Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhabalar,
    Sevgilimin greencardı var ve Amerika’ya yerleşecek. O oraya yerleştikten sonra onun sponsorluğu ile F2A sürecine gireceğim. Ancak bu sürecin çok uzun sürmesi nedeniyle en az baş ağrıtıcı ve en az ayrı kalacağımız bir yöntemle ilerlemek istiyoruz. Bu nedenle sormak istediğim bazı sorular var.
    Öncelikle benim halen 4 yıl süresi kalmış geçerli bir B1B2 turist vizem var. Ancak bu vize ile Amerika’ya gidip orada evlendikten sonra AOS’a başvurmak istemiyorum. Çünkü turist vizem 6 ay dolduktan sonra invalid statüye düşecek. Bu durumda orada kaçak olarak devam etmek ya da Türkiye’ye zorunlu olarak dönmek zorunda kalmak istemiyorum.
    Sürece Türkiye’den başlayıp bu süreci tamamen Amerika dışında da geçirmek istemiyorum. Çünkü artık turist vizemle de Amerika’ya giriş yapamayacağım için eli kolu bağlı uzakta beklemek istemiyorum.
    Aklıma gelen tek alternatif, öncesinde öğrencilik yolu ile F1 vizesi almak. Bu vize ile AOS’a başvurmak ve bu süreyi legal olarak Amerika’da geçirmek.
    Bu noktada aklıma takılanlar şunlar: F1 vizesi aldıktan sonra mı yoksa önce mi evlenmemiz gerekir? Bu durum AOS sürecini etkiler mi?
    AOS’a başvurmak için F1 ile legal olarak Amerika’da bulunmak gerekiyor ama evliliği de Amerika’da mı yapmamız gerekir? Yoksa Türkiye’de evlenip, evlendikten sonra F1 ile Amerika’ya giriş yapsam, orada AOS’a başvurabilir miyiz?
    Çok teşekkürler.

Siz once F1 ile ABD'ye girmelisiniz, ilk 90 gun gectikten sonra evlilik yapip AOS surecine girmelisiniz. ilk 90 gun icinde evlilik yapmanizi tavsiye etmem, aksi durumda gercek amacinizin ogrencilik olup olmadigi sorgulanabilir...

Peki önce F1 vizesi alsam, sonra Türkiye’de evlensek. Ardından Amerika’ya F1 vizesi ile gidip orda AOS başvurusu yapsak olabilir mi?

Gocmenlik amaci gutmenize ragmen ogrenci olarak ABD'ye giris yapmaniz sonra basinizi agritabilir. Hala yukarida dedigim sekilde yapmanizi tavsiye ederim.

• Merhaba,
    Bana 15 Mart 2021 de DQ maili gelmişti. 2 gün önce de özetleyecek olursak "120 gün içinde randevunuz verilecek ya da 120 gün sonunda dosyanızın hala sırada olduğunu bildiren bir mail gelecek. Seyahat planlamayın, taahhüt altına girmeyin vs..." filan diye bir NVC Uptade i geldi. Ama bu 120 gün değil 180-200 günü rahat bulacak belli. Fakat bu mailin DQ dan önce gelmesi gerekmiyor muydu ben mi yanlış biliyorum?

Bir de bu bekleyiş benim rüyalarıma giriyor artık :( Avrupa Yakası'daki İfot Sütçüoğlu gibi oldum geliyolar soldan soldan :(

Başvuru: 24 Ocak 2020
    DQ : 15 Mart 2021
    Mülakat: ???

• @Esra-Esra Yok DQ sonrası geldi bana da. Benim Dq 28 mart 2020 bahsettiğiniz mail ise 5 mart 2021 tarihinde geldi.

• Arkadaşlar bende Nvc hesabıma girdiğimde belgesel nitelikli mesajını 29 nisan itibari ile almış bulunuyorum bu saatten sonra bana mail gelmesi gerekiyor mu yoksa Nvc konsolosluğa dosyayı gönderdiğinde mi mail atması lazım

• @Esra-Esra bana da bahsettiğiniz mail DQ dan 2 gün sonra geldi.

• @cnskck sizin maillerin arasında baya 1 sene var. Diğer arkadaşa @gigi ye ise 2 günde gelmiş. Neye istinaden gönderiyorlar acaba? Ya da ezbere olan bir işlem mi? Şu mülakatlar verilmeye başlansa kafamızda bi' şeyler şekillenecek ama bakalım, umalım...

• Ben bu konuyu araştırdığımda, DQ alıp ta 60 gün boyunca hiç hareket olmamış her case e otomatik gönderilen bir mail olduğu bilgisine ulaştım. Çok anlam yüklenecek veya herhangi bir göstergesi olan bir bildirim değil. :( beklemeye devam yani

• @hulyaek bana da öyle geldi çünkü tam 60 günde mail geldi. 15 MART 2021 - 15 MAYIS 2021.

• @Esra-Esra Bu bahsedilen mail yasaklar kalkınca gelmeye başladı diye biliyorum yani şubat 2021 itibariyle gönderilmeye başlanmış olması lazım ya da ben yanlış biliyorum.

• @cnskck Olabilir. Şu sayfadan birimiz dese ki "bana mülakat tarihi verildi" vallahi nasıl rahatlayacağım. :/

• @Esra-Esra Evet gerçekten öyle. Mayıs ayı bitine kadar bir haber çıkar diye umut ediyorum.

• @cnskck belki karamsar düsünüyorum ama benim mayıstanda umudum yok. Hazirana belki... en kötüsü şu belirsizlik. Eylül deseler valla sessizce günümü beklerim en azından sayılı gün. Ama belli olmayınca her güne umut besliyorsun yine hüsran.

• @horoz, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Arkadaşlar bende Nvc hesabıma girdiğimde belgesel nitelikli mesajını 29 nisan itibari ile almış bulunuyorum bu saatten sonra bana mail gelmesi gerekiyor mu yoksa Nvc konsolosluğa dosyayı gönderdiğinde mi mail atması lazım

Mulakat tarihinize dair bilginin verilecegi bir email gelmesi gerekiyor. Ama bildiginiz uzere emailin gelmesi eskiye kiyasla cok gecikebilir.

• Arkadaslar tarih gelen yok mu ? Beni hanim bosayacak vallahi :):) 14-15 ay biter dedik 27 -28 ay oldu :) sanirim amerikan vatandaslarinin aileleri icin vize isleri olagan gidiyor . Onlar bittikten sonra anca bize sira vericekler gibi.

• @gigi Nisan ayının vize bülteni çıkar sanırım yakında ordan bir fikir edinebiliriz. Ama haklısınız ben de karamsarlığa düşüyorum çoğu zaman ve evet belirsizlik cidden baya kötü, geç de olsa bir tarih verilse en azından ona göre planımızı yaparız.

• @nevermore benim babam usa vatandaşı ama bir işe yaramıyor. İşin kötü yanı ab üyesi ülkelerden birinden doktora kabul aldım. İkilemin kralı oluştu benim için.

• @cnskck beklemenin yanısıra, her görenin “ne zaman gidiyorsun?” “daha gitmedin mi?” “neden bu kadar uzun sürdü?” sorularına maruz kalmak daha da can sıkıyor. Bekleyen arkadaşları bilmiyorum ama benim çevrem böyle malesef :(

• @gigi kesinlikle öyle, hepimiz maruz kalıyoruzdur bence böyle sorulara.

• Bunlari veya daha fazlasini bizlerde yasiyoruz ancak bizler bu sorunlari yetkililere ulastirmamiz lazim uzaktan olur. Cok buyuk onlemler alinarak olur acil bir sekilde bizlerin aile sorunlarimizi cozmelerini istememiz lazim. nasil? bilmiyorum

• @gigi valla al benden de o kadar alay konusu olmaya başladık kime ne anlatacaksın arkadaşlar sizce kaç kişi dq olarak bekliyor Türkiye de tahmin edebilirmisiniz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k