Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Programmer

kardeşim ayrıca vukuatli nüfus kayıt örneğinde eski eşi boşanmış olarak yazıyor fakat eşimin soy ismi benim soyismim gözüküyor orada. açıkcası hangisi yazacağımı bilmiyorum.

• Merhabalar. Amerika'daki adresi yazmayacak olanlar icin, videodaki gibi "not available" ve "none" mı yazmaliyiz yoksa bos mu birakmaliyiz?

• ⭐⭐⭐

@burcuburcu Videoda anlatıldığı gibi yapın.

• Herkese merhabalar,
    1- Amerika turist vizemin olduğu pasaportum 2025 e kadar geçerli fakat kızlık soyadım yazıyor o pasaportta. Ds260 doldururken soyadı kısmına kızlık soyadı mı mı yazmalıyım yoksa evlilik sonrasını mı
    2- Eşimin Ds 260 pasaport bilgisi için pasaportun geçerlilik süresi ekim e kadar. Yenisini alıp mı formu doldurmalıyız
    Şimdiden teşekkürler

• Merhaba herkese yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler
    1 - green card başvurusunda istanbulda adres olmasını istediğimiz için
    akrabalarımın ev adresini gösterdim ama daha önce o adreste ikametgahım gözükümüyor ds 260 doldurmadan önce
    ikametgahımı o adrese alsam sorun olur mu yada gerek var mı böyle bir işleme
    soru 2- green card başvurduğumda pasaport süremin dolmasına son 8 ay vardı ancak şuan ağustos ayında doluyor ds 260 doldurmadan pasaport süresini uzatsam bir sorun olur mu
    soru 3 önümüzde ki ay askerlik tecilim son buluyor askerlik sürecini nasıl yönetebilirim

• arkadaslar merhaba ben gecen sene j1 vizesi ile amerikada bulundum 2 yil kuralina tabi oldugumu ogendim benimle ayni durumda olan biri varmi bu konuyu nasil cozebiliriz forumdaki nasligi okudum cok karisik gelsi yardim edermisiniz/

• Herkese merhaba, ds260 formunu doldururken denk geldiğim aşı ile alakalı olan soru kafamı çok karıştırdı. Sitede sunulan dosyaların ve başlıkların yardımı ile söylenilen şekilde "şu an belgem yok ama mülakat zamanında belgeyi edinmiş olacağım" kıvamlı cevabı da verdim ama işin aslı ben bu aşı kartını nereden nasıl elde edildiğini hala tam olarak anlamış değilim. Forumda çok fazla bilgi var bu konuda fakat bu bilgiler arasında bu soruyu tam olarak cevaplayan birini bulamadım. Yakın zamanda yeşilkart lotosu ile Amerika'ya giden bir tanıdığıma sorduğumda https://istanbulgreencard.com/green-card-saglik-raporu/ sitesinde çıkan 2 doktora yönlendirdi beni ve başka bir yerden alamayacağımı söyledi. Bu iş gerçekten bu derecede tekelleştirilmiş durumda mı? Başka herhangi bir alım şekli yok mu, illa ayarlanıp Ankara'dan mı alınması gerekiyor? Daha önce cevaplandıysa bu sorular kusura bakmayın forumda yeniyim ben bulamadım öncekileri. Saygılarımla.

• arkadaşlar ben kendi ds formumu doldurduktan bi kaç gün sonra kızımkini doldurup gönderdim bi sorun olur mu

• ⭐⭐

@yareb-boz Sorun olmaz. Vize sürecinizi imzanıza taşıyın lütfen.

• @ayvalik10 cevabın için teşekkürler. E devletten adreslerime baktım onda sorun yok. Öğrenmek istediğim 1 yıldır çocuğumuzdan dolayı eşimin ailesinin yanında kalıyoruz (eşimin evlenmeden önceki kaldığı resmî adresi) resmî olarak ikametgahımızı almasak bile kaldığımız adresi de belirtmemiz gerekir mi ?

• Merhabalar, 18 yaşındayım bu sene liseden mezun olacağım. "Number of Educational Institutions Attended" başlığına okul bilgilerimi girmeli miyim emin olamadım sonuçta hala lise öğrencisiyim ama girmem gerekiyorsa da mezun olduğum tarihi istiyor. Haziranda mezun olacağım ancak net tarihi bilmiyorum.Ayrıca bende de "Highest Level of Education" kısmı çıkmıyor. Dolayısıyla "High School, No Degree" seçeneğini seçemiyorum.Bu kısmı kendi adıma nasıl doldurmalıyım ?

• @goblis ay gerçekten mi çok teşekkür ederim iki gündür bu yüzden kuruntu içerisindeydim içime su serptiniz allah razı olsun

• @crazycells Eger mulakat oncesi pasaportumuzu yenilediysek guncellememiz sart midir yoksa eski pasaportu da yanimizda goturmek yeterli olur mu?

• @ali-yılmaz sonuçta adres gösteren evrağı KCC göndermeyeceksiniz ondan şimdi ki eve taşınmayı 1 sene öncesine çekersiniz.

• ⭐⭐

@qrack, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, 18 yaşındayım bu sene liseden mezun olacağım. "Number of Educational Institutions Attended" başlığına okul bilgilerimi girmeli miyim emin olamadım sonuçta hala lise öğrencisiyim ama girmem gerekiyorsa da mezun olduğum tarihi istiyor. Haziranda mezun olacağım ancak net tarihi bilmiyorum.Ayrıca bende de "Highest Level of Education" kısmı çıkmıyor. Dolayısıyla "High School, No Degree" seçeneğini seçemiyorum.Bu kısmı kendi adıma nasıl doldurmalıyım ?

Evet okul bilgilerinizi ve mezuniyet tarihi olarak dünün tarihini girin. Mülakata kadar mezun olup diplomanızı almış olmanız gerekiyor.

Vize sürecinizi imzanıza taşıyın.

• @ayvalik10 Sordugu sadece mezun oldugu degil attended yani katildigin butun okullari soruyor. Erasmus yapan varsa orada derece almasa da yazabilir universitesini. Mezun oldugunu sormak isteseydi completed degree ifadelerinin gecmesi gerekirdi.

Her kosulda ozellikle lise icin mezun olunan uygun olabilir ama ifade de kesinlikle sadece mezun olunan okulu yazin demiyor.

• ⭐⭐

@betterwithbutter, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells Eger mulakat oncesi pasaportumuzu yenilediysek guncellememiz sart midir yoksa eski pasaportu da yanimizda goturmek yeterli olur mu?

Evrak onayı aldıktan sonra yenilediyseniz, yeni pasaport ile gidebilirsiniz. Onay öncesinde ise formu açtırıp, bilgileri güncelleyip KCC’ye durumu açıklarsanız daha iyi olur. En doğrusu ise eğer yenileme gibi bir durum olacaksa bunu mümkün olduğunca hızlı yapıp, formu da o şekilde doldurmanız.

• @betterwithbutter ilk ekim ayında başvuru yaptığın zaman ki pasaportun geçerlilik süresi bitti ondan sonra dediğin gibi yeni pasaport çıkarttığın zaman ds260 açtırıp bilgi güncellemesi yapacaksın. Ancak mülakata giderken ilk ekim ayında başvuru yaparken sen pasaport numarasını kafadan mı attın yoksa gerçek pasaport varmıydı sorunun cevabı için 2 tane hem eski hem de yeni pasaport birlikte gideceksin. Çünkü vizeler sadece GEÇERLİ pasaporta basılır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@betterwithbutter şimdi resmi başvuru bilgilendirme de en son en yüksek okul durumun nedir. Yani lise okuyorsan okuyorum mezun olduysan mezun aynı durum üniversite için de geçerli şu anda anlık ilerisi için değil. İçinde bulunduğun durumda soruyor. Kesinlik istiyor olasılık değil yani. Burada ki amaç senin şartları sağlıyor musun sağlamıyor musun eğer okul olarak sağlamıyorsan o zaman senin iş puanına göre işlem yapacak. Arada work travel yada erasmus ilgilendirmez sadece şartların sağlayıp sağlamadığınla ilgilenir. Erasmus yazdın sana özel bir muamele yapılmaz. wat yada erasmus için zaten başka yerde soruyor daha önce geldin mi diye ondan eğitim kısmında sadece lise ve üstünü yazacaksın

• merhaba. adres bigileri, okul bilgileri, işyeri bilgileri ve askerlik bilgileri gibi konularda başlangıç tarihleri net değil. yaklaşık tarih yazsak bir sıkıntı olur mu. teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 0 Oy
    1 İleti
    301 Bakış
    P
    Merhabalar Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k