@lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar,
Sevgilimin greencardı var ve Amerika’ya yerleşecek. O oraya yerleştikten sonra onun sponsorluğu ile F2A sürecine gireceğim. Ancak bu sürecin çok uzun sürmesi nedeniyle en az baş ağrıtıcı ve en az ayrı kalacağımız bir yöntemle ilerlemek istiyoruz. Bu nedenle sormak istediğim bazı sorular var.
Öncelikle benim halen 4 yıl süresi kalmış geçerli bir B1B2 turist vizem var. Ancak bu vize ile Amerika’ya gidip orada evlendikten sonra AOS’a başvurmak istemiyorum. Çünkü turist vizem 6 ay dolduktan sonra invalid statüye düşecek. Bu durumda orada kaçak olarak devam etmek ya da Türkiye’ye zorunlu olarak dönmek zorunda kalmak istemiyorum.
Sürece Türkiye’den başlayıp bu süreci tamamen Amerika dışında da geçirmek istemiyorum. Çünkü artık turist vizemle de Amerika’ya giriş yapamayacağım için eli kolu bağlı uzakta beklemek istemiyorum.
Aklıma gelen tek alternatif, öncesinde öğrencilik yolu ile F1 vizesi almak. Bu vize ile AOS’a başvurmak ve bu süreyi legal olarak Amerika’da geçirmek.
Bu noktada aklıma takılanlar şunlar: F1 vizesi aldıktan sonra mı yoksa önce mi evlenmemiz gerekir? Bu durum AOS sürecini etkiler mi?
AOS’a başvurmak için F1 ile legal olarak Amerika’da bulunmak gerekiyor ama evliliği de Amerika’da mı yapmamız gerekir? Yoksa Türkiye’de evlenip, evlendikten sonra F1 ile Amerika’ya giriş yapsam, orada AOS’a başvurabilir miyiz?
Çok teşekkürler.
Siz once F1 ile ABD'ye girmelisiniz, ilk 90 gun gectikten sonra evlilik yapip AOS surecine girmelisiniz. ilk 90 gun icinde evlilik yapmanizi tavsiye etmem, aksi durumda gercek amacinizin ogrencilik olup olmadigi sorgulanabilir...