K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@emirgenco Evet gerekir. Forumda biraz dolanın bakın nasıl alabilirsiniz Romanya’dan polis kaydı
-
@crazycells, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@suleo, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Yeni basvuracak arkadaslar icin bir yardimi olur belki; calistigimiz vize firmasina basvurumuzu gonderdik dosyayi gozden geciriyorlarken bize boyle bir mesaj geldi ve ek “evlilik hazirligi” gondermemizi istediler; The USCIS recently started requesting additional information regarding the parties' bona fide (genuine) intent to get married within 90 days upon the beneficiary's arrival to the United States. If possible, please submit evidence that includes, but not limited to, wedding preparations, evidence of ongoing communications about future wedding plans; correspondence discussing future marriage, proof of engagement ceremony, evidence showing that your friends/family are aware of your relationship and your plan to get married (if affidavits are provided please make sure they are notarized).
uscis son zamanlarda evlilik hazirligi ve iliskinin guncel olarak bu noktada olduguna dair kanit istiyormus.Basvuru yaparken ABD'ye girdikten sonraki 90 gun icinde evlenmeyi planladiginizi belirten bir mektup yazip eklediniz mi?
Yoksa bu konuda hicbir belge mi eklemediniz?
Bende ekledim ve arkadaşın dediğini aynen bana söylediler.Annem ve arkadaşım birer mektup yazdılar.Bunları noterde yeminli tercümanla İngilizceye çevirip noter tarafından onaylattım. Bunu yolladım ve harika dediler .
-
@Richmond Bende gelinlik randevusu olusturup randevu detaylarını içeren maili tercüme ettirip yolladım. Birde theknot.com üzerinden düğün planlayıcısı ve düğün websitesi hazırlayıp ekran görüntüsünü onlara ilettim. Sonuca göre bende noter yolunu deneyeceğim teşekkürler fikir için. Bu son 2 haftadır soruluyormuş başvurular esnasında.
-
@Richmond üstadım sağolasın. Bilgi için
-
@Richmond ne gibi bi mektup yazdınız
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Merhabalar, dosyamiz Ankara'da uzun bir suredir, sekiz ay kadardir ve ben artik surekli mail atarak cevap bekleme pesindeydim bir suredir. Attigim maile yine bir otomatik mail ile geri dönüş sağlandı. "We are currently processing a limited number of K-1 (fiancée) visas for Turkish Citizens and residents of Turkey." seklinde sayilir, birazcik daha uzun ama genel olarak ayni seyden bahsediliyor. Her zaman olduğu gibi diyebilirim fakat bu kez bir farklılık var, en altta ufak bir kutunun içersinde bir not yer alıyor. “INSTRUCTIONS FOR K1/K2 VISAS” basligi altında şöyle bir not “This office is pleased to inform you that we have recently received the petition I-129F filed on your behalf by your U.S. citizen fiancé(e).”
ve “Please follow the below instructions to schedule your appointment” ardından da bir link birakilmis. Bu bana bahsedilen randevu oluşturma mailini kapsıyor mu bilemiyorum. Bir fikrimin olmamasının temel nedeni bunun benim attigim maile bir geri dönüş olması. Yani onlar bana mail atmadı, cevap yazmış oldu.
Tecrübeli arkadaşlarımdan randevu oluşturma talimatı mailinin icerigi hakkında bilgi alabilirsem cok sevinirim. Devam edip bir randevu olusturmali miyim, bu bir randevu olusturma talimati maili yerine gecebilir mi?
-
@P4BLO Daha önceki maillerinize bu şekilde bir cevap gelmediyse randevu mailidir bu. Otomatik olarak her maile bu şekilde cevap vermiyorlar sonuçta. Tecrubeli arkadaşların da bilgi vermesi daha sağlıklı olur elbette.
Bu arada dosyanız Ankara'da neden 8 aydır bekliyor acaba? Randevu maili mi almadınız yoksa siz mi beklettiniz? -
@P4BLO Evet kesinlikle randevu maili bu hemen randevu almalısınız.
-
@suleo Randevu maili almadık henüz o nedenle bekliyorduk. Bize ısrarla beklememizi söylediler, büyük bir çelişki içersinde hem randevu tarihleri için boş slotları ve ayrıca randevu oluşturma mailini beklememizi söylediler. Açık slot var fakat randevu maili yok ortada diye bekledik daima.
- kısaca bizi ikileme düşüren temel neden biz onlara mail atmadığımız hiçbir zaman bize ekstra bir mail göndermediler sadece kendilerince sorumuzu yanıtladılar. Daima şunu yazarak, "We are currently processing an extremely limited number of K-1 (fiancée) visas for Turkish Citizens and residents of Turkey" cevapladılar.
-
@runaslan teşekkürler yanıtınız için, lakin bu bizim attığımız maile cevaptı ayrıca mail daima otomatik olarak yazılmış sadece ara sıra cümleler hafif değiştirilmişti. Yani daha önce de benzer imalarla atılmıştı cevaplar. Yaklaşık yarım yıldır sürekli mail attığımız için bunu söyleyebilirim.
-
@emirgenco, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Arkadaşlar k1 Ankara aşamasında. Yurt dışından polis belgesi istendiğini bugün okudum. 6 aydan fazla kalanlar için ben 2009 2013 Romanya’da eğitim gördüm. Acaba benimde bu. Belgeyi almam gerekiyor mu ve bunun için ne yapmam lazım vizem yok çünkü oraya gitme durumum söz konusu olur mu ?
su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak
-
@Richmond, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@crazycells, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@suleo, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Yeni basvuracak arkadaslar icin bir yardimi olur belki; calistigimiz vize firmasina basvurumuzu gonderdik dosyayi gozden geciriyorlarken bize boyle bir mesaj geldi ve ek “evlilik hazirligi” gondermemizi istediler; The USCIS recently started requesting additional information regarding the parties' bona fide (genuine) intent to get married within 90 days upon the beneficiary's arrival to the United States. If possible, please submit evidence that includes, but not limited to, wedding preparations, evidence of ongoing communications about future wedding plans; correspondence discussing future marriage, proof of engagement ceremony, evidence showing that your friends/family are aware of your relationship and your plan to get married (if affidavits are provided please make sure they are notarized).
uscis son zamanlarda evlilik hazirligi ve iliskinin guncel olarak bu noktada olduguna dair kanit istiyormus.Basvuru yaparken ABD'ye girdikten sonraki 90 gun icinde evlenmeyi planladiginizi belirten bir mektup yazip eklediniz mi?
Yoksa bu konuda hicbir belge mi eklemediniz?
Bende ekledim ve arkadaşın dediğini aynen bana söylediler.Annem ve arkadaşım birer mektup yazdılar.Bunları noterde yeminli tercümanla İngilizceye çevirip noter tarafından onaylattım. Bunu yolladım ve harika dediler .
Ben de bunu anlamak icin sormustum, demek ki sayin @suleo 'nun dedigi gibi ek bir belge isteniyor artik.
-
@crazycells Evet. Guncelleme olarak K1 basvurusunda genel bilinen belgelere ek olarak “bona-fide” yani samimi gercek bir evlilik hazirligi istemeye basladilar artik.
Bugun dosyamiz firma tarafindan USCIS’e kargolanmis durumda. Dilerim en hizli sekilde ve hayirlisiyla iler surec hepimiz icin 🙏🏻
Yeni talep ettikleri konu hakkinda benim eklediklerim sunlar;
1- Vakkodan gelinlik randevusu aldim ve mail atmalarini istedim. Maili yeminli tercumandan ceviri yaptirdim
2- Nisanlimin ve benim ayri ayri potansiyel misafir listelerini hazirladik(kendi el yazimizla hazirlayip birbirimize attiklarimizi hem ekran goruntusu alip hemde listeleri scan edip ekledim dosyaya, cunku samimi ve gercek olmasini beklediklerini soylediler)
3- theknot.com uzerinden tahmini evlilik tarihimize ait bir dugun profili olusturup websitesinin ekran goruntulerini hazirladim
4- Bir de nisanlimin kiz kardesinin bana atmis oldugu “artik dugun hazirliklarina baslamaliyiz” seklindeki maili dosyaya ekledim. (Mail gercek,kurgu degil)Bunlari toparlayip gonderdim ve yeterli oldugunu, bugun kargolandigini soylediler.
Umarim yeni basvuru yapacaklara yardimci olur. -
@suleo Bu kadar şeye ben olsam bende hemen vize verirdim sanırım :d baya bir emek harcamışsınız. umarım en kısa zamanda dönüş olur
-
@P4BLO bence alabiliyorsaniz hic durmadan randavu almayi deneyebilirsiniz sen mail attin diye cevap vermelerinde bi sakinca yok ayni sey benim 601 waiverim onaylandiktan sonra basima geldi devamli biz talimat maili atacagiz diye mail atiyorlardi en son nisanlim kizarak gelen otomatik cevaba “benim sizin otomatik mailinize ihtiyacim yok benim nisanlimin mentel sagligi soz konusu “ diye mail atti bir gun sonra talimat maili aldim
-
Arkadaşlar noa2 Ankara’ya geldikten sonra acaba bu. Sponsorluk için. Nişanlım kefil oldu ama konsolosluk. Benden. Ek bir belge ister mi. Benim. Maddi durumum bunun için hiç iç açıcı değilde
-
Evet arkadaslar 19 mayis 2021 tarihinde usa ya girmis bulunmaktayim biraz gec oldu yazmam ama ilk soku atlatir atlatmaz yazmak istedim 😊
Benim surecim biraz sıkıntıli oldu forumdan takip eden arkadaslar bilirler soyle anlatayim kasim 2018 de k1 basvurusu yaptik yaklasik 3 ay sonra nao1 ondan iki sonrada nao2 aldik ilk baslarda cok hizli ilerledik ve toplamda 7 ay icinde randevu gununu aldik 28 haziran 2019 daki randevuya gittim fakat o zamanlar forumdan ve surecten pek bi bilgim olmadigi icin sabika kaydimda cikan (sadece ifademin alindigi mankemede ben olmadigim halde hakkimda verilen 1 yil 8 ay ceza aldigim dosya) daha sonra randevu gunu iceri girdim sira numarasi geldi bi hanimefendi benden evraklari istedi. Verdim o arada sabika kaydimdaki davanin ne oldugunu sordu bende gercekten bilmedigim icin bilmedigimi soyledim peki biz sizi cagiracagiz dedi. Daha sonra cagirdilar ve sicil kaydimda olan davamin detayli mahkeme kayitlarini cevirip gondermemi istediler. Pasaportum ve evraklarim hepsi orada kaldi. Daha sonra istedikleri evraklari gonderdim 10 gunde ellerine gecti ve bana ptt den bi msj geldi pasaportunuz postaya verilmistir diye sevindim dedim galiba vize geliyor diye 😊 sonra baktimki bos pasaport ve dosyamin idari islemlere kaldigini yazan bi kagit ( 10 gun kendime gelemedim 😁)neyse daha sonra yaklasik bi 6 ay kadar surdu bu surec daha sonra bana mail atarak dosyamin saglikla ilgili olarak reddedildigi soylendi bu kez 1 ay kendime gelemedim 😂 ama benim dosyamda saglikla ilgili bi sıkıntı yoktu adli bir sıkıntı vardi @crazycells in verdigi bilgiyle bunu mail olarak yazdim daha sonra mail atarak yanlislik oldugunu ve duzelterek adli dosyamdan reddedildigini ve I601 waiver basvuru yapmam gerektigini soylediler (ama ilk gelen redde 601 hakkim oldugu soylenmemisti) daha sonra yaklasik 3 ay suren 601 waiver hazirliklari doktor raporlari psikolog raporlari ve bir cok kanit toplayip gonderdik bir 6 ayda onu bekledik daha sonra oda RFE ye kaldi daha fazla kanit istediler. 2 ay kadar tekrar psikolok raporu hazirlattik daha fazla kanit topladik gonderdik tekrar bu kez 15 gun icinde 601 waiverimiz onayladi ve rahat bi nefes aldik daha sonra pandemi dolayisiyla dosyanin ankaraya gonderilmesi yine uzun surdu oda yaklasik 3 aydan fazla israrla mail attik ankaraya yaklasik 7 8 kere sonra bize mail atarak bizden sadece doktor raporu ve pasaportu istediler yeniden randevuya gerek duymadilar 7 nisan 2021 de doktor randevusu aldim raporu ve pasapotumu gonderdim ve 20 gun sonra vizemin onaylandigini iceren bi mail aldim iki gun sonra vizemi elime aldim. 19 mayista usa ya jfk havalimanindan giris yaptim ilk giriste pasaport ve vize kontrolunun ardindan bi odaya aldilar beklettiler yaklasik 30 dkka sonra ne zaman evlecegimizi ve yasicagimiz adresi sordu ve girisime izin verildi 😊 burada emegi gecen ilk basta @crazycells cok emegin oldu ☺️ daha sonra diger arkadaslara cok tesekkur ederim. Buradaki en ufak bi bilginin cok onemli oldugunu dusundugum icin surecimi yazmak istedim sorusu olan arkadaslara yardimci olmak isterim -
@Hasan33 kardeşim helal olsun iyi sabretmişsin. Peygamber sabrı vermiş Allah sana sonucunda birde başardığını görmek senin için paha biçilmez olmalı. Çektiğin sıkıntılardan dolayı üzgünüm ama en azından şuan geriye bakıp anı olarak biçimlendirebilirsin önünde uzun bir hayat var umarım. Bundan sonraki hayatında. Nu çektiğin sıkıntılı süreci hiç bir zaman Çekmezsin sıra bizde :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum