. İnternetteki diğer kaynaklar çok yüzeysel ve söylediğiniz gibi her şey çok mümkün ve kolay gibi anlatılıyor :(
-
@wanderer Eşinizin Öğrenci veya çalışma vizesi varsa, ABD de evlenseniz, TR de de evlenseniz gidip ABD ye yerleşip GC ve AOS başvurusunu orda yapabilirsiniz, bir sorun olacak durum değil bu. @crazycells in söylediği Turist vizesi. Bunu Turist vizesi ile yaparsanız işin içerisinde vize ihlali var, çünkü turist vizesi demek "geldim, ülkeme geri döneceğim" taahhütü demek. Turist vizesiyle girip GC a başvurursanız kendi verdiğiniz taahhüdü çiğnemiş oluyorsunu ve bunu bunu en başından bilerek yaptığınıza ikna olurlarsa hem GC talebiniz reddedilir, hem de varolan turist vizeniz, üstüne Ban yerseniz.
-
@hulyaek çok teşekkürler 🙏🏻
-
@wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@hulyaek anlıyorum, cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Peki evlilik türkiyede gerçekleşirse ancak öğrenci vizesi veya çalışma vizesi evlilikten önce alındıysa amerikada başvuru yaparken kusurlu duruma düşer miyiz acaba bilginiz var mı? Daha önce okuduğum yorumlarda yanlış hatırlamıyorsam @crazycells turist vizesini bu amaçla kullanmayı hiç tavsiye etmediğini belirtmişti o yüzden her şeyi sorgular durumdayım. Burada ikimizde iyi işlerimizi bırakıp gideceğimiz için aslında en risksiz yöntemle halletmeyi diliyorum. Gerçekten zor bir süreç ve burada verdiğiniz fikirler çok değerli. İnternetteki diğer kaynaklar çok yüzeysel ve söylediğiniz gibi her şey çok mümkün ve kolay gibi anlatılıyor :(
en risksiz durum icin ABD'de evlenmenizi tavsiye ederim. Eger Turkiye'de evlenirseniz ve sonrasinda gocmen olmayan vizenizi kullanarak ABD'ye giris yaparsaniz, "gocmen olmayan vize ile ABD'ye girerken" yalan soylediginizi dusunebilirler.
-
@cnskck @hope34 Bu konuda öğrendiklerimi paylaşayım da bir umudun daha önünü kapatalım :)
-
I-130 aşamasında evet başka konoslukta görüşme talebi geçilebilir, ancak Bu NVC nin sizi o konsolosluğa atayacağı anlamına gelmiyor, otomatik olarak nationality nizin veya residency nizin olduğu konsolosluğa atanıyorsunuz.
-
DQ aldıktan sonra NVC nin atadığı konsolosluk dışında başka bir konosloslukta rendevu talebi ancak o ülkede de vatandaşlığınızın veya residency nizin olması ile mümkün.
-
-
@hulyaek Teşekkür ederim bildiklerinizi paylaştığınız için. Zaten umutlanmayı bırakalı epey oldu :(, geçen gün aradım büyük elçiliği bilgi almak için ama kimseye bağlamadılar, bant kaydı dinletip kapatıyorlar.
-
@crazycells peki göçmen olmayan vize ile ülkeye girilse evlilik daha sonra türkiyeye dönülüp türkiyede gerçekleşse ve tekrar gidilse yine de yalan beyan şüphesi oluşturur mu? Burda verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değerli 🙏🏻 Aileler de işin içine girince pek çok gündem oluyor Türkiyede o yüzden bu durumu da tekrar danışmak istedim. Tekrar teşekkürler.
-
@wanderer, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells peki göçmen olmayan vize ile ülkeye girilse evlilik daha sonra türkiyeye dönülüp türkiyede gerçekleşse ve tekrar gidilse yine de yalan beyan şüphesi oluşturur mu? Burda verdiğiniz bilgiler gerçekten çok değerli 🙏🏻 Aileler de işin içine girince pek çok gündem oluyor Türkiyede o yüzden bu durumu da tekrar danışmak istedim. Tekrar teşekkürler.
gorevlilerin neyi nasil dusundugunu anlamaniz, durumu acikliga kavusturacaktir diye dusunuyorum...
gocmen olmayan vizeyle ABD'ye girdiginiz surece her zaman yalan beyan durumu olabilir... Eger turist vizesiyle ABD'ye gezmek icin giriyorsaniz sorun yok, diyelim ki ABD'de biriyle evlendiniz ve Turkiye'ye dondunuz... ikinci girisinizde turist vizenizi hala yasalara uygun olarak kullanmak zorundasiniz. Yani turizm veya kisa sureli seyahat amaciyla...
Eger bu sekilde ABD'ye girip, sonra gocmenlik islemlerine baslarsaniz, hem de ABD vatandasi veya GC sahibi biriyle evli olup... o durumda turist vizesiyle ABD'ye girerken ki gercek amaciniz sorgulanabilir... Ama bu demek degil ki, yasalar buna izin vermiyor...
Misal pandemi doneminin baslangicini dusunun, diyelim ki ABD'desiniz, evlendiniz, Turkiye'ye geri donup islemlere baslama plani yapiyorsunuz... ama bir anda ucuslar yasaklandi, ulkeler kapilarini kapatti... Boyle bir durumda "aslinda Turkiye'ye donunce islemlere baslayacaktik, ama su anda Turkiye'ye donemedigimiz icin gocmenlik islemlerine baslamak istiyoruz" diye bir aciklamayla gocmenlik islemlerine baslayabilirsiniz. Sonucta sizin elinizde olmayan birtakim olaylar gelisti ve planlarinizda degisiklik oldu, aciklamalar da oldukca makul... Fakat bu durumdaki farki atlamayin, bu ornekte hala turist vizesini "kisa sureli seyahat" amaciyla kullandiniz, yani yanlis yaptiginiz hicbir sey yok... ABD'ye girerken gocmenlik islemi yapmak amaciyla girmediniz...
"Turkiye'de degil, ABD'de evlenin" veya "90 gun bekleyin" vs. gibi tavsiyelerin nedeni iste bu durum... En basit durumda, diyelim ki erkek veya kiz arkadasinizla ABD'yi gezmeye geldiniz, ama size bu surecte evlilik teklif etti, siz de kabul ettiniz... Hazir ABD'deyken ve birtakim ailevi veya kisisel baska nedenlerden bu islemlere hemen baslama karari verdiniz diyelim... Boyle bir durum da sureci ABD'de tamamlamak makuldur, cunku turist vizesini kullanirken bu amaclari gutmuyordunuz, ve bunlarin hepsi sonradan gelisen durumlar... fakat burada ABD'ye girer girmez evlilip yapip islemlere baslamak, veya ABD'ye girerken evli olmak sizi cok supheli bir duruma sokuyor. ilk 90 gun icinde evlenirseniz, gercekten ilk amacinizin evlilik olup olmadigi cok sorgulaniyor.
-
@wanderer bu konu "ABD yolunda evlilik" basligina daha uygun oldugundan, cevabi oraya da kopyaliyorum...
-
@crazycells Anladım. Vakit ayırıp böyle detaylı açıkladığınız çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık 🙏🏻
-
Merhabalar herkese, son haftada da hiç vize ile ilgili haber alan olmadı sanırım. Son aşamaya geldiğimiz için artık normal yaşam düzenimi bile devam ettiremez hale geldim. Şu an sürecin bir iki ayda tamamlanacağı inancımı gün geçtikçe yitirdiğim için iş değiştirmek istiyorum, başka bir firmadan da teklif var ancak iş değiştirirsem DS260 formumda değişiklik yapmak için geri çekmem lazım mı? 2 hafta önce 60 gün mailini aldım, DS 260 formunu güncellersem şu an bulunduğum vize sırasından çıkarılıp en sona mı yerleştirilirim geri? Şu an DS260 formumda son çalıştığım iş yeri bilgilerini hiç değiştirmesem konsoloslukta sorun yaşar mıyım? @crazycells daha önce böyle bir durumla karşılaştınız mı?
-
@gudevu 3 gün önce nvc den 60 gün mailini 3. Kez alıyorum heralde otomatik atılıyor. Nvc den mail geldiğini görünce havalara uçtum ama boşunaymış:( bekliyoruz..
-
@gudevu O kadar çok süre geçti ki adamların keyfine göre iş hayatınızı etkilemeyin direk iş değişikliğinizi yapın gerekirse ek bordro dökümü hazırlatırsınız. Benimde eylül ayında başka bir ülkeye gitmem gerekiyor artık ekime falan olursa tek yapabileceğim bir dahaki temmuza mülakat verirseniz gelirim demek olacak. Olmassa da nasib değilmiş.
-
Başka vize tiplerine çok kısa sürelerde vize veriyorlar f2a neden böyle. Arafta bekliyoruz resmen hiç bir uzun süreli karar alamaz olduk. Ne zaman verecekler artık şu vizeleri. Görüşmeler neden yapılmıyor covid’i bahane ediyorlardı 5 bin oldu vakalar. 19 haziranda tam 2 yıl olacak.
-
@gigi gerçekten mi :( bir kere 60 gün, 2 kere 120 şer gün devirdiniz yani DQ den sonra :( çok zaman. Umarım en kısa zamanda gelir sizin randevunuz. Nisan da olmuş F2A görüşmeleri, martta olmuş, şubatta olmuş.. Onlar kim hangi tarihte DQ alanlar acaba Mart 2020 hala beklemedeyse diye düşünüyorum.
-
@hulyaek valla anlamadım ben bu işi. Benim kağıtlarda mı bir terslik var onu da anlamış değilim. Benden sonra dq tarihi alan kişi benden önce mülakata giderse o zaman anlaşılacak durum. Şimdilik denk gelmedim buradan. Benim gibi mart 2020 den bir arkadaş daha var o da bekliyor birimizden birine gelecek bakalım.
-
Artık ne zaman olacak diye düşünmeyi çoktan bıraktım. Çünkü düşündükçe günlük yaşantımı bile etkiler hale geldi. Vakit saat gelince, ne zaman kısmetse olacak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum