Coronavirus (COVID-19)
-
-
Kasada para kalmayınca 3-5 dolar için pcr testi ve aşı şartı aranmadan tursitlerin gelmesine izin veren zihniyetle bu ülkede korona salgını bitmez.
-
Aslinda yapilacak cok sahane bir plan var aklimda. Turistlere asi ve 21 gun kalma zorunlulugu getir. Giriste asilarini yap 50 euro fatura kes. 21 gun sonrada giderken ayni muamele. Tabii ki elimizde kendi vatandasimizi asiladiktan sonra bol miktarda asi kladigini farz ediyorum. Hayal iste.....
-
Bir haber okudum Covid olduğu için tüm köy halkından helallik istemek için kapı kapı dolaşan adam tüm köye hastalığı bulaştırmış.
-
@Ramazan, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Bir haber okudum Covid olduğu için tüm köy halkından helallik istemek için kapı kapı dolaşan adam tüm köye hastalığı bulaştırmış.
Anlaşılan o bulaştıran adam sonrası köyün adını "tahtalı köy" olarak değiştirmişlerdir.
Adam bayağı köy halkına kinlenmiş olmalı.İnsan düşmanına yapmaz bunu. -
Pandeminin basindan bu yana Turkiye, EU ve ABD'nin olum oranlari (her 100.000 kisi icin), ABD'nin Subat sonrasindaki basarisinin tek bir aciklamasi var, o da agresif asilanma programlari...

grafigi su sitede hazirladim: https://ig.ft.com/coronavirus-chart/
Bu da ulkelerin asilanma oranlari:

ulkelerin asilanma grafiginin kaynagi: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
-
-
Maryland valisi Larry Hogan asilanma oranini arttirip eyaletteki Covid-19 salginindan kurtulmak icin, asilanmis eyalet sakinlerine cekilisle gunde $40.000 dagitmaya basladi...
Cekilis 25 Mayis'tan 3 Temmuz'a kadar her gun yapilacak ve talihliler asilanmis kisiler arasindan secilecek. 4 Temmuz Bagimsizlik gununde ise yapilacak cekiliste bir kisi 400.000 dolar kazanacak. 18+ yasinda olan ve Maryland'da asilanmis olan herkes cekilise otomatik olarak katilacak. Bu sekilde eyalet 2 milyon dolari asilanmis sansli bireylere dagitmis olacak. Vali, bu girisim icin eyaletin loto dairesiyle beraber calisiyor.
-
@MySea 2 uyanık böyle şeylere kalkışıyor ve tabi yakalanıyor ondan sonra Türkiye den vize alacak iyi kişilerin karşılarına zorluklar, sorunlar çıkıyor. En çok sahte evlilik yapan ülke Tr olması sebebi ile gerçekten eş durumundan süreçleri uzun tuttuklarını biliyoruz.. Yazık.. bu zihniyette..
-
@hope34 jetonlu telefon zamanlarını biliyorsan buzdan jeton yapan biz. Jetona ip asarak konuşan bizler. Kartlı telefonlara gelirsek. Film şeridi çizik olunca üstüne kaset bantı çeken biz. İlk 1 lira demir paralar çıkınca almanya da 1 euro yerine 1 lira atarak sigara alan biz. Kafa yararlı işe çalışsa şu anda seviye olarak hayal bile edemeyecek kadar iyi yerdeydik.

-
@ayvalik10, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
yararlı işe çalışsa şu anda seviye olarak hayal bile edemeyecek kadar iyi yerdeydik.
kesinlikle katılıyorum. hep kestirmeden, kısaca yollar aramayla meşgulüz o yüzden ülke olarak bir şey yapamadık, bireysel kaçış arar olduk.. Yoksa Abd Abd olsa ne yazar TR gibi bir ülke varken. artık ülkeme Turist gibi gelip tadını çıkartmak istiyorum. Yılda bir kere tatile gideceğim diye 6 ay taksit öderdik şimdi 2 ay tatile gelip 5 ayrı yerde tatil yapmanın planlarını yapıyorum. Mecburen :) Hayat kısa kuşlar uçuyor mantığı artık . :):)
-
AB seyahat kisitlamalarini guncelledi. Turkiye kisitlamalari kaldirilmadi.
-
DSO Sinovac asisini kabul etti diye okudum gecenlerde. Asilama seviyesine gore Turkiye yasaklari da kısa surede kalkabilir keza Yunanistan ile karsilikli yapilan asilari kabul edecegiz minvalinde anlasma saglandi. Yasaklar asilama hizina gore hafifleyecek gibi.
-
ABD yurtdisina yapilacak seyahat uyarilarinda guncellemeler yapti.
-
Almanya, Turkiye'ye seyahat kisitlamalarini 1 Temmuz'dan sonra esnetme karari aldi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanya-seyahat-uyarisini-kaldiriyor-6481509/
-
California icin party time :)
https://www.cnn.com/2021/06/15/us/california-reopening-15th/index.html
-
Merhaba belki bilen vardır diye buraya soruyorum. Ben şuan Azerbaycan’dayım. Burada 1. doz aşımı olacağım, 2. dozunu Türkiye de olabilir miyim?
-
Delaware'de tum covid sinirlamalari 13 Temmuz'da resmi olarak kaldiriliyor. Zaten simdiden cogu insanlar alisveris yerlerinde, restaurantlarda falan maskesiz dolasmaya basladilar. Heryer acildi ve okullar da onumuzdeki okul yilinda normal full time yuzyuze egitime geri donuyorlar.
-
@MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)
Heryer acildi ve okullar da onumuzdeki okul yilinda normal full time yuzyuze egitime geri donuyorlar.
Evet, ayni duyuruyu New York eyaleti de yapti. Okullar, yazdan sonra full time ve yuzyuze devam edecek...
-
25 Haziran 2021 itibariyle son durum...
Her gecen gun sayisi artan bilimsel yayinlarla COVID-19 asilarinin guvenli ve etkili oldugu percinlenmis oluyor. CDC'nin Mayis ayi verilerine gore ulke (ABD) capinda hastaneye kaldirilan 853.000 kisinin ve 18.000 COVID-19 nedenli olumun %99'dan fazlasi yani nerdeyse tamami "fully vaccinated" (tam asilanmis) olmayan bireylerden olusuyor. Tam asilanmis olmak, asilarin iki dozunun ustunden en az 14 gun gecmis olmasi anlamina geliyor ve oranlardan gorebileceginiz gibi COVID-19'dan ciddi sekilde etkilenmemeniz icin yetiyor.
Ozellikle ailenizdeki ve cevrenizdeki yasli kisilerin asilandigina emin olun. 65 yas ustu bireylerde tamamen asilanma durumunda asilar %94 oraninda, yari asilanma durumunda ise %64 oraninda etkili oluyor. Bu kisiler COVID-19 pozitif olsa bile cogunlukla hastaneye gitmelerine bile gerek kalmiyor.
Bir zamanlar COVID'i tum dunyada en kotu yasayan sehir olan New York'ta, gunluk yeni COVID-19 tani sayisi 180'e kadar inmis durumda, bu da her 50.000 kiside 1 orana denk geliyor. New York'ta yasayanlarin %70'i en az 1 doz asi olmus, %53'u ise tam asilanmis durumda. ABD'nin tamaminda ise toplam nufusun %54'u en az 1 doz asi olmusken, %46'si tam asilanmis durumda. Asilar sayesinde ABD'de en az 150 milyon kisi guvende.
Hindistan'i gectigimiz aylarda ciddi sekilde etkileyen COVID'in delta varyanti ise ABD'de gorulen yeni COVID vakalarinin simdiden %20'sine denk geliyor; onumuzdeki gunlerde bu oranin artmasi bekleniyor fakat Ingiltere'deki arastirmalar bu varyanta karsi en etkili yontemin yine asilanma oldugunu gosteriyor.

FDA, su an icin hemen yukaridaki 3 asiya acil durum kullanim izni vermis durumda; fakat yaz sonuna dogru bu 3 asinin bazilarina tam izin cikma ihtimali yuksek. FDA'in tam izninden sonra pek cok kurum ve sirket icin asilanma sarti gelebilir; halihazirda asi olmak ve asiya erisim cok kolayken beklemeden ilk firsatta asi olmanizi tavsiye ederim.

Hemen yukaridaki grafikten gorebileceginiz uzere, pek cok Amerikali Turkiye'de de uygulanan Pfizer/BioNTech asisini olmus durumda.
ABD'de 12 yas ustu herkes asi olabilir, pek cok eyalette ve sehirde ayni gun asi olma imkani mevcut. Kendinize en yakin asi yerini su siteden bulabilirsiniz:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/How-Do-I-Get-a-COVID-19-Vaccine.html
Turkiye'de ise bugunden itibaren 18 yas ustu herkes asi icin randevu alabilir.
Turkiye'de randevu almak isteyenler bunu e-nabiz veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sitesinden yapabilirler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum