Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sir-altan dolaylı da olsa tum politik konular maalesef para birimimizi etkilyor. yukarıda yazan arkadaslar basliktan uzaklasmis lakin dedikleri gibi yasal olarak bu konuda ne Avrupa ne Amerika temiz, bunun sonucunda siyasiler kapisir , kendilerine cikar saglarlar. Kaliforniayada oldugu gibi tarih kitaplarina bu olayin girmesi sonuclari olur ama dava, tazminat olmaz bence. Ekonomi kısmına geri donersek, ruzgar ters esse ekonomi etkileniyor maalesef. Hukumet tarafindan gelecek ses miktarina gore dolar yon bulur. Hukumet yanlisi gazetecilerin ya da yorumcuların degil, hukumet tarafında yapilan soylemlerin ses perdesi onemli olacak.


  • Dplarda başkan biden ermeni soykırım açıklaması sonrası pazartesi sabah artış olabilir.


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @DustyBlue Yaklasiminiz da tamamen haklisiniz ancak yinede California da federal bir mahkemenin verebilecegi Turkiye aleyhinde bir karar (dayanagi ne olursa olsun), ileride cok buyuk isler acabilir. Her ne kadar Turkiye'ye direct bir yaptirimi olmasa da. Neden mi? Ornek Halkbank davasi. Dava NY da goruluyor ve Turkiye'yi oyle yada boyle etkileyecek. Zaten ABD de boyle davalar baslarsa, bunu Fransa izler, Almanya izler, baska baska ulkelerdeki Ermeniler bunu emin olun devam ettirirler.

    selam öncelikle halkbank davasının abd açısından bir dayanağı var. Abd kendi para birimi ile yolsuzluk yapıldığını iddia ediyor. fail state dediği iran ve kuzey kore gibi ülkeleri swift sisteminden dışlayabilmeside doların abd ye ait olması ile alakalı. bugün abd dolarının bankada olması durumunda hangi ülkede ne kadar dolar var abd hazinesi bilir. halkbank davasında üzülerek söylüyorum teorik olarak abd haklı.
    çünkü abd irana ambargo koyup türkiyeyi satılan petrol parasını halkbankta tut irana verme iran o parayla senden gıda ilaç eşya vs alsın ve halkbanktan doğrudan sana ödesin diye anlaşıyor. türkiyede tamam diyor. sonra iran o parayı sanki türkiyeden irana altın ihracaatı varmış gibi dolanbaçlı yollarla ülkesine almak istiyor rıza zarrap tam olarak bu işi çevirdiği için tutuklandı. ve akp nin yaptıoğı şeyin adı türkiyeye ihanet irana hizmetçilikten başka bir şey değil. o para halkbankta dursaydı iran istemese bile türkiyeden gıda beyaz eşya tarım ürünü sanayi ürünü almak zorundaydı kendi ülkesinin sanayiciine böyle kazık nasıl atılır?

    diğer konu ise abd nin karar veremeyeceği bir mevzu. birincisi bir abd mahkemesi kongrenin bu soykırımdır iddiasına e kongre böyle demiş başkanda onaylamış al sana soykırım diyemez. çünkü olayın olduğunu söyledikleri dönem soykırım denilen olayın tanımının yapılmasından 30 küsür yıl önce vuku bulmuş. ve kanunlar geriye yürüyemez. ikincisi osmanlı hükümetide devletide yok kendisinden sonra kurulan yeni devletin yöneticilerinin içinde ittihat ve terrrakici kimse yok osmanlı ile türk hükümeti arasında bağ yok kısaca. üçüncüsü abd mahkemesi hukuka göre karar verir ve genel hatları roma hukukuna dayanır tıpkı batı daki her devlet gibi tıpkı türkiye gibi o kanunlara göre böyle bir karar yetkisi yok. bence boşuna endişeleniyorsunuz.

    tazminatı zaten denediler


  • Soykirim dedi .. borsalarin acilmasi ile dolari ongorebilmek zor olsa gerek..



  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    iyi oldu ben şaşırmıyorum siz de şaşırmayın sonuçta eldeki malzeme bu;

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Olen ingilizkrali philipin babasi da yunan isgal kuvvetinde komutan. Gecen oglu karisiyla yunanistanda kurulus gununu kutladi.


  • Yalniz su haber de Pazartesi kurlar uzerinde etki yaratabilir: AB komisyonu oylama sonucu yayinlanan raporda Turkiye ile adaylik surecinin askiya alinmasini gundeme aldi.


  • Kıyafete döndük iyice her yıl askıya alıp yeniden başlatıyorlar üyelik sürecini. Bu tür şeyler normal geliyor artık 😃

    AB'ye giremesek bile AB yolunda atılan her adım ülkemiz için en iyisini teşkil ediyor.


  • @Calibraturbo, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Olen ingilizkrali philipin babasi da yunan isgal kuvvetinde komutan. Gecen oglu karisiyla yunanistanda kurulus gununu kutladi.

    yunanistan kralının bavyeralı bir alman olması aşırı ilginç zaten yunan bayrağındaki mavi beyaz bavyera bayrağına atıftır aynı bmw nin logosundaki mavi ve beyazın bavyeraya atfı gibi.

    avrupa birliği ve abd nin hatta körfezdekilerin bu kadar türkiyeden nefret etme sebepleri kendi yarattıkları canavarın kontrollerindne çıkmasıylada alakalı. aynı erdoğan türkiyedeki laikleri cumhuriytçileri atatürkçüleri hızarda biçer gibi ortadan kaldırırken helal olsun daha da acımasız ol diyenler şimdi erdoğana söz dinlemiyor diye sallıyorlar. bu bana hitleri hatırlatıyor. o dönemin ingilteresi de hitler yoldan ufak ufak çıkmaya başladığında belki durulur diye hitler ne isterse ypmışlardı işgallere ses etmemişlerdi. şimdi avrupa kendi yarattığı canavarı bahane edip türkiyeye yükleniyor dolar 15 olsa n eolacak ölümüne erdoğan diyen beynini tedavülden kaldırmış milyonlar var türkiyede. adam aç ama lafta değil cidden 4 kişilik aile 3bin lira ile geçinmeye çalışıyor yani cidden aç erdoğanın karısı 500 bin liralık hermes çanta takıyor edoğan 2500 liralık çay iç.iyor diyorsun seninle kavga ediyor ne var hak ediyor onlar diye :))

    o nedenle dolar çıldırsın fakirin umurunda mı


  • Erdogan bugun kendisi cok yuksek perdeden ses ciikarmadi. Pazartesi piyasalar az yukselir sonra iner. Sıkıntı su ki, herkes Erdogan ne der diye bakiyor ; danismanlari eski mv leri, hukumet yanlisi gazteciler dahil. Tek adam rejimi denildiginde kimse kizmasin sonra.


  • Dis siyasette isler giderek karisiyir. Son olanlar biraz ustune dusunup arastirinca bazi seyler netlesiyor. Son zamanlarda Yunanistan in bitinin kanlanmasi ve Akdenizde pasifize olmamiz konusunda asagidaki konusma benim adima aydinlatici oldu.

  • ⭐⭐

    ....turk lirasi 1970 lerin sonlarinda deger kaybetmeye basladi,2000 yilina kadar gitti,sonra nasil olduysa kendim hala anlamiyorum sifirlar atildi.piyasadaki paramizin toplami kadar devletin hazinesinde altin olmasi lazimdir,altin az ve piyasaya surulen kagit paralar cogalirsa paranin degeri olmaz..


  • @sir-altan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    ....turk lirasi 1970 lerin sonlarinda deger kaybetmeye basladi,2000 yilina kadar gitti,sonra nasil olduysa kendim hala anlamiyorum sifirlar atildi.piyasadaki paramizin toplami kadar devletin hazinesinde altin olmasi lazimdir,altin az ve piyasaya surulen kagit paralar cogalirsa paranin degeri olmaz..

    Bretton woods anlaşması 1971 de bitti abd o anlaşmayı iptal etti paran kadar altın devri biteli 50 sene oldu.


  • @DustyBlue, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    1915 yılında türkiye cumhuriyeti yoktu, osmanlı saltanatı ve rejimi ortadan kaldırıldı. 1923 yılında ise ermenilerin soykırımdan doğrudan sorumlu tuttukları herkes ermeniler tarafından zaten öldürülmüştü, yeni türk hükümetinde atatürkün bizzat istediği şey neydi ittihat ve terraki cemiyetindne kimseyi istemiyorum. Atatürkün ileri görüşlülüğü ve dersiniz bilmiyorum ama bilerek ya da bilmeyerek osmanlı kalıntısı kimseyi yönetimine sokmamış. yeni kurulan cumhuriyeti neyle suçlayacaklar? ermeniler davlarını osmanlıya açsınlar, ha derseniz ki olur mu türkiye osmanlının mişrasçısı orada da şöyle bir durum var lozan anlaşmasında osmanlının borçları osmanlıdan ayrılan bütün devletlere paylaştırıldı yani borçlarada ortak edildiler. mirasçısı sadece biz değiliz.

    türkiyeyi sorumlu tutamazlar yaşayarak göreceğiz bu kararın hukuki bir dayanak olması imkansız kere imkansız.

    Biden'in aciklamasi sirf Turkiye'yi ajite etmek icin yazilmis gibi. Aciklama da Istanbul'a Konstantinapol diyor. Bizim "soykirim" sozcugu kadar hassas oldugumuz diger konu da Istanbul'a israrla Konstantinapol denmesidir. Bunu bilmemeleri mumkun degil. Iliskileri koparmak istedikleri cok belli. Tarihsel gerceklik umurlarinda bile degil. Soykirim kararlari siyasi kararlardir. Ermeniler iddialarini bilimsel olarak tarihi bilgi ve belgelerle destekleyememektedir. Eger oyle olsaydi inanin simdiye dek Turkiye'nin davetini kabul edip uluslararasi bir mahkemede yuzlesirlerdi ama yapmiyorlar. Malta mahkemeleri, Ingiliz kraliyet bassavciligi tarafindan 1. Dunya savasinin hemen ertesinde Ermeni soykirim iddialarini arastirmak icin kurulmus, o donemin belgeleriyle ve 114 kisiyi sorgulayan uluslararasi bir mahkemedir ve bu mahkeme soykirimin kanitlanmasi mumkun degildir diye karar vermistir. Ermenilerin iddialari sadece buyuklerinden duyduklari sozlu hikayelerden, az biraz da o donem Dogu Anadolu'da gorev yapan yabanci konsolosluk calisanlari ve misyonerlerin gunluklerinden ibaretdir.

    Bu soykirim iddialariyla ne zaman alevlense, bizde birileri cikip Ermenilerin tazminat ve toprak talebi olacagindan bahseder. Bu dogrudur ama sanki bizim soykirim iddialarina karsi mucadelemiz toprak ve para kaybetme korkusundanmis gibi bir anlam cikiyor ortaya. Oysa bizim bu konuda ki mucadelemiz hicbir zaman ahlaki zeminden kaymamali. Toprak ve tazminat sozunu bile etmeden soykirim iddialari elimizin tersiyle itmeliyiz. Her daim dik durmaliyiz. Bu, katil/soykirimci yaftasini ulusumuzun gelecek nesillerimizin boynuna asilmasina izin vermemeliyiz.

    Evet, toprak talepleri oldugu dogrudur. Daha once yazdigim gibi Turkiye'nin dogusu onlara gore Turklerin degil, Kurt ve Ermenilerindir. Sevr'de plandiklari gibi Kurt, Ermeni ve Pontus devletleri kurulamayinca, ABD senatosu, senato binasi onunde ki Ermeni gosterilerini bahane gostererek Dogu sinirlarimizi tanima karari almamisti. Bugune kadar da tanimadi. Soykirim karari alan devletlere bir bakin, diplomatlarimizin Asala tarafindan sehit edildigi ulkelerle karsilastirin. Ayni ulkeler. PKK'ya destek verenler de ayni ulkeler.

    Turkiyemiz, bereketli topraklarin ve guzel insanlarin ulkesi. Onun kiymetini bilelim.


  • Doğuya yatırım yapılmıyor diye ağlayanlar , öğretmen atandığında daha ilkokul öğretmenlerini şehit eden, ambulans tarayan, ev, okul yapmak için oraya çalışmaya giden inşaat işçilerini öldüren, iş makinelerini gasp edenler.

    Çok barışçıl insanlar, çok medeniler fakat ne hikmetse bir Türkiye vatandaşı Ermenistan'a gidemiyor. Neden? Ermenistan vatandaşları kolayca oturum izni alabilirken, Ermeni diasporasının en fazla olduğu ülkelerden biri Türkiye iken, neden Ermenistan'da tek bir Türk bile yaşamıyor? Ermenistan'ın kurulduğu günden bugüne yaptığı tek şey ağlamak. Üstlerindeki eziklik psikolojisini bir türlü atamıyorlar. Şöyle çevrenize bir çıkın, Ermenistan diyince insanların aklına ne geliyor? Soykırımdan başka bir şey değil. Tarihleri sadece belgelerle bile desteklenemeyen bir olayı dünyaya kabul ettirmeye çalışmaktan, gündeme getirmekten ibaret.

    Biden'in konuşması bana kalırsa beklediğimden gayet de ılımlıydı. Konuşmasında Türkler yerine "Osmanlı" ifadesini kullandı. Twitter'da da buna tepki gösteren birçok ermeni var. Seçim vaatlerinden biriydi zaten. Ne yapalim önümüze bakacağız artık.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @DustyBlue senin abi ben alninin catindan operim aynen guzel abim.on yil once ergenekon diye bogururlerken hergun avrupa birligiyle guido westervelle ile kanki gibi konusyp feedback veriyordu bizimkiler.yunanli adasinda alem yaparken iyiki erdoan var yoksa sikinti icindeydik diyebiliyor.sl


  • $1 = 8.44 TL


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    $1 = 8.44 TL

    "hayaldi gerçek oldu"


  • ula GC çıkarsa hesapta parada gösterecek halimiz kalmadı 😞


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum