IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Selamlar herkese.
20 dakika once vize gorusmesi tarihini bildiren emaili aldim sonunda NVC'den. Haziranin 8'ine randevu verdiler. Benim islemlerimin yapilacagi konsolosluk Ankara degil malesef, bekleyen arkadaslara pek bir faydasi olmayacaktir ama umarim Ankara'da vize tarihi bekleyen herkes biran once tarihlerini alirlar.
NVC surecinde belgelerimizi ocak ayinda gondermistik ve Ocak 21'de documentarily qualified bildirimimizi aldik. O yuzden 2020 yilinin Tax returnlerini yuklememistik (dogal olarak). Simdi vize gorusmesine giderken bu 2020 Tax return'unu de yanimda goturmem gerekecek mi? Ayni zamanda sponsorun 2020 yili icin W2 belgesini de goturmem gerekiyor mu? Yoksa CEAC'a mi yuklemeliyim?
-
@eire, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Selamlar herkese.
20 dakika once vize gorusmesi tarihini bildiren emaili aldim sonunda NVC'den. Haziranin 8'ine randevu verdiler. Benim islemlerimin yapilacagi konsolosluk Ankara degil malesef, bekleyen arkadaslara pek bir faydasi olmayacaktir ama umarim Ankara'da vize tarihi bekleyen herkes biran once tarihlerini alirlar.
NVC surecinde belgelerimizi ocak ayinda gondermistik ve Ocak 21'de documentarily qualified bildirimimizi aldik. O yuzden 2020 yilinin Tax returnlerini yuklememistik (dogal olarak). Simdi vize gorusmesine giderken bu 2020 Tax return'unu de yanimda goturmem gerekecek mi? Ayni zamanda sponsorun 2020 yili icin W2 belgesini de goturmem gerekiyor mu? Yoksa CEAC'a mi yuklemeliyim?
2020'ye ait belgelerin kopyalarini gorusmeye goturmenizi tavsiye ederim. Eger konsolos gerektigini dusunuyorsa sizden ister.
-
@eire, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Selamlar herkese.
Hayırlı olsun. Bizde o günleri görürüz inşallah. NVC'de her seferinde eksik birşey çıkartıyorlar çok yordu bizi. En son domicile ı tekrar yükledik bakalım bu sefer randevu maili gelecek mi?
-
Hayırlı olsun. Bizde o günleri görürüz inşallah. NVC'de her seferinde eksik birşey çıkartıyorlar çok yordu bizi. En son domicile ı tekrar yükledik bakalım bu sefer randevu maili gelecek mi?
Tesekkurler, umarim sizin de en kisa surede sonuclanir islemleriniz. Domicile belgelerini yukledikten sonra Documentarily Qualified mesajini aldiniz mi? Ilk once o surecin tamamlanmasi gerekiyor randevu mailinden once.
Domicile icin sanirim esiniz ABD'de yasamiyor su anda anladigim kadari ile. Bizim durumumuz da ayni, esim ABD disinda yasiyor. Intend of re-establishment of domicile icin esim bir mektup yazdi. ayni zamanda esimin abd'de is arama mailleri, abd'ye kargo gondermek icin aldigi fiyat teklifleri, en onemlisi de esimin ABD'de bulunan banka hesap bilgileri, bu hesaba yolladigimiz paralar dokumu gibi seyler gonderdik. Ayni zamanda bize co-sponsor olan aile dostumuz abd'ye tasindigimizda gecici bir sureligine evinde kalabilecegimizi bildiren bir mektup yazdi onu da sunduk.
bu sundugumuz butun belgeler "accepted" oldu ve ekstra bir sey istemediler bizden, "documentarily qualified" mesajimizi aldik.
Belki bu bilgiler yardimci olur.
-
Arkadaşlar daha öncede sorulan sorulardan olabilir bu, Elçilikte görüşmeye giderken (US vatandaşı evlilik yolu ile başvurulan vize için) görüşme sırasında bizden istenilen kesin belgeler, mutlaka götürmemiz gereken belgeler nelerdir?
-
Merhabalar.
Biz 7 Ocak'ta ilk başvuruyu yaptık. 14 Ocak'ta alındı maili geldi. Yani 4 ay geçti hala geri dönüş olmadı.
Bu tarihlere yakın başvuru yapan, Uscis aşaması onaylanan birileri var mı acaba? -
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar daha öncede sorulan sorulardan olabilir bu, Elçilikte görüşmeye giderken (US vatandaşı evlilik yolu ile başvurulan vize için) görüşme sırasında bizden istenilen kesin belgeler, mutlaka götürmemiz gereken belgeler nelerdir?
surada:
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
-
@crazycells teşekkür ederim ama PDF açılmadı. Tekrar gönderebilir misin acaba?
-
@bonjour https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf linke tıklarsanız açılacaktır.
-
Tesekkurler, umarim sizin de en kisa surede sonuclanir islemleriniz. Domicile belgelerini yukledikten sonra Documentarily Qualified mesajini aldiniz mi? Ilk once o surecin tamamlanmasi gerekiyor randevu mailinden once.
Domicile icin sanirim esiniz ABD'de yasamiyor su anda anladigim kadari ile. Bizim durumumuz da ayni, esim ABD disinda yasiyor. Intend of re-establishment of domicile icin esim bir mektup yazdi. ayni zamanda esimin abd'de is arama mailleri, abd'ye kargo gondermek icin aldigi fiyat teklifleri, en onemlisi de esimin ABD'de bulunan banka hesap bilgileri, bu hesaba yolladigimiz paralar dokumu gibi seyler gonderdik. Ayni zamanda bize co-sponsor olan aile dostumuz abd'ye tasindigimizda gecici bir sureligine evinde kalabilecegimizi bildiren bir mektup yazdi onu da sunduk.
bu sundugumuz butun belgeler "accepted" oldu ve ekstra bir sey istemediler bizden, "documentarily qualified" mesajimizi aldik.
Belki bu bilgiler yardimci olur.
Henüz "qualified" mesajını almadık. Domicile için 3 adet belge yükledik. Bank statement ve uygun olabileceğini düşündüğümüz 2 belge daha. 1 ay oldu yükleyeli ama hala "submitted" konumunda. Bekliyoruz bakalım inşallah en kısa sürede gelir.
Yardımınız için teşekkür ederim. -
Arkadaşlar bu yakın zamanlarda Amerikan vatandaşı eşi olarak green card vizesi için Ankara'da elçilikte görüşmeye giden veya yakın zamanda gidecek olan var mı? Elçilik Amerikan vatandaşı eşleri için green card işlemleri için görüşmelerini sürdürüyor mu yoksa elçilik işlemlerinde bir durdurma veya yavaşlamamı var acaba?
-
Arkadaşlar elçilik US vatandaşı eşler için görüşmelere devam ediyor mu?
-
@bonjour Bildiğimiz kadarıyla Nisanda görüşmeler yapıldı. Nisan son haftası olan randevular vardı, onlar yasaklardan dolayı iptal edildi. Mayıs ilk 17 gün zaten kapalıydı. Son 1 haftadır ne yapıldığını bilmiyoruz, ama 30 Nisanda iptal olan randevusu olan bir arkadşımıza henüz yeni tarih verilmedi onu biliyoruz.
-
@hulyaek teşekkür ederim. 30 Nisan da görüşmesi iptal edilen arkadaşımız kim? O arkadaşımıza bir mesaj atayım.
-
@eire merhaba. US vatandaşı ile evlilikte visa görüşmelerinin tümünün Ankara'da elçilikte görüşme yapılıyor demişlerdi. Başka istisna olanda mı var?
-
@crazycells ve diğer tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı.
Halen daha NOA1 onay sürecindeyiz, dökümanlarımızı yüklerken önceki sonlanmış evliliğime ait NY Albany Court boşanma kararımı da ekledim. Birkaç yerde de Ankaradaki konsolosluk aşamasında boşanma kararının orjinal certified kopyasınında yanımızda olması gerektiği, bu belgeyede bakıldığı söylendi. Şu an Türkiyede olduğumdan ve yakın zamanda NY'a gidemeyeceğimden NY daki Albany Court'a yazıp belgeyi ne şekilde alacağımı sordum. Bende şu an boşanma kararıma ait avukatımın yolladığı fotokopiler mevcut ve avukat 5 $ lık belge için $150 talep ediyor. Bu sebeple mahkemeye kendi başvurup belgeyi almak istediğimde, mahkeme sadece noter onaylı bir dilekçe yazarsam boşanma kararımın kopyasını gönderebileceğini iletti.
Burdan Türkçe yazdığım bir dilekçeyi - Ingilizce yeminli tercümana tercüme ettirdim fakat burda da noter 40 tane onaylamamak için yokuş yaptı. Cidden ülkedeki bürokrasiden , bu şekilde olmaz şu şekilde yap getir geyiğinden yıldım.
Konsolosluktaki görüşmede boşanma kararımın illa orjinal evrağı olmak zorunda mı? Kopya evrak kabul olmuyorsa evet bu işkenceye bir şekilde katlanıp bir şekilde mahkemeden isteyeceğim ama kopya evrakta okay ise bu yorucu süreci devam ettirmiyeceğim. Son dakikada olurda orjinal evrak lazım olur diye vakitlice şimdiden bu konuyu halletmek istedim.
Sizde fikir ve tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.
-
@AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells ve diğer tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı.
Halen daha NOA1 onay sürecindeyiz, dökümanlarımızı yüklerken önceki sonlanmış evliliğime ait NY Albany Court boşanma kararımı da ekledim. Birkaç yerde de Ankaradaki konsolosluk aşamasında boşanma kararının orjinal certified kopyasınında yanımızda olması gerektiği, bu belgeyede bakıldığı söylendi. Şu an Türkiyede olduğumdan ve yakın zamanda NY'a gidemeyeceğimden NY daki Albany Court'a yazıp belgeyi ne şekilde alacağımı sordum. Bende şu an boşanma kararıma ait avukatımın yolladığı fotokopiler mevcut ve avukat 5 $ lık belge için $150 talep ediyor. Bu sebeple mahkemeye kendi başvurup belgeyi almak istediğimde, mahkeme sadece noter onaylı bir dilekçe yazarsam boşanma kararımın kopyasını gönderebileceğini iletti.
Burdan Türkçe yazdığım bir dilekçeyi - Ingilizce yeminli tercümana tercüme ettirdim fakat burda da noter 40 tane onaylamamak için yokuş yaptı. Cidden ülkedeki bürokrasiden , bu şekilde olmaz şu şekilde yap getir geyiğinden yıldım.
Konsolosluktaki görüşmede boşanma kararımın illa orjinal evrağı olmak zorunda mı? Kopya evrak kabul olmuyorsa evet bu işkenceye bir şekilde katlanıp bir şekilde mahkemeden isteyeceğim ama kopya evrakta okay ise bu yorucu süreci devam ettirmiyeceğim. Son dakikada olurda orjinal evrak lazım olur diye vakitlice şimdiden bu konuyu halletmek istedim.
Sizde fikir ve tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.
Pek cok eyalette bosanma mahkeme sonuclari "public records" ama maalesef NY'ta o sekilde degil... O nedenle elinizdeki fotokopi belge yerine orijinali gormek isteyebilirler diye dusunuyorum. Lakin eger elinizdeki kopya, certified ise bence orijinali yerine kullanabilirsiniz.
Bu evrakin eksik olmasi nedeniyle sadece surecte uzama yasarsiniz, yani dosyaniz iptal olmaz... Eger boyle bir risk almak isterseniz elinizdekiyle gidebilirsiniz, ama riske atmak istemiyorsaniz dediginiz gibi bir temsilci ile basvuru yapmaniz gerekecek gibi gorunuyor.
-
Merhaba,
Siteyi youtube da mülakat tecrübelerini paylaşan birinden öğrendim. Burada tecrübelerini paylaşanları görünce üye oldum. Ben de uzun zamandır aile birleşimi vizesi için mülakat bekleyenlerdenim. 20 ay oldu biz başvuralı. Sabırla bekliyoruz. 25 Nisanda Ceac evrak yüklemelerini de yaptık. Şu an submitted durumunda. Avukatımız takribi 1 ay sürer mülakatı belirlerler dedi fakat araya 17 günlük kısıtlama girdi. Beklemek artık daha çok zorlaşmaya başladı. Acaba yakın tarihlerde herhangi bir gelişme kaydeden oldu mu? -
@F3lamur, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba,
Siteyi youtube da mülakat tecrübelerini paylaşan birinden öğrendim. Burada tecrübelerini paylaşanları görünce üye oldum. Ben de uzun zamandır aile birleşimi vizesi için mülakat bekleyenlerdenim. 20 ay oldu biz başvuralı. Sabırla bekliyoruz. 25 Nisanda Ceac evrak yüklemelerini de yaptık. Şu an submitted durumunda. Avukatımız takribi 1 ay sürer mülakatı belirlerler dedi fakat araya 17 günlük kısıtlama girdi. Beklemek artık daha çok zorlaşmaya başladı. Acaba yakın tarihlerde herhangi bir gelişme kaydeden oldu mu?hosgeldiniz, vize surecinizde bol sanslar.
-
@crazycells teşekkür ederim 🌸
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum