Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Bu ileti silindi!

• merhabalar
    Eşim için doldurdugum formda 'Other Given Names Used ' kısımda eşimin kızlık soyadını ismiyle birlikte mi yazmalıyım yoksa sadece kızlık soyadını mı ?

• @crazycells eşimin formundaki ateşli silahlar eğitimi sorusuna Yes ve açıklama kısmına "I ONLY GOT FIREARMS TRAINING BECAUSE OF MY MILITARY PROFESSION
    I AM A CHIEF PETTY OFFICER" bu şekilde yazdım yeterli midir?
    bir de ne zamana kadar askerlik yaptığının tarihine de bir kaç gün öncesinin tarihini yazdık artık yavaş yavaş submit etme aşamasındayız bunlar doğru mudur?

• Toplamda greencard başvurusu için bir maliyetimiz var sanırım. Bu konuda kabaca 5 kişilik bir aile için bu iş kaç paraya mal oluyor acaba?

• ⭐⭐

@FUAT-ARI Talihli olan için 10 15 bin. Diğer bireyler için 5 bin sanırım toplamda 30 35 bin dolar

• @FUAT-ARI Mülakata giderken, bankada göstereceğiniz para 1 kişi için 15.000 USD ve her aile bireyi için +5000 USD olması öneriliyor. Bunu sadece bankada göstermeniz gerekiyor (yani bir maaliyet anlamına gelmiyor),
    Sağlık raporu ve Konsoloslukta ödemeniz gereken tutarlar var, onları da forumdan aratıp, x5 şeklinde hesaplayabilirsiniz.

• Herkese merhaba tekrardan, aranizda Ds-260 formunu busene actirabilen var mi acaba veya acilan birini duydunuz mu ? Ben submit ettikten sonra hata yaptigimi fark ettim ve yaklasik 20 gundur tekrardan formun acilmasini bekliyorum 2 defa kccdv ye mail attim ama henuz geri donus olmadi, bilgisi olan varmidir acaba tesekkurler.

• @goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@osman-1 Present employer kısmına Self Employed yazıp şahıs şirketinizin adresini girebilirsiniz.

Present employer kısmına yazacağımız şirket ismini türkçe yazabiliyor muyuz? Örneğin:TURKISH AIRLINES INC. yerine TURK HAVA YOLLARI ANONIM ORTAKLIGI yazabiliyor muyuz? Ayrıca geçmişte şahıs şirketim olduğu için sorma ihtiyacı hissettim. Şahıs şirketinin ismi sahibinin ismi olarak görünüyor bildiğim kadarı ile en azından muhasebecim öyle söylemişti. Şahıs şirketi için SELF EMPLOYED yerine doğrudan kendi ismimizi yazabilir miyiz?

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@bozer340, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba tekrardan, aranizda Ds-260 formunu busene actirabilen var mi acaba veya acilan birini duydunuz mu ? Ben submit ettikten sonra hata yaptigimi fark ettim ve yaklasik 20 gundur tekrardan formun acilmasini bekliyorum 2 defa kccdv ye mail attim ama henuz geri donus olmadi, bilgisi olan varmidir acaba tesekkurler.

Şu anda DV2022'yle ilgili çalışmalara tam başlamadı KCC. Biraz daha beklemeniz gerekebilir. Zaten formunuz açıldığında bilgilendirileceksiniz.

Ayrıca tek mail atmanız yeterli. Zamanı gelince cevap alacaksınız.

• @Sono tesekkur ederim.

• Herkese merhaba, öncelikle bütün talihlileri kutlarım, şansınız daim olsun.
    Benim sormak istediğim sorular şunlar
    1- Eşim Rus vatandaşı ve normal olarak Rusyada yaşadığı döneme ait police certificate için Rus konsolosluğuna başvurmamız gerekiyor. Rus konsolosluğu sağolsun şimdi randevu almak istesek temmuz sonuna randevu veriyor ve başvurudan sonra evrağı almamız belki bir ay kadar daha sürer. KCC den evrak talep maili gelmeden önce biz bu şekilde evrağı alsak, mail geldiğinde göndersek ve mülakata yine bu evrakla gitsek olur mu? Yoksa evrağın alındığı tarih KCC den gelen mailin tarihinden sonra mı olmalı? Normalde alınan police certificate 1 yıl geçerli diye biliyoruz.
    2- Başvuru sahibi benim ama mülakata giderken eşimin Rusyadaki banka hesabını ve oradaki ev hissesini göstersek olur mu? Evin 3 te 1 hissesi onun

• ⭐⭐

@yuppi Her iki sorunuz için de, evet yazabilirsiniz, sorun olmaz.

• ⭐⭐

@pexa
    1- Önemli olan evrak tarihinden sonra tekrar orada yaşamamak.
    2- Bankadan ıslak imzalı döküm ve imza sirküsü alabilecekseniz onu da değerlendireceklerdir.

• @goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yuppi Her iki sorunuz için de, evet yazabilirsiniz, sorun olmaz.

Employer name için: sole proprietership (şahıs şirketinin ingilizcedeki esas karşılığı bu sanırım)
    Job title için: sole proprietor (tek mal sahibi)

Bu şekilde daha doğru olur sanırım değil mi?

• Arkadaşlar merhaba, ben DS-260 formunu doldururken şu şekilde bir problem yaşadım; Are you likely to become a public charge after you are admitted to the United States? şeklinde bir anket sorusu var, benim ingilizcem var ama mükemmel değil, tabii ki google çeviriden yararlandım biraz ve google bu sorunun tercümesini şu şekilde yaptı; ''Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edildikten sonra kamu görevlisi olma ihtimaliniz var mı?'' - ben de tabii ki evet diye cevapladım, açıklamasına da, amerikayı seviyorum, vatandaş olmak isterim yazdım. Ama bu sorunun asıl anlamı tamamen farklıymış, ''kamuya açık bir suçlama olma olasılığınız var mı?'' şeklindeymiş. Bu durumla karışılaşan var mı hiç, durumu nasıl düzeltebilirim, yardımcı olabilecek var mı? Ya da çok önemli birşey değil mi?

• @Mert-Karayılan benim düşüncem süreç başlamadan case numberi 1xxx olan içinde 20xxx olan için de konuşmak yanlış olur.Tek temennimiz konsolosluk görüşmelerinin sorunsuz geçip, hem 2021 talihlileri hem de 2022 talihlilerinin hedeflerini gerçekleştirebilmesi

• Merhaba, DS-260 formunda
    Have you belonged to, contributed to, or worked for any professional, social, or charitable organization?
    (Hic bir mesleki, sosyal ya da yardim kurulusuna ait misiniz ya da buralarda calistiniz mi , katki sagladiniz mi?)
    sorusu için derneklerde geçerli mi ? bir dernek üyesiyim bunu belirtmem gerekir mi?

• Merhaba ds260 formuna eski çalıştığım şirketleri yazdım mülakkatta çalışma belgesi istiyorlar mı?

• @mehmet48, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba ds260 formuna eski çalıştığım şirketleri yazdım mülakkatta çalışma belgesi istiyorlar mı?

Hayır.
    Şu konunun ilk mesajını incelebilirsin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

• merhaba arkadaşlar,9 yıl önce yurtdışında bir firmada iki hafta kadar bir çalışmam olmuştu,yerin ismini adresini bile hatırlamıyorum.forma yazmasam sorun olur mu?

Benzer Başlıklar

• 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k