Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Arkadaşlar,

    Öncelikle bu süreçte herkeze başarılar diler ve işlerinin yolunda gitmesini temenni ederim.

    Benim eşim avrupa birliği vatandaşı ve 2018 talihlisi olarak çekilişi Türkiyede ikamet ederek kazandı. Kazandığını öğrenmesi üzerine 7 senelik beraberliğimizi 10.05.2017 tarihinde nikah yaparak resmileştirdik. Anlaşılacağı üzere hak kazandıktan sonra evlenmiş olduk. Eşim evrkalarını ülkesine giderek ingilizce çevirili olarak tamamladı ve tabiki benim soyadım olan pasaportunu da yenileyerek aldı. DS-260 formlarımız bunun üzerine 30 Haziran 2017 gibi teslim ettik.

    Sürece 26 Eylül 2017 tarihinde muayene işlemleri ile başladık. Sabah Unganlarda @orhanvegs ile karılaştık bize AP durumundan ve kısaca kendisinden bahsetti ve daha sonra buradan okuduk ki kendisi green card vizesini almış aslında kendisi ile çok fazla konuşmak isterdik ama sürecin her iki taraf için de olan heyecanı ve gerginliğinden bir daha görüşemedik kendisi de bizi görmedi :)) . Muayeneler sorunsuz bir şekilde 2 saatte tamamlandı ve 27 Eylül 2017 tarihinde bütün evraklarımızı sorunsuz bir şekilde kapalı zarf, aşı bilgileri formları ve CD'ler olarak teslim aldık. Ben iyi niyetim ve resmi kafa ile düşünerek çocukken kızamık ve su çiceği geçirdiğimi belgeleyemeyeciğimi düşünürek düzgün cevap veremedim ama karşı taraf ticari zihniyet ile bunu 4 aşı yaparak sonuçlandırdı. Sonuç olarak eşim 3 ben 4 adet aşılar olduk. Toplam 530 $ muayene ve ayrı olarak 234 $ (2 X 117 $) kan, idrar, rontgen için ödeme yaptık.

    Ankara' da ABD Büyükelçiliği ile aynı bölgede ikamet etmemiz sebebi ile rahat bir şekilde 3 Ekim 2017 tarihinde sabah 07.30 olan randevumuza 07.20 itibari ile vardık. Yaklaşık 15 kişilik bir sıra vardı (Türkiye klasiği sıranın sırası vardı, aslında herkezin saati belli), görevli sıraya seslenerek 07.30 randevusu olanlar sağa ayrılsın dedi ve otomatik olarak bir anda elçiliğin güvenli bölgesinde 4 üncü sıraya geçtik. Ben ve eşim aksi bir durumda hiç uğraşmamak için takım elbise giymeme rağmen kemer, saat,alyans takmadık. Aslında güvenlik kontrolünde çıkartıp sonra takabilirmişiz. İçeri girdik ve 204 sıra numarası ile işlemlerimize başladık. Yaklaşık 1 saat sonra evraklarımız teslim etmek üzere şu kağıt gıcırtılarına gıcık olan küt saçlı kumral kadının gişesine gittik. Evet beklenen oldu bizi de uyardı bir de acele ettirdi her nekadar moralimiz düşsede belli etmedik. Hatta bir ara sağlık zarflarını vermemize rağmen bize sağlık zarflarınız nerede diye stres bile yaptı. Sonra kendinde olduğunu ve hatta açmış olduğunu fark etti, tabiki bozuntuya vermedi. Hesap defterleri gişe görevlisinde olmasına (toplam 90.000 bin tl) rağmen eşime toplam ne kadar para gösterdiğimizi sordu. Sonra ne zaman evlendiğimiz sordu kazandıktan sonra olduğunu görünce bişey getirdiniz mi dedi ve tabiki biz aşırı hazırlıklı olarak yaklaşık 200-250 sayfa kanıt (1,5 senelik turkcell konuşma kayıdı, biletler ve biniş kartları, ortak banka hesap bilgileri, nüfus müdürlüğünden adres kayıt geçmişi, köpeğimizin mama sipariş faturaları, sosyal medya içerikleri, fotograflar, fatura, irasliye ve alınan hizmet fişleri, adımıza gelen ve birbirimize gönderdiğimiz mektuplar, eşim için almış olduğum hediyenin faturaları ve pasta sipariş formu) verdik. Sonra gişe görevlisi bir anda aynı şehir ve mahalleden olduğumuzu DS fromlarındaki adres kayıtlarından görünce bütün buzlar eridi hatta ufak çaplı bir muhabbet yaptık. Bütün evraklarımızın tam ve eksiksiz olduğunu söyledi ve mutlu bir şekilde gişeden ayrıldık.

    Saat 09.08 de ödeme gişesinde numarmız yandı ve kişi başı 330 $ olmak üzere toplam 660 $ ödeme yaptık. Saatini tam hatırlamıyorum fakat 09.35 civarında görüşme için numaramız yandı. Amerikalı minyon tatlı bir bayan bize ürkek sesi ile karşıladı. Görüşmeye doğrudan ingilizce başladı. Parmak izlerimizi aldı ve daha sonra sağ elimiz kaldırarak yemin ettirdi. Eşime mezun yılını, mesleğini ve çalışıp çalışmdığını sordu. Bana dönerek nerede çalıştığımı (Cevabımı pek umarsar faziyette değildi hemen eşime döndü çünkü yeri söyledikten sonra ünvanımı söylememi dinlemedi gibi) sordu. Amerika' da nereye gideceğimizi ve akraba arkadaşımız olup olmadığını sordu (yakın arkadaşlarımız var). Başka ülkede yaşayıp yaşamadığımızı sordu (ikimizde yaşamadık, eşim Türkiye hariç cevap verdi). Görüşme toplasan hepsi ortalama 5-6 dk sürdü. Orjinal evrakları ilişki kanıt dosyaları ile geri teslim etti ve ilişkiniz bundan daha iyi anlatılamazdı dedi. Tebrik ederek ve vizelerin onaylandığını söyleyerek bilgilendirici broşürleri verdi. 5-7 iş günü içerisinde pasaportlarınız belirttiğiniz postahaneye gelir dedi. Pasaportlarımız 5 Ekim 2017 sabah 10.30 da belirtilen ofise geldi ve biz 11.15 de teslim aldık. Problemsiz bir şekilde vizelerimiz ve açmadan teslim etmemiz gereken dokumanlar gönderinin içindeydi.

    Sonuç olarak duygularımızı paylaşmak gerekirse kulaktan dolma bilgiler ile değil yasal mevzuat ve kuralları okuyarak ve gerektiğinde Kentucky ile yazışarak evraklarımız ve kendimizi hazırladık ve hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadan sürecimizi başarı ile tamamladık. Şu an gideceğimizi eyaletin internetten bulduğumuz geçerli sürücü el kitabını çalışıyor ve test çözüyoruz. Aralık ayı içerisinde köpeğimiz ile beraber gitmeyi planlıyoruz.

    Umarım herşey gönlünüzce olur.
    Herkeze sevgiler ve saygılar,


  • @chipmunk yeni hayatınızda mutluluklar darısı bizim başımıza


  • @gözde hanım teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.


  • @igunci tebrik ederim hayırlı olsun 🙂


  • @eenuysal teşekkür ederiz.


  • @chipmunk DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    ka' da nereye gideceğimizi ve akraba arkadaşımız olup olmadığını sordu (yakın arkadaşlarımız var). Başka ülkede yaşayıp yaşamadığımızı sordu (ikimizde yaşamadık, eşim Türkiye hariç cevap verdi). Görüşme toplasan hepsi ortalama 5-6 dk sürdü. Orjinal evrakları ilişki kanıt dosyaları ile geri teslim etti ve ilişkiniz bundan daha iyi anlatılamazdı dedi. Tebrik ederek ve vizelerin onaylandığını söyleyerek bilgilendirici broşürleri verdi. 5-7 iş günü içerisinde pasaportlarınız belirttiğiniz postahaneye gelir dedi. Pasaportlarımız 5 Ekim 2017 sabah 10.30 da belirtilen ofise geldi ve biz 11.15 de teslim aldık. Problemsiz bir şekilde vizelerimiz ve açmadan teslim etmemiz gereken dokumanlar gönderinin içindeydi.

    Hayırlı olsun 🙂


  • @chipmunk Çok sevindim :). Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun 😃


  • @birol DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Hayırlı olsun 🙂

    Teşekkür ederiz.


  • @orhanvegs İki İzmir muhabbeti yapamadan muayeneye daldık. Neyse ben de çok sevindim, bundan sonraki hayatında başarılar dilerim.


  • @chipmunk Bir sonra ki İzmir buluşmasına bekleriz. İzmir'de veya yakın illerde olursam katılmayı düşünüyorum. Kısmet olmasa da Amerika da görüşme dileğiyle 🙂


  • @chipmunk evlilik olayının kanıtını mı istiyorlar gerçekten ? biz mayısta evlendik temmuzda ds260 formu yolladık . şimdi kanıt mı götürmemiz gerekiyor :(((

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yekta normalde gerekmiyor. Ama dosyaniza bakan konsolos isterse (yani dosyada supheli bir durum gorurse) ayrica gondermeniz gerekebilir.


  • @crazycells neler götürmeliyim dügün resimleri yeterli olur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yekta evet, dugun ve nikah'a ait fotograflar cogunlukla yeterli oluyor. Eger evlilik oncesi beraber cekilmis fotograflariniz varsa (iliskinin ne kadar koklu oldugunu gosterebilirseniz o kadar iyi olur) onlari da ekleyebilrisiniz.


  • @yekta bana sorarsan doğru olanı istendiğinde çıkartıp her sayfada 2 adet resim (bilgisayarda word te hazırlayabilrisin) olan alt kısımlarında tarih ve kısaca açıklaması olan ilişkinizin özellikle başladığı tarihten bu zamana özeti olacak 60-80 adetlik resimler vermenizde fayda var. Bir de şöyle düşün istedi vermedin daha sonra göndermen gerekecek vizeni sonra gönderecek ama elçilikten bütün herşeyi tam yapıp çıkmak ve iki gün sonra vizeli pasaportunu teslim almak var. Hazır zamanın varken hazırla ufak tefek bir şeyler ver.


  • @chipmunk word e resimleri koyun derken anlamadım hocam . resimleri renkli çıktısını mı alalım yani ? yoksa normal fotorafçının bize verdiği dügün resimlerini mi götürelim ?


  • Bana sorarsanız sonradan evlenmek zaten doğrudan şüpheli bir durum, çünkü ilk çekiliş müracaat bildiriminizde bekarsınız ve daha sonra evli bilgisi ile gidiyorsunuz. Akışa biraz resmi görevli olarak bakıp empati yapın. Ben bazı çiftlerin çapraz sorguya bile alındığını okudum. Siz niyetinizi gösterin bir şeyler hazırlayın onlar zaten anlayış gösterecektir. Tabiki hiç bir kanıt istenmediği durumlarınların olduğunuda okudum.


  • olmazsa düğün cdsinin bi kopyasını mülakat yapan görevliye vereyim


  • @yekta zaten size geri teslim edecekler. Bu sebeple nasıl götürdüğünüzün bir önemi yok. Bizim resimlerimizin hepsi dijital ortamda olduğu için word'e koyup çıktısını aldık. Sosyal medya hesabınızdan bazı ekran görüntülerini de kullanabilirsiniz. Siz yanınıza alın bol bol koyun bırakın onlar alsın yada almasın. Biz düğün bile yapmadık resmi nikah yaptık. Ailelerimiz bile katılmadı buna rağmen hiç bir şekilde neden düğün yapmadığımız ailelerimizin katılmadığı ve damatlık, gelinlik giymediğimiz sorgulanmadı.


  • @yekta bildiğim kadarı ile bunu güvenlik sebebi ile kabul etmeyeceklerdir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum