[Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
-
@thisisrandom Sizin eksik evraktan kaynaklı. Herhangi bir sorun yok. Caec'ten durumunuzu sorguladığınızda belge için son tarih yazar. Konsolosluk sizi yönlendirmiş diye tahmin ediyorum.
Erasmusu kaç ay yaptınız. 12 ay altında polis raporu istemezlerdi. -
@orhanvegs
Case Status: Pending for missing documents
Website Updated: 5 October 2017
Special Notes: Update email was sent to the principal applicant on 27 September 2017.Şuan durum bu.
6 ay yaptım Erasmus'u. Ben de orda söyledim 12 ay biliyorum diye ama yine de istediler. -
@thisisrandom İyi sevindim :D Bir sorun yok gibi. Belgeniz gelir gelmez pasaport eksik evrak kağıdı ve polis raporunu gönderin. Eğer AP olsaydı "Process Pending" ve "Administrative process" yazardı.
Bu sene güvenlik açısından baya zorlamaya başlamışlar anlaşılan. -
@orhanvegs Sevindim derken? Aldım galiba GC'yi ^^. Çalışan kadına sorduğumda da ''everything is fine'' diye cevap vermişti bana. Finlandiya'dan gelmesi 2-3 haftayı bulacak gibi ama biraz endişe duyuyorum.
-
@thisisrandom Uzun süreli AP gibi gözükmüyor o yüzden sevindim.
-
@orhanvegs Umarım, bakalım kaç haftada elime ulaşacak. Durumu buraya hemen yazacağım, çok teşekkürler tekrardan.
-
@thisisrandom arada sirada bu durumla karsilasriyoruz. 12 ay kalmasaniz bile konsolosluk bazi ulkelerden ya da bazi kisilerden isteyebiliyor. Daha once de baskalarinin basina gelmisti, ama cok gorulen bir durum degil.
Boyle bir durumu onceden kestirebilmek cok mumkun degil, buna dosyanizi inceleyen konsolos karar veriyor.
-
@crazycells Herhangi bir sorun çıkmadı zaten, sadece bunu istediler. Finlandiya'dan gelmesine kaldı artık durum. Update yapacağım konu hakkında, belki ileride birilerinin yardımına dokunur.
Finlandiya polis raporu linki;
http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/en/index/oikeusrekisterikeskus/lomakkeet.html
A criminal records extract for foreign authorities
-
Ben erbili sadece iş bölümünde 33 gün diye belirttim. Adres bölümünde belirtmedim sıkıntı olur mu?
-
@thisisrandom ha pardon :) cok acik olmamis yazdigim sayin @thisisrandom :) ben zaten sizin icin yazmamistim son cumleyi, kusura bakmayin. Genelde boyle cumleler kullaninca mesaj kutum ve forum, ornek sorularla doluyor :) ben surada su kadar kaldim adli sicil kaydi isterler mi diye... Bu sorular gelmesin diye yazdim o aciklamayi yazdim :) cunku buna biz degil, konsolos karar verecek, 12 aydan kisa ise onceden almaniza gerek yok, ama eger konsolos isterse alirsiniz diyelim bu cumleleri okuyan herkese :)
Ayrica rica etsem Finlandiya deneyiminizi suraya aktarmaniz mumkun mu?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak -
@birol kisa ve gecici sureli oldugundan bir sorun olmayacaktir.
-
Selamlar,
5 Ekim tarihinde mülakatım vardı ne yazıkki ben de AP sürecine dahil oldum :(
Case Number: 2018EU2xxx
Ds-260 Submit: 06.05.2017
Sağlık Muayene: 09.09.2017
Mülakat Tarihi: 05.10.2017
Administrative Process: 05.10.2017 - devam ediyor
Vize Onay Tarihi: Bekleniyor
Pasaport Teslim Tarihi: Bekleniyor -
Eksik evrak yoktu, sadece DS-5535 formunu göndermem istendi. Statu kontrolü yaptığımda "need info" yazmakta.
-
@canyıldız neyden dolayi apye kaldın sence sebep ne olabilir ?
-
@canyıldız DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
DS-5535
DS-5535 Formunu online mı dolduruyorsunuz. Şimdiden bizde dolduralım olmadı
-
@canyıldız Yurt dışına giriş çıkış sayınız fazla mı acaba?
-
@birol hayir, DS260 gibi online doldurulup submit edilen bir form degil. Ilk post'a bakabilirsiniz. sayin orhanvegs aciklamis.
-
@canyıldız Öncelikle geçmiş olsun. En kısa sürede bitmesi dileğiyle. Geri dönüş yaptığınız için teşekkürler. Sizi tabloya ekledim.
Bir takım sorulara cevap verebilirseniz sevinirim.
Pasaportunuzu geri verdiler mi?
Daha önce yurt dışında yaşadınız mı? (abd dışında herhangi bir ülke)
Daha önce abd vizesi aldınız mı? Aldıysanız AP işlemine kalmış mıydınız?
Özel sektörde mi çalışıyorsunuz? Devlette mi?1 hafta içinde caec ve IV status checkte bilgileriniz güncellenir. O zaman durumunuzu sistemde görürsünüz.
-
@yekta neden dolayı AP kalındığı söylenmiyor. Olumlu olsa da olumsuz olsa da herhangi bir açıklama yapılmıyor. 4 - 5 yıl veriler toplanırsa ilerde daha sağlıklı tahminler yapılabilir. ( Resmi bir açıklama olmadığı sürece de tahmin olarak kalır) . Konsolosluk bile kendi yönergelerine rağmen bazen yönerge dışında farklı kararlar alabiliyor. O yüzden yönergelere göre hazırlıklarınız yapıp beklemek gerekiyor.
-
bu sene geçen senelere göre daha mı fazla AP ye kalma durumu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum