Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri


  • DS-260 formuna geçmiş adreslerin girildiği kısımda geçici adreslerin girilmesi gerekiyor mu? Örneğin ben ikametagahımı hiç değiştirmedim ama üniversiteye gittiğim dönemde öğrenci evinde ve devlet yurdunda kalmıştım. Öğrenci evi için hiç bir kayıt yok ama yurt için kayıt e devlette çıkıyor. Öğrenci evinde kaldığım sürede hala başka şehirde kendi evimde ikamet ediyor görünüyorum bu durumda x şehrinde üniversiteye giderken y şehrinde ikamet görünüyor şeklinde bir sorgulama yapılıyor mu? Resmi kayıt olmasa bile öğrenci evini eklemeli miyim forma?


  • @iguven DS260 formunda, uzun süreli kaldığınız bütün adresleri yazın. e-devlette çıksın ya da çıkmasın sorun değil. hatırlayabildiğiniz kadar bütün adresleri belirtin. önemli olan doğru beyan vermeniz.


  • Sayın @crazycells ve @gucarslan nasılsınız? Benim endişe duyduğum bir konu var ve sizlere de danışmak istiyorum;

    2019 yılında Amazon’da satış yapmak için danışmanlık hizmeti alarak registered agent ile Wyoming’te LLC şirket ve BOA hesabı açmıştım. İşi hiç başlatmadım, satış yapmadım ve her yıl sadece eyalet vergimi ödedim. Merak ettiğim, bu durum benim için mülakat esnasında ya da öncesiki süreçte bir sorun yaratır mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kronos merhaba. yasal olarak yürüttüğünüz hiçbir şey size sorun olmaz. vergileriniz ödenmiş, sadece işi devam ettirmemişsiniz. sorulduğunda gerekli açıklamayı yaparsınız. sorun olacağını düşünmüyorum.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @kronos merhaba. yasal olarak yürüttüğünüz hiçbir şey size sorun olmaz. vergileriniz ödenmiş, sadece işi devam ettirmemişsiniz. sorulduğunda gerekli açıklamayı yaparsınız. sorun olacağını düşünmüyorum.

    @gucarslan hızlı dönüşünüz ve bilgi için çok teşekkür ederim.

    Umarım sizin süreciniz de hızlıca tamamlanır.


  • @gucarslan çok teşekkürler. Peki pasaport konusunda da bir sorum var. Süresi Ekim 2021'de bitiyor. DS 260 formuna bu pasaport bilgilerimi yazabilir miyim? Büyük ihtimalle Haziran, Temmuz gibi pasaportumu yenilerim ama o zaman kadar ds 260 formunu doldurmayı ertelemek istemiyorum.

    Ayrıca eğitim bilgileri kısmında izlediğim bir videoda lise, lisans master şeklinde gittiyseniz 3 okul yazmanız gerekiyor ama liseye başladınız 2. sene değiştirdiniz başka liseye gittiniz sonra lisans ve master olduysa 4 okul yazmanız gerekiyor 2 lise olacak şeklinde söylediler. Bu şekilde mi giriş yapmalıyım? Ben de lise değiştirdim.


  • @iguven, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @gucarslan çok teşekkürler. Peki pasaport konusunda da bir sorum var. Süresi Ekim 2021'de bitiyor. DS 260 formuna bu pasaport bilgilerimi yazabilir miyim? Büyük ihtimalle Haziran, Temmuz gibi pasaportumu yenilerim ama o zaman kadar ds 260 formunu doldurmayı ertelemek istemiyorum.

    Ayrıca eğitim bilgileri kısmında izlediğim bir videoda lise, lisans master şeklinde gittiyseniz 3 okul yazmanız gerekiyor ama liseye başladınız 2. sene değiştirdiniz başka liseye gittiniz sonra lisans ve master olduysa 4 okul yazmanız gerekiyor 2 lise olacak şeklinde söylediler. Bu şekilde mi giriş yapmalıyım? Ben de lise değiştirdim.

    suan ki pasaportunuzla DS260'i doldurabilirsiniz. kcc'ye yeni pasaportunuzu da gönderir öyle evrak onayı alırsınız sorun olmaz.

    gittiğiniz okulların hepsini yazin lütfen, o şekilde yazabilirsiniz.


  • Lütfen yardimmmmmm bana greencard çıktı ve kız arkadaşımla evlenip gitmeyi düşünüyoruz bunun hakkında bilgi verebilir misiniz ?
    Bide pastaportumun 6 ay gibi bir süresi kaldı sorun olur mu acaba ?


  • @frtty lütfen sorularınızı sakin bir şekilde sorun ve cevap almak için bekleyin.
    evlilik için bu başlığı dikkatlice okuyun. https://yesilkartforum.com/forum/post/83

    yeni pasaport alıp o şekilde sürecinize devam edebilirsiniz.


  • Merhaba dv22 kazananıyım, sıram 22xxx, sizce yüksek bir sıralama mı, sıra gelir mi, ne dersiniz?


  • @haydarfurkan süreç normal şekilde ilerlediği taktirde şansınız yüksek. bol şans..


  • @gucarslan çok teşekkür ederim, moral verdiniz.


  • Çekilişe katıldığım pasaportumun süresi bitti, henüz yeni pasaport da çıkartmadım. Nüfüs müdürlükleri kapalı oldugu için yasakların bitmesini bekliyorum, fakat ds-260 formunu doldurmak için zaman kaybetmek istemiyorum.
    Süresi geçmiş pasaportla ds-260 doldurulabiliyor mu emin olamadım. Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.


  • @haydarfurkan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Çekilişe katıldığım pasaportumun süresi bitti, henüz yeni pasaport da çıkartmadım. Nüfüs müdürlükleri kapalı oldugu için yasakların bitmesini bekliyorum, fakat ds-260 formunu doldurmak için zaman kaybetmek istemiyorum.
    Süresi geçmiş pasaportla ds-260 doldurulabiliyor mu emin olamadım. Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

    DS-260 formuyla ilgili sorularinizi su baslikta sorabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları


  • Merhabalar 2022 18XXX dayım sıra gelir mi çok bilgim yok bu konularda


  • @va1ensia ilk olarak imzanızı 2022EU... olarak guncelleyin lütfen, 2020 kalmış.

    sorunsuz için de henüz erken. daha süreciniz henüz başlamadı bu yüzden bekleyip, süreci yaşamanız gerek. yayınlanacak bültenler ve gelişmeler sonrası bunu hep birlikte göreceğiz. bol şans..


  • @gucarslan peki ds-260 formunu erken vermek bizi öne atar mı geçen yıllarda böyle bir şey olmuş mu


  • @va1ensia kesinlikle hayır. bütün süreç case numaraniza göre ilerleyecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2022 Türkiye Telegram Grubu icin hatırlatma!

    DV2022 Türkiye Telegram Grubu'na dahil olabilmek icin gerekli bütün detayları bu 👉 İLETİDE 👈 en ince ayrıntısına kadar anlattık.

    bu ileti dışında gelen talepler hiçbir şekilde cevaplanmayacaktır.
    lütfen ilgili iletiyi dikkatlice okuyun. gerekli bütün bilgiler bu 👉 İLETİDE 👈 var.

    şuan ki yoğunluktan dolayı talepleri 1-3 gün içinde yanıtlayacagiz.

    DV sürecine katılanlarin yakından tanıdığı / tanıyacağı bir dostumuzun da dediği gibi;

    derin nefes alın ve bol bol su için 👊


  • Sayın forum üyeleri, şöyle bir sorunum var ki içim hiç rahat değil. DV 2022 talihlilerinden biri olmaya hak kazandım. Ancak eşim Suriye vatandaşı ve geçen hafta suriye konsolosluğundan nufus kayıt ötneğini aldık onunu için.(Tamamen kontrol amaçlı.) Suriye konsoloslukları Türkiyede yaptığımız evliliği ve Romanyada doğan oğlumuzu tescil edemiyor.Bunun için kesin olarak şartları Şam/Suriye gidip işlemleri oradan yapmak ve 4 yıl gibi bir süre zarfı gerekli.Malum Suriye'nin bugün içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında gitmek imkansız ki zaten gitmeyi bile başarsak işlemleri yapmak için orada 6 ay gibi bir süre ikamet göstermemiz gerekiyor.Bununlada kalmıyor kayınpederimin eşimi nufustan çıkartması için bizzat kendi gelmesi gerekiyor.(Buda imkansız çünkü şu anda hüç bir Suriye vatandaşı gere dönmek istemiyor.Bazı nedenlerden dolayı.) Romanya'da mulakat olmayı planlıyoruz fakat bundan dolayı direk red alma ihtimalimiz var sonuçta sadece oğlumun ve benim Türkiyeden aldığımız nufus kayıt örneklerinde eşimin ismi geçiyor. Bu konu hakkında herhangi bir önerisi olan var mı ?


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 28 Oy
    6k İleti
    790k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum