Dolar Çıldırdı
-
....turk lirasi 1970 lerin sonlarinda deger kaybetmeye basladi,2000 yilina kadar gitti,sonra nasil olduysa kendim hala anlamiyorum sifirlar atildi.piyasadaki paramizin toplami kadar devletin hazinesinde altin olmasi lazimdir,altin az ve piyasaya surulen kagit paralar cogalirsa paranin degeri olmaz..
-
@sir-altan, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
....turk lirasi 1970 lerin sonlarinda deger kaybetmeye basladi,2000 yilina kadar gitti,sonra nasil olduysa kendim hala anlamiyorum sifirlar atildi.piyasadaki paramizin toplami kadar devletin hazinesinde altin olmasi lazimdir,altin az ve piyasaya surulen kagit paralar cogalirsa paranin degeri olmaz..
Bretton woods anlaşması 1971 de bitti abd o anlaşmayı iptal etti paran kadar altın devri biteli 50 sene oldu.
-
@DustyBlue, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
1915 yılında türkiye cumhuriyeti yoktu, osmanlı saltanatı ve rejimi ortadan kaldırıldı. 1923 yılında ise ermenilerin soykırımdan doğrudan sorumlu tuttukları herkes ermeniler tarafından zaten öldürülmüştü, yeni türk hükümetinde atatürkün bizzat istediği şey neydi ittihat ve terraki cemiyetindne kimseyi istemiyorum. Atatürkün ileri görüşlülüğü ve dersiniz bilmiyorum ama bilerek ya da bilmeyerek osmanlı kalıntısı kimseyi yönetimine sokmamış. yeni kurulan cumhuriyeti neyle suçlayacaklar? ermeniler davlarını osmanlıya açsınlar, ha derseniz ki olur mu türkiye osmanlının mişrasçısı orada da şöyle bir durum var lozan anlaşmasında osmanlının borçları osmanlıdan ayrılan bütün devletlere paylaştırıldı yani borçlarada ortak edildiler. mirasçısı sadece biz değiliz.
türkiyeyi sorumlu tutamazlar yaşayarak göreceğiz bu kararın hukuki bir dayanak olması imkansız kere imkansız.
Biden'in aciklamasi sirf Turkiye'yi ajite etmek icin yazilmis gibi. Aciklama da Istanbul'a Konstantinapol diyor. Bizim "soykirim" sozcugu kadar hassas oldugumuz diger konu da Istanbul'a israrla Konstantinapol denmesidir. Bunu bilmemeleri mumkun degil. Iliskileri koparmak istedikleri cok belli. Tarihsel gerceklik umurlarinda bile degil. Soykirim kararlari siyasi kararlardir. Ermeniler iddialarini bilimsel olarak tarihi bilgi ve belgelerle destekleyememektedir. Eger oyle olsaydi inanin simdiye dek Turkiye'nin davetini kabul edip uluslararasi bir mahkemede yuzlesirlerdi ama yapmiyorlar. Malta mahkemeleri, Ingiliz kraliyet bassavciligi tarafindan 1. Dunya savasinin hemen ertesinde Ermeni soykirim iddialarini arastirmak icin kurulmus, o donemin belgeleriyle ve 114 kisiyi sorgulayan uluslararasi bir mahkemedir ve bu mahkeme soykirimin kanitlanmasi mumkun degildir diye karar vermistir. Ermenilerin iddialari sadece buyuklerinden duyduklari sozlu hikayelerden, az biraz da o donem Dogu Anadolu'da gorev yapan yabanci konsolosluk calisanlari ve misyonerlerin gunluklerinden ibaretdir.
Bu soykirim iddialariyla ne zaman alevlense, bizde birileri cikip Ermenilerin tazminat ve toprak talebi olacagindan bahseder. Bu dogrudur ama sanki bizim soykirim iddialarina karsi mucadelemiz toprak ve para kaybetme korkusundanmis gibi bir anlam cikiyor ortaya. Oysa bizim bu konuda ki mucadelemiz hicbir zaman ahlaki zeminden kaymamali. Toprak ve tazminat sozunu bile etmeden soykirim iddialari elimizin tersiyle itmeliyiz. Her daim dik durmaliyiz. Bu, katil/soykirimci yaftasini ulusumuzun gelecek nesillerimizin boynuna asilmasina izin vermemeliyiz.
Evet, toprak talepleri oldugu dogrudur. Daha once yazdigim gibi Turkiye'nin dogusu onlara gore Turklerin degil, Kurt ve Ermenilerindir. Sevr'de plandiklari gibi Kurt, Ermeni ve Pontus devletleri kurulamayinca, ABD senatosu, senato binasi onunde ki Ermeni gosterilerini bahane gostererek Dogu sinirlarimizi tanima karari almamisti. Bugune kadar da tanimadi. Soykirim karari alan devletlere bir bakin, diplomatlarimizin Asala tarafindan sehit edildigi ulkelerle karsilastirin. Ayni ulkeler. PKK'ya destek verenler de ayni ulkeler.
Turkiyemiz, bereketli topraklarin ve guzel insanlarin ulkesi. Onun kiymetini bilelim.
-
Doğuya yatırım yapılmıyor diye ağlayanlar , öğretmen atandığında daha ilkokul öğretmenlerini şehit eden, ambulans tarayan, ev, okul yapmak için oraya çalışmaya giden inşaat işçilerini öldüren, iş makinelerini gasp edenler.
Çok barışçıl insanlar, çok medeniler fakat ne hikmetse bir Türkiye vatandaşı Ermenistan'a gidemiyor. Neden? Ermenistan vatandaşları kolayca oturum izni alabilirken, Ermeni diasporasının en fazla olduğu ülkelerden biri Türkiye iken, neden Ermenistan'da tek bir Türk bile yaşamıyor? Ermenistan'ın kurulduğu günden bugüne yaptığı tek şey ağlamak. Üstlerindeki eziklik psikolojisini bir türlü atamıyorlar. Şöyle çevrenize bir çıkın, Ermenistan diyince insanların aklına ne geliyor? Soykırımdan başka bir şey değil. Tarihleri sadece belgelerle bile desteklenemeyen bir olayı dünyaya kabul ettirmeye çalışmaktan, gündeme getirmekten ibaret.
Biden'in konuşması bana kalırsa beklediğimden gayet de ılımlıydı. Konuşmasında Türkler yerine "Osmanlı" ifadesini kullandı. Twitter'da da buna tepki gösteren birçok ermeni var. Seçim vaatlerinden biriydi zaten. Ne yapalim önümüze bakacağız artık.
-
@DustyBlue senin abi ben alninin catindan operim aynen guzel abim.on yil once ergenekon diye bogururlerken hergun avrupa birligiyle guido westervelle ile kanki gibi konusyp feedback veriyordu bizimkiler.yunanli adasinda alem yaparken iyiki erdoan var yoksa sikinti icindeydik diyebiliyor.sl
-
$1 = 8.44 TL
-
-
ula GC çıkarsa hesapta parada gösterecek halimiz kalmadı =(
-
@SparoX, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
ula GC çıkarsa hesapta parada gösterecek halimiz kalmadı =(
aynen yıllarca kart cıksın diye bekle . kesin bu sene cıkar simdi :D
-
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
$1 = 8.44 TL
"hayaldi gerçek oldu"
Yaparsa....
-
Az kaldı çıkacak 🗽 Sonra dolar peşinde koşmaca yakalarsam 💰💸💵
-
erdoğan başkan seçilmeden önce "verin bu kardeşinize başkanlığı yetkiyi görün faizle dolarla nasıl mücadele edilir" dediğinde dolar 5 lira değildi sanırım. hamdolsun ülkenin anasını belledi sucuk muhasebecisi erdoğan 8.50 olmuş dolar ekonomi süper diyor herif. aile bakanı kızı sümeyyeye, üniversiteye atanan rektör oğlu bilala teşekkür ediyor ülke ailesinin çiftliğine döndü. hep derdim yahu bu ülkesine diktatör tebelleş olan halklar nasıl ayaklanmıyor diye, memleketçe paralize olmuşuz koca bir neslin hayatını söndürdü cahil herif.
-
Eylülde Work and travele başvuracağım. Sizce o zamana kadar doların düşme ihtimali var mı? Aksi halde çok zorlanacağız.
-
@tugba_nyc_love Üretim zaten yok döviz bozdurarak doları düşürmeye çalışıyorlardı artık elde bozduracak döviz de kalmadığı için şahsen ben bundan sonra doların kontrolünün tamamen kaybedildiğini düşünüyorum.
-
@tugba_nyc_love, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Eylülde Work and travele başvuracağım. Sizce o zamana kadar doların düşme ihtimali var mı? Aksi halde çok zorlanacağız.
turizm dışında doların düşme şansı yok.
-
@DustyBlue Turizm olsa bile dovizin atesini sondurmeye yetmez. Mesele, TL nin surekli deger kaybetmesi. Ben artik kontrollerinden tamamen ciktigini dusunuyorum.
-
.dolar hic bir zaman dusmez,turk lirasi bir asagi iki yukari bir muddet steady kalir,ondan sonra yine bas asagi gider.2019 yilinda turkiyede tatildeydim usa dolari 6 lira filandi,bir iki gun icinde 5,50 ve altina indi,aradan iki yil gecmek uzere simdi turk lirasinin haline bakin.turk ekonomisinde buyk canlanmalar olursa belki turk lirasi yabanci kurlar karsisinda deger kazanir.,yurt disina gitmek isteyenler firsat buldukca dolar almalilar aman sonra alirim denirse cok gec kalinir.turkiyede turk param vardi zaman zaman dolara ceviriyordum,bir gecede turk lirasi %50 deger kaybetti,benim zararimda korkunc oldu,akillandik ama biraz gec oldu.
-
@sir-altan sürekli olarak buradan yatırım tavsiyesi olmadan Amerika planları olanlar için kendi nezlimde tavsiyeler vermeye çalışıyorum
Geçen mayıs ayında MB bankasının son kalan rezervinden 20 milyar dolar harcanarak kur 3 ay boyunca 6.85 bandında tutulmuştu 1.5 ay önce ki 7.45 - 7.50 seviyeleri son çıkıştı artık karanlık bir tüneldeyiz burdan geriye geleceğini söylemek, beklemek, umut etmek kendinizi kandırmak olur ki ekonomistlerin beklentisi 8.58 seviyesi geçilir ise kurun dip seviyesi 8.33 bandı olacak bunun yanında bu hafta sonu aylık kapanış gelecek Mart ayı aylık kapanış tüm müdahalelere rağmen 8.05 civarında olmuştu 8 üstünde kalması yeni atakların habercisi öngörüsüydü bu saatten sonra ne yapılır diyecek olanlara 8 Mayıs sonrası ABD planlarınız netleşir ise karınca kararınca az çok neyse toplamak, kuru görmezden gelmek gerekir çünkü benim 2 senedir beklediğim erken seçim konuşulmakta erken seçim için piyasanın hareketlenmesi bunun için kredi musluklarının açılması gerekir tabi bu da faizlerin aşağı çekilmesi demek olur ki Türkçesi kurun zıplaması anlamı taşır..
Bunlar kişisel beklentilerimdir kesinlikle ytd
-
@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@DustyBlue Turizm olsa bile dovizin atesini sondurmeye yetmez. Mesele, TL nin surekli deger kaybetmesi. Ben artik kontrollerinden tamamen ciktigini dusunuyorum.
30 milyar dolar nakit girse belki toparlar diye düşündüm. memleketin içine ettiler gerçekten nerden tutsan elinde kalıyor çürüme aldı başını gitti.
-
@DustyBlue $128B kasadayken bile yukselmesine engel olamadilar, simdi o da yok. Gercekten durum zor.
Rusya zaten 1 Haziran'a kadar turist gondermiyor. Diger Avrupa ulkeleri de urkekler bu konuda ve zaten Akdeniz kiyisindaki AB ulkeleri, basta Yunanistan olmak uzere, bu yaz icin buyuk kampanyalar yapiyorlar, Kuzey Avrupali turistlerin AB disindaki yerleri tercih etmelerini onlemek icin.
Ote yandan Turkiye hala vaka sayilarini dusurmede zorlaniyor. Bayram sonrasi turizm sezonunu acmak istiyor ama birkac hafta tam kapanma yapmadan zor gibi geliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum