@lavita eger uscis’e yazip geri donus alamadiysaniz ve seyahat planlariniz filan var ise congressman e yazmanizi tavsiye ederim. Cok hizli bir sekilde geri donus olabiliyor. Bizim dosyamizda da priority date current olmasina ragmen hic hareket etmedi aylarca ta ki ben congressman’e yazana kadar. Cunku yazismalarimin ardina hemen interview schedule edildi. Bir tusa basilacak ama bir yerde bekliyor gibi hissediyorum dosyalar, o yuzden ben congressman’e yazmistim. Tasindigimiz icin kesin dosya arafta bir yerde kaldi , unutuldu filan demistim.
Sistemde onay goremedim henuz, ama memur “ ben onayi gonderecegim bi ay icinde notice gelir, onu takiben de greencard gelir dedi” . Oncekinde interview dan bi kac is gunu sonra sisteme dusmustu. O yuzden bekliyorum bakalim. Beklemeye de takatim kalmadi ama iste son km’ler 🙂
Sizinki gelir umarim bir an once ama biraz daha gelmezse bir kac congressman e yazmanizi oneririm, kolay bir surec.

️
ben surecime avukatla devam etme karari aldim cunku yakinlarda statumu korumami saglayan okulumu birakacagim. gidip turk konsoloslugundan bazi belgeler almam gerekiyor zannedersem. dogum belgesi vs. bu belge nufus kaydi mi yoksa formul a dogum belgesi mi olacak ? veya ikisi ayni sey mi? bir de gitmisken soy adimi degistirip turkiyede de evli olmak istiyorum. turk konsoloslugunda soy adimi degistirdikten sonra yeni id talebinde bulunacagim. tum bunlardan sonra pasaportumda eski soy adim idm de ve dogum belgemde yeni soy adim olacak. basvurmamda bir engel midir ? sanirim amerikada soy adimi degisemiyorum cunku herhangi bir id ye veya greencard a sahip degilim. ne yapmam nasil bir yol izlemem gerekir ?