@luchadora çok teşekkür ederim.
-
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@crazycells acaba DQ alan kaç kişiyiz bununla alakalı başlık açma şansınız varmıdır acaba konsolosluk açıldığında yıl sonuna kadar birikenleri bitirebilirler mi
-
@horoz 2020 martından bekleyen arkadaşlar var. Ve hala kimsenin alındığı yok.
-
@gokhan_fb07 Gökhan hocam selamlar. F2B kategorisinde dediğiniz gibi bende fazla kişi bulamadım. Benim babam da 5 senedir Amerika'da ve bikaç ay içerisinde green cardını almış olacak. 22 yaşındayım. Bende onun üzerinden F2B vizesine başvurmayı düşünüyorum. Süreciniz nasıl ilerliyor
-
Bende DQ aldim haziran 2020 de ve mulakat bekliyorum Acaba turkiyedeki kapanmadan sonra konsolosluk mulakatlar icin ne dusunuyor nasil bir yol izleyecekler bilgisi olan var mi yada herhangi bir duyumu olan
-
@Ömer-Günay merhaba, en son böyle bişey okumuştum;konsoloslukta vize öncelik sırası ilk sırada, evlat edinme dosyaları. 2. Sırada abd vatandaşlarının 1. Derece akrabaları 3. Sırada abd vatandaşlarının 21 yaşın üstünde evli olmayan çocukları ve de green card sahiplerinin eş ve çocukları. Son sırada ise DV ve çalısma türü dahil olmak üzere tüm diğer göçmen vizeler. Beklemekten başka çare yok:(
-
@gigi tesekkurler cevap icin herhalde dosyasi onay alan en once sizsiniz size ilk mulakat tarihi gelir ona gore bizimde yol haritamiz belli olur diye dusunuyorum..Hayirlisi ramazani serif ayindayiz Allah yardimcimiz olsun
-
@Ömer-Günay aynen. Haziran temmuz gibi gelir diye düşünüyorum ama çokta umutlanmak istemiyorum çünkü her beklentiye girdiğimde hayal kırıklığı oluyor. Gelir gelmez haber vericem.
-
@samet-tansel kardeşim bende çok uzun zamandır bekliyorum yaklaşık 6 sene oldu
-
Merhabalar,
Sevgilimin greencardı var ve Amerika’ya yerleşecek. O oraya yerleştikten sonra onun sponsorluğu ile F2A sürecine gireceğim. Ancak bu sürecin çok uzun sürmesi nedeniyle en az baş ağrıtıcı ve en az ayrı kalacağımız bir yöntemle ilerlemek istiyoruz. Bu nedenle sormak istediğim bazı sorular var.
Öncelikle benim halen 4 yıl süresi kalmış geçerli bir B1B2 turist vizem var. Ancak bu vize ile Amerika’ya gidip orada evlendikten sonra AOS’a başvurmak istemiyorum. Çünkü turist vizem 6 ay dolduktan sonra invalid statüye düşecek. Bu durumda orada kaçak olarak devam etmek ya da Türkiye’ye zorunlu olarak dönmek zorunda kalmak istemiyorum.
Sürece Türkiye’den başlayıp bu süreci tamamen Amerika dışında da geçirmek istemiyorum. Çünkü artık turist vizemle de Amerika’ya giriş yapamayacağım için eli kolu bağlı uzakta beklemek istemiyorum.
Aklıma gelen tek alternatif, öncesinde öğrencilik yolu ile F1 vizesi almak. Bu vize ile AOS’a başvurmak ve bu süreyi legal olarak Amerika’da geçirmek.
Bu noktada aklıma takılanlar şunlar: F1 vizesi aldıktan sonra mı yoksa önce mi evlenmemiz gerekir? Bu durum AOS sürecini etkiler mi?
AOS’a başvurmak için F1 ile legal olarak Amerika’da bulunmak gerekiyor ama evliliği de Amerika’da mı yapmamız gerekir? Yoksa Türkiye’de evlenip, evlendikten sonra F1 ile Amerika’ya giriş yapsam, orada AOS’a başvurabilir miyiz?
Çok teşekkürler. -
@lavita Eger once evlenip sonrasinda F1 vizesine basvurursaniz kuvvetle muhtemel size vize vermeyecekler cunku amacinizin apacik gocmen olarak Amerikada yasamak oldugunu gorecekler. Bu nedenle F1 vizesini alip sonrasinda ABD'de evlenmek daha mantikli gorunuyor.
-
@samet-tansel süre beklemek ile geçiyor hocam tahminin baban bir sene içerisinde green kart alırsa sana hemen başvurduğu takdirde beş yıl bir bekleme sürecin olacak ne yazıkki yani ortalama 6-7 yıl içerisinde green kartını alırsın ama bilmiyorum bazı arkadaşlar bidendan sonra süreç hızlancak diyorlar inşallah öyle olur
-
@lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar,
Sevgilimin greencardı var ve Amerika’ya yerleşecek. O oraya yerleştikten sonra onun sponsorluğu ile F2A sürecine gireceğim. Ancak bu sürecin çok uzun sürmesi nedeniyle en az baş ağrıtıcı ve en az ayrı kalacağımız bir yöntemle ilerlemek istiyoruz. Bu nedenle sormak istediğim bazı sorular var.
Öncelikle benim halen 4 yıl süresi kalmış geçerli bir B1B2 turist vizem var. Ancak bu vize ile Amerika’ya gidip orada evlendikten sonra AOS’a başvurmak istemiyorum. Çünkü turist vizem 6 ay dolduktan sonra invalid statüye düşecek. Bu durumda orada kaçak olarak devam etmek ya da Türkiye’ye zorunlu olarak dönmek zorunda kalmak istemiyorum.
Sürece Türkiye’den başlayıp bu süreci tamamen Amerika dışında da geçirmek istemiyorum. Çünkü artık turist vizemle de Amerika’ya giriş yapamayacağım için eli kolu bağlı uzakta beklemek istemiyorum.
Aklıma gelen tek alternatif, öncesinde öğrencilik yolu ile F1 vizesi almak. Bu vize ile AOS’a başvurmak ve bu süreyi legal olarak Amerika’da geçirmek.
Bu noktada aklıma takılanlar şunlar: F1 vizesi aldıktan sonra mı yoksa önce mi evlenmemiz gerekir? Bu durum AOS sürecini etkiler mi?
AOS’a başvurmak için F1 ile legal olarak Amerika’da bulunmak gerekiyor ama evliliği de Amerika’da mı yapmamız gerekir? Yoksa Türkiye’de evlenip, evlendikten sonra F1 ile Amerika’ya giriş yapsam, orada AOS’a başvurabilir miyiz?
Çok teşekkürler.Siz once F1 ile ABD'ye girmelisiniz, ilk 90 gun gectikten sonra evlilik yapip AOS surecine girmelisiniz. ilk 90 gun icinde evlilik yapmanizi tavsiye etmem, aksi durumda gercek amacinizin ogrencilik olup olmadigi sorgulanabilir...
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar,
Çok teşekkürler.Siz once F1 ile ABD'ye girmelisiniz, ilk 90 gun gectikten sonra evlilik yapip AOS surecine girmelisiniz. ilk 90 gun icinde evlilik yapmanizi tavsiye etmem, aksi durumda gercek amacinizin ogrencilik olup olmadigi sorgulanabilir...
Peki önce F1 vizesi alsam, sonra Türkiye’de evlensek. Ardından Amerika’ya F1 vizesi ile gidip orda AOS başvurusu yapsak olabilir mi?
-
@crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhabalar,
Peki önce F1 vizesi alsam, sonra Türkiye’de evlensek. Ardından Amerika’ya F1 vizesi ile gidip orda AOS başvurusu yapsak olabilir mi?
Gocmenlik amaci gutmenize ragmen ogrenci olarak ABD'ye giris yapmaniz sonra basinizi agritabilir. Hala yukarida dedigim sekilde yapmanizi tavsiye ederim.
-
Merhaba,
Bana 15 Mart 2021 de DQ maili gelmişti. 2 gün önce de özetleyecek olursak "120 gün içinde randevunuz verilecek ya da 120 gün sonunda dosyanızın hala sırada olduğunu bildiren bir mail gelecek. Seyahat planlamayın, taahhüt altına girmeyin vs..." filan diye bir NVC Uptade i geldi. Ama bu 120 gün değil 180-200 günü rahat bulacak belli. Fakat bu mailin DQ dan önce gelmesi gerekmiyor muydu ben mi yanlış biliyorum?Bir de bu bekleyiş benim rüyalarıma giriyor artık
Avrupa Yakası'daki İfot Sütçüoğlu gibi oldum geliyolar soldan soldan 
Başvuru: 24 Ocak 2020
DQ : 15 Mart 2021
Mülakat: ??? -
@Esra-Esra Yok DQ sonrası geldi bana da. Benim Dq 28 mart 2020 bahsettiğiniz mail ise 5 mart 2021 tarihinde geldi.
-
Arkadaşlar bende Nvc hesabıma girdiğimde belgesel nitelikli mesajını 29 nisan itibari ile almış bulunuyorum bu saatten sonra bana mail gelmesi gerekiyor mu yoksa Nvc konsolosluğa dosyayı gönderdiğinde mi mail atması lazım
-
@Esra-Esra bana da bahsettiğiniz mail DQ dan 2 gün sonra geldi.
-
-
Ben bu konuyu araştırdığımda, DQ alıp ta 60 gün boyunca hiç hareket olmamış her case e otomatik gönderilen bir mail olduğu bilgisine ulaştım. Çok anlam yüklenecek veya herhangi bir göstergesi olan bir bildirim değil.
beklemeye devam yani
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k