Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

• @aaylin, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

10 yillik muracaatin uzerinden 27 ay gecti hala extention'in extention'ini yapiyorlar, az daha beklerlerse zaten 6 ay sonra vatandasligi gondericem :)))

Merhaba,
    İlk extension süresi dolduktan sonra(18ay) ne gibi bir işlem yaptınız acaba bilgi verirseniz çok sevinirim. Tekrar başvurup ikinci extension mı talep ettiniz

• Merhaba herkese,

2020 Mart ayında, I-751 FORMU'mu göndermiştim. Aradan 1 yıl geçti, şu an başvurum "Case is Ready to Be Scheduled for An Interview" aşamasında. Nisan itibarı ile vatandaşlık başvurumu yapabiliyorum lakin virüsten dolayı süreç öncekinden de yavaş işliyor. Dosya bekleme süresi şu an 13-31 ay arasında değişiyor. Vatandaşlığa başvuracağım. Sormak istediğim konu ise, 2 yıllık geçici Green Card'ımın süresi doldu, zaten o yüzden başvurmuştumkoşul kaldırmaya. Elimde 18 aylık seyahat edebileceğime dair bir belge ulaştı birkaç ay sonra, lakin onun da süresi Ekim ayında bitiyor. Sonra ne olacak? Vatandaş oluncaya kadar veya yeşil kart koşulum kaldırılıp, yeniden plastik kartım basılıncaya kadar ülkeden dışarı çıkamayacak mıyım?

Yakın zamanlarda benzer tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum.

Kocaman sevgiler.

• @puercorde, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Merhaba herkese,

2020 Mart ayında, I-751 FORMU'mu göndermiştim. Aradan 1 yıl geçti, şu an başvurum "Case is Ready to Be Scheduled for An Interview" aşamasında. Nisan itibarı ile vatandaşlık başvurumu yapabiliyorum lakin virüsten dolayı süreç öncekinden de yavaş işliyor. Dosya bekleme süresi şu an 13-31 ay arasında değişiyor. Vatandaşlığa başvuracağım. Sormak istediğim konu ise, 2 yıllık geçici Green Card'ımın süresi doldu, zaten o yüzden başvurmuştumkoşul kaldırmaya. Elimde 18 aylık seyahat edebileceğime dair bir belge ulaştı birkaç ay sonra, lakin onun da süresi Ekim ayında bitiyor. Sonra ne olacak? Vatandaş oluncaya kadar veya yeşil kart koşulum kaldırılıp, yeniden plastik kartım basılıncaya kadar ülkeden dışarı çıkamayacak mıyım?

Yakın zamanlarda benzer tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok mutlu olurum.

Kocaman sevgiler.

Size yeni bir kart gondermek yerine yeni bir bildirim (I-797C) gonderebilirler. Su an butun islemler cok uzun surdugunden USCIS 2021 basindan bu yana gonderdigi I-797 belgesinin ustunde bu belgenin resmi statu olarak kullanilabilecegine dair not dusuyor. Dolayisiyla siz de benzer bir surec yasayabilirsiniz.

• Çok teşekkür ederim cevabınız için, Türkiye'ye gidip gelmek için yeterli olsa da başka ülkelere seyahat yapmak istiyorsanız, sizi sıkıntıya sokuyor. Böyle bir belge ile vize alamıyorsunuz en basiti. Ne işler...

• @puercorde, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Çok teşekkür ederim cevabınız için, Türkiye'ye gidip gelmek için yeterli olsa da başka ülkelere seyahat yapmak istiyorsanız, sizi sıkıntıya sokuyor. Böyle bir belge ile vize alamıyorsunuz en basiti. Ne işler...

Dediginiz gibi bu belge sadece ABD icinde gecerli, zaten buradaki amac ABD icindeki isleri kolaylastirmak diye dusunuyorum; ABD disindaki ulkeler bu belgeyi "Green Card" olarak kabul etmek zorunda degiller.

• Merhabalar. benim I-797 ( 18 aylin extention letter)'in zamani doldu hatta ustune iki kere de pasaporta 1'er yillik stamp bastirdim, hala processes'te olduguma dair ( cunku I-751 gonderdigimden beri hic bir gelisme yok) . Bu arada ilk 2 yillik kartimin gelmesinin uzerinden 5 sene gecti, yani vatandaslik icin basvurulabilecek zamana geldim. Avukatima sordum 10 yillik gelmeden vatandasliga basvurmanin anlami yok cunku vatandasliktaki ilk kural perminent residency'ye hak kazanmis olmakmis. Ben hala bosluktayim, ne kartliyim ne illegal. Baska 1-2 avukata daha danistim, ikisi vatandaslik muracaati yapabilirsin, beklemene gerek yok dedi, ancak bir digeri benim avukatim gibi basvurmamamiz gerektigini soyledi. Bu konuda bana baska ne yapabilecegime dair fikir verebilecek kimse var mi acab ? ya da boyle bir durum basina gelmis olan ?

• @aaylin, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Merhabalar. benim I-797 ( 18 aylin extention letter)'in zamani doldu hatta ustune iki kere de pasaporta 1'er yillik stamp bastirdim, hala processes'te olduguma dair ( cunku I-751 gonderdigimden beri hic bir gelisme yok) . Bu arada ilk 2 yillik kartimin gelmesinin uzerinden 5 sene gecti, yani vatandaslik icin basvurulabilecek zamana geldim. Avukatima sordum 10 yillik gelmeden vatandasliga basvurmanin anlami yok cunku vatandasliktaki ilk kural perminent residency'ye hak kazanmis olmakmis. Ben hala bosluktayim, ne kartliyim ne illegal. Baska 1-2 avukata daha danistim, ikisi vatandaslik muracaati yapabilirsin, beklemene gerek yok dedi, ancak bir digeri benim avukatim gibi basvurmamamiz gerektigini soyledi. Bu konuda bana baska ne yapabilecegime dair fikir verebilecek kimse var mi acab ? ya da boyle bir durum basina gelmis olan ?

Size gonderilen I-797 formlarinin herhangi birinde o belgenin I-551 (yani Green Card'in kendisi) yerine kullanilabilecegi yaziyor mu?

• @crazycells hayir yazmiyor. green card yerine pasaporta bastirdigim stamp kullaniyorum. benim merak ettigim; vatandasliga basvurayim mi yoksa bekleyeyim mi ? cunku avukatlar bile ayni seyde karar kilamiyor.

• @puercorde merhaba, sanirim ayni durumdayiz, hatta ben 751 gonderdigimden beri 3,5 sene gecti, hic haber yok. siz vatandasliga basvurdunuz mu ? cunku benim sordugum avukatlarin bir kismi 10 yillik kart gelmeden vatandasliga basvurmanin bir anlami olmadigini, cunku vatandaslik basvurusunda onemli olanin gecerli kart sahibi olunmasi gerektigini soyluyor. diger bazi avukatlarda sureci (ilk kart sahibi olunan sonraki 5 yil) tamamladiktan sonra vatandasliga basvuru yapilabilecegini soyluyor. Arada kaldim, bu durum basina gelmis benimle ayni drumda olan birilerinden akil almaya calisiyorum. tesekkurler.

• @aaylin ben bir Facebook grubundayken basvuru yapanlari hatta Green card gelmeden vatandaslik aldiklarini gordum

• İki hafta için de ben de 10 yıllık green kart başvurumu gerçekleştireceğim.Kendi çapım da yaptığım araştırmalar sonucun da 10 yıllık green kart teslim edilmese dahi ilk green kartınızı aldığınız tarihten 3 yıl sonra gerekli şartları sağladığınız taktir de vatandaşlığa başvurulabilineceğini öğrendim.En önemli belirleyici unsur evliliğinizin devam ettiğini kanıtlamanız öyle ki vatandaşlık görüşmeniz de eşinizi de görüşmeye getirmenizi isteyebiliyorlarmış.
    Profesyonel bir görüş almadım, sayın @sercaned dediği gibi gruplardan ,diğer forumlar da okuduklarım ve tecrübelerini belirten kişilerin yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.
    Ben edindiğim bu bilgiler ışığın da gelecek yıl bu zamanlar da 10 yıllık kartım gelmese dahi vatandaşlığa başvurumu gerçekleştireceğim en kötü ihtimalle hop dur bakalım senin daha 10 yıllık kartın gelmemiş o yüzden kabul etmiyoruz deyip ödemiş olacağım fee yi yakarlar herhangi bir yaptırımın olacağını sanmıyorum.

Sayın @aaylin 3.5 yıl çok uzun bir süre bence siz bir an evvel harekete geçip vatandaşlık başvurunuzu yapın tabi ki son karar şahsınız umarım daha fazla beklemezsiniz.

• @aaylin Ya kusura bakmayın, bunu yeni görüyorum. Açıkçası, benim avukatım başvurabileceğimi söyledi. USCIS memuru da başvurabileceğimi söyledi. Sıkıntı sanırım işleme alınma zamanı. Yaprak kımıldamıyor. Hala UCSIS'ten kalıcı 10 yıllık yeşil kartım için randevu alamadım. 18 months extended'da Ekim ayında bitiyor. Ülke dışına çıkamayacağım diye korkuyorum.

• @puercorde Benim 18 aylik extended letter'in suresi bitti uzerinede 2 sene + 2 ay daha gecti. Sanirim onumuzdeki ay ben de vatandaslik basvurusu yapicam. Neticede diger arkadasin dedigi gibi en fazla yatirdigim ucreti ic edip, hop bekle derler. Boyle arafta kalmak daha sinir bozucu :(

• @Rookie Ben 10 yillik kart basvurundan bir sure sonra bosandim, yani evliligim devam etmiyor. Ancak evli olmak vatandaslik basvurusunda sart degil, cunku ben birakin 3,5 yili, toplamda 5,5 yildir kartliyim.

• @puercorde Bu arada mektubun suresi dolsa bile pasaportunuza stamp bastirarak hala processte oldugunuzu ispatlayabilir ve yurtdisina cikabilirsiniz. Problem; bu riskli gunlerde ulkeler bir anda tam kapanmaya gidebiliyor ve size bu sure icinde interview gelirse, katilamama riski var :( Benim mektubun suresi yillar once bittigi icin ben her sene bu stamp isini yaptiriyorum :(

• @aaylin zaten ben orada evlilik nedeniyle 10 yıllık green kartınızı beklerken ilk kartınızı aldığınız sürenin 3.yılının dolmasına 3 ay kala başvuru yaptığınız taktirde diye belirttim.

• @aaylin Ben gidiyorum Türkiye'ye tatile. Interview gelirse, ertleme şansı var ama yakın zamanda geleceğini sanmıyorum. Sistem çok yavaş işliyor. Ben bir avukat ile takip etmenizi öneririm. Açıkcası ben öyle yapıyorum.

• Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

• @mümine, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

Bol sanslar. Iyi haberlerinizi bekliyoruz.

• @crazycells teşekkür ederim. İnşallah🙏🏻

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k