[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@denttraveller, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba herkese yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler
1 - green card başvurusunda istanbulda adres olmasını istediğimiz için
akrabalarımın ev adresini gösterdim ama daha önce o adreste ikametgahım gözükümüyor ds 260 doldurmadan önce
ikametgahımı o adrese alsam sorun olur mu yada gerek var mı böyle bir işleme
soru 2- green card başvurduğumda pasaport süremin dolmasına son 8 ay vardı ancak şuan ağustos ayında doluyor ds 260 doldurmadan pasaport süresini uzatsam bir sorun olur mu
soru 3 önümüzde ki ay askerlik tecilim son buluyor askerlik sürecini nasıl yönetebilirim1- başvuru sırasında kullandığınız adres önemli değil, almanıza gerek yok.
2- hiçbir sorun olmaz, yeni pasaport alıp o şekilde doldurabilirsiniz.
3- DS260'i doldurdugunuzda güncel durumunuz neyse o şekilde doldurun lütfen. askerlik yapıp yapmamak sizin taktiriniz.
-
@94ayse, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhabalar,
1- Amerika turist vizemin olduğu pasaportum 2025 e kadar geçerli fakat kızlık soyadım yazıyor o pasaportta. Ds260 doldururken soyadı kısmına kızlık soyadı mı mı yazmalıyım yoksa evlilik sonrasını mı
2- Eşimin Ds 260 pasaport bilgisi için pasaportun geçerlilik süresi ekim e kadar. Yenisini alıp mı formu doldurmalıyız
Şimdiden teşekkürler1- vize üzerinde hangi isim-soyisim varsa onu yazın lütfen.
2- karar sizin. ister yenisini alip doldurun, ister bununla doldurup daha sonra KCC evrak talep ettiğinde yenisini çıkartıp gonderin. sadece eski pasaportu muhafaza etmeyi unutmayın. -
@erol1995, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
arkadaslar merhaba ben gecen sene j1 vizesi ile amerikada bulundum 2 yil kuralina tabi oldugumu ogendim benimle ayni durumda olan biri varmi bu konuyu nasil cozebiliriz forumdaki nasligi okudum cok karisik gelsi yardim edermisiniz/
bu başlıkta gerekli bütün bilgileri bulabilirsiniz.
tam olarak anlamadığınız kısım nedir?
-
@Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba, ds260 formunu doldururken denk geldiğim aşı ile alakalı olan soru kafamı çok karıştırdı. Sitede sunulan dosyaların ve başlıkların yardımı ile söylenilen şekilde "şu an belgem yok ama mülakat zamanında belgeyi edinmiş olacağım" kıvamlı cevabı da verdim ama işin aslı ben bu aşı kartını nereden nasıl elde edildiğini hala tam olarak anlamış değilim. Forumda çok fazla bilgi var bu konuda fakat bu bilgiler arasında bu soruyu tam olarak cevaplayan birini bulamadım. Yakın zamanda yeşilkart lotosu ile Amerika'ya giden bir tanıdığıma sorduğumda https://istanbulgreencard.com/green-card-saglik-raporu/ sitesinde çıkan 2 doktora yönlendirdi beni ve başka bir yerden alamayacağımı söyledi. Bu iş gerçekten bu derecede tekelleştirilmiş durumda mı? Başka herhangi bir alım şekli yok mu, illa ayarlanıp Ankara'dan mı alınması gerekiyor? Daha önce cevaplandıysa bu sorular kusura bakmayın forumda yeniyim ben bulamadım öncekileri. Saygılarımla.
DS260'da sorulan aşı sorusuna çok takılmayın. ankara konsolsolugu zaten bu aşı kartını bulamayacağınızı biliyor. mülakat öncesi zaten sağlık muayenesi olacak ve eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa ilgili aşıları olacak ve mülakata öyle gideceksiniz.
-
@semra-karababa eğer sizin için uzun süreli bir is deneyimi ise yazın. ingiltere'de ne amaçla, hangi statü ile bulundunuz?
-
@Mert-Karayılan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, sizlere bir sorum olacaktı; ds260 formunu doldururken eğitim bilgileri kısmına şu anda okuduğum üniversitenin yanında bir de askıda olan açıköğretimde okuduğum fakülteyi yazmalı mıyım diye tereddüte düştüm ve yine aynı yerde iş tecrübelerimizden bahsedilmesi istenmiş buraya zamanında yapmış olduğum work and traveldaki iş tecrübemi yazmalı mıyım acaba, bilgilendirirseniz çok sevinirim, teşekkürler.
eğer resmi olarak ogrenciyseniz yazin.
sonuçta J1 ile abd'de bulundunuz ve iş tecrübeniz oldu, ssn aldınız. bu işi de belirtebilirsiniz. -
@Burooo07 olmaz merak etmeyin.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@semra-karababa eğer sizin için uzun süreli bir is deneyimi ise yazın. ingiltere'de ne amaçla, hangi statü ile bulundunuz?
Dil kursu, ögrenci
3 yıl fazlada olabilir , süpermarket elemanı..sadece buraya ait belgeler var elimde p60 denen payroll..
Başka yerde de çalıştım 9 ay kadar , onun ismini hatırlamıyorum.. -
@semra-karababa bu uzun süreli bir deneyim ve o sürede ingiltere'de olduğunuzu belirteceksiniz. haliyle bunu da belirtmelisiniz.
bu arada 3 yıllık süre için ingiltere'den police report almayı unutmayın lütfen.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@semra-karababa bu uzun süreli bir deneyim ve o sürede ingiltere'de olduğunuzu belirteceksiniz. haliyle bunu da belirtmelisiniz.
bu arada 3 yıllık süre için ingiltere'den police report almayı unutmayın lütfen.
O aklımda. :)..Toplamda 4.5 yıl..
-
Arkadaşlar formunda bazı hatalarımın oldugunu tespit ederek kilidi açtırmak için kcc ye mail gönderdim ve şuan tüm yanlış ve eksiklerimi tespit ederek kilit açıldığında doğru bilgileri girip tekrar submit etmek istiyorum. Öncesinde hazırladığım sorularımı Sizden ricam tecrübe sahibi arkadaşlar için söylemek istiyorum eğer mümkünse yanıtlarsanız minnettar olurum.
1- DS-260 formunun kilidinin açılması mail gönderiminden sonraki ortalama kaç gün içerisinde gerçekleşiyor.
2- Form kilidi açıldığında bunun bir süresi var mı ?
3- Çekilişe eski pasaportumun numarası ile başvurdum. ("Eski pasaportum evimde mevcut ve 07.08.2022 ye kadar süresi var fakat yeni pasaportum olduğu için bu pasaportum iptal" ve kazandıktan sonra DS-260 formunu doldururken yeni pasaport numaramı girerek formu doldurup gönderdim. Bir sorun olur mu ?
4- Eşimden ayrıldım ve oğlumun velayeti annesinde. Green kart başvuruyu yaparken oğlumun da başvurusunu yaptım benim başvurum üzerinden. Velayet annede fakat hala benim soyadımı taşıyor. Formda oğlunuz sizinle mi yaşıyor dediğinde hayır dedim ve eşimin adresini yazdım. Eşimle de ayrıca vekalet konusunda anlaştık. istediğim zaman oğlumun vekaletini alabilirim. veya annesi tarafından verilen gerekli izinleri. Burada doğru olan yol nedir. Veya ne yapmam gerekir.
5- Sürekli yurtdışında çalışıyorum ve Türkiye'ye gidip geliyorum. 6 aydan fazla kaldığım 2 ülke var ve 6 aydan fazla kaldığım zamanlarımda oldu bu ülkelerde. Türkmenistan ve Rusya ikisi içinde polis belgesi almalı mıyım ? Ve bu belgeleri türkiye konsolosluklarından alabilir miyim ? malum Türkmenistana gidemem ve şuan rusyadayım. Özellikle Türkmenistan için endişelerim var.
6- Ülkelerden alınan Polis belgeleri için yeminli tercüman ingilizce çeviri yaptırdıktan sonra noter tastiği yaptırmak gerekiyor mu ?
-
@crazycells bu seneki formda değişiklik mi oldu bilmiyorum ama review aşamasında konsolosluk değişikliği aktif omuyor. Bu sene dolduranlar bunu kontrol edebilirler mi?
-
@gucarslan Peki ikamet ettiğimiz yerleri belirtirken mesela; ben yurtta kalıyordum, yaz sezonları da evime gidiyordum bu aradaki süreci ayrıca belirtmem gerekiyor mu yoksa tam 1 yıl kesintisiz olarak yurtta kaldığımı mı yazmam gerekiyor yani yurttaki ikametgahın son tarihiyle diğer yeni bir ikametgahın başlangıç tarihi olarak mı yazmam gerekiyor ? Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.
-
Merhabalar,
Çekilişe katılmış olduğum pasaportum Temmuz 2021'de sona erecek. DS-260 formunu bu pasaportla mı doldurmalıyım yoksa yeni pasaport alıp mı doldurmalıyım?
-
@Mert-Karayılan uzun süreli nerede kalıyorsanız o adresi yazın lütfen.
-
@Burak-Çayır, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar,
Çekilişe katılmış olduğum pasaportum Temmuz 2021'de sona erecek. DS-260 formunu bu pasaportla mı doldurmalıyım yoksa yeni pasaport alıp mı doldurmalıyım?
zaten temmuz'dan sonra her türlü bir pasaport cikartacaksiniz. bu yüzden en sağlıklısı yeni bir 10 yılık pasaport çıkartıp doldurmanız. eski pasaportunuzu saklamaniz gerektiği unutmayın!
-
@gucarslan Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. CN 2022EU00026xxx. Sizce doldurmak için yeni pasaportu beklemem işlemleri geciktirir mi? Ya da sizce bu case numbera bu sene sıra gelir mi?
-
Form doldurmam esnasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim..
Ayrıca, herkese iyi şanslar diliyorum.. -
Merhabalar,
Miscellaneous kismindaki "Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor?" sorusuna ne cevap vermemiz gerekiyor? Forumda onceden de sorulmus ama tam yaniti bulamadim. Tesekkurler.
-
@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Demek istediğim türkiyedeki konsolosluk kapalı olursa ve visa bulletine göre benim sıra numaram gelirse sırf türkiyedeki abd konsolosluğu kapalı diye bende kanada da mülakat olamaz mıyım? yoksa kanadadayken visa bulletinde sıra aralığım gelirse türkiyedeki abd konsolosluğu kapalı olsa dahi kanadadaki açık olduğu sürece kanadadaki konsoloslukdan mülakatımı olabilir miyim?
Eger Kanada'daysaniz Turkiye'deki konsoloslukla hicbir alakaniz yok demektir. Turkiye'deki konsoloslugun acik olup olmamasi sizin surecinizi etkilemez.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum