Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @yareb-boz Sorun olmaz. Vize sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.


  • @ayvalik10 cevabın için teşekkürler. E devletten adreslerime baktım onda sorun yok. Öğrenmek istediğim 1 yıldır çocuğumuzdan dolayı eşimin ailesinin yanında kalıyoruz (eşimin evlenmeden önceki kaldığı resmî adresi) resmî olarak ikametgahımızı almasak bile kaldığımız adresi de belirtmemiz gerekir mi ?


  • Merhabalar, 18 yaşındayım bu sene liseden mezun olacağım. "Number of Educational Institutions Attended" başlığına okul bilgilerimi girmeli miyim emin olamadım sonuçta hala lise öğrencisiyim ama girmem gerekiyorsa da mezun olduğum tarihi istiyor. Haziranda mezun olacağım ancak net tarihi bilmiyorum.Ayrıca bende de "Highest Level of Education" kısmı çıkmıyor. Dolayısıyla "High School, No Degree" seçeneğini seçemiyorum.Bu kısmı kendi adıma nasıl doldurmalıyım ?


  • @goblis ay gerçekten mi çok teşekkür ederim iki gündür bu yüzden kuruntu içerisindeydim içime su serptiniz allah razı olsun


  • @crazycells Eger mulakat oncesi pasaportumuzu yenilediysek guncellememiz sart midir yoksa eski pasaportu da yanimizda goturmek yeterli olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ali-yılmaz sonuçta adres gösteren evrağı KCC göndermeyeceksiniz ondan şimdi ki eve taşınmayı 1 sene öncesine çekersiniz.

  • ⭐⭐

    @qrack, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, 18 yaşındayım bu sene liseden mezun olacağım. "Number of Educational Institutions Attended" başlığına okul bilgilerimi girmeli miyim emin olamadım sonuçta hala lise öğrencisiyim ama girmem gerekiyorsa da mezun olduğum tarihi istiyor. Haziranda mezun olacağım ancak net tarihi bilmiyorum.Ayrıca bende de "Highest Level of Education" kısmı çıkmıyor. Dolayısıyla "High School, No Degree" seçeneğini seçemiyorum.Bu kısmı kendi adıma nasıl doldurmalıyım ?

    Evet okul bilgilerinizi ve mezuniyet tarihi olarak dünün tarihini girin. Mülakata kadar mezun olup diplomanızı almış olmanız gerekiyor.

    Vize sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • @ayvalik10 Sordugu sadece mezun oldugu degil attended yani katildigin butun okullari soruyor. Erasmus yapan varsa orada derece almasa da yazabilir universitesini. Mezun oldugunu sormak isteseydi completed degree ifadelerinin gecmesi gerekirdi.

    Her kosulda ozellikle lise icin mezun olunan uygun olabilir ama ifade de kesinlikle sadece mezun olunan okulu yazin demiyor.

  • ⭐⭐

    @betterwithbutter, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Eger mulakat oncesi pasaportumuzu yenilediysek guncellememiz sart midir yoksa eski pasaportu da yanimizda goturmek yeterli olur mu?

    Evrak onayı aldıktan sonra yenilediyseniz, yeni pasaport ile gidebilirsiniz. Onay öncesinde ise formu açtırıp, bilgileri güncelleyip KCC’ye durumu açıklarsanız daha iyi olur. En doğrusu ise eğer yenileme gibi bir durum olacaksa bunu mümkün olduğunca hızlı yapıp, formu da o şekilde doldurmanız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betterwithbutter ilk ekim ayında başvuru yaptığın zaman ki pasaportun geçerlilik süresi bitti ondan sonra dediğin gibi yeni pasaport çıkarttığın zaman ds260 açtırıp bilgi güncellemesi yapacaksın. Ancak mülakata giderken ilk ekim ayında başvuru yaparken sen pasaport numarasını kafadan mı attın yoksa gerçek pasaport varmıydı sorunun cevabı için 2 tane hem eski hem de yeni pasaport birlikte gideceksin. Çünkü vizeler sadece GEÇERLİ pasaporta basılır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betterwithbutter şimdi resmi başvuru bilgilendirme de en son en yüksek okul durumun nedir. Yani lise okuyorsan okuyorum mezun olduysan mezun aynı durum üniversite için de geçerli şu anda anlık ilerisi için değil. İçinde bulunduğun durumda soruyor. Kesinlik istiyor olasılık değil yani. Burada ki amaç senin şartları sağlıyor musun sağlamıyor musun eğer okul olarak sağlamıyorsan o zaman senin iş puanına göre işlem yapacak. Arada work travel yada erasmus ilgilendirmez sadece şartların sağlayıp sağlamadığınla ilgilenir. Erasmus yazdın sana özel bir muamele yapılmaz. wat yada erasmus için zaten başka yerde soruyor daha önce geldin mi diye ondan eğitim kısmında sadece lise ve üstünü yazacaksın


  • merhaba. adres bigileri, okul bilgileri, işyeri bilgileri ve askerlik bilgileri gibi konularda başlangıç tarihleri net değil. yaklaşık tarih yazsak bir sıkıntı olur mu. teşekkür ederim


  • merhaba.
    ikamet adresim türkiye'de. ama görevimden ötürü başka bir ülkede yaşıyorum. mülakata türkiyede girmek istediğim için Ankara seçeneği işaretledim. formda da şimdiki yaşadığın yer kısmına yutdışını yazdım. forma e devletteki ikametim türkiyeyimi yoksa yurtdışını mı yazmalıyım. teşekkür ederin.


  • Ben Litvanya'da yaşıyorum mülakata buradaki ABD elçiliğinde gireceğim yerel dili bilmiyorum ve İngilizcem yetersiz. Mülakata tercüman ile girebiliyor muyum

    Eski pasaportları da götürmek gerekiyor mu. Yaklaşık 10 yıl önce 6 aylık pasaport çıkartmıştı ama hiç kullanmadım ve süresi bitti şu an bulamıyorum kayboldu sanırım. Bu durumda ne yapabilirim

    13 yıllık banka sektöründe uzmanlık ve tecrübem var ama son 5 yılda resmi kayıtlı bir çalışmam olmadı. Bu bir sorun oluşturur mu ne yapabilirim

    Tşk.

  • ⭐⭐⭐

    @yildirim84, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Programmer

    kardeşim ayrıca vukuatli nüfus kayıt örneğinde eski eşi boşanmış olarak yazıyor fakat eşimin soy ismi benim soyismim gözüküyor orada. açıkcası hangisi yazacağımı bilmiyorum.

    Maalesef nüfus işlemlerinde gecikmeler olabiliyor. Boşanma tarihinizi bilmediğimden dolayı birşey diyemiyorum. En kısa zamanda bir Nüfus Müdürlüğüne gitmenizi öneririm.
    Bilgi olması açısından yazıyorum, NVİ sayfasında aynen şöyle yazıyor :
    Boşanan kadının koca hanesindeki kaydı kapatılıp önceki soyadı verilerek, bu evlenmeden önce kayıtlı bulunduğu hanedeki nüfus kaydı canlandırılır. Dul olarak evlenen kadının boşanması durumunda, bekarlık soyadını taşımasına mahkemece izin verilmiş ise, kadın bekarlık soyadını alarak bekarlık hanesindeki nüfus kaydı canlandırılır. Hakim, boşanan kadının kocasının soyadını taşımasına izin vermiş ise, kadın bu evlenmeden önce kayıtlı bulunduğu haneye, taşımasına izin verilen koca soyadı ile döner ve buradaki nüfus kaydı canlandırılır. Boşanma kararından sonra ikinci bir karar ile boşandığı kocasının soyadını kullanmasına izin verilmiş ya da verilmiş olan bu iznin daha sonra mahkeme karıyla kaldırılmış olması halinde ise aile kütüğünün düşünceler alanına mahkeme kararıyla ilgili açıklamalar yazılır. Ayrıca, boşandığı eşinin soyadını kullanan kadının evlenmeden önceki soyadını kullanmak istemesi ve yazılı olarak başvurması halinde, mahkeme kararına gerek olmadan nüfus müdürlüklerince aile kütüklerinde gerekli düzeltme yapılabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan Türkiye artık dönüş yapmayacaksan kalıcı olarak yurtdışında isen ve de yurtdışında oturma iznin varsa evet yurtdışı adresini yazacaksın. Ancak yurtdışında geçici isen Türkiyeye döneceksen ozaman Türkiye yazacaksın. Gelirken SAKIN AMA SAKIN unutma 6 aydan fazla yurtdışında isen oradan polis temiz kağıdı yani sabıka kaydını almayı unutma

  • ⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba. adres bigileri, okul bilgileri, işyeri bilgileri ve askerlik bilgileri gibi konularda başlangıç tarihleri net değil. yaklaşık tarih yazsak bir sıkıntı olur mu. teşekkür ederim

    Yönlendirmek için demiyorum ama ben de okul başlangıç tarihlerini yakın (olabilecek, mesela okullar Eylül ayında başlıyor) olarak yazdım. E-devlette tarihçeli adres yerleşimine bakmanı tavsiye ederim. Okullar için ise en azından üstündeki tarihi mezuniyet tarihi olarak yazabilirsin. Sadece adres yerleşimi tarihlerinde , iki adres yerleşimi arasındaki zaman farkı-boşlukları bir ayı geçmesin. Buna dikkat et. Askerlik bilgilerini ise yine e-devlette bulabilirsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan e devlet şifren var ise aşağıdaki linklerden her sorunun cevabını bulabilirsin

    adres için

    askerlik için

    iş için

    burada işyeri ünvanı üzerine mouse getir orada işyerinin ismi çıkacak

    askerlik için tam tamına gerek yok hatırladığın kadarı ile

    Üniversiteden mezun isen aşağıdaki linkten bulabilirsin

    Liseyi de bitirir bitirmez girdiysen üniversite başladığın yılın haziranı lise mezuniyet kaç yıl lise okuduysan ozaman o kadar yıl geri gidip eylül ayını yazarsın.

  • ⭐⭐

    @hakan-altun Öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

    • Her konsolosluğun ugulaması farklı olabilmekte. Doğrudan mülakata gireceğiniz konsolosluğun göçmen vize birimine email ile durumunuzu sorun.
    • Sadece başvuruda kullandığınız pasaportu ve yenilediyseniz güncel olanı götürmeniz gerekiyor.
    • Vize için lise diplomanızın olması yeterli. Şu an çalışıp çalışmadığınızın bir önemi yok.

  • Merhabalar, kız arkadaşımla formu doldurduk. 1 kez reviewe tıkladık fakat sonraki aşamalar geçmedik ve onaylamadık. Mülakat yerini en başında yanlışlıkla İstanbul seçtik ve en başa döndüğümde değiştirilemeyeceğini gördük. Review aşamasında tekrar değiştirebiliyor muyuz ve İstanbul seçmemiz bir sorun olur mu? Ayrıca KCC'ye nereden (hangi adrese) mail atabiliriz veya İstanbul'u seçtiğimiz durumda yazmamız gerekir mi yardımcı olabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 8481
  • 1476
  • 12028
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum