Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.5k 202

• ⭐⭐

Olen ingilizkrali philipin babasi da yunan isgal kuvvetinde komutan. Gecen oglu karisiyla yunanistanda kurulus gununu kutladi.

• Yalniz su haber de Pazartesi kurlar uzerinde etki yaratabilir: AB komisyonu oylama sonucu yayinlanan raporda Turkiye ile adaylik surecinin askiya alinmasini gundeme aldi.

https://www.google.com/amp/s/www.dailysabah.com/politics/eu-affairs/turkeys-accession-talks-might-be-suspended-eu-lawmakers/amp

• Kıyafete döndük iyice her yıl askıya alıp yeniden başlatıyorlar üyelik sürecini. Bu tür şeyler normal geliyor artık :grinning_face_with_big_eyes:

AB'ye giremesek bile AB yolunda atılan her adım ülkemiz için en iyisini teşkil ediyor.

• @Calibraturbo, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Olen ingilizkrali philipin babasi da yunan isgal kuvvetinde komutan. Gecen oglu karisiyla yunanistanda kurulus gununu kutladi.

yunanistan kralının bavyeralı bir alman olması aşırı ilginç zaten yunan bayrağındaki mavi beyaz bavyera bayrağına atıftır aynı bmw nin logosundaki mavi ve beyazın bavyeraya atfı gibi.

avrupa birliği ve abd nin hatta körfezdekilerin bu kadar türkiyeden nefret etme sebepleri kendi yarattıkları canavarın kontrollerindne çıkmasıylada alakalı. aynı erdoğan türkiyedeki laikleri cumhuriytçileri atatürkçüleri hızarda biçer gibi ortadan kaldırırken helal olsun daha da acımasız ol diyenler şimdi erdoğana söz dinlemiyor diye sallıyorlar. bu bana hitleri hatırlatıyor. o dönemin ingilteresi de hitler yoldan ufak ufak çıkmaya başladığında belki durulur diye hitler ne isterse ypmışlardı işgallere ses etmemişlerdi. şimdi avrupa kendi yarattığı canavarı bahane edip türkiyeye yükleniyor dolar 15 olsa n eolacak ölümüne erdoğan diyen beynini tedavülden kaldırmış milyonlar var türkiyede. adam aç ama lafta değil cidden 4 kişilik aile 3bin lira ile geçinmeye çalışıyor yani cidden aç erdoğanın karısı 500 bin liralık hermes çanta takıyor edoğan 2500 liralık çay iç.iyor diyorsun seninle kavga ediyor ne var hak ediyor onlar diye :))

o nedenle dolar çıldırsın fakirin umurunda mı

• Erdogan bugun kendisi cok yuksek perdeden ses ciikarmadi. Pazartesi piyasalar az yukselir sonra iner. Sıkıntı su ki, herkes Erdogan ne der diye bakiyor ; danismanlari eski mv leri, hukumet yanlisi gazteciler dahil. Tek adam rejimi denildiginde kimse kizmasin sonra.

• Dis siyasette isler giderek karisiyir. Son olanlar biraz ustune dusunup arastirinca bazi seyler netlesiyor. Son zamanlarda Yunanistan in bitinin kanlanmasi ve Akdenizde pasifize olmamiz konusunda asagidaki konusma benim adima aydinlatici oldu.
    https://youtu.be/OuRMVWp6hNc

• ....turk lirasi 1970 lerin sonlarinda deger kaybetmeye basladi,2000 yilina kadar gitti,sonra nasil olduysa kendim hala anlamiyorum sifirlar atildi.piyasadaki paramizin toplami kadar devletin hazinesinde altin olmasi lazimdir,altin az ve piyasaya surulen kagit paralar cogalirsa paranin degeri olmaz..

• @sir-altan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

....turk lirasi 1970 lerin sonlarinda deger kaybetmeye basladi,2000 yilina kadar gitti,sonra nasil olduysa kendim hala anlamiyorum sifirlar atildi.piyasadaki paramizin toplami kadar devletin hazinesinde altin olmasi lazimdir,altin az ve piyasaya surulen kagit paralar cogalirsa paranin degeri olmaz..

Bretton woods anlaşması 1971 de bitti abd o anlaşmayı iptal etti paran kadar altın devri biteli 50 sene oldu.

• @DustyBlue, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

1915 yılında türkiye cumhuriyeti yoktu, osmanlı saltanatı ve rejimi ortadan kaldırıldı. 1923 yılında ise ermenilerin soykırımdan doğrudan sorumlu tuttukları herkes ermeniler tarafından zaten öldürülmüştü, yeni türk hükümetinde atatürkün bizzat istediği şey neydi ittihat ve terraki cemiyetindne kimseyi istemiyorum. Atatürkün ileri görüşlülüğü ve dersiniz bilmiyorum ama bilerek ya da bilmeyerek osmanlı kalıntısı kimseyi yönetimine sokmamış. yeni kurulan cumhuriyeti neyle suçlayacaklar? ermeniler davlarını osmanlıya açsınlar, ha derseniz ki olur mu türkiye osmanlının mişrasçısı orada da şöyle bir durum var lozan anlaşmasında osmanlının borçları osmanlıdan ayrılan bütün devletlere paylaştırıldı yani borçlarada ortak edildiler. mirasçısı sadece biz değiliz.

türkiyeyi sorumlu tutamazlar yaşayarak göreceğiz bu kararın hukuki bir dayanak olması imkansız kere imkansız.

Biden'in aciklamasi sirf Turkiye'yi ajite etmek icin yazilmis gibi. Aciklama da Istanbul'a Konstantinapol diyor. Bizim "soykirim" sozcugu kadar hassas oldugumuz diger konu da Istanbul'a israrla Konstantinapol denmesidir. Bunu bilmemeleri mumkun degil. Iliskileri koparmak istedikleri cok belli. Tarihsel gerceklik umurlarinda bile degil. Soykirim kararlari siyasi kararlardir. Ermeniler iddialarini bilimsel olarak tarihi bilgi ve belgelerle destekleyememektedir. Eger oyle olsaydi inanin simdiye dek Turkiye'nin davetini kabul edip uluslararasi bir mahkemede yuzlesirlerdi ama yapmiyorlar. Malta mahkemeleri, Ingiliz kraliyet bassavciligi tarafindan 1. Dunya savasinin hemen ertesinde Ermeni soykirim iddialarini arastirmak icin kurulmus, o donemin belgeleriyle ve 114 kisiyi sorgulayan uluslararasi bir mahkemedir ve bu mahkeme soykirimin kanitlanmasi mumkun degildir diye karar vermistir. Ermenilerin iddialari sadece buyuklerinden duyduklari sozlu hikayelerden, az biraz da o donem Dogu Anadolu'da gorev yapan yabanci konsolosluk calisanlari ve misyonerlerin gunluklerinden ibaretdir.

Bu soykirim iddialariyla ne zaman alevlense, bizde birileri cikip Ermenilerin tazminat ve toprak talebi olacagindan bahseder. Bu dogrudur ama sanki bizim soykirim iddialarina karsi mucadelemiz toprak ve para kaybetme korkusundanmis gibi bir anlam cikiyor ortaya. Oysa bizim bu konuda ki mucadelemiz hicbir zaman ahlaki zeminden kaymamali. Toprak ve tazminat sozunu bile etmeden soykirim iddialari elimizin tersiyle itmeliyiz. Her daim dik durmaliyiz. Bu, katil/soykirimci yaftasini ulusumuzun gelecek nesillerimizin boynuna asilmasina izin vermemeliyiz.

Evet, toprak talepleri oldugu dogrudur. Daha once yazdigim gibi Turkiye'nin dogusu onlara gore Turklerin degil, Kurt ve Ermenilerindir. Sevr'de plandiklari gibi Kurt, Ermeni ve Pontus devletleri kurulamayinca, ABD senatosu, senato binasi onunde ki Ermeni gosterilerini bahane gostererek Dogu sinirlarimizi tanima karari almamisti. Bugune kadar da tanimadi. Soykirim karari alan devletlere bir bakin, diplomatlarimizin Asala tarafindan sehit edildigi ulkelerle karsilastirin. Ayni ulkeler. PKK'ya destek verenler de ayni ulkeler.

Turkiyemiz, bereketli topraklarin ve guzel insanlarin ulkesi. Onun kiymetini bilelim.

• Doğuya yatırım yapılmıyor diye ağlayanlar , öğretmen atandığında daha ilkokul öğretmenlerini şehit eden, ambulans tarayan, ev, okul yapmak için oraya çalışmaya giden inşaat işçilerini öldüren, iş makinelerini gasp edenler.

Çok barışçıl insanlar, çok medeniler fakat ne hikmetse bir Türkiye vatandaşı Ermenistan'a gidemiyor. Neden? Ermenistan vatandaşları kolayca oturum izni alabilirken, Ermeni diasporasının en fazla olduğu ülkelerden biri Türkiye iken, neden Ermenistan'da tek bir Türk bile yaşamıyor? Ermenistan'ın kurulduğu günden bugüne yaptığı tek şey ağlamak. Üstlerindeki eziklik psikolojisini bir türlü atamıyorlar. Şöyle çevrenize bir çıkın, Ermenistan diyince insanların aklına ne geliyor? Soykırımdan başka bir şey değil. Tarihleri sadece belgelerle bile desteklenemeyen bir olayı dünyaya kabul ettirmeye çalışmaktan, gündeme getirmekten ibaret.

Biden'in konuşması bana kalırsa beklediğimden gayet de ılımlıydı. Konuşmasında Türkler yerine "Osmanlı" ifadesini kullandı. Twitter'da da buna tepki gösteren birçok ermeni var. Seçim vaatlerinden biriydi zaten. Ne yapalim önümüze bakacağız artık.

• ⭐⭐

@DustyBlue senin abi ben alninin catindan operim aynen guzel abim.on yil once ergenekon diye bogururlerken hergun avrupa birligiyle guido westervelle ile kanki gibi konusyp feedback veriyordu bizimkiler.yunanli adasinda alem yaparken iyiki erdoan var yoksa sikinti icindeydik diyebiliyor.sl

• $1 = 8.44 TL

• @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

$1 = 8.44 TL

"hayaldi gerçek oldu"

• ula GC çıkarsa hesapta parada gösterecek halimiz kalmadı =(

• @SparoX, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

ula GC çıkarsa hesapta parada gösterecek halimiz kalmadı =(

aynen yıllarca kart cıksın diye bekle . kesin bu sene cıkar simdi :D

• @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

$1 = 8.44 TL

"hayaldi gerçek oldu"

Yaparsa....

• Az kaldı çıkacak 🗽 Sonra dolar peşinde koşmaca yakalarsam 💰💸💵

• erdoğan başkan seçilmeden önce "verin bu kardeşinize başkanlığı yetkiyi görün faizle dolarla nasıl mücadele edilir" dediğinde dolar 5 lira değildi sanırım. hamdolsun ülkenin anasını belledi sucuk muhasebecisi erdoğan 8.50 olmuş dolar ekonomi süper diyor herif. aile bakanı kızı sümeyyeye, üniversiteye atanan rektör oğlu bilala teşekkür ediyor ülke ailesinin çiftliğine döndü. hep derdim yahu bu ülkesine diktatör tebelleş olan halklar nasıl ayaklanmıyor diye, memleketçe paralize olmuşuz koca bir neslin hayatını söndürdü cahil herif.

• Eylülde Work and travele başvuracağım. Sizce o zamana kadar doların düşme ihtimali var mı? Aksi halde çok zorlanacağız.

Benzer Başlıklar

• AMERİKADA TATİL ÖNERİLERİ

Gündem ve Sohbet
    14
    1 Oy
    14 İleti
    859 Bakış
    ATS16A
    @MySea Yolunuz UT, Moab’a düşerse keyifli bir otel olan The Gonzo Inn tavsiye ederim. Sahibi/işletmecisi Türk bir arkadaşımız ve Türk misafirperverliğini yansıtacaktır. Reklam değil, sadece bir tavsiye 😌
  • Kitap Tavsiyeleri

Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
  • Sosyal Yardımlar ve Yardımlaşma

Sabitlendi Gündem ve Sohbet
    5
    4 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Erhan ArkanE
    Merhaba Amerika'da çocuk yardımı var mı? Var ise hangi eyaletlerde ve şarta bağlı mı?
  • 23 Nisan Kutlu Olsun

Gündem ve Sohbet
    11
    8 Oy
    11 İleti
    639 Bakış
    SerappS
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimiz çocuklarımızda, emanetimiz emin ellerde. Bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. [image: 1776932711781-img_3500-resized.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k