Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @knnrn Bu mesaj konuda en basa tutturulmali.


  • Kalifornya , Irvine icin bir guncellme daha ; daha once bahsetmistim, oglum medical'e girdi diye. Santa Anada daki OC Family Health Clinic te oglumun ikinci 16 yas asilari icin randevumuz vardi. Okuldaki hemsirenin yaptigi tetkiklerde gozunde bozulma oldugunu, doktor tarafindan kontrol edilmes gerektigi soylendi. Aile kliniginde asi olurken bu durumdan bahsettik. Hemen kosede medical ile anlasmali bir goz doktoru oldugunu ve hemen oraya gitmemizi onerdiler. Halen "gecici medical" de iken bunu hemen yapin dediler. Henuz oglumun tam paketi gelmedigi icin , aile hekimi belirsiz, sanirim gecici konumda olunca medical ile anlasmali herhangi bir doktora gidilebiliyor. Bu arada goz muayenesi yapildi, gozu bozuk cikti, gozlugun gelmesi 3-4 ay dediler 🙂 . Esim receteyi almayi unuttu, bu hafta tekrar oraya gidecekler, eger recetenin kopyasini alirsa ben Turkiyeden yaptirip gonderecegim. @knnrn daha once size sormustum, refill olan bir demir yazdilar diye ; baska buyuk bir cvs'e gittik orada demiri hazirlayip verdiler, sigorta karsiladi. Sanirim her eczane her konuda bilgili degil yada baslarindan sallamayi da istemis olabilir, bilemedim. Bilgi olarak buraya yazayim dedim.


  • @knnrn sanırım artık public charge rule konusunda endişenmemiz gerekmiyor

    ➡https://www.supremecourt.gov/search.aspx?filename=/docket/docketfiles/html/public/20-449.html


  • @cnpist Kesinlikle her eczane ve her eczaci yeterli bilgiye sahip degil. Once kendi arastirmanizi yapip sonra danisarak ilaci almak en dogrusu.


  • @morpenguen selam. Mesela yilda 70 bin kazanan birisi obama care yardimi kapsamina girmez. Yaklasik 425 dolar aylik odenmesi gereken premium olur. Kural olarak obama care sanirim 60 bin den asagi dogru asama asama orantisal sekilde destek sagliyor. Amerikada gocmenlerin yuzde kaci 60 bin uzerinde kazaniyor? Bence cogunluk bu rakamin altinda kazaniyor. Simdi bu kadar gocmenin vatandasligi tehlikeye mi dusecek? Bana gore hayir. Bununla beraber saglik sigortasi destegi, birkac dolardan baslayip gelir durumu 20 binin altina dusunce tamamini karsiliyor. Turkiye ve benzer sekilde ekonomisi iyi olmayan ulkelerden gelen binlerce gocmenin, ki green card ile gelen gocmenlerin buyuk cogunlugu bu tip ulkelerden geliyor, yuzde doksaninin yanlarinda hayatlarini 6 ay idame ettirecek kadar parayi getirdiklerini varsayarak bu gocmenlerin Obama doneminde ZORUNLU olarak adledilen bu saglik sigortasi olayini destek olmadan afford etmeleri imkansiz. Hem zorunlu olsun hem de destek olmasin seklinde bir anlayis olsaydi da o zaman dusuk gelirli insanlara green card expire olunca good bye demek gibi bir niyet oldugu dusunulurdu. Obama dan once yeni gelen gocmenler buradaki yeni hayatlarina saglik sigortasiz basladiktan sonra duzenli ve yeterli gelire ulasmadan saglik sigortasi dusunmezlerdi. Kaldi ki devlet zaten kisiye sormadan destegi otomatik yapiyor. Bu durumlari gozonune alarak devletin otomatik olarak yaptigi saglik sigortasi desteginin gocmenlerin vatandaslik islemini olumsuz etkilemesinin mantik disi oldugunu dusunuyorum.


  • @hasbelkader, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @morpenguen selam. Mesela yilda 70 bin kazanan birisi obama care yardimi kapsamina girmez. Yaklasik 425 dolar aylik odenmesi gereken premium olur. Kural olarak obama care sanirim 60 bin den asagi dogru asama asama orantisal sekilde destek sagliyor. Amerikada gocmenlerin yuzde kaci 60 bin uzerinde kazaniyor? Bence cogunluk bu rakamin altinda kazaniyor. Simdi bu kadar gocmenin vatandasligi tehlikeye mi dusecek? Bana gore hayir. Bununla beraber saglik sigortasi destegi, birkac dolardan baslayip gelir durumu 20 binin altina dusunce tamamini karsiliyor. Turkiye ve benzer sekilde ekonomisi iyi olmayan ulkelerden gelen binlerce gocmenin, ki green card ile gelen gocmenlerin buyuk cogunlugu bu tip ulkelerden geliyor, yuzde doksaninin yanlarinda hayatlarini 6 ay idame ettirecek kadar parayi getirdiklerini varsayarak bu gocmenlerin Obama doneminde ZORUNLU olarak adledilen bu saglik sigortasi olayini destek olmadan afford etmeleri imkansiz. Hem zorunlu olsun hem de destek olmasin seklinde bir anlayis olsaydi da o zaman dusuk gelirli insanlara green card expire olunca good bye demek gibi bir niyet oldugu dusunulurdu. Obama dan once yeni gelen gocmenler buradaki yeni hayatlarina saglik sigortasiz basladiktan sonra duzenli ve yeterli gelire ulasmadan saglik sigortasi dusunmezlerdi. Kaldi ki devlet zaten kisiye sormadan destegi otomatik yapiyor. Bu durumlari gozonune alarak devletin otomatik olarak yaptigi saglik sigortasi desteginin gocmenlerin vatandaslik islemini olumsuz etkilemesinin mantik disi oldugunu dusunuyorum.

    Belirttiginiz 60K tutari afaki olmus, duzeltme ihtiyaci hissettim.
    Federal fakirlik seviyesinin 4 katina kadar geliriniz dahi olsa market place’den sigorta alabilirsiniz. Illa advanced tax credit olmaz ama belki indirim alirsiniz. Sistem soyler gerekeni.
    Fakirlik seviyesi hane halki sayisina gore degisir.
    Ben fakirlik seviyesinin %256si duzeyindeyim ve marketplaceden muazzam bir sekilde yaralaniyorum. Sistem izin versigi surece de devam edecegim zira Massachusetts eyaletinin ekledigi ayricaliklarla cok avantajli bir saglik sigortasindan yararlanabiliyoruz. 2021 federal poverty line bilgisi su sitede mevcut: https://aspe.hhs.gov/poverty-guidelines

    Kalin saglicakla.


  • Herkese Merhaba virginia eyaletinde yasiyorum benim ve ailem icin insurance family plan ariyorum varmi tavsiye edebileceginiz?


  • Yeni guncelleme ; biz ilk basta isler kolay olsun diye bir sigorta acentasi ile ise basladik. Isler sorunsuz basladi, GC ler sisteme yuklendi, gelir beyani yapildi ve ona gore esim hesapli bir saglik siggortasi aldi, oglum medical e girdi. Sonra isler bir sekilde yokus asagi gitti, gelir bildirimi icin atestation yapmak gerekiyordu ama daha 3 aylik bir zaman oldugu ici sonra yapariz dedik. Oglum temp-medical de oldugu icin , yuklenen GCsini sistem bir sekilde ignore etmis ve saglik sigortasindan cikti. Esimin de hesabina county bakmis ve onu in-elligable diyerek coveredca uzerinden basvurusunu red etmiş. Tekrar basvuru yapildi acenta vasitasi il ama akabinde esim de #coveredca aradi ve dosyasina erisim hakki aldi ve sonrasinda kendi atestation ve GC bilgilerini ekledi, e-mail ve telefon bilgilerini guncelledi. Arada hesabina bakiyor, hersey yolunda gozukuyorken bu sabah mail geldi ve hesabiniza bakin mesajni gorduk. #Coveredca dan girip bakinca tum bilgiler gitmis, hersey sifirlanmis. Coveredca tekrar aradi, kimse neden oldugunu bilmiyor ama bilgiler sifirlanmis . Yeniden telefon, mail detaylariverildi, sistem uzerinden tekrar gelirini beyan ettigi atestation girildi, GC resmi yuklenirken I-551 seildi ve onun altinda GC resmi yuklendi. Su anda esim #coveredca da, kendini sistemden aldigi Anthem de ve oglumu medicalde goruyor. Surec kolay girmiyor, online olunca sistemin azizligine ugrayabiliryorsunuz. #coveredca icin soyleyecegim, eger ki #greencard resmi yukluyorsaniz, gocmen evraki kisminda #I 551 vizesi sekmesini secin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist @crazycells bu yazıdan sonra ilker beyle artık iletişime geçelim mi


  • @ayvalik10 İlker Yildiz mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist evet kendisi ile görüştüm kabul etti sadece ali cihan forumda çalışma bitince davet edecekti. Eğer çıkarsa green kart onunla çalışmak için görüşmeye gidicem. Türkiye de 11 yıldır sigotacıyım.


  • Bizim sigortacimiz o 🙂 . saglik s,gortasina onunla basladik, sagolsun cok yardimci oldu ama sistem arada cinslik yapti, isler sifirdan basladi. Arac sigortamizi falan o halletti hep sagolsun. Yaza gidince konusurum bende


  • Herkese merhaba
    Yaklaşık iki aydır miamide greencard ile yaşamaya başladık eşimle fakat 2 gün önce hamile olduğumu öğrendik. Henüz yeni olduğumuz için sigorta da yaptırmamıştık. Ve su an ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Sigortanın doğumu karşılaması için hamile kalmadan önce sigorta yaptırmak gerektiğini duyduk bu konu ile ilgili bilgi verebilir misiniz rica etsem ne yapmamız gerek 🙏🏻 şimdiden teşekkürler


  • @DO25120507 öncelikle tebrik ederim 🙂 sağlıklı sıhhatli kucağınıza da alın 🙂 Yerleşir yerleşmez biz de bebek düşünüyoruz aslında. Bu sebeple takipte olacağım. Ama süreç hakkında hiç bir fikrim yok maalesef. Umarım bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DO25120507 Yenidoğan ve gebelik ile ilgili sağlık harcamaları Medicare kapsamına giriyor. Siz yine de bir sigorta yaptırın, onun ödemediği kısımları Medicare öder.


  • Herkese merhabalar. Iki ay önce Houston'a yerleştik. Ben ve eşim için healthcare.org'tan sigorta paketi satın aldık, kızımız için ise medicaid için eligible olabilir diyerek onun işlemlerinin ayrı yürüyeceği bilgisini verdi. Bu arada şu anda sadece ben çalışıyorum, eşim işsiz. Kizimizla ilgili geçen adresimize bir posta geldi ve bu postada kızımızın eligible olmadığı yazıyordu. Şu anda çok fazla bir gelirimiz olmamasına rağmen ( aylık 2000 civarı) kızımızın neden eligible olmadığını anlayamadık. Hatta gelen postada health insurance marketplaceten düşük ödemeli bir sigorta paketi alabileceğimizi ve bizim dosyanızın oraya yönlendirildiği de yazilmis. Bize bu konuda yardımcı olabilecek, fikir verecek birileri olursa çok seviniriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @imgey Doğru yere başvuru yaptığınızdan emin olmak için soruyorum, Healthcare.org özel bir site, resmi site Healthcare.gov olacak.


  • @knnrn pardon, evet healthcare.gov a başvuru yaptık.


  • Gelen postada şöyle bir ifade var:
    Reason: You are not eligible for benefits. -(TW A-2350, 1 TAC 366.215; 366.311; 366.409; 366.511; 366.615; 366.711; 366.811; 366.903, 42 CFR435.406)
    Sanırım bunlar Texas yasalariyla ilgili maddeler. Notes kısmında da benzer maddeler yer alıyor. Bu karara 90 günlük bir itiraz hakkınız olduğu da yazıyor. Açıkçası daha neden reddedildiğini de anlamış değiliz, itirazımız neye göre yapacağız aklımız karisti gerçekten.


  • @knnrn, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @imgey Doğru yere başvuru yaptığınızdan emin olmak için soruyorum, Healthcare.org özel bir site, resmi site Healthcare.gov olacak.

    Texas medicaid basvurulari icin google asagidaki linki veriyor:


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum