Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@TR35 DV2020 talilhlileri de genellikle vize alamadi. Sizin bakis aciniza gore DV2020 surece devam etmeli ve siz talihli olmamaliydiniz. Empati yapabildiniz mi boyle ifade edince?

• @TR35, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@crazycells Hal böyle olunca niçin önümüzdeki hafta DV2022 çekilişini yapıyorlar, zaten DS260 formu doldurulmuş onaylanmış / onaylanmayı bekleyen bissürü insan var, bunlar dururken kendilerine tekrar iş çıkartıyorlar, DV2022 yi iptal edip 1 sene daha DV2021 talihlilerin başvurularını uzattık demek çok mu zor? imkansızmı? arkasında yatan mantık ne çok merak ediyorum.

Maalesef DV kategorisi o sekilde ilerlemiyor. 1 yillik programlar bunlar, o yil boyunca vize alabilirseniz alirsiniz, eger alamazsaniz sansinizi kaybediyorsunuz. Yil biter bitmez yeni talihlilerle yeni program yili basliyor...

DV2022 programini da gocmenlik yasalarina gore iptal edemezler ve yasalardaki gibi uygulamak zorundalar.

• @keysnambır merhaba, ben bugün iptal ettik deseler rahatlayacağım, bu yüzden zaten aynı bilinmezlikler devam edeceğine baştan hiç çekilişi yapmayın insanlarıda ümitlendirmeyin diyorum, Sisteminin şuanki koşullarda çalışmadığını DV2020'da hissettik, DV2021'de gördük, DV2022 ne için? başvurup sonuçlanana kadar 2 yılı geçiyor insanın, az bir süremi. Kaldıki bu çekilişi kazandık diye Turistik vize hakkımızı kaybetmiş oluyoruz, bu açıdan da bakmak lazım, sistem ne zaman eskisi gibi işler ozaman yaparsın bu çekilişi düşüncesindeyim, Teşekkürler.

• Turist vize hakkının kaybedildiğini bilmiyordum. Bu GC alanakadar mı yoksa alamasan bile ömür boyu vermiyorlar mı?

• ⭐⭐⭐

@Jackhead Her vizenin belli bir kullanım amacı var. Siz turist vizesine başvurduğunuzda, geçmişte göçmen niyetiniz olduğunu sistemden görecekler. Bu noktada başvuruyu değerlendirecek konsolosu turist vizesiyle amacınızın ABD'de kalmak olmadığını, ülkenize tekrardan döneceğinize ikna etmeniz gerekiyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Jackhead geçerli turist vizeniz mülakat sırasında iptal edilir. sonrasında da zaten green card sahibi olacağınız için turist vizenize gerek kalmaz. eğer green card iadesini yapar ve artık göçmen olmak istemediğinizi beyan ederseniz 10 yıllık turist vizesi sahibi olabilirsiniz.

Green Card İade Etme Koşulları

• @gucarslan merhaba, DV lottery kazanmadan önce aile kaynaklı greencard başvurum olduğundan 10 yıllık vizem bittikten sonra başvurdum yenisi için ve alamadım, green card çekilişine katılanlar değilde kazananlar DS260 formunu dolduranlar için bu niyet bu şekilde anlaşılıp red edilebilir, yoksa sizin dediğiniz gibi greencard sahip olup iade edilirse ozaman alınır diye tahmin ediyorum, tşk.

• Merhaba, 2021 talihlisiyim, ancak durum gösteriyorki dava açmadan vize almamız mümkün değil. Gerçi dava açsakta sonuç değişirmi bilemiyorum, an azından ümidimiz olacak. Benim sorum 2022 için de hem eşim hem kendi adıma tekrar çekilişe katıldım. 3 gün sonra çekiliş var , 2022 çekilişinde ben veya eşim kazanırsa durum ne olur. 2021 kazananı olduğum için 2022 de kazansam bile direk elenirmiyim? Veya beni en başta seçime girmeden elemişlermidir. Bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@themasterfl Herhangi bir elenme durumu söz konusu olmaz. Eğer DV2022 talihlisi olursanız, onun da sürecine başlayabilirsiniz. Tabi DV2022 sürecine kadar DV2021 olarak vizenizi alırsanız, sizi direkt elerler; ama zaten hedefimiz herhangi bir yıl vize almış olabilmek :)

• @themasterfl, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba, 2021 talihlisiyim, ancak durum gösteriyorki dava açmadan vize almamız mümkün değil. Gerçi dava açsakta sonuç değişirmi bilemiyorum, an azından ümidimiz olacak. Benim sorum 2022 için de hem eşim hem kendi adıma tekrar çekilişe katıldım. 3 gün sonra çekiliş var , 2022 çekilişinde ben veya eşim kazanırsa durum ne olur. 2021 kazananı olduğum için 2022 de kazansam bile direk elenirmiyim? Veya beni en başta seçime girmeden elemişlermidir. Bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.

Birden fazla green card basvurusu yapabilirsiniz, bu duruma aile sponsorlugu ve is sponsorlugu icin de gecerli...

Boyle bir durumda kabul edilen ilk dosyadan sonra diger dosyalar kapatilir.

• @crazycells @gucarslan merhabalar öncelikle
    Benim adli sicil kaydım ve arşiv kayıtlı adli sicil kaydım yok daha önce görünüyordu sildirdim arşiv kayıtlı olanı 11 yıl önce trafik kazasından devletten ceza yemiştim ödedim 5 yıl sonra dilekçe verip sildirdim . Asıl sorum şu Ds260 formunda criminal sorusu var 1 tane daha önce suça karıştınızmı diye ben NO desem sıkıntı yaşarmıyım çünkü elimde ispat olacak arşiv kayıtlı sicil belgemi göstermiş olacağım lütfen bana yol gösterirmisiniz

• @Tolga-Yıldız imzanizda hangi tür vizeye başvuracağınız görünmüyor. lütfen imzanızı guncelleyin.

arşiv kayıtlı sicil kaydında herhangi bir suç görünmüyorsa NO olarak işaretleyebilirsiniz. sorun olmaz..

• Merhaba evrak onayı alan arkadaşlar var mı ben ne zaman alırım hala bekliyorum :(

• @gucarslan cevabın için çok teşekkür ederim iyiki varsınız , evet sürecimi imzaya taşımak istiyorum ama telefondan girdiğim için ayarlardan karşıma imza bölümü çıkmadı yoksa şimdiye kadar çoktan yapmıştım

• ⭐⭐⭐

@feridetlngn Son bir iki gündür onaylarda hafif kıpırdamalar başladı. En son 8100’lerdeki bazı arkadaşlara onay geldi. Eğer bu kıpırdanma iyiye işaretse, sizlere de yakında gelecektir.

• KCC Benden henüz evrak bile istemedi, ne yapabilirim bu konuda acaba, bilgisi olan varmı acaba ?

• @themasterfl merhaba. evrak talepleri şuan 20Klarda, yakında size de gelecektir.
    beklemeye devam edin lütfen. ilerleme olursa buradan paylaşacağım zaten.
    ama dilerseniz de kcc'ye mail atıp evrak talebi göndermelerini isteyin.

• @gucarslan Teşekkürler bilgi için, Kcc nin yanılmıyorsam birkaç tane mail adresi var, hangisine atacağım acaba ?

• @gucarslan Birde elinizde kcc ye evrak talebi ile ilgili göndereceğim e-mail için hazır bir format varmı acaba? yardımcı olursanız çok memnun olurum.

• @themasterfl, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gucarslan Birde elinizde kcc ye evrak talebi ile ilgili göndereceğim e-mail için hazır bir format varmı acaba? yardımcı olursanız çok memnun olurum.

[email protected]'a mail atacaksınız.
    ad-soyad
    case number
    doğum tarihi

ve kısaca ne istediğinizi belirtin yeterli.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k