Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @pelind, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    SSN için ise bir takip sistemi yok maalesef ancak USPS INFORMED DELIVERY' e uye olursanız adresinize gelecek her postayı önceden size mail olarak bildiriyorlar. Bende arkadaşımın adresi ile kayıt oldum ve artık bütün postaları görebiliyorum.

    Bu cok faydali bir bilgi, cok tesekkurler paylastiginiz icin!

    14'Ünde Türkiye'ye dönüş yaptım ve SSN 16 Mart'ta arkadaşımın NEW YORK'daki adresine teslim edildi. Sırada bir tek GC kaldı umarım o da kısa sürede gelir ve ikinci girişimde artık tamamen yerleşik hayata geçeceğim. Şimdi yavaştan iş arama ve mülakat aşamalarına geçtim.

    SSN'e DS260 formu ile mi basvurmustunuz?

    Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler.

    Yeni hayatinizda mutluluklar!


  • @Ali-Ege-Can-0 çok teşekkür ederim, umarım 2022 de size de aynı şans güler:)


  • @newyorker çok teşekkürker darısı başınıza 🙂


  • @islek çok teşekkürler darısı sizlerin başına inşallah 🙂


  • @fetihy çok teşekkür ederim. Bu süreçte o kadar şey yaşadık ki bir kişiye bile faydası olması açısından her şeyi yazmaya çalıştım 🙂 2022 'de bu şans size de güler umarım 🙂


  • @hardrock Benim 2009 dan kalma SSN'im vardı aslında ama kartı kaybettiğim için numaramı da hatırlamıyordum. O yüzden DS260 formuna kartımın basılıp bana gönderilmesini seçeneğini işaretledim ve başka da bir şey yapmadım. Çok şükür sorunsuz bir şekilde kısa zamanda geldi SSN. Ama 2020 grubunda giriş yapıp henüz gelmeyenler ya da telefon ile SSN ofisini aradıklarında randevu alıp ofise gelmelisiniz denen arkadaşlarımız da oldu. Umarım sizler sorunsuz bir şekilde işlemleri halledersiniz. Sizden bir önce girenler olarak tecrübelerimizi detaylı olarak aktarmak istedim ki belki bir faydası olur 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @pelind amin inşallah çok teşekkür ederim 🙏


  • @pelind İnşallah 🙏


  • @pelind Cok tesekkurler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pelind, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhaba,
    Ancak zaman bulup ilk girişimi yazabiliyorum.
    Yasağın kalkmasının ardından ABD'ye ilk seferde git -gel yapacağım için en kolay girişi nereden yapabilirim, karantina süreci vs gibi araştırmalarımdan sonra Miami'de karar kıldım ve 9 Mart 2021'e THY 15.20 uçağına biletimi aldım. Bir arkadaşım da greencard talihlisi olduğu için onlarda ailece Miami'den gireceklerdi ve aynı anda giderek hem daha eğlenceli bir süreç yaşadık hem de birbirimize destek olduk. Uçak ile alakalı fiyat vermek gerekirse tek kişi 9 Mart gidiş 14 Mart dönüş biletini 5.200 TL'ye aldım.

    Uçağa binmeden İstanbul Kadıköy Medicana Hastanesinde 1 gün önce covid testi yaptırdık, sonuçlar 4 saatte çıkıyor.
    Istanbul havalimanında oldukça fazla kontrol noktasından geçtik. Gözden'de en az 3 kere kontrol edildik ve sorunsuz uçağa alındık. Uçak yolculuğu ile en zorlayıcı kısım 12 buçuk saatlik uçuşu maske ile yapmak zorunda kalmaktı. THY'nin 1 Mart'tan itibaren yemek servisine yeniden başlaması ise gerçekten büyük kolaylık oldu.
    Uçak tamamen dolu olarak gittik, Avrupa bölgesinden uçuş yasağı olduğu için çok fazla aktarma olarak Türkiye'yi kullanan var ve bu da THY'nin uçuşlarına yansımış durumda.

    Miami'ye vardıktan sonra Pasaport kontrolü hızlı ilerledi, tam her şey bitti diye sevinecekken bizi meşhur arka taraftaki o odaya aldılar ve akşam 8 de indiğimiz Miami havalimanından gece 11 buçukta işlemlerimiz bitmiş olarak çıktık. Gümrük kontrolü inanılmaz uzun sürdü be bizle alakalı bir durum değildi. Miami'den çok fazla girmek isteyen olduğu için bir yığılma söz konusuydu ve sıra gelene kadar 3 saat beklemek durumunda kaldık. Sıra gelince de görevli sarı zarfı açtı, kontrol etti, kart teslimatı için verdiğim adresi 3 kere teyit ettirdi ve en son o adreste yaşayan kişinin telefon numarasını istedi sistemden doğru mu diye eşleştirdi ( ki bu çok güzel bir uygulama bence, yanlış kişiye gitmesini engelliyor) ve sonunda WELCOME TO USA dedi ve mutlu son ile havalimanından ayrıldık. Evrak işi toplasanız 5 dakika sürmedi ancak sıra beklerken 3 saat ömrümüzden ömür gitti diyebilirim. Bavullara, yanımızdaki paraya vs hiçbir kontrol yapmadılar. Miami'den giriş yapacaklar bu konuda hazırlıklı olsun, hem çok kalabalık hem de görevliler çok yavaş hareket ediyor:)

    Miami havalimanında araç kiralama ofisleri 12 de kapanıyordu ve biz koşa koşa daha önceden rezerve ettirdiğimiz aracımızı alabildik. Bu konuda hiç taviz vermiyorlar, biraz daha geç çıksaydık arabayı alamayacaktık. Miami'de ilk etap giriş çıkış yapacaklar için bir önemli konu da kalacak yer çünkü diğer eyaletlere göre yazlık bir yer olduğu için oteller daha pahalı. Benim kaldığım yer Downtown Birckell'de, ALOFT MIAMI BRICKELL. Gayet yeterli, odalar büyük, çay-kahve vs oda ikramları mecvut, isterseniz kahvaltı da alabiliyorsunuz ve en önemlisi konumu iyi bir otel. Arkadaşlarım ise HAMPTON INN MIAMI BRICKELL'de kaldılar. Orası da aynı şekilde tavsiye edebileceğimiz bir yer.

    14 Mart'ta geri dönüş uçağı olduğu için bir yandan da PCR testi yaptırabileceğimiz yerleri araştırmaya başladık. ABD'de test sonuçları Türkiye gibi hemen çıkmıyor. Ücretsiz yapan bir çok yer var, bunlara https://floridahealthcovid19.gov/ ve www.curative.com adreslerinden bakabilirsiniz. Başka bir arkadaşımızın sonucu 40 saatte gelmeyince biz riske atmadan kişi başı 75 dolar ücret ile BIO COLLECTION MIAMI 'de (https://www.biocollections.com/ )test yaptırdık ve sonuçlar 12 saatte çıktı.

    Dönüş uçağı ise yine tamamen doluydu ama sorunsuz geldik. Dönüş 10 buçuk saat sürdü. Uçağa binerken negatif test sonucumuzu gösterdik ama Türkiye'ye girişte ikinci bir kontrol olmadı ve sorunsuz bir şekilde maceramızı tamamladık.

    Benim Kart teslimatı için verdiğim adres NEW YORK idi. 14'Ünde Türkiye'ye döndükten sonra artık SSN ve GC için takip sistemi bulmaya sıra gelmişti. GC'yi ödeme USCIS sayfasından takip edebiliyoruz şu anda henüz basıma girmedi ödeme alındı kısmında bekliyor.
    SSN için ise bir takip sistemi yok maalesef ancak USPS INFORMED DELIVERY' e uye olursanız adresinize gelecek her postayı önceden size mail olarak bildiriyorlar. Bende arkadaşımın adresi ile kayıt oldum ve artık bütün postaları görebiliyorum.

    14'Ünde Türkiye'ye dönüş yaptım ve SSN 16 Mart'ta arkadaşımın NEW YORK'daki adresine teslim edildi. Sırada bir tek GC kaldı umarım o da kısa sürede gelir ve ikinci girişimde artık tamamen yerleşik hayata geçeceğim. Şimdi yavaştan iş arama ve mülakat aşamalarına geçtim.

    Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler.

    gozunuz aydin, bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • @crazycells çok teşekkürler, sizlerin bilgi paylaşımları çok önemliydi bu süreçte. Umarım devamı da çok güzel ilerler 🙂


  • Herkese selam,

    Bende mart ayında giriş yapanlardanım. Koşuşturmaktan yeni fırsat buldum deneyimlerimi yazmak için. Kısaca şöyle;

    UÇUŞ:
    Ben ve eşim 10 martta THY direkt uçuş ile Houston'a indik. Yanımızda Telegram grubundan Emrah'da vardı. Uçuştan 3-4 saat önce havalimanına gittik ve sakindi çok kalabalık değildi. TEB mobil uygulaması sayesinde hızlı geçiş yaptık. Bilet kontrolü, GÖZEN kontrolü, kargoları teslim derken içeri girdik. Bavullarımız kişi başı 2 x 23 kg olarak ayarlamıştık herhangi bir sorun çıkmadı. Uçuş saatine yakın uçağa bindik ve genel anlamda sorunsuz bir uçuş oldu. 2 defa sıcak yemek veriyorlar ve istediğiniz zaman arkaya gidip sandwich, içecek felan alabiliyorsunuz.

    İLK GİRİŞ:
    ABD saati ile 7:30pm gibi indik ve pasaport kontrolü sırasına girdik. Burada yarım saat ile 1 saat arasında bekledik. Pasaport kontrolü ve sarı evrakların tesliminden sonra polis bizi bir odaya aldı. İçeride nerden baksan 50 kişi vardı. Biz sıra bize gelmez diye biraz korktuk. Ama 5 dk geçti geçmedi başka bir polis bizi ayrı bir odaya çağırdı. Adres değişikliği sordu, pasaporta damga bastı ve biz çıktı. İçerideki diğer kişiler ne için bekliyordu bilmiyoruz. Bu arada bizim gibi ilk kez giriş yapan bir Türk çift ile tanıştık. Onlar diğer polisin sırasında bekliyorlardı pasaport kontrolü için ve onlar odaya alınmamışlar ama bizden daha fazla beklemişler. Biz odadan çıktıktan sonra bagaj bölümüne gidip bavullarımızı aldık. Bir el arabası alıp çıkışa yöneldik. Gelmeden önce havalimanına yakın bir otelde 1 gecelik otel kiralamıştık. Otelin shuttle'ı olduğunu biliyorduk ama acaba nereye nasıl gelir diye düşünürken 5 dk geçmeden 5 otelin aynı anda servisliğini yapan bir minibüs geldi ve bizi direkt otele götürdü. Emrah daha önce Houston'a geldiği için burayı biliyordu ve bizim için çok iyi oldu.

    Ertesi gün galerici Kadir abi abiye gidip bir araç aldık. Sağolsun çok yardımcı oldu. Aracın resmi işlemleri bitti, geçici plaka takıldı ve direkt gidip Fred Loya'dan araç sigortası yaptırdık. Pasaport ve Türk ehliyeti ile bu işlem sorunsuz yapılıyor. 2014 Jeep Patriot araç için 100 dolar sigorta çıktı (aylık). Sonrasında T-Mobile'a gidip 2 kişi için prepaid telefon hattı aldık. O da aylık 40 dolar. 20 gb 4G, sonrasında 3G hızında interneti var.

    Bizim planımız Austin'e yerleşmekti ve bu bu işlemlerin ardından Austin'e doğru yola çıktık. Yola çıkarken hava kararıyordu ve ücretsiz yollardan gidelim derken biraz uzun bir yolu tercih etmişiz. 2.5 saatlik yol 4 saat sürdü.

    Trafik kurallarına hemen alıştım sandım başlarda çok hata yaptım. Çoğu şey Türkiye'deki gibi değil. Kurallara daha yeni yeni alışıyorum. Trafikle ilgili söylenecek çok şey var ve onu başka bir yazıda anlatmak lazım 🙂

    İLK YERLEŞME:
    Biz Austin'e gelmeden önce 2 haftalık Airbnb evi tutmuştuk. Kuzey Austin'de Round Rock bölgesinde Texas'ın yerlisi çok tatlı bir çiftin evinde kaldık. Ucuz olsun diye sadece oda kiraladık. Bu konuda hiç sorun yaşamadık, hatta iyi oldu bölgeyi bize anlattılar ve bir çok tavsiyede bulundular.

    BANKA:
    Bu 2 haftalık süreçte banka hesabı açtırmakla uğraştık. Rastgele bir Bank of America şubesine gittik. Orada bize şans eseri çok anlayışlı ve yardımsever bir hanımefendi banka hesabımızı açtı. İlk başlarda ne ssn ne ehliyet hiçbişey olmadığı için bir sürü kişiye sordu açabilir miyiz diye. Hatta şöyle bir detay var, eşimin ehliyetinde eski soyadı vardı. Pasaportta yeni soyadı vardı. Böyle olunca doğrulayamadı. Aklıma TC kimlik no geldi ve bakın buradan doğrulayabilrisiniz dedim. Ancak o zaman ikna oldu. 1 hafta sonra kredi kartı çıkarmaya gittik. Normal kredi kartına başvurduk ama secure credit card çıktı. Kredi puanı oluşması açısından bir fark yokmuş ve çıkarttık. Gerçekten de kart aktif olunca 598 puanla oluşmaya başladı.

    SSN:
    Green card ücretini 11 martta ödedik. Uscis hesabı oluşturunca orada DS260daki adres otomatik olarak geldi. Oraya da havalimanında verdiğim yeni adresi girdim ve güncelledim. 20 martta benim SSN'im dağıtıma çıktı ama DS260 formunda verdiğim adrese gitti. Eşiminki ise havalimanında ve USCIS sayfasında düzenlediğim adrese gitti. Neyse sorunsuz bir şekilde aldık.

    EV:
    Airbnb sonrası kalacak yer aramaya başladık. Genelde ucuz olsun diye apartman kompleksi araştırmaya başladık ama hepsi bizden SSN, gelir kanıtı, iş teklifi gibi bir sürü evrak istedi. En son bir yer bulduk bunları istemeyen ve başvurumuzu yaptık, onaylandı. Kredi puanımın oluştuğunu da onay emailinde gördüm. Orada puanım bile yazıyordu.

    Sırada ehliyet almak kaldı. 30 gün dolunca onun için de bir girişimde bulunacağız.

    Şimdilik durumlar böyle. Herkese selamlar, her şey gönlünüzce olsun.

  • ⭐⭐

    @meilo Hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda bol şans ve mutluluk diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meilo sorunsuz giriş yapıp işlerinizi de sorunsuzca halletmenize sevindim. yeni hayatınız hayırlı uğurlu olsun, bol şans getirsin.

    darısı da bizlere inşallah 🙂


  • @meilo çok heyecanla okudum. Ayrıca yazının devamını da bekliyorum 🙂 darısı süreci bekleyenlerin başına

  • ⭐⭐⭐

    @meilo tebrik ederim yolunuz açık olsun. Yeni hayatınızda ailenizle mutluluklar ve başarılar dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @meilo Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim 🙂


  • @meilo okuyunca bile duygulandim, cok tesekkurler


  • @meilo rahat bir şekilde giriş yapıp ev, araba, hesap gibi işlemleri hızlıca halletmeniz sevindirici. yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Darısı sizlerin başına inş. Özellikle Austin'e gelmek isteyen olursa her zaman ulaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Özellikle ev bulma konusunda bayağı tecrübe edindim 🙂 Aslında ev konusu üzerine uzun bir yazı yazabilirim. Pandemi sonrası şartları daha da ağırlaştırmışlar.

    Dil konusunda çok iyi değilim aslında ama inanın çok az sorun yaşadım. Genelde herkes anlayışla karşılıyor. Ehliyeti alınca da tecrübelerimi paylaşacağım. Selametle.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum